Occidentul este terminat – și Occidentul nu mai vrea

Un comentariu de Hermann Ploppa (Germania)

Semnele de decădere a comunității occidentale de valori nu mai pot fi trecute cu vederea. Asistăm oare la o sinucidere colectivă?

Este de fapt clar pentru orice observator vigilent că SUA și vasalii săi asidui se află într-o stare de dezintegrare crescândă. În Africa, forțele de ocupație americane sunt în prezent forțate să părăsească statul deșertic Niger. În Golful Aden, milițiile Houthi trag asupra navelor israeliene, fără ca SUA sau vasalii săi să poată reprezenta vreo amenințare existențială pentru yemeniți. În Ucraina, toate eforturile de război împotriva Rusiei de la lovitura de stat de pe Maidan din 2014 au fost dirijate mai mult sau mai puțin în mod deschis de SUA. Și totuși, SUA nu au reușit încă să slăbească Rusia în războiul murdar purtat prin procură. Dimpotrivă. Cu cât SUA fac mai multe îmbunătățiri în Ucraina pentru a împiedica înfrângerea iminentă a regimului Zelensky, cu atât mai mult se simte presiunea militară a forțelor armate ruse. În timp ce forțele NATO stagnează, partea rusă trece printr-un proces uluitor de modernizare a războiului care îngrozește Occidentul. Iar cu sprijinul său complet diplomatic și necondiționat pentru genocidul din Fâșia Gaza, SUA se izolează pe termen lung în Orientul Mijlociu.

Există oare amenințarea unei „reglări de conturi cu Occidentul”?

A fost nevoie de mult timp pentru ca veștile proaste să ajungă în cercurile academice americane. Dar acum, respectatul politolog Mike Brenner, de la Universitatea Johns Hopkins, vorbește. Brenner este pensionar și nu mai trebuie să se menajeze. Eseul său intitulat: „The West’s Reckoning?” (Recunoașterea Occidentului?) a stârnit o mare vâlvă. Va veni în curând ziua judecății pentru elitele occidentale? Așa cum sună în pădure, la fel sună și afară. Nenumărate raiduri de o brutalitate inimaginabilă au fost efectuate de SUA împotriva unor țări străine a căror singură infracțiune era că dețineau bogății pe care americanii doreau să le acapareze. Acest lucru nu a fost niciodată uitat. Cu pumnii strânși, popoarele au fost nevoite să privească din nou și din nou cum țări funcționale și frumoase erau transformate în grămezi fumegânde de moloz. Dar acum, superputeri în ascensiune precum China, India, Rusia, Iran și Brazilia sunt în măsură să se grăbească să vină în ajutorul vecinilor lor asediați. Epoca impunității pentru imperiul american a luat sfârșit.

Cu toate acestea, elitele civilizațiilor vasale occidentale nu au auzit încă bătăile de tobe din deșert. Mike Brenner, de la Universitatea Johns Hopkins, menționat mai sus, le dă o stare de rău elitelor occidentale atunci când afirmă:

„Liderii Occidentului se confruntă în acest moment cu două evenimente copleșitoare: și anume, înfrângerea lor în Ucraina și genocidul din Palestina. Prima experiență este umilitoare, cea de-a doua – rușinoasă. Ei bine, ei nu simt nicio umilință sau rușine. Acțiunile lor arată clar că aceste sentimente le sunt străine. Ei sunt incapabili să treacă de barierele înrădăcinate ale dogmelor, aroganței și nesiguranței lor adânc înrădăcinate. Aceste din urmă sentimente sunt la fel de personale pe cât sunt de politice. Aici se află o enigmă. De aceea Occidentul a pornit pe calea sinuciderii colective. Sinucidere morală în Gaza. Sinucidere diplomatică – pentru care s-au pus bazele în Europa, Orientul Mijlociu și Eurasia. Sinucidere economică, și anume prin punerea în pericol a sistemului financiar global bazat pe dolar. La aceasta se adaugă dezindustrializarea Europei. Nu este o imagine îmbucurătoare. În mod uimitor, autodistrugerea are loc în absența oricărei traume majore – fie ea internă sau externă.” (1)

Declinul imperiilor

Mike Brenner descrie aici simptomele clasice ale stării mentale a elitelor care se clatină din imperiile aflate în declin: o fază mai lungă de monopol necontestat al puterii face ca vigilența hegemonului să slăbească. Se răspândește o aroganță tot mai mare. După prăbușirea comunismului sovietic în 1991, Statele Unite ale Americii au rămas singura superputere. Timp de aproximativ treizeci de ani, SUA au putut face ce au vrut fără să fie contestate. Au putut să bombardeze ambasada chineză din Belgrad și să elimine personalul ambasadei chineze cu impunitate în timpul invaziei Republicii Federale Iugoslavia din 1999, ceea ce a încălcat dreptul internațional. Din cauza neputinței sale, guvernul Republicii Populare Chineze a fost nevoit să strângă pumnii în buzunare. Chiar și atunci când Afganistanul, Irakul și nenumărate alte țări au fost rase de pe fața pământului, una după alta, din cauza minciunilor propagandistice nerușinate, Rusia și China au emis doar note de protest foarte călduțe. De ce altceva trebuiau să se îngrijoreze elitele americane?

Asta le face să se complacă. Leneșe. Fragile din punct de vedere mental. Poți să te complaci în desfrâu fără să ții cont de consecințe. Aparent, nu mai există niciun motiv pentru a-și supune propriile realizări unei analize critice și, dacă este necesar, pentru a face schimbări dureroase. Vigilența neobosită este acum înlocuită de o fază de decadență crescândă. „Condiții ca în Roma antică”. O decădere a moralității. În Roma Antică, existau senatori grași care, în timpul ospățurilor, își băgau pe gât o pană de gâscă pentru a putea să se hrănească din nou cu alte delicatese. În muribundul imperiu american, un fiu de președinte dezbrăcat, Hunter Biden, își aprinde în schimb pipa de crack deasupra unei prostituate.

Săraca America bogată!

Președintele american Dwight D. Eisenhower, în mare parte subestimat în memoria colectivă, nu a obosit să avertizeze, de-a lungul vieții sale, împotriva apariției unui complex militar-industrial. Termenul de „complex militar-industrial” a fost o creație a lui Eisenhower. Generalul din Al Doilea Război Mondial, care provenea dintr-o familie de pacifiști germani, a vrut să spună că armata va pătrunde în toate domeniile societății. Știința, afacerile, mass-media, politica: totul ar urma să se învârtă în jurul armatei, să lucreze pentru armată, să trăiască din armată (2). Ca succesor al lui Eisenhower, John F. Kennedy a încercat apoi să redirecționeze fondurile pentru armată către călătoriile spațiale. Pentru a sublima forțele de distrugere, ca să spunem așa. Se știe în general cum a decurs această încercare.

În prezent, SUA cheltuiesc aproximativ 3,5% din producția economică anuală pentru armată (3). Cu toate acestea, bugetul apărării, de aproximativ un trilion de dolari în exercițiul financiar curent, nu garantează neapărat că are la dispoziție cele mai bune forțe armate din lume. Cu ani în urmă, experții militari au avertizat guvernul american cam așa: nu am cheltuit niciodată atât de mulți bani pe armament ca în prezent (4). Și niciodată până acum nu au fost atât de multe departamente ale armatei americane care să nu fie în mod cert operaționale. Motivele, potrivit experților militari: pe de o parte, fiecare membru al Congresului care este de acord cu un nou proiect de înarmare dorește, de asemenea, să redirecționeze o mică parte din volumul comenzilor către electoratul său. Concluzia: nu cei mai buni furnizori obțin contractul, ci cei care se potrivesc cu reprezentarea politică proporțională.

Iar acest lucru ne aduce fără probleme la subiectul corupției, care, de altfel, a jucat un rol deloc neglijabil și în Roma Antică. Asta pentru că guvernul american ar fi din ce în ce mai puțin dispus să organizeze licitații pentru noi contracte de apărare. Contractul este atribuit din ce în ce mai mult partidului cel mai apropiat de guvern. Chiar acum avem un exemplu deosebit de grăitor de ceea ce poate face corupția. Constructorul american de aeronave Boeing a fost cândva lider mondial incontestabil pe piața mondială a avioanelor comerciale civile. De ceva timp însă, lucrurile scârțâie la fiecare pas. Livrarea de noi aeronave către clienți este din ce în ce mai întârziată. De fiecare dată, noile aeronave Boeing trebuie să rămână în hangar din cauza unor deficiențe grave de siguranță. Recent, o ușă laterală a unui avion de pasageri Boeing s-a desprins în timpul zborului. O altă aeronavă s-a prăbușit brusc în aer, dar a reușit să își revină. Inginerul, John Barnett, lucrase în controlul calității la Boeing timp de zeci de ani. Barnett era din ce în ce mai îngrijorat de controalele de siguranță din ce în ce mai rare în producția de aeronave Boeing. Când Barnett a părăsit Boeing, a alertat publicul cu privire la deficiențele de calitate și siguranță de la fostul său angajator. Urma să depună mărturie în instanță pentru a doua oară despre constatările sale. Dar apoi Barnett a fost găsit împușcat mortal în mașina sa. Se presupune că Barnett s-ar fi sinucis (5). Acest lucru a declanșat un mare interes public. Atât de mare încât directorul principal al Boeing, David Calhoun, și alți câțiva membri ai consiliului de administrație, au fost nevoiți să demisioneze (6).

Mașini și oameni din SUA permanent inapți pentru război!

Mizeria Boeing își are rădăcinile în faptul că foști angajați ai Boeing au fost preluați de autoritatea de supraveghere. Corupția a dus la o scădere accentuată a calității produselor americane. Simptomele tipice ale unui imperiu muribund. Dar nici măcar personalul care ar trebui să controleze echipamentele defecte nu mai este apt să ridice armele împotriva Chinei sau a Rusiei. De exemplu, există autoritatea guvernamentală de sănătate Centers for Disease Control and Prevention, mai bine cunoscută sub acronimul CDC. Echivalentul american al RKI-ului nostru german, ca să spunem așa. CDC a tras un semnal de alarmă încă din iulie 2022: 71% dintre toți americanii de ambele sexe sunt absolut inapți pentru serviciul militar (7). Acești tineri sunt fie prea grași, fie au deficite educaționale masive, fie au executat deja o pedeapsă cu închisoarea. De când închisorile din SUA au fost privatizate, în 1970, numărul deținuților a crescut de 12 ori (8). Fenomenul a apărut în primul rând prin supunerea tinerilor la pedepse de închisoare disproporționat de lungi în cazul infracțiunilor legate de droguri. O afacere profitabilă pentru operatorii privați de închisori. Dar garantează, de asemenea, că viețile tinerilor americani sunt ruinate definitiv. În plus, medicii din practica privată din SUA au prescris pacienților lor cele mai periculoase medicamente opioide chiar și pentru afecțiuni minore, care au condus ulterior sute de mii de americani într-o stare de dependență severă (9).

Diagnostic: Oamenii și mașinile din Statele Unite ale Americii sunt permanent inapte pentru război!

Pentru a putea duce un război total împotriva Rusiei și Chinei, așa cum intenționează elitele americane, este nevoie și de o mare sinergie. Un sentiment național de unitate. Chiar și în epoca războiului automatizat, este nevoie de milioane de concetățeni care să fie cu toții bine motivați și să tragă împreună. Nu mai este cazul de mult timp. Toți banii smulși cu greu de la cetățeni se duc în pregătirea pentru război. Toate celelalte domenii de activitate guvernamentală se ofilesc în umbra acestui singur program important. Din ce în ce mai mulți cetățeni americani, inclusiv cei din clasa de mijloc, nu-și mai pot permite o locuință. Ei vegetează în așa-numitele orașe de corturi (10). În același timp, bogații și super-bogații din SUA abia dacă plătesc impozite (11). Statul se îndatorează din ce în ce mai mult. Statul american, adică instrumentul de exercitare a voinței întregii populații, are deja 35.000 de miliarde de dolari datorie față de bănci (12). În aceeași perioadă, în 2023, toți americanii au generat împreună un produs intern brut de 25 de trilioane de dolari (13). Datoria nu va putea fi niciodată rambursată. Va ajunge poate într-o zi întregul stat american sub ciocanul judecătorului de faliment? Sau SUA se vor dezintegra în state individuale? Se vor desprinde Texas sau Arizona din SUA (14)?

În cele din urmă, să ne întoarcem la psihograma lui Mike Brenner despre elitele fariseice și nerealiste ale comunității occidentale de valori. Practic, suntem conduși de soliști dansatori autiști. Existențe denaturate și complet antisociale cărora nu le pasă deloc că oamenii fără adăpost mor pe străzi. Acest lucru este foarte periculos pentru noi toți dacă unor astfel de orgolii neterminate li se permite să decidă asupra războiului și a păcii. Mike Brenner a spus:

„Tendințele narcisiste prosperă. O psihologie similară face ca nevoia de rușine să fie superfluă. Aceasta poate exista doar dacă facem parte, în mod subiectiv, dintr-o grupare socială în care statutul personal și stima de sine depind de modul în care ne văd ceilalți și dacă ne arată sau nu respect. Fără o astfel de identitate comunitară și fără sensibilitatea care o însoțește față de propria opinie, rușinea nu poate exista decât sub forma perversă a regretului de a nu fi reușit să satisfacă nevoia solicitantă și atotcuprinzătoare de afirmare de sine. Acest lucru este valabil atât pentru națiuni, cât și pentru liderii lor individuali.” (15)

Surse și note

(1) https://scheerpost.com/2024/03/08/michael-brenner-the-wests-reckoning/

(2) https://apolut.net/history-die-abschiedsrede-dwight-d-eisenhowers/

(3) https://de.statista.com/statistik/daten/studie/350494/umfrage/anteil-der-militaerausgaben-am-bip-in-den-usa/

Ajung la un total de un trilion de dolari pentru armament deoarece, dincolo de cifrele oficiale, există, de asemenea, o mulțime de cheltuieli pentru armament împrăștiate în diverse alte ministere care nu sunt incluse în numărătoarea oficială.

(4) https://docs.pogo.org/publication/2008/POGO_CDI_Americas-Defense-Meltdown.pdf

(5) https://www.zeit.de/politik/ausland/2024-03/boeing-flugzeug-whistleblower-sicherheit-qualitaet

(6) https://www.businessinsider.de/wirtschaft/international-business/boeing-in-der-krise-warum-der-ceo-zuruecktrat/

(7) https://www.cdc.gov/physicalactivity/downloads/unfit-to-serve-062322-508.pdf

(8) https://www.telepolis.de/features/Im-Strudel-der-Gefaengnisindustrie-3416637.html

(9) https://apolut.net/tagesdosis-26-10-2019-der-pharmazeutische-massenmord-opioid-krise-in-den-usa-podcast/

(10) https://caufsociety.com/list-of-tent-cities-in-america/#google_vignette

(11) https://www.smartsteuer.de/blog/2021/06/29/us-superreiche-zahlen-kaum-steuern-und-die-deutschen/

(12) https://www.gold.de/staatsverschuldung-usa/

(13) https://de.statista.com/statistik/daten/studie/14418/umfrage/bruttoinlandsprodukt-in-den-usa/

(14) https://www.focus.de/politik/ausland/usa/spannungen-wachsen-immer-weiter-koennte-sich-texas-von-den-usa-abspalten_id_259626739.html

(15) https://scheerpost.com/2024/03/08/michael-brenner-the-wests-reckoning/

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs