Apelul opoziției din Germania la război împotriva Rusiei

Un comentariu de Thomas Röper

Pe 21 februarie 2020, Bundestagul german a votat trei moțiuni privind conflictul din Ucraina. Cine crede că guvernul german este deja radical anti-rus nu a văzut încă moțiunea CDU/CSU, care oferă o avanpremieră a ceea ce va urma sub conducerea cancelarului Merz.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost moțiunea depusă de grupul parlamentar de opoziție CDU/CSU, respinsă cu 480 de voturi împotrivă și 182 pentru. Cu toate acestea, merită să aruncăm o privire asupra moțiunii, deoarece seamănă cu o declarație de război împotriva Rusiei și este mult mai radicală decât moțiunea guvernului, discutată ulterior. Pe ordinea de zi s-a aflat și o moțiune a AfD.

Aici ne uităm la toate cele trei moțiuni pentru a înțelege ce cere guvernul, ce cere opoziția CDU/CSU de la Friedrich Merz și ce cere AfD.

Declarația de război a CDU/CSU

Moțiunea CDU/CSU a lui Friedrich Merz (posibil următorul cancelar federal), seamănă cu o declarație de război împotriva Rusiei. Ea conține 28 de cereri, dintre care primele trei vor fi analizate ca exemple.

Prima cerere este una dură. Spune așa:

„Recunoașteți Rusia ca o amenințare existențială, explicați în mod transparent populației provocările care decurg din aceasta și, astfel, creați o conștientizare a amenințării”.

Faptul că Rusia ar trebui să fie o „amenințare existențială” pentru Germania este o teză absurdă, întrucât Rusia nu numai că nu a amenințat niciodată Germania, dar nici nu există interese pe care Rusia le-ar putea avea împotriva Germaniei. Nu există probleme teritoriale disputate și Rusia nu s-a comportat niciodată agresiv față de Germania.

Dimpotrivă: interesul Rusiei a fost întotdeauna acela de a vinde Germaniei materiile prime ieftine (în special petrolul și gazele), care au stat la baza industriei și prosperității germane. Nici Rusia nu a fost cea care a introdus prima sancțiunile, ci Occidentul, iar guvernul german din UE a fost o forță motrice în acest sens. În plus, de la începutul Ostpolitik-ului lui Willy Brandt, Rusia a fost întotdeauna interesată de bunele relații cu Germania, întrucât, timp de decenii, ele au reprezentat o ancoră de stabilitate în Europa, în special în timpul crizelor politice.

A doua parte a solicitării este și mai importantă, deoarece atunci când CDU/CSU vorbește despre „explicarea provocărilor care rezultă pentru populație și, astfel, crearea unei conștientizări a amenințării”, vorbim despre un eufemism pentru ca guvernul să facă propagandă de război antirusească. Publicul german trebuie să fie asmuțit împotriva Rusiei în condițiile unei guvernări sub spectrul fricii, prin prezentarea Rusiei ca o amenințare.

Întrebare de premiu: Ce ministru german a fost responsabil pentru exact acest lucru, adică stabilirea imaginii de inamic a Rusiei, între 1933 și 1945? Iar în continuare, a doua întrebare: CDU/CSU este conștientă de tradițiile pe care le urmează atunci când face apel la propaganda de război? Și o a treia întrebare: când va începe CDU/CSU să urmeze tradiția și să avertizeze cu privire la „hoardele mongole din Est” care vor invada Europa, așa cum a făcut ministrul german menționat mai sus în prima jumătate a anilor 1940?

Baronii hoți

În Occident, dreptul la proprietate este unul dintre cele mai sacre drepturi. Naționalizarea proprietății private este considerată (pe bună dreptate) unul dintre cele mai mari păcate din sistemul occidental. Dar nu și în cazul proprietății rusești. Cererile CDU/CSU:

„Să înăsprească și mai mult regimul de sancțiuni împotriva Rusiei, să monitorizeze punerea sa în aplicare și să acționeze cu fermitate la nivel internațional și la nivelul UE pentru a se asigura că bunurile rusești, în special rezervele valutare ale statului rus în străinătate, sunt în beneficiul Ucrainei, în măsura în care este posibil din punct de vedere legal”

Problema binecunoscută este că UE a adoptat deja 12 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, care nu au avut un efect impresionant asupra economiei rusești. Cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni, pe care UE intenționează să îl pună în vigoare în următoarele zile, nu va schimba nimic, deoarece UE a sancționat deja practic tot ce a putut.

Deloc surprinzător faptul că CDU/CSU este, de asemenea, în favoarea exproprierii activelor rusești. Dar este sinucigaș, pentru că ar duce la faptul că investitorii internaționali ar vedea euro și băncile și centrele financiare europene ca fiind nesigure și ar căuta noi oportunități de investiții pentru banii lor.

Moscova a anunțat deja că va reacționa în oglindă și va expropria activele occidentale din Rusia. Prin această măsură, UE ar prejudicia, așadar, companiile europene care au proprietăți în Rusia.

„Ducerea războiului în Rusia”

Deputatul CDU și fost colonel al Bundeswehr, Kiesewetter, a cerut recent ca Ucrainei să i se furnizeze arme cu rază lungă de acțiune în scopul de a „duce războiul în Rusia”. El a cerut în mod deschis distrugerea orașelor rusești. În consecință, CDU/CSU solicită „să sprijine Ucraina în lupta împotriva Rusiei prin furnizarea imediată a sistemelor de armament solicitate (inclusiv TAURUS) și a tipurilor de muniție care sunt disponibile în Germania și să asigure conducerea și coordonarea europeană în acest proces”.

Gândiți-vă până la capăt. Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă Taurus livrată Kievului din Germania ar lovi mâine sediul unui minister sau Kremlinul din Moscova? Ar putea fi linia roșie de la care Rusia consideră Germania ca fiind beligerantă? Și s-ar putea ca o rachetă hipersonică rusă să zboare prin fereastra biroului domnului Kiesewetter ca răspuns, așa cum a spus corespondentul german pentru televiziunea rusă în reportajul său din Germania de acum câteva zile?

Luate împreună, cererile CDU/CSU nu sunt altceva decât o declarație de război împotriva Rusiei. Dar am subliniat deja cu câteva zile în urmă că dl Merz va fi probabil chiar mai rău pentru Germania decât haotica echipă Scholz-Baerbock-Lindner.

Propunerea guvernului

În comparație cu ceea ce cer trupele domnului Merz, propunerea guvernului, care constă în 27 de puncte, este aproape moderată. Ea nu conține nimic nou, ci doar repetă frazele obișnuite despre „sprijinul neclintit pentru dreptul Ucrainei la autoapărare”.

Presa germană a relatat deja despre moțiune, deoarece conține și cererea de a duce războiul în Rusia:

„Aceasta include livrarea sistemelor de armament cu rază lungă de acțiune și a muniției suplimentare necesare pentru a permite Ucrainei, pe de o parte, să efectueze atacuri asupra unor ținte relevante din punct de vedere strategic aflate la mare distanță în spatele agresorului rus, în conformitate cu dreptul internațional, iar pe de altă parte, să consolideze în continuare forțele terestre prin livrarea de sisteme de luptă blindate și vehicule protejate”

Este necesar să înțelegem particularitățile politicii germane. Există, de asemenea, oameni din facțiunile guvernamentale care doresc să atace Rusia cât mai repede posibil. Pentru a-i ține în frâu și pentru a nu vota în favoarea moțiunii de opoziție a dlui Merz, formularea de mai sus a fost inclusă în moțiunea guvernului. Însă, în același timp cu votul din Bundestag, purtătorul de cuvânt al dlui Scholz a anunțat că formularea nu se referea la livrarea rachetelor Taurus. Scholz nu a renunțat la poziția sa anterioară în această privință, a explicat purtătorul de cuvânt al Cancelariei, Hebestreit.

Este șocant faptul că aproape trebuie să ne bucurăm că guvernul federal radical antirus este ceva mai puțin radical decât opoziția CDU/CSU, care va furniza probabil următorul cancelar.

Singura propunere rezonabilă

O tot repet: nu susțin niciun partid german, nici măcar AfD. Dar singura propunere sensibilă privind criza ucraineană vine de la AfD și conține o singură cerere:

„Să militeze la nivelul UE împotriva utilizării activelor de stat rusești, inclusiv a profiturilor obținute de pe urma acestora, pentru păstrarea unui centru financiar credibil la nivel internațional în UE, bazat pe statul de drept”

Toate partidele din Bundestagul german au votat împotriva acestei moțiuni.
……………….
ZIUA 6 / Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. După primele cinci zile s-au strâns 1.805 euro dintr-un total de 3.000. Amănunte, aici. Vă mulțumesc!

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Daca va mai fi un razboi intre Rusia si Germania, dupa nu va mai exista Germania .
    Americanii care o imping la confruntare cu Rusia, in speranta dementa ca cele doua tari se vor anihila reciproc, inca mai traiesc in perioada interbelica, atunci cind zamisleau acelasi scenariu.
    IAR REZULTATUL IL STITI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs