Trei miniștri francezi suspectați de încălcarea legii

Un articol apărut în publicația independentă France-Soir

Generalul (2s) André Coustou, președintele de onoare al Place d’armes, a fost amenințat cu moartea pentru comentariile sale ca răspuns la provocările președintelui Republicii Franceze la adresa Rusiei. Un soldat adevărat, un om cu o determinare de nezdruncinat în apărarea intereselor și securității poporului francez, precum și a adevărului. Trăim într-o ”minciună”, spune acesta (interviul video, aici).

Ca și generalul Pellizzari, Coustou a observat anumite excese din partea membrilor guvernului. După ce a luat act de trimiterea de muniții și arme în Ucraina (Franța a trimis aproximativ treizeci de tunuri Caesar dintr-un stoc de șaptezeci și șase), el a analizat atitudinea guvernului față de Ucraina. Coustou a pus sub semnul întrebării legitimitatea acestor decizii, legalitatea și consecințele lor. Din moment ce Franța a trimis, de asemenea, fonduri, arme și chiar oameni în Ucraina, linia roșie a cobeligeranței a fost depășită.

Luând în considerare poziția Franței cu privire la acordul de apărare franco-ucrainean fără autorizarea poporului francez, generalul Coustou a depus o plângere împotriva prim-ministrului Gabriel Attal, a ministrului forțelor armate, Sébatien Lecornu, și a lui Stéphane Séjourné, ministrul pentru Europa și afaceri externe. Ultimul nu a cerut semnătura secretariatului general al guvernului înainte de a parafa acordul de cooperare franco-ucrainean, încălcând astfel o altă linie roșie juridică, într-o posibilă încălcare a Constituției, după cum a dezvăluit France-Soir pe 17 aprilie 2024.

Plângerea la Curtea de Justiție a Republicii a fost depusă în aprilie împotriva celor trei miniștri implicați în livrarea către Ucraina, începând cu februarie 2022, de echipamente, instalații și dispozitive alocate apărării naționale. Respectivele infracțiuni sunt prevăzute și pedepsite de articolul 411-3 din Codul penal francez, astfel:  

Fapta de a livra unei puteri străine, unei societăți sau organizații străine sau controlate de străini, sau agenților acestora, materiale, construcții, echipamente, instalații sau aparate alocate apărării naționale este pedepsită cu treizeci de ani de închisoare și o amendă de 450 000 de euro”. 

Un caz de o importanță suficient de mare pentru ca un al doilea general să acționeze.  

”Numai bătăliile care nu sunt purtate sunt pierdute dinainte”. 

După acest interviu, France-Soir a aflat că plângerea a fost respinsă, dar generalul Coustou nu are intenția de a se opri aici.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs