Assange este liber, dar nu s-a făcut dreptate

Un comentariu de Caitlin Johnstone via Substack

Julian Assange este liber. În momentul scrierii acestui articol, el se află în drum spre Insulele Mariane de Nord, un teritoriu american îndepărtat din Pacificul de Vest, pentru a finaliza o înțelegere cu guvernul american, în urma căreia va fi condamnat la executarea pedepsei în închisoarea Belmarsh (fapt deja consumat). Cu excepția oricăror manevre dubioase ale imperiului în acest proces, el se va întoarce apoi în țara sa natală, Australia, ca un om liber.

Un aspect important este că, potrivit experților pe care i-am văzut comentând această nouă evoluție uimitoare, se pare că acordul său de recunoaștere a vinovăției nu va stabili noi precedente juridice care vor fi dăunătoare pentru jurnaliști în viitor. Joe Lauria relatează următoarele pentru Consortium News:

„Bruce Afran, un avocat constituțional american, a declarat pentru Consortium News că un acord de recunoaștere a vinovăției nu creează un precedent legal. Prin urmare, acordul lui Assange nu ar pune în pericol jurnaliștii în viitor de a fi urmăriți penal pentru acceptarea și publicarea de informații clasificate de la o sursă din cauza faptului că Assange a fost de acord cu o astfel de acuzație.”

https://x.com/Stella_Assange/status/1805393089819033890

Evident, mă încearcă o mulțime de sentimente. Mai este foarte, foarte mult de lucru în lupta noastră colectivă pentru a elibera lumea de ghearele mașinii imperiale de asasinat, dar mă bucur enorm pentru Assange și familia sa, și mă simt bine să marchez o victorie solidă în această luptă.

Doar că nimic din cele de mai sus nu anulează relele de neiertat pe care imperiul le-a provocat în persecutarea lui Julian Assange și nici nu inversează daunele produse la nivel mondial prin transformarea lui într-un exemplu public, în ideea de a arăta ce se întâmplă cu un jurnalist care spune adevăruri incomode despre cel mai puternic guvern din lume.

Așadar, deși Assange este liber, nu putem spune că s-a făcut dreptate.

Dreptatea ar însemna ca lui Assange să i se acorde o grațiere totală și necondiționată și să primească milioane de dolari în compensații din partea guvernului SUA pentru chinul prin care l-a făcut să treacă după încarcerarea sa la Belmarsh începând din 2019, apoi încarcerarea sa de facto în ambasada Ecuadorului începând din 2012 și încarcerarea și arestul la domiciliu începând din 2010.

Dreptatea ar însemna ca SUA să facă schimbări juridice și politice concrete care să garanteze că Washingtonul nu va mai putea niciodată să își folosească puterea și influența la nivel mondial pentru a distruge viața unui jurnalist străin. Dreptatea ar însemna și ca SUA să prezinte scuze oficiale lui Julian Assange și familiei sale.

Justiția ar consta în arestarea și urmărirea penală a persoanelor ale căror crime de război au fost dezvăluite de Assange, precum și arestarea și urmărirea penală a tuturor celor care au contribuit la ruinarea vieții sale pentru că a dezvăluit aceste crime. Vorbim despre o serie întreagă de agenți și funcționari guvernamentali din numeroase țări, plus mai mulți președinți americani.

https://x.com/wikileaks/status/1805523516130722200

Dreptatea ar însemna o primire și onoruri de erou din partea Australiei la sosirea sa și o revizuire serioasă a relației slugarnice a Canberrei cu Washingtonul.

Dreptatea ar însemna scuze oficiale adresate lui Assange și familiei sale din partea consiliilor de redacție ale tuturor publicațiilor de presă mainstream care au fabricat consimțământul pentru persecuția sa vicioasă – inclusiv și în special The Guardian – și distrugerea completă a reputațiilor tuturor jurnaliștilor fără scrupule care au contribuit la defăimarea sa de-a lungul anilor.

Dacă aceste lucruri s-ar întâmpla, atunci am putea spune că s-a făcut dreptate într-o oarecare măsură. În prezent, tot ce avem este încetarea unui singur act de depravare de către un imperiu care se retrage doar pentru a face loc unor depravări mai noi și mai importante. Cu toții trăim în continuare sub o structură de putere globală care a arătat lumii întregi că îți va distruge viața dacă îi expui criminalitatea, iar apoi va sta deoparte și va numi cu mândrie acest lucru ”dreptate”.

Așa că, personal, cred că voi lua mica victorie a lui Assange în serios, cu un „mulțumesc” rapid cerului și mă voi întoarce la muncă. Mai sunt încă atât de multe de întreprins și foarte puțin timp pentru a le face.

Lupta continuă.
………………….

Un articol pe aceeași temă găsiți aici

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Assange este liber, dar nu s-a făcut dreptate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs