Un comentariu de Duvi Honig pentru Newsmax (SUA)
„Cel mai impotrant lucru este familia. Dacă reușești să ții familia unită – și asta este coloana vertebrală a întregii noastre afaceri.” – Walt Disney
Otrăvirea minților copiilor noștri sfârșește, de obicei, prin a fi un model de afaceri prost, dintr-o multitudine de motive.
O astfel de agendă (pentru că despre asta vorbim de fapt) constituie un plan viclean, unul destinat în cele din urmă eșecului.
Copiii noștri sunt viitorul nostru.
O afirmație evidentă, dar care ar trebui să fie repetată la nesfârșit.
Copiii merită să crească într-o lume care prețuiește religia, valorile familiei, adevărul, integritatea și bunătatea.
De ce, atunci, mesajul cade acum doar în urechi surde, în special în urechile adepților politici și ideologici de stânga?
Recentul acord al Disney de a pune capăt litigiului cu Florida, care implică un district special de turism, susținut de guvernatorul Ron DeSantis, marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei de promovare a problemelor politice controversate.
Este un instantaneu al unei mari treziri pentru America corporatistă.
Mai mult ca sigur, concomitent, poporul american trebuie să se gândească, dacă nu chiar să declare cu voce tare: „Otrăvirea minților copiilor noștri este un lucru rău!”
„Este o nebunie!”
După cum spune proverbul, „Cu cât este mai goală cu atât mai mult zgomot face”.
Conducerea Disney a comis o mare greșeală atunci când a îmbrățișat și a promovat o agendă Woke.
O agendă alcătuită din așa-zise filme și parcuri tematice pentru familii, care împinge pe gâtul copiilor noștri ceea ce reprezintă un gunoi.
Filozofia celor care fac gălăgie Woke.
Care este rezultatul?
O greșeală uriașă și multiplă.
Deoarece majoritatea „invizibilă” a americanilor i-a pedepsit de fapt într-un mod mult mai zgomotos (nu cu zgomot), ci cu portofelele.
Și-au ținut copiii departe de Disney și au încetat să mai permită intrarea Disney în casele lor.
Decizia Disney de a ajunge la o înțelegere ar putea fi privită ca fiind strategică, nu doar pentru Florida, ci și pentru companie în general, ca o revenire cu scopul de a se rebrandui și a-și menține modelul de afaceri inițial.
Disney speră că astfel va opri propria hemoragie financiară.
Va funcționa?
Ce a mers prost cu Disney? Cum și-au pierdut concentrarea?
Walt Disney, vizionarul din spatele companiei, a crezut în importanța valorilor familiale și a serviciilor oferite familiilor, care reprezintă coloana vertebrală a afacerii.
El a înțeles că, prin menținerea familiilor împreună și prin crearea de conținut adaptat familiilor, Disney ar putea avea succes. Prin filmele, parcurile tematice și produsele sale, Disney a oferit un sentiment de evadare și potențare, în special fetelor tinere care aspirau să devină prințese și băieților tineri care admirau personajele eroice din filmele Disney și se simțeau eroi.
„Conexiunea emoțională” rezultată cu publicul său a fost forța motrice din spatele succesului și creșterii Disney.
Cu toate acestea, în ultimii ani, Disney s-a îndepărtat de acest etos și s-a concentrat mai mult pe profit și pe tendințele pieței decât pe valorile fundamentale pe care Walt Disney însuși le-a stabilit.
Conducerea companiei s-a orientat către satisfacerea diferitelor categorii demografice și urmărirea unor teme controversate în conținutul său.
Abaterea de la abordarea lor inițială orientată spre familie a dus la critici și reacții negative din partea fanilor și a publicului în general.
Astfel, Disney a reușit să se concentreze pe modelul său de afaceri și să captiveze inimile și mințile copiilor și adulților.
A reușit să exploateze dorința universală de emancipare și de împlinire a viselor.
Nimeni nu poate nega faptul că visul fiecărei fetițe este acela de a fi o prințesă și că fiecare băiat are aspirații eroice.
Disney a reușit să facă aceste vise să pară tangibile și realizabile.
Astfel, a creat o bază de fani loiali și dedicați.
Cu toate acestea, în ultimii ani, conducerea Disney, care se pare că nu știa de unde provine succesul său, și-a schimbat accentul spre promovarea valorilor ”woke”.
Rezultatul? Înstrăinarea totală a multor fani Disney.
Presiunea companiei pentru teme mai corecte din punct de vedere politic și mai progresiste din punct de vedere social în filmele și parcurile sale a fost în cele din urmă, și pe bună dreptate, întâmpinată cu critici.
Un declin semnificativ în ceea ce privește implicarea publicului și participarea la parcurile sale tematice a avut loc în timp relativ scurt.
Problema cu recenta agendă a Disney ar fi că aceasta este contrară stilului de viață non-alternativ și segmentelor non-progresiste de stânga ale societății.
Spunându-le tinerelor fete că aspirația de a fi prințesă este greșită și depășită, Disney demontează, în esență, chiar fundația pe care a fost construit brandul său.
Narațiunea de stânga adoptată de Disney este forțată și artificială.
În plus, virajul cultural al Disney a reflectat pași greșiți semnificativi în conținutul și marketingul său. Produsele secundare dezastruoase din punct de vedere financiar ale încercării de a se adresa unui public mai progresist (sau cel puțin de a percepe în mod eronat publicul ca fiind mai înclinat spre stânga decât este în realitate) nu pot decât să aibă un impact negativ asupra rezultatelor unei companii.
Astfel, reputația Disney de a produce filme sănătoase, pentru întreaga familie, a fost pătată. Iar acum se confruntă cu dificultăți în menținerea bazei sale loiale de fani.
Este povestea Disney un avertisment?
Ideologia Woke se dovedește a fi dăunătoare pentru afacerile lor și afectează toate șansele de succes ale companiei în viitor. Iar asta poate, în mod inevitabil, să afecteze încrederea acționarilor.
Deocamdată, luptele din interiolrul consiliului său de administrație nu sunt deloc de luat în seamă în ceea ce privește modul cum acest lucru va afecta compania Disney, care a câștigat lupta recentă cu anumiți investitori activiști.
Pe măsură ce alte companii și industrii au în față provocări similare orientate spre corectitudinea politică, se vor confrunta și ele cu alegerea idelogiilor Woke în detrimentul performanței pe pieța bursieră?
Nu mai suntem în anii 1960. Nu totul este frumos.
Pentru a se concentra pe gusturile clienților/spectatorilor/participanților, întreprinderile trebuie să recunoască situațiile actuale ale consumatorilor: temerile, speranțele și aspirațiile lor – pentru ei înșiși și pentru generațiile viitoare.
Numai urmând celebrul model de afaceri al lui Walt Disney, compania își poate regăsi calea spre succes.
În timp ce guvernatorul DeSantis continuă să riposteze împotriva companiilor de social media și a corporațiilor care promovează ideologii progresiste ce dăunează sănătății mintale a copiilor, poporul american începe să pedepsească companiile prin boicotarea lor.
Iată o victorie de moral pentru valorile familiei.
Să sperăm că și alte state vor lua măsuri pentru a proteja mințile și bunăstarea copiilor care, din păcate, sunt folosite în scopuri politice.
Vă mulțumim, domnule guvernator DeSantis, pentru că apărați libertatea de religie a oamenilor și pentru că ne păstrați dreptul de a ne educa copiii cu valorile pe care noi, ca părinți, le alegem.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60