Ce pot învăța patrioții americani din prăbușirea apărării ucrainene

În articolul meu „Rusia este pe cale să depășească apărarea Ucrainei – de ce nu există negocieri de pace”, publicat în luna mai, mi-am prezentat motivele pentru care am prezis o prăbușire pe termen scurt a apărării ucrainene din prima linie și o acaparare a teritoriului de către forțele ruse. Încă din primele luni ale războiului, argumentul meu principal a fost că Ucraina încearcă să ascundă scăderea accentuată a efectivelor și că acest șiretlic va fi dezvăluit în cele din urmă. Concluzia? Războaiele sunt câștigate de oameni, nu de tehnologia DARPA și de valize de bani fiat.

În urmă cu un an, principalii analiști spuneau că trupele ucrainene (cu ajutorul NATO) vor distruge în curând armata rusă și partidul de pe plajele din Crimeea. Astăzi, puterea recunoaște că lipsa forței de muncă este o realitate și că Rusia depășește pozițiile defensive ale Ucrainei pe tot frontul. În curând, Rusia va controla întreaga regiune Donbas și nu numai, folosind războiul de uzură.

„Experții” habar nu au despre ce vorbesc sau mint intenționat publicul. Oricum ar fi, opiniile lor nu sunt de încredere.
În calitate de student la istorie (și la tactici militare) vă pot relata doar ceea ce văd cu un ochi obiectiv. Nu sunt în Ucraina și nu mă aflu pe linia frontului, privind din ambele părți (și nici experții nu sunt). Nu sunt la curent cu informații speciale și nu am acces la camerele de război de la Kiev sau Kremlin (și nici experții). Scopul meu aici NU este de a prezenta un rezumat al războiului, ci doar de a sublinia adevărurile mai importante care sunt descoperite pe măsură ce situația se desfășoară.

Tipul de război la care asistăm în Ucraina nu a mai fost purtat de o armată occidentală din timpul conflictului din Coreea. În ceea ce privește războiul de uzură la scară industrială, în lumea occidentală NU EXISTĂ EXPERȚI reali care să lucreze încă la Departamentul Apărării. Ei nu există.

Vreau să încep de aici pentru că există mulți patrioți în SUA care se pregătesc pentru ceea ce noi credem că va fi o conflagrație internă și externă generalizată – războaie regionale în mai multe națiuni, precum și rebeliuni aici, acasă. Ce ne învață evenimentele din Ucraina despre viitorul războiului? Ce ipoteze clasice au fost demascate și care sunt șansele de succes în noua lume strategică? Să începem…

Războiul de manevră este pe moarte

Accentul principal al războiului de manevră este utilizarea inițiativei și a surprizei; coordonarea rapidă a unităților pentru a învălui inamicul înainte ca acesta să realizeze ce se întâmplă. Se bazează pe șoc și spaimă pentru a demoraliza, ideea fiind că inamicul poate fi învins prin urmărirea sa și prin utilizarea unei tehnologii superioare pentru a face inutile pozițiile sale defensive (doctrina războiului din Vietnam). Este greu de spus dacă aceste tactici au funcționat vreodată cu adevărat, dar ceea ce știm acum este că ele nu vor funcționa în războaiele viitoare.

Doctrina NATO, în special, se dovedește a fi destul de inutilă. Se bazează prea mult pe minimizarea pierderilor ofițerilor foarte bine pregătiți. Toate războaiele de manevră necesită tactici bine puse la punct, combinate cu know-how tehnologic. Odată ce ofițerii experimentați sunt doborâți, înlocuirea lor devine dificilă. În timp ce Rusia ar putea fi capabilă să suporte sute de mii de pierderi, armatele occidentale sunt adesea distruse de o fracțiune din aceste pierderi.
Patrioții americani ar face bine să țină minte aspectul. Un inamic care folosește doctrina manevrei pierde atunci când cei mai bine pregătiți soldați și ofițeri ai săi sunt morți și nu poate coordona atacuri rapide. Un inamic care folosește doctrina uzurii pierde atunci când este nevoit să se grăbească în atac. Pierderea resurselor îl va forța să se grăbească.

Dronele au schimbat totul

O mare schimbare în joc o reprezintă dronele: Mici aparate ieftine de supraveghere aeriană cu camere 4K care sunt greu de contracarat. Atât Rusia, cât și NATO învață rapid ce amenințare reprezintă aceste dispozitive pe câmpurile de luptă din Ucraina și nu, nu mă refer la dronele FPV explozive care urmăresc soldații. Bănuiesc că majoritatea acestor videoclipuri sunt oricum false.

Adevăratul pericol este reprezentat de supravegherea aeriană constantă, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în permanență. Războiul de manevră necesită relocarea rapidă a unor unități mai mari fără ca inamicul să fie conștient; cu ajutorul dronelor ieftine, acest lucru nu mai este posibil. Toate mișcările de trupe pe scară largă pot fi prevăzute și contracarate folosind doar câteva jucării de 3 000 de dolari.

Iată motivul pentru care Rusia a trecut rapid la tactici de uzură. Acum, își împinge linia frontului înainte cu câteva sute de metri pe rând, în loc să încerce să câștige kilometri întregi de teritoriu prin ofensive sălbatice. Ministerul Apărării crede că tacticile de manevră sunt încă viabile, dar pentru a reuși să manevrezi fără știrea inamicului trebuie să controlezi complet cerul. Cu dronele, nimeni nu mai controlează cerul. Este o libertate pentru toți.

Devastarea infrastructurii și a resurselor este mai importantă decât uciderea inamicului

În 2022, în timpul retragerii rusești, mulți experți pro-Ucraina au aclamat, proclamând că războiul se va termina în curând. Am avertizat în mai multe articole că Rusia nu se retrage din luptă, ci doar stabilește un front mai solid. De asemenea, am prezis că Rusia va începe imediat bombardarea sistematică a rețelelor de utilități ale Ucrainei. Este exact ceea ce s-a întâmplat mai puțin de o lună mai târziu.

Nu cred că mulți occidentali sunt conștienți de nivelul de distrugere la care a fost supusă infrastructura Ucrainei. Cea mai mare parte a țării este lipsită de electricitate o mare parte din zi, iar situația nu face decât să se înrăutățească. Resursele de apă sunt, în cel mai bun caz, limitate. Doar rețelele care deservesc marile orașe, cum ar fi Kievul, beneficiază de reparații, iar aceste reparații sunt doar un plasture.

Patrioții planifică deja propriile scenarii de rețea, dar ar trebui să recunoască și valoarea atacurilor asupra infrastructurii unui inamic care se bazează foarte mult pe logistica convențională. Ucraina ar putea fi doborâtă nu de trupele invadatoare, ci de electricitatea deficitară și de lipsa apei potabile.

Mai mici, mai rapide și mai discrete – viitorul luptei

În mod interesant, comandanții din Ucraina, de ambele părți, încep să se bazeze din ce în ce mai mult pe unități mici cu o amprentă limitată. Numele jocului în războiul de astăzi sunt desfășurările cu „semnătură mică”. Este vorba despre utilizarea de escadroane pentru a reduce semnătura vizuală și termică și pentru a preveni țintirea de către drone sau artilerie. Cu alte cuvinte, armatele convenționale masive recurg la tactici de gherilă pentru a supraviețui și pentru a reuși să lovească poziții defensive.

De fapt, aș putea prevedea o epocă în care războaiele vor fi purtate NUMAI cu ajutorul unor echipe mici de soldați, susținute de o serie de drone și muniții cu rază lungă de acțiune. Tancurile sunt aproape inutile acum. Puterea aeriană tradițională este încet negată. Mișcările de mărimea unui batalion sunt imposibile fără a fi contracarate rapid și chiar și elementele de mărimea unui pluton sunt identificate înainte de a ajunge la destinație.

În loc să se deplaseze în grupuri mari care sunt ușor de țintit, rușii, în special, se bazează pe o serie de atacuri ale unităților mici pe o arie largă, folosind mijloace de transport rapide (cum ar fi motocicletele). Ei lovesc numeroase ținte de-a lungul a sute de kilometri de front, forțându-i pe ucraineni să își întindă apărarea și resursele. Acesta este, de obicei, modul în care luptă gherilele; acum toată lumea o face.

Vremea gherilei este aproape

Evenimentele din Ucraina pun în evidență numeroasele slăbiciuni ale armatelor convenționale. Patrioților americani li s-a spus timp de decenii că orice încercare de a ne apăra împotriva unui guvern autoritar susținut de o mașinărie militară avansată tehnologic este inutilă. „AR15-urile noastre nu pot face nimic împotriva unui F-16”, nu-i așa?

Acum descoperim că opusul este adevărat. F-16 sunt inutile pentru Ucraina. Ceea ce își doresc soldații ucraineni mai mult decât orice acum este mai multă pregătire pentru recruți, mai multe dispozitive de vedere termică și nocturnă, mai multe drone, optică mai bună pentru puștile lor și echipament mai bun pentru luptătorii din prima linie. Avioanele cu reacție și tancurile sunt o noutate.

Odată cu proliferarea dronelor ieftine, pentru prima dată grupurile civile de apărare au acum capacitatea de a amplasa ochi (și arme avansate) pe cer. Acestea pot urmări elemente inamice mai mari și pot preveni atacurile surpriză pe care se bazează forțele anti-insurgență. Cu alte cuvinte, gherilele vor avea în continuare elementul surpriză, dar forțele tradiționale nu.

Intrarea în subteran – întoarcerea șobolanilor de tunel

Americanii au întâlnit pentru prima dată apărări subterane complexe în Teatrul Pacific în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (Okinawa fiind cel mai impresionant exemplu). Le-am văzut din nou în Coreea de Nord și încă o dată în Vietnam. În Ucraina, metoda începe să devină din ce în ce mai comună.

Aș susține că viitoarele războaie vor fi lansate în principal din instalații subterane și sisteme de tuneluri. Dronele se bazează pe exploatarea mișcării tridimensionale și sunt inutile în spații închise. Aceasta este o metodă pe care patrioții trebuie să o adopte. Construcția de tuneluri va fi un pilon de bază pentru deceniile următoare.

Fiecare aspect al războiului va fi acum televizat

Atâta timp cât internetul va fi o parte funcțională a vieții de zi cu zi, războaiele vor fi acum înregistrate la o scară intimă nemaivăzută. Fiecare bătălie, fiecare mică mișcare sau schimb de focuri, fiecare victorie, fiecare pierdere și fiecare victimă vor fi documentate. Aceasta înseamnă că propaganda bazată pe internet va deveni parte integrantă a oricărui efort de război.

Cu alte cuvinte, guvernele vor încerca să implanteze peste tot știri false și înregistrări video false. Scopul va fi de a face fantezia indiscernabilă de realitate și de a deruta publicul cu privire la ceea ce se întâmplă de fapt. Această stare este extrem de evidentă în războiul din Ucraina, unde cel puțin jumătate din populația occidentală încă mai crede că Ucraina este „câștigătoare”. Cu cât populația este mai păcălită, cu atât va fi mai ușor să o convingem să sprijine operațiunile în curs și chiar recrutarea.

Războiul informațional va deveni mai important decât războiul real. Patrioții vor trebui să înțeleagă cum să deconstruiască propaganda la fel de mult cum vor trebui să știe să tragă.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Bizzu spune:

    Ultima frază este de cea mai mare actualitate. Pentru că ea se întâmplă ACUM. Tot ceea ce facem noi acum, jurnaliști independenți și comentatori, este combaterea propagandei globaliste. NU doar pe internet, ci MAI ALES în viața reală. FIECARE om trezit la realitate își va căuta singur Adevărul și îi va trezi pe alți câțiva din jurul lui. Câteva zeci de oameni treziți este ca și cum ai fi ucis inamicului o companie de unul singur. Ceea ce nu este puțin.
    În rest, se reține articolul ca instructaj pentru vremuri viitoare. Este la fel de valabil ȘI la noi, în România. Diferența este că noi nu avem ”instrumentele” necesare (încă), dar atunci când va veni vremea vor exista și acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs