Sigmar Gabriel și războiul sinucigaș al transatlanticilor

Un punct de vedere de Thomas Röper

Sigmar Gabriel (foto stânga), șeful Podului Atlantic, vrea să „doboare Rusia” și, dacă este necesar, să trimită trupe germane în Ucraina pentru a face acest lucru. Propagandiștii transatlantici vorbesc acum, fără exagerare, ca propaganda germană din perioada 1941-1945.

Sigmar Gabriel, fostul ministru german de externe și președinte al SPD, s-a transformat literalmente din Saul în Paul. Sau este un oportunist care minte publicul după bunul plac.

În februarie 2018, Gabriel, pe atunci încă ministru de externe german, s-a pronunțat public la Conferința de Securitate de la München în favoarea unei dezmembrări treptate a sancțiunilor impuse Rusiei. El a declarat că știa că „poziția oficială” era diferită. În 2015, Gabriel făcuse comentarii similare după o întâlnire cu președintele rus Putin <1>. Președinta SPD de atunci, Nahles, și ministrul de finanțe de atunci, Olaf Scholz, au recomandat înlocuirea lui Gabriel din funcția de ministru de externe – inclusiv din cauza apropierii sale continue de cercurile favorabile Rusiei din jurul fostului cancelar federal Schröder.

După încheierea mandatului de ministru de externe, Gabriel a cerut din nou ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. El chiar a pus la îndoială faptul că serviciile secrete rusești ar fi fost responsabile pentru presupusul atac cu otravă asupra lui Serghei Skripal. El a declarat că prezumția de nevinovăție se aplică până la proba contrarie și că este împotriva „unei discuții din ce în ce mai stridente”. Frankfurter Allgemeine Zeitung a rezumat toate acestea în mai 2022 și l-a criticat dur pe Gabriel pentru că ar fi fost „apropiat de Putin <2>”, conform titlului articolului de la acea vreme.

Cu toate acestea, în mai 2022, Gabriel era deja de aproape trei ani șeful organizației radicale de lobby transatlantic Atlantikbrücke, unde un „prieten al Rusiei” nu ar fi obținut în mod normal nici măcar un loc de muncă în calitate de spălător de geamuri. Gabriel a demonstrat acum, într-un interviu pentru Stern <3>, că este, de fapt, un șoim radical. În interviu, Gabriel a cerut o poziție mai dură împotriva Rusiei în conflictul din Ucraina și a adus în discuție și trimiterea de soldați germani pe front. Faptul că Gabriel este, de asemenea, membru al Comisiei Trilaterale și al Consiliului European pentru Relații Externe arată cât de ferm este integrat în ONG-urile angajate în politica SUA.

Ceea ce a spus Gabriel în interviul cu Stern arată cât de periculoase sunt grupurile de reflecție transatlantice controlate de SUA, întrucât declarațiile lui Gabriel ar fi putut fi cu ușurință preluate din propaganda germană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Iar dacă dorințele fostului ministru se vor realiza, am putea avea un război major în Europa.

„Să doborâm Rusia”

a spus Gabriel cu toată seriozitatea, în interviu:

„Dar va trebui să punem din nou Rusia la pământ, așa cum am făcut cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece”.

Reprezentanții politicii americane sunt în continuare de părere că trebuie să ducă o politică „de pe o poziție de forță”, adică să dicteze voința lor altor țări. În mod evident, ei nu și-au dat seama că acest lucru nu mai funcționează astăzi. Următoarea idee a lui Gabriel din interviu arată cât de grosolană este gândirea războinicilor transatlantici:

„Să ne opunem lui Putin cu mână de fier și, în același timp, să căutăm formate de dialog și, astfel, căi de ieșire din război”.

Gabriel nu pare să înțeleagă că nu este posibil să duci un război împotriva Rusiei și să acționezi în același timp ca partener de negociere sau chiar ca mediator.

Amenințare deschisă de război împotriva Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin trebuie să-și dea seama cât de serioși suntem „noi”, a spus Gabriel, deși mă întreb dacă prin „noi” se referă de fapt la germani, deoarece a sugerat în mod explicit trimiterea de trupe germane și instituirea unor zone de interdicție aeriană în Ucraina:

„Este nevoie de un semnal clar pentru Putin: opriți acest război – sau îl vom duce la voi. Dacă asta înseamnă că sistemele germane de apărare antirachetă impun zone de interdicție aeriană în Ucraina cu ajutorul Bundeswehr-ului, pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile rusești asupra populației civile, nu i-aș promite din nou domnului Putin că nu vom face niciodată asta”.

Iată o amenințare foarte clară de război împotriva Rusiei. Dacă soldații germani ar trage mâine în avioanele rusești, nu ar fi nimic mai puțin decât un război între Germania și Rusia. Nu este nici pe departe o exagerare să comparăm acest lucru cu retorica și ideile celui mai faimos mustăcios din istoria Germaniei, care a aruncat întreaga Europă în mizerie.

Nu exagerez deloc. Gabriel consideră că, pentru a împiedica înfrângerea Ucrainei, este de asemenea imaginabilă desfășurarea Bundeswehr-ului împotriva Rusiei:

„Nimeni nu dorește să fie nevoit să conducă Bundeswehr-ul într-un război. Dar dacă crește pericolul ca Ucraina să piardă, atunci și acest lucru va distruge viața noastră anterioară în pace și securitate în Europa”.

Minciunile lui Gabriel

Iată din nou minciuna cu privire la presupusele „ambiții imperiale” ale lui Putin. Gabriel fie nu a înțeles despre ce este vorba în Ucraina, fie minte în mod deliberat. Întregul conflict privind Ucraina se învârte, în esență, în jurul întrebării dacă Ucraina rămâne un stat neutru (ceea ce dorește Rusia) sau dacă Ucraina aderă la NATO, ceea ce Rusia vede ca o amenințare inacceptabilă la adresa securității sale naționale, deoarece rachetele (nucleare) ar putea fi atunci desfășurate la doar câteva sute de kilometri de Moscova.

În loc să se ocupe de fapte, Gabriel vorbește cu toată seriozitatea despre presupusele planuri ale lui Putin:

„El duce un război împotriva Occidentului, pe care îl consideră decadent, ale cărui valori le respinge și pe care le vede ca pe o amenințare la adresa puterii sale. De aceea, trebuie să ne confruntăm cu Rusia mult mai dur decât am făcut-o până acum”.

Este invers. Occidentul duce un război împotriva Rusiei în Ucraina; la urma urmei, Occidentul a permis Kievului să bombardeze teritoriul rusesc cu rachete furnizate de Occident. Nu Rusia, de exemplu, a fost cea care a furnizat rachetele Houthis pentru a scufunda navele NATO în Marea Roșie. Cu toate acestea, Rusia ar putea reacționa acum drept răspuns la ultimele escaladări ale occidentului.

Este cu siguranță adevărat că Putin respinge „valorile” Occidentului; la urma urmei, Putin a fost destul de clar în această privință. Dar Putin spune doar ceea ce gândește și marea majoritate a rușilor care resping LGBT, migrația în masă necontrolată, ideologia de gen și alte „valori” ale Occidentului.

Și, din nou, se pune întrebarea dacă Gabriel este pur și simplu ignorant sau minte în mod deliberat, pentru că Putin nu vede deloc „valorile occidentale” ca pe o „amenințare la adresa puterii sale”. Dimpotrivă. Marea majoritate a rușilor consideră că aceste „valori occidentale” sunt respingătoare și îi fac pe ruși să îl susțină pe Putin pentru a ține respectivele „valori” departe de Rusia.

Este revelator faptul că reprezentanții politicii occidentale trebuie să mintă pentru a-și apăra pozițiile. Dacă ar rămâne la adevăr și le-ar spune oamenilor din Occident că motivul tragediei care se desfășoară în Ucraina este doar dorința Occidentului de a trage Ucraina în NATO, majoritatea cetățenilor occidentali ar spune cu siguranță că aderarea Ucrainei la NATO nu merită toate sacrificiile din Ucraina și distrugerea prosperității în Europa.

Idei schizofrenice

Cât de schizofrenice sunt ideile lui Gabriel este demonstrat de citatul de amintit și mai sus, în care Gabriel a sugerat un fel de strategie dublă atunci când a spus:

„Să ne opunem lui Putin cu pumnul de fier și, în același timp, să căutăm formate de dialog și, astfel, căi de ieșire din război”.

În mod evident, Gabriel a înțeles: „conferința de pace” planificată în Elveția, pe care unele media au catalogat-o drept „autodeclarație occidentală” <4>, este sortită eșecului, deoarece Rusia nici măcar nu a fost invitată. Prin urmare, Gabriel a cerut o altă conferință de pace:

„În plus față de conferința din Elveția, trebuie să existe o a doua conferință de pace în care să se întâlnească partenerii de dialog ai Rusiei. Occidentul și Ucraina au nevoie de SUA ca națiune conducătoare, iar „alianța cu Rusia” ar trebui să fie condusă de China”.

Această idee este complet nerealistă. Puțin probabil ca China să accepte rolul de „națiune conducătoare” în cadrul unei „alianțe cu Rusia”. Iar Rusia cu greu ar merge la o conferință în care Occidentul crede că poate determina cine vorbește și negociază pentru Rusia ca „națiune conducătoare”.

Dar lucrurile devin și mai bune, după cum a adăugat Gabriel:

„Germania ar putea înainta în mod credibil o astfel de propunere. Atunci, afișul electoral al cancelarului federal pentru alegerile europene sub deviza „Asigurarea păcii” ar fi susținut și de acțiuni active”.

În mod clar, Gabriel nu înțelege că Rusia nu recunoaște ca mediatori țările ostile Rusiei. Guvernul rus a precizat deja în mai multe rânduri că Elveția, de exemplu, este un loc de negocieri doar pentru că s-a alăturat sancțiunilor antirusești și a renunțat astfel la statutul său de țară neutră. Iar faptul că guvernul rus nu îi ia în serios pe actualii reprezentanți ai guvernului german a fost clarificat chiar de Putin însuși în mai multe rânduri. De exemplu când s-a adresat guvernului german <5>:

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nivelul de educație al celor care iau decizii, inclusiv în Republica Federală, lasă mult de dorit în opinia mea”.

Dar mai este ceva: cum se potrivește totul când Gabriel cere desfășurarea Bundeswehr-ului împotriva Rusiei, pe de o parte, dar crede că Germania poate reprezenta în mod credibil deviza „asigurarea păcii” față de Rusia, pe de altă parte?

Chiar mă întreb ce se întâmplă în capul acestor oameni. Se pare că și-au pierdut orice simț al realității. Și, astfel, vor împinge inevitabil Europa într-un război major, dacă nu-și vor reveni în cele din urmă.

Surse:

<1> https://www.tagesspiegel.de/politik/gabriel-ist-als-aussenminister-kaum-noch-tragbar-5279383.html

<2> https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/russlandpolitik-der-spd-nah-an-putin-18047450.html

<3> https://www.stern.de/politik/sigmar-gabriel-fordert-haerte-gegen-russland-zur-not-mit-bodentruppen-34788906.html

<4> https://anti-spiegel.ru/2024/russlands-wachsender-vorteil-und-das-westliche-selbstgespraech-in-der-schweiz-die-ereignisse-des-wochenendes/

<5> https://anti-spiegel.ru/2024/putin-im-o-ton-ueber-entscheidungen-der-bundesregierung/

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs