Băncile globale ne spun că sfârșitul supremației dolarului este aproape

Statutul de rezervă mondială permite o libertate uimitoare în ceea ce privește politica monetară. Rezerva Federală înțelege că există o cerere constantă de dolari în străinătate ca mijloc de a importa și exporta mai ușor bunuri. Statutul de petro-dolar îl face, de asemenea, esențial pentru comerțul cu energie la nivel global. Acest lucru înseamnă că banca centrală a SUA a fost capabilă să creeze monedă fiduciară din nimic la un nivel mult mai ridicat decât orice altă bancă centrală de pe planetă, evitând în același timp efectele imediate ale hiperinflației.

O mare parte din acești bani lichizi, precum și din datoriile denominate în dolari (fizice și digitale) ajung în visteria băncilor centrale străine, a băncilor internaționale și a firmelor de investiții, unde sunt deținute ca acoperire sau folosite cu scopul de a ajusta cursurile de schimb ale altor monede pentru a obține avantaje comerciale. Se estimează că până la jumătate din valoarea întregii monede americane circulă în străinătate.

Statutul de rezervă mondială, împreună cu diverse instrumente de datorie, a permis guvernului SUA și Fed să creeze zeci de mii de miliarde de dolari în monedă nouă după criza din 2008, menținând în același timp inflația sub control (oarecum). Problema este că acest sistem de depozitare a dolarilor în străinătate nu durează prea mult timp și, în cele din urmă, consecințele supraimprimării ajung să se facă simțite.

Acordul de la Bretton Woods din 1944 a stabilit cadrul pentru creșterea dolarului american și, deși beneficiile sunt evidente, în special pentru bănci, există numeroase costuri implicate. Gândiți-vă la statutul de rezervă mondială ca la un „pact cu diavolul” – obțineți faima, obțineți averea, obțineți o iubită sexy și o mașină drăguță, dar într-o zi diavolul va veni să ia banii și atunci vă va lua TOTUL, inclusiv sufletul.

Din nefericire, bănuiesc că va veni în curând momentul pentru SUA și s-ar putea să fie sub forma unui sistem nou, asemănător cu cel de la Bretton Woods, care să elimine dolarul ca rezervă mondială și să-l înlocuiască cu o nouă structură de coșuri digitale. Băncile globale recunosc, în esență, planul pentru o revizuire completă a lumii financiare bazate pe dolar și crearea unui sistem centrat pe CBDC, construit pe „registre unificate”.

Au existat trei evoluții recente, toate anunțate succesiv, care sugerează că înlocuirea dolarului este iminentă (înainte de sfârșitul acestui deceniu).

Modelul XC al FMI – o politică centralizată pentru CBDC-uri

Platforma XC a FMI a fost lansată ca model teoretic în noiembrie 2022 și se potrivește îndeaproape cu conceptul discutat de mult timp al FMI de a avea un coș global de drepturi speciale de tragere, doar că în acest caz ar lega toate CBDC-urile sub o singură umbrelă, împreună cu „monedele moștenite”.

Este promovat ca o structură politică pentru a face „mai ușoare” plățile transfrontaliere în CBDC, iar acest model se concentrează în primul rând pe schimburile valutare între guverne și băncile centrale. Bineînțeles, acesta plasează FMI ca intermediar în ceea ce privește controlul fluxului de tranzacții digitale. FMI sugerează că platforma XC ar face tranziția de la monedele tradiționale la CBDC mai puțin complicată pentru diferitele națiuni implicate.

După cum a menționat FMI într-o discuție despre registrele centralizate în 2023:

„Am putea ajunge într-o lume în care avem entități conectate într-o anumită măsură, dar unele entități și unele țări sunt excluse. Și, ca instituție globală și multilaterală, ne propunem, într-un fel, să asigurăm, știți, o conectivitate de bază, un set de reguli și o guvernanță de bază care să fie cu adevărat multilaterală și incluzivă”. Așadar, cred că ambiția este de a urmări o inovație care să fie compatibilă cu obiectivele de politică și incluzivă în raport cu numărul larg de membri, să zicem, ai FMI.

În traducere, sistemele descentralizate sunt rele. „Incluzivitatea” (colectivismul) este bună. Iar FMI vrea să lucreze în tandem cu alte instituții globaliste pentru a fi facilitatorii (controlorii) acestui colectivism economic.

Banca pentru Reglementări Internaționale Unified Ledger

La nici o zi după ce FMI și-a anunțat obiectivele platformei XC, BRI și-a anunțat planurile legate de un registru unificat pentru toate CBDC-urile, denumit „BIS Universal Ledger”. BRI notează în mod specific că proiectul este menit să „inspire încredere în monedele digitale ale băncilor centrale”, depășind în același timp „fragmentarea eforturilor actuale de tokenizare”.

În timp ce FMI se concentrează pe controlul politicii internaționale, BRI urmărește aspectele tehnice pentru globalizarea CBDC-urilor. În cărțile lor albe, acestea arată clar că o societate fără numerar este, de fapt, jocul final și că tranzacțiile digitale trebuie să fie monitorizate de o entitate centralizată pentru ca banii să rămână „în siguranță”. După cum susține BRI în prezentarea lor detaliată a registrelor unificate:

„Astăzi, sistemul monetar se află în pragul unui alt salt major. După dematerializare și digitalizare, evoluția cheie este tokenizarea – procesul de reprezentare digitală a creanțelor pe o platformă programabilă. Este următorul pas logic în ceea ce privește evidența digitală și transferul de active.”

Proiectul prevede ca aceste elemente să fie reunite într-un nou tip de infrastructură a pieței financiare (FMI) – un „registru unificat”. Toate avantajele tokenizării ar putea fi exploatate într-un registru unificat datorită caracterului definitiv al decontării care rezultă din faptul că banii băncii centrale se află în același loc cu alte creanțe. Valorificând încrederea în banca centrală, un astfel de loc partajat are un mare potențial de îmbunătățire a sistemului monetar și financiar.

Există trei afirmații majore făcute de BRI în programul lor – În primul rând, digitalizarea banilor este inevitabilă, iar banii lichizi vor dispărea în primul rând pentru că facilitează circulația banilor. În al doilea rând, metodele de plată descentralizate devin inacceptabile, deoarece sunt „riscante” și doar băncile centrale sunt suficient de calificate și „demne de încredere” pentru a intermedia schimbul de bani. În al treilea rând, utilizarea registrelor unificate este concepută în mare parte pentru a urmări și localiza și chiar investiga toate tranzacțiile CBDC. Pentru binele public, desigur.

Sistemul BRI se ocupă mult mai mult de domeniul tranzacțiilor private decât FMI. Acesta reprezintă baza tehnică pentru centralizarea tuturor CBDC-urilor, guvernată parțial de BRI și FMI, și este programat să fie utilizat pe scară mai largă în următorii doi ani. În prezent, mai multe țări testează deja registrul BRI. Este important să înțelegem că oricine va acționa ca intermediar în procesul de schimb global de bani va avea toată puterea asupra guvernelor și asupra populației.

Dacă fiecare mișcare a bogăției este monitorizată, de la transferul de miliarde între guverne până la plata a câtorva dolari de la un individ la un comerciant cu amănuntul, atunci fiecare aspect al comerțului poate fi strangulat în funcție de capriciile observatorului.

Proiectul transfrontalier SWIFT – o altă modalitate de a controla comportamentul țărilor

Așa cum am văzut în cazul încercării de a folosi rețeaua de plăți SWIFT ca o lovitură de ciomag împotriva Rusiei, există un motiv ulterior pentru globaliști de a avea un centru de tranzacții monetare de mare viteză și la scară largă. Din nou, este vorba de centralizare, iar cel care controlează hub-ul are mijloacele de a controla comerțul… până la un punct.

Blocarea Rusiei în afara SWIFT a adus daune minime economiei lor, tocmai pentru că există metode alternative de transfer de bani pentru a menține fluxul comercial. Cu toate acestea, în cadrul unei umbrele monetare globale bazate pe CBDC, ar fi imposibil pentru orice țară să lucreze în afara granițelor. Nu este vorba doar de ușurința de a exclude o națiune din rețea, ci și de a avea puterea de a bloca imediat transferul de fonduri la capătul de primire al schimbului.

Înseamnă că orice fonduri provenite din orice sursă rusă ar putea fi urmărite și blocate înainte de a ajunge, de exemplu, în mâinile unui destinatar din China sau India. Odată ce toate guvernele se vor afla complet sub controlul unui sistem monetar centralizat, al unui registru centralizat și al unui centru de schimb centralizat, nu se vor mai putea răzvrăti, iar acest control se va răsfrânge asupra populației.

Aș dori, de asemenea, să le reamintesc cititorilor că majoritatea națiunilor merg direct pe calea acestui program. China este cea mai nerăbdătoare să se alăture schemei monetare globale. Rusia face încă parte din BRI, dar implicarea sa în CBDC-uri este încă neclară. Nu vă așteptați ca BRICS să contracareze noua ordine monetară, acest lucru nu se va întâmpla.

CBDC-urile impun automat sfârșitul dolarului ca rezervă mondială

Deci, ce legătură au toate aceste proiecte globaliste cu CBDC-urile, cu dolarul și poziția sa venerată de monedă de rezervă mondială? Concluzia este următoarea: Un sistem CBDC unificat exclude complet necesitatea unei monede de rezervă mondială. Modelul Unified Ledger ia toate CBDC-urile și le omogenizează într-o baltă de lichiditate, fiecare CBDC crescând în caracteristici similare într-o perioadă scurtă de timp.

Avantajele utilizării dolarului dispar în acest scenariu, iar valoarea monedelor devine relativă față de intermediar. Cu alte cuvinte, FMI, BRI și alte instituții conexe dictează proprietățile CBDC-urilor și, prin urmare, nu există niciun aspect distinctiv al unui CBDC care să îl facă pe unul mai valoros decât ceilalți.

Desigur, unele țări ar putea fi capabile să își separe moneda până la un punct cu o producție superioară sau cu o tehnologie superioară, dar vechiul model de a avea o armată mare ca modalitate de a asigura favoruri comerciale și Forex este mort. În cele din urmă, globaliștii vor aduce două argumente previzibile:

1) „O monedă de rezervă mondială aflată sub controlul unei singure națiuni este nedreaptă și noi, în calitate de bancheri globali, trebuie să facem sistemul „mai egal”.”

2) „De ce să avem o monedă de rezervă când toate tranzacțiile sunt oricum moderate sub registrul nostru? Dolarul nu mai este mai ușor de utilizat pentru comerțul internațional decât orice altă CBDC, nu-i așa?”

În cele din urmă, dolarul trebuie să moară pentru că face parte integrantă din „vechea lume” a schimburilor materiale. Globaliștii își doresc o societate fără numerar, deoarece este o societate ușor de controlat. Gândiți-vă la lock-down-urile din pandemie și la încercările de a obține pașapoarte Covid – Dacă ar fi avut un sistem fără numerar în vigoare la acea vreme, ar fi obținut tot ce au vrut. Refuzați să luați vaccinul experimental? Vă vom închide pur și simplu conturile digitale și veți muri de foame.

Mișcarea a fost chiar încercată parțial (gândiți-vă la protestele camionagiilor canadieni), dar cu bani fizici există întotdeauna o modalitate de a ocoli un embargo digital. Fără numerar fizic nu ai alte opțiuni decât dacă plănuiești să trăiești complet din roadele pământului și să faci troc de bunuri și servicii (un mod de viață cu care majoritatea oamenilor au acum nevoie de mult timp pentru a se obișnui).

Cred că un procent considerabil din populația americană va merge la război înainte de a accepta o societate fără numerar. Dar, între timp, mai trebuie să ne confruntăm cu inevitabilitatea prăbușirii dolarului. Organizațiile globaliste fac presiuni pentru ca CBDC-urile să devină active FOARTE repede, iar pe măsură ce acest lucru se va întâmpla, împreună cu registrele centralizate, dolarul tradițional își va pierde rapid avantajul. Asta înseamnă că acele trilioane de dolari verzi deținuți în străinătate vor începe să se întoarcă în America dintr-o dată, provocând un dezastru inflaționist mult peste ceea ce vedem astăzi.

Oricât de mult a beneficiat economia americană de statutul de rezervă mondială în trecut, aceasta va avea de suferit pe măsură ce dolarul va dispărea, urmând să fie înlocuit de un cadru chiar mai rău decât fiat. Asta dacă nu va avea loc o răsturnare dramatică care să elimine complet din ecuație ordinea globalistă.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs