Premierul Fico, victima putiniștilor

Ieri am speculat că mass-media se va da peste cap pentru a face legătura între autorul atentatului, poetul slovac Juraj Cintula, și invadatorii ruși.

N-a durat foarte mult. Un anume ”jurnalist maghiar de investigație” din sfera globalistă de influență, Szabolcs Panyi, a pretins că Cintula ar fi un ”simpatizant și susținător al grupului paramilitar pro-rus Slovenskí Branci, cunoscut pentru legăturile sale cu Kremlinul”. Drept dovadă irefutabilă, Panyi a furnizat două link-uri de pe Facebook, datate ianuarie 2016, plus un articol despre activitatea grupului Slovenskí Branci, publicat în ianuarie 2019.

Slovenskí Branci este Miliția Națională Cetățenească Voluntară din Slovacia, potrivit propriului cont de Facebook. Voluntarii se pregătesc din punct de vedere militar pentru a proteja societatea de ”elemente criminale”, fără a deține arme de foc. Miliția civilă slovacă a preluat în 2016 un articol semnat de scriitorul, poetul și comentatorul Juraj Cintula, care își manifesta sprijinul pentru organizația Slovenskí Branci. Citez: ”Știm ce se întâmplă astăzi în Europa și nu vrem ca spațiul public să fie umplut de aventurieri cu zvastici și vandali care ar dori să spargă, să dea foc și să jefuiască totul. De aceea, cetățenii trebuie să umple și să protejeze spațiul public înainte ca acesta să fie umplut de elemente criminale. Este urgent”.

Din postarea cu pricina reiese că poetul Cintula era, la acea vreme, mai degrabă un simpatizant al forțelor politice de stânga. Simpatie pe care probabil și-a păstrat-o până ieri, în ziua atentatului.

Social-democratul Robert Fico (membru al Partidului Comunist înainte de 1989) a fost premier al Slovaciei mai întâi între 2006-2010 și apoi între 2012-2018. El a demisionat în 2018 în urma protestelor ulterioare asasinării jurnalistului Jan Kuciak, care investiga corupția la nivel înalt. Agenția de presă Reuters notează că în ultimii 30 de ani de activitate politică Fico a navigat abil între curentul pro-european și pozițiile naționaliste (de dată mai recentă) anti-Bruxelles și anti-americane.

E foarte posibil ca în 2016, pe când își exprima poziția față de Miliția Cetățenească, poetul de stânga Juraj Cintula să fi fost de aceeași parte a baricadei cu pro-europeanul (la acea vreme) Robert Fico.

Între timp Fico a devenit un simpatizant al Kremlinului și un opozant al susținerii de către Occident a regimului Zelensky. Mai mult, șeful guvernului slovac a închis recent televiziunea publică RTVS, acuzată de ”partizanat politic”. Poetul Cintula a menționat la câteva ore după atentat că închiderea televiziunii RTVS și lichidarea presei de opoziție (pro-NATO, pro-UE, pro-Zelensky) ar fi fost doar două dintre motivele care l-au determinat să plănuiască și să execute actul de violență extremă.

Așadar, nicio urmă de simpatie pentru Kremlin din partea lui Juraj Cintula. Dimpotrivă, poetul este extrem de mânios pe toți susținătorii lui Vladimir Putin. Printre ei, și victima de ieri, premierul Fico.

În pofida evidenței, mass-media guvernamentală din România și din spațiul occidental se străduie acum să facă legătura între autorul atentatului și ”criminalii de la Moscova”. Jurnaliștii citează un articol din 2019 despre Miliția Cetățenească Slovacă, scris de un fost angajat al ONG-urilor lui Soros din Bratislava, în care se arată că liderul grupării Slovenskí Branci ar fi urmat un stagiu de pregătire în cadrul miliției rusești Narodny Sobor (o mișcare socială bazată pe ideile de patriotism și ortodoxie). Iar cum poetul Cintula și-a exprimat în 2016 sprijinul pentru Slovenskí Branci, iată legătura directă cu Kremlinul!

Concluzia este floare la ureche: putinistul Cintula l-a împușcat pe premierul Fico întrucât nu mai suporta ideea ca Slovacia să stea în afara coaliției atlantiste de sprijinire a regimului Zelensky până la ultimul ucrainean.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Premierul Fico, victima putiniștilor […]

  2. Lasa ca ne explici tu maine cum e implicat CIA in atentat, cum Biden a stiut si cum a primit asta pistolul din Ucraina. Hai ca ti-am dat niste idei. Spor la scris!

  3. Presa rusă anunță că, la ora actuală, Slovacia se află în pragul unui război civil, declarația fiind făcută de către șeful Ministerului Afacerilor Interne al țării – Matúš Šutaj Eštok. El a mai menționat că tentativa de asasinat asupra politicianului a fost comisă din motive politice. Poliția locală a dus-o pe soția atacatorului Juraj Cintula, originară din Ucraina și mult mai tânără decât soțul ei , la audieri. Mai mult, există informații că Cintula însuși a vizitat patria soției sale. Cel mai probabil, acolo a intrat în atenția GUR (Serviciul de informații militare al Ucrainei). Atentatorul este un susținător înfocat al partidului liberal Slovacia Progresistă. Acest partid nu numai că se opune lui Fico, dar pledează pentru sprijinul activ al regimului de la Kiev, chiar până la implicarea țării în confruntarea militară directă cu Rusia, promovând inclusiv căsătoriile între persoane de același sex. Plecând de la aceste informații, nu-i dificil de dedus cine s-a aflat în spatele atentatului premierului slovac și care au fost motivele care au condus la un asemenea deznodământ. Am mari dubii că radicalii europeni care își impun valorile în lume din ce în ce mai agresiv sunt inițiatorii atentatului de lângă Bratislava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs