Viktor Orban și detractorii de serviciu

Pentru oficialii de la București a devenit extrem de rușinos până și faptul că mesajele lui Viktor Orban vor fi lansate din România, de la Universitatea de Vară Băile Tușnad. Atât de profundă și de necontestat a ajuns slugărnicia marionetelor noastre în raport cu politrucii de la Bruxelles.

Alde Ciucă, Ciolacu sau Rareș Bogdan se simt răniți în amorul propriu, în atașamentul lor de neclintit față de puterea globalistă. Discursul lui Orban de la Tușnad, fiecare cuvânt al premierului Ungariei, îi va arde cu fierul roșu. Atât de tare dor aceste mesaje tăioase, pline de substanță, încât ele țin loc de o adevărată exorcizare pentru gașca de marionete de la București. De altfel, Ciolacu l-a invitat pe Orban la masă, la Vila Lac, cu scopul de a-i cere să ”manifeste moderație” în discursul de astăzi, de la universitatea de vară: ”Vrei s-o necăjești iarăși pe d-na Ursula? Vrei să mă sune consilierii de la Casa Albă, să-mi crape obrazul de rușine?!”.

Dacă în cazul fanilor lui Joe Biden din România avem prea puține pretenții, surprinde numărul mare de suveraniști care îl înjură pe Viktor Orban mai ceva ca pe Kamala Harris. Ei pun aceiași placă obosită, rulată cândva și de maestrul Iohannis: ”Orban ne fură Ardealul, băi nene!”. Ei uită că premierul Ungariei este singurul din Europa care se opune (adesea eficient) politicilor iresponsabile de la Bruxelles. Iar asta este infinit mai important decât orice temeri legate de presupuse pretenții teritoriale.

Culmea, încă există ”suveraniști” capabili să o ridice în slăvi pe Giorgia Meloni. Sau pe Marine Le Pen. Sunt doi politicieni extrem de lunecoși, al căror discurs anti-globalist rămâne doar unul pe hârtie, pentru captarea publicului debil, incapabil să-i distingă pe demagogii care se pretind patrioți. Iată principalul motiv al spargerii ”frontului patriotic” în trei grupuri parlamentare la Strasbourg, dirijate de Meloni, Le Pen, respectiv Orban. În realitate, doar gruparea lui Orban reprezintă opoziția adevărată la politicile criminale ale Ursulei von der Leyen.

Deocamdată Le Pen este lipsită de pârghiile puterii. Însă o comparație între Meloni și Orban (ambii aflați la cârma Italiei, respectiv a Ungariei) arată fără niciun dubiu diferențele majore între cei doi lideri. Meloni practic le-a întors spatele italienilor care au votat-o pentru politici anti-imigrație, anti-război, anti-woke ș.a.m.d. I-a trădat cu zâmbetul pe buze.

Spre deosebire de premierul italian, Viktor Orban încearcă să minimizeze distanța dintre vorbe și fapte, caracteristică majorității politicienilor. Pe lângă discursul suveranist impecabil, Orban reușește să pună în practică multe dintre proiectele enunțate, de tip conservator, care vin în sprijinul cetățenilor maghiari.

Liberalul Rareș Bogdan, capabil să-i lustruiască pantofii Ursulei von der Leyen doar din simpatie pentru ”marele conducător”, a admis recent că relațiile dintre Budapesta și Bruxelles nu au fost vreodată mai încordate. Dovadă decizia Kievului de a închide conducta Drujba de petrol rusesc către Slovacia și Ungaria. Bineînțeles, la sugestia oficialilor de la Casa Albă, exasperați de vizitele lui Orban în Rusia, China, Ucraina și acasă la Trump.

Regimul Zelensky pretinde că nu ar fi vorba despre un șantaj, însă acuză Slovacia și Ungaria că merg ”împotriva curentului” Uniunii Europene. Un consilier de-al lui Zelensky le-a recomandat oficialilor de la Budapesta şi Bratislava să ceară Moscovei ”încetarea atacurilor asupra infrastructurii energetice şi a căilor de transport ucrainene”. Se subînțelege, în schimbul deschiderii robinetului de la conducta Drujba.

Problema ar putea deveni și mai apăsătoare pentru Viktor Orban din ianuarie 2025, când Kievul va opri inclusiv tranzitul de gaze naturale rusești spre Europa.

Altfel, este de așteptat ca Marcel Ciolacu să transmită scuze anticipat către Washington și Bruxelles pentru ceea ce Viktor Orban urmează să spună la Băile Tușnad.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs