Suntem ultima găină din UE, dar ne dăm mari cocoși

A opta țară ca suprafață și a șasea ca populație. România ar trebui să fie o forță în UE. Din nefericire este codașă la multiple capitole.

Potrivit Institutului Național de Statistică, unul din cinci români trăiește în sărăcie. Veniturile celor mai săraci români sunt de șase ori mai mici în comparație cu media Uniunii Europene. De luna viitoare, unul din trei angajați va trăi cu salariul minim de circa 78 de lei pe zi, iar alte milioane bune de cetățeni (șomeri, pensionari) nu vor câștiga nici măcar atât.

În România, 6 din 10 persoane nu își pot permite o vacanță anuală de o săptămână departe de casă – cel mai mare procentaj din UE. Muncim doar ca să achităm facturile la final de lună și să contribuim cu drag și spor la creșterea ”fenomen” a PIB-ului, cauzată în mare parte de inflație și de majorarea taxelor și impozitelor.

Doar bulgarii au pensii mai mici decât noi în Uniunea Europeană. Pensia medie în România este de 382 euro (la un număr de aproape 5 milioane de pensionari), față de o medie în UE de 1.294 euro. Foarte mulți bătrâni trăiesc cu 30 de lei pe zi după ce își plătesc facturile. Unii dintre ei au rămas singuri, neputincioși și adesea bolnavi, departe de copiii plecați să caute un trai mai bun. Statul român nu mișcă un pai pentru a-i ajuta, așa cum se întâmplă în multe din statele civilizate ale UE.

Suntem în topul celor mai sărace țări din Europa raportat la puterea de cumpărare, însă mass-media insistă să promoveze minciuna cu miliardele de euro de la Bruxelles care au adus bunăstare. O bunăstare doar pentru unul din zece români. În realitate, o sărăcie cruntă, ascunsă sub preș de mass-media corporatistă.

Diferențele regionale sunt și ele relevante. București-Ilfov și Ardealul sunt cele mai dezvoltate, având niveluri de trai mai apropiate de media UE, în timp ce Moldova și Oltenia au rămas printre cele mai sărace zone ale blocului comunitar.

Atât guvernul, cât și mass-media aservită, fac trimiteri la țări irelevante din afara UE atunci când vor să scoată în evidență ”dezvoltarea economică” și progresele din ultimii 17 ani. Realitatea este că am fost și am rămas ultima găină din Uniunea Europeană, grație performanțelor politicienilor noștri atât în țară, cât și în raport cu puterea de la Bruxelles și Washington.

România are un potențial imens. Ar trebui să se situeze în primele 8 state din cele 27 ale Uniunii nu doar ca populație și suprafață.

Politicienii slugarnici din partidele mainstream ne-au condus din 2007 spre sărăcie și impotență în cadrul UE, reușind să evite falimentul doar prin intermediul unor împrumuturi masive, cu dobânzi maximale. Împrumuturi prin care practic ne-am vândut libertatea.

A venit momentul ca acești politicieni-marionetă să-și piardă locurile călduțe de la Bruxelles și Strasbourg.

Așadar, duminică votăm suveraniști pe listele pentru europarlamentare.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Nik spune:

    De ce trebuie să aprobe cineva să-mi exprim public o opinie ?? Nu cumva se chiamă cenzură? Anticonstituțională !!

    • Adrian Onciu spune:

      Nu. Inseamnă doar faptul că unii comentatori au uitat ce-i aia decență, bun simț și argumentație în termeni civilizați.

  2. Nik spune:

    Nu știuncîți ani ai mata, dar în 89 s-a avut ocazia să alegeți statul de vacanță, în schim ați ales statul de război. Cine seamănă vînt culege furtună…. sorry

  3. Ecaterina spune:

    N-are rost să dezvolt subiectul, din prea multă lehamite față de politica autohtonă. Doar o întrebare am de pus, retorică desigur: de unde vin cu banii „suveraniștii” acestei țări, pentru bunăstarea populației? Le permite Bruxellesul intrarea în BRICS și-n Uniunea Economică Eurasiatică în vederea refacerii economiei României? Câți ani trebuie să treacă și câte generații sacrificate pentru a ajunge la un trai decent, la un învățământ, industrie și agricultură performante? Specialiștii unde-i formăm? La care dintre universitățile de elită? Tot la acelea din Vest? Că-n China și-n Rusia nu vor să studieze, pentru că nu-s state capitaliste și n-au „aromă” de Yale și Oxford. Dar… de visat nu costă! În fond, doar prin intermediul iluziilor mai putem reconstrui ceea ce au distrus ai noștri și „partenerii” în peste un sfert de secol de la lovitura de stat din ’89.

    Și ca o paranteză, migrarea României în Eurasia (ieșirea din UE, FMI, NATO și alte ”alianțe” de coșmar și complexe de putere) NU poate fi posibilă decât prin intermediul unei împărțiri teritoriale. Ca să nu spun anihilare! Deci, nu ne mai putem permite luxul negocierilor cu China sau Federația Rusă, ținând cont că aparținem unei lumi în care războaiele nu se mai poartă cu baioneta și hârlețul. Economia noastră se rezumă la activitatea multinaționalelor și la servicii de taxi și coafură. Iar liderii politici sunt, în cea mai mare parte, niște canalii fără scrupule. Fie ei „suveraniști” sau atlantiști!

  4. Bizzu spune:

    Parafrazând titlul, aș spune că am ajuns chiar găina aia refuzată până și de vulpe, ultimul pui zgubilitic de la crescătorie. Iar pentru asta este vinovat GLOBALISMUL care a distrus România în toți cei 34 de ani de când și-a întins ghearele asupra acestei țări. Oare au românii curajul să se scuture DIN NOU de asuprirea străină? ROEXIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs