Începe show-ul estival

Candidatul Ciucă la prezidențiale pare să aibă nevoie de mai mult timp pentru a intra în preferințele românilor. Miile de panouri publicitare care au împânzit țara se dovedesc a fi insuficiente. Eroul din Irak rămâne departe de procentul de accedere în turul doi.

Și nici nu-l va atinge vreodată, indiferent de câte alte panouri cu ”ostașul în slujba țării” vor apărea până la data alegerilor. N-are cum! Chimia dintre Ciucă și simplii cetățeni este ca și inexistentă. Omul are o carismă la fel de mare ca a lui Iohannis, la vânătoarea de cimpanzei din Africa. În plus, realizările din CV îl recomandă mai degrabă pentru organigrama cantinei de la Cotroceni.

În calitate de premier, Ciucă a servit excelent interesele americane în zonă. Generalul a prins la Palatul Victoria finalul pandemiei și debutul războiului, fără să se remarce prin altceva în afară de binecunoscuta slugărnicie față de Washington și Bruxelles. Doar un eveniment cu totul și cu totul ieșit din comun ar putea să-l propulseze în finala scrutinului prezidențial.

Schimbul de pumni din coaliție legat de calendarul alegerilor este un efort inutil. Și în septembrie, și în octombrie sau decembrie, generalul Ciucă va rămâne ciuca bătăilor. Nu are de unde să câștige voturi în plus față de nucleul dur al liberalilor. Iar diferența față de nucleul dur al PSD ar fi de circa 500.000 de voturi (potrivit alegerilor locale din 9 iunie). În plus, Marcel Ciolacu beneficiază de spații largi în mass-media, în calitate de actual premier.

Nu este deloc exclus ca o parte dintre liberali să voteze cu Elena Lasconi. Mai ales bucureștenii, dacă primarul Nicușor Dan își va exprima sprijinul pentru candidatul USR (așa cum a lăsat de înțeles).

Lasconi ar putea fi surpriza prezidențialelor, cu condiția să aibă suficient timp și suficiente mesaje cu priză la publicul indecis sau dornic să stea acasă în ziua votului.

Altfel, până acum și-au anunțat intenția de a candida trei femei: Ana Birchall (independent), Diana Șoșoacă (SOS) și Elena Lasconi (USR). Să ne amintim că un alt politician de sex feminin, Viorica Dăncilă (PSD), a pierdut în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019 în fața lui Klaus Iohannis, la o diferență substanțială (a obținut 34 la sută, față de 66 actualul președinte). Iar acum o bună parte dintre români se întreabă dacă nu cumva Dăncilă ar fi făcut o figură mult mai frumoasă decât Iohannis. Măcar ar fi folosit avioane de linie pentru vacanțele din Africa și America Centrală.

Aripa ”suveranistă” a candidaților îi include, deocamdată, pe George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (SOS) și Răzvan Constantinescu (PPR), care se bat pe un bazin de votanți activi de doar 20 la sută, după cum arată ultimele alegeri europarlamentare. Sigur că patrioții români sunt, probabil, undeva spre 50 la sută, însă mulți fie se dovedesc a fi complet dezinteresați de politica internă, fie consideră că oferta candidaților menționați este prea subțire și stridentă (sau face jocul globaliștilor). Va trebui să se producă un eveniment-bombă pentru ca unul dintre suveraniști să ajungă în turul doi, cu condiția ca globaliștii de pe locurile 2-3 să-și pună reciproc bețe-n roate.

Se anunță o vară foarte fierbinte, pentru că rezultatul de la prezidențiale chiar contează. Inclusiv în contextul războiului din Ucraina.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. și Cozmin Gușă e candidat.

    de ce nu îl menționați în articol?

    • L-am pierdut din vedere 🙂 Dar am senzația ca se va retrage…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs