Oamenii lui Zelensky se retrag din calea rușilor și cedează localități în fiecare zi, iar din mass-media aflăm cu două sisteme Patriot de două miliarde de dolari ar putea salva orașul Harkov. Este noaptea minții!
Ciucă și Ciolacu, în plină campanie electorală, fac la rându-le mici glume de grupa pregătitoare: România încă nu știe dacă ar fi cazul să cedeze Ucrainei unicul sistem Patriot funcțional. ”Este o decizie strategică”, punctează premierul Ciolacu, ferm convins că respectivele rachete americane ar putea proteja România și de undeva de lângă Harkov, de pe linia frontului.
Totul este marketing pur și propagandă sterilă. Suma de 1 miliard de dolari pentru sistemul Patriot este imensă în raport cu ceea ce oferă în materie de protecție. Specialiștii spun clar: un aeroport, o unitate militară, eventual suburbia unui mic oraș din România ar putea fi puse sub umbrela unui astfel de sistem. Cu condiția să avem suficiente rachete a câte 5 milioane de dolari. Ceea ce nu-i cazul. După un atac cu zeci de drone de 10 mii de euro bucata, sistemul Patriot devine la fel de util ca borcanul de murături al gospodinelor din Kiev.
Așadar, despre ce protecție a teritoriului României vorbesc Ciucă și Ciolacu, chiar dacă ar fi funcționale toate cele patru sisteme Patriot cumpărate de la americani? Despre ce apărare eficientă a Harkovului ne povestește Zelensky, în situația fericită în care ar primi două astfel de baterii?!
Războiul merge într-o singură direcție. Se știe încă din prima zi. Nu-ți trebuie studii militare la academia de profil din Londra ca să vezi că ucrainenii vor pierde, într-un fel sau altul.
Aliații NATO au prea puține pârghii la dispoziție pentru a izola Rusia. Nord-coreenii și iranienii sunt deja tăbăciți de la atâtea sancțiuni americane, în timp ce chinezii tocmai au întârit relațiile cu Kremlinul, în urma vizitei lui Putin la Beijing cu o numeroasă delegație de oameni de afaceri. Și asta în pofida șantajului Casei Albe, care a decretat că Xi Jinping trebuie să aleagă: ori continuă comerțul cu Occidentul, ori îi ajută pe ruși.
Marea problemă a lui Joe Biden și a marionetelor din Europa este că ruptura cu China a devenit cvasi-imposibilă pe termen mediu și scurt. Ar duce la colapsul economiilor occidentale. Pe asta se bazează și fermitatea cu care cei doi președinți, Xi și Putin, continuă să dezvolte prietenia ruso-chineză, în ciuda amenințărilor venite de la Washington (ce-i drept, cu jumătate de gură).
În context, încă două aspecte ar fi de subliniat. Mass-media și politicienii-marionetă au renunțat în ultima perioadă la tonul extrem de belicos la adresa Moscovei. Simultan, am aflat despre noile rachete balistice rusești Bulava, cu încărcătură nucleară, amplasate pe șapte submarine din clasa Borei, cu rază de acțiune de peste 8.000 de kilometri și focoase multiple, capabile să lovească zece ținte diferite.
Toate bateriile Patriot luate la un loc nu pot face absolut nimic împotriva acestor arme. Și nici alte așa-zise sisteme de protecție.
O nouă știre vorbește despre ”armele nucleare antisatelit” ale Moscovei, ”devastatoare pentru întreaga planetă”. Oare de ce presa guvernamentală a ținut să promoveze astfel de materiale neavenite? Cu ce moral mai luptă ucrainenii când află că șansele lor sunt efectiv nule? Și că totul pare a fi un joc cinic pe spinarea prostimii.
Pe de altă parte, înlăturarea de la butoanele puterii a celui mai important personaj din sfera serviciilor de informații din Rusia, Nikolai Patrușev, după 16 ani de relații directe cu omologii din Occident, arată că altcineva trage sforile la Kremlin. Există oameni mult mai importanți în spatele scenei. Iar sacrificarea lui Patrușev (unul dintre cei mai vocali critici ai Statelor Unite) ar putea fi o concesie a Moscovei în schimbul unor ”servicii” despre care nu vom afla amănunte vreodată.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60
Adana Bota says:
Inlaturarea lui Patrusev poate avea legatura cu Crocus. Nu a fost sacrificat. Cineva trebuie sa plateasca. Faptul ca este unul din cei mai vocali critici ai SUA nu spune nimic. Este clar ca in Rusia, spre desosebire de SUA, nu serviciile de informatii conduc in interesul unui grup, ci fac parte din angrenajul care guverneaza o tara suverana.
Ecaterina says:
Sforile la Kremlin le trage Putin! Ceilalți consiliază, dar decizia finală este luată NUMAI de către președintele rus. În condiții normale, adică în condițiile în care căile diplomatice dintre yankei și frații noștri de la Răsărit ar fi funcționat în ciuda tuturor ostilităților, probabil s-ar fi întâmplat ceea ce dvs., stimate autor, încercând să oferiți cititorilor și-o altă perspectivă a „debarcării” lui Patrușev, conturați în ultimul paragraf. Doar că lucrurile nu stau tocmai așa. Și NU cu Patrușev! S-ar fi găsit alții buni de îndepărtat. Liderul de la Kremlin a hotărât schimbarea ofițerului de informații din funcție pe alte considerente, cred eu: confruntarea din Ucraina se deplasează acum din ce în ce mai mult spre un alt nivel de tehnologie, trebuie optimizată (dar mai ales crescută) capacitatea industriei de apărare de a răspunde rapid solicitărilor de pe câmpul de luptă, și, prin urmare, este nevoie de o persoană care poate face asta și mai ales care să înțeleagă cum funcționează totul.
Mai precizez încă un aspect: numirile actuale NU reprezintă o opțiune finală, deoarece echilibrul de putere se poate schimba în raport de politica externă sau de situația economică. Numirea lui Andrei Belousov în funcția de ministru al Apărării a fost numai o parte din puzzle-ul proceselor de (re)construcție din Federația Rusă. Fiecare dintre oficiali va fi responsabil de o anumită zonă, iar cel mai interesant lucru aici este să urmăriți, în analizele excelente pe care le faceți, noii asistenți ai lui V. Putin. Iar la acest capitol, l-aș da drept exemplu pe Alexei Dyumin (care ocupă inclusiv funcție similară cu Patrușev, adică asistent prezidențial) care va supraveghea întregul complex industrial de apărare, care a fost cândva ministru adjunct al apărării și care a guvernat regiunea Tula – regiune care deține cele mai numeroase și mai mari depozite de armament ale Rusiei încă de pe vremea lui Petru cel Mare.
Nikolai Patrușev va administra sfera construcțiilor navale, dat fiind că flota rușilor are ceva probleme, ceea ce demonstrează că se creează o structură diferită de interacțiune între complexul de apărare, armată și industrie. Cu siguranță, vasta sa experiență va juca un rol important (nu numai din poziția de asistent prezidențial) INCLUSIV în acest sector strategic.
Concluzionând, Patrușev NU constituie un pion amărât prin intermediul căruia Moscova ar face concesii Washingtonului, NU din locul pe care îl ocupă și mai cu seamă NU datorită profesiei sale! Mai direct spus, nu-l văd pe Putin într-atât de idiot încât să le ofere pe tavă americanilor capul unuia dintre cei mai buni oameni ai săi din structurile de informații. Compromisurile se fac cu proștii, nicidecum cu cei capabili.