Cine controlează economia Germaniei

Un comentariu de Ernst Wolff (Germania)

Economia Germaniei se află într-o criză profundă și nu pare că lucrurile se vor schimba în bine prea curând. Dimpotrivă, totul indică faptul că această țară, campioană mondială la export de șase ori la rând între 2003 și 2008, va suferi în continuare daune economice și va rămâne și mai mult în urma concurenților săi.

În ochii multora, fenomenul se datorează incompetenței conducerii politice și incapacității economiei de a se opune în mod eficient deciziilor greșite luate de politicieni. Însă evaluarea presupune că cei care ne sunt prezentați ca fiind ”lideri” sunt cei care trag de fapt sforile.

Dar oare chiar politicienii trag sforile? Pentru a răspunde la întrebare, haideți să aruncăm o privire asupra domeniilor în care se iau cele mai importante decizii pentru economie.

În primul rând, există politica monetară, controlată de BCE. Cu toate acestea, de la criza financiară globală, politica monetară depinde de sistemul de analiză a datelor financiare Aladdin al celui mai mare manager de active din lume, BlackRock, care de atunci este implicat în calitate de consilier în decizia privind canalele unde se varsă banii obținuți din economie. Întrucât BlackRock joacă același rol la Rezerva Federală a SUA și la Banca Angliei, iar BCE cu siguranță nu ia nicio decizie fără a se consulta în prealabil cu Fed, se poate spune cu siguranță că politica monetară a BCE în Germania este orientată către Fed. Politica monetară care afectează Germania nu este orientată spre interesele economiei germane, ci în primul rând spre cele ale administratorului de active BlackRock.

În continuare, să ne uităm la politica economică. Ministerul Afacerilor Economice este responsabil în acest caz, sub conducerea politicianului de carieră al Verzilor, Habeck, care nu a ocupat niciodată o funcție în economie și nu are alte calificări pentru poziția sa. Cel mai important secretar de stat și consilier economic al său, de a cărui expertiză este complet dependent din cauza lipsei sale de competență profesională, a lucrat timp de 20 de ani în City of London pentru marea bancă americană Morgan Stanley, înainte de a trece la BlackRock și apoi la ministerul lui Habeck.

Șeful lui Habeck, cancelarul federal Olaf Scholz, este consiliat pe probleme economice de un fost bancher din rândurile Goldman Sachs. Unul dintre principalii acționari ai Goldman-Sachs este nimeni altul decât… Blackrock. Așadar, cel mai mare manager de active din lume joacă, de asemenea, un rol decisiv în politica economică germană.

În continuare, să aruncăm o privire asupra celor mai mari jucători din spațiul economic german și să analizăm cei 40 de grei cotați la DAX. Pentru 33 dintre aceștia, printre care Bayer, BASF, Allianz și E. ON, BlackRock este unul dintre principalii acționari. Dar asta nu este tot. Vanguard, State Street, Fidelity și alții se numără, de asemenea, printre ei – și sunt legați în mod inextricabil de BlackRock. Vanguard este principalul acționar al BlackRock, în timp ce ambele sunt acționari importanți ai Fidelity și State Street. Cu alte cuvinte: Trei sferturi dintre giganții economici germani sunt supuși, în diferite grade, intereselor BlackRock & Co.

Există, de asemenea, și alte conexiuni încrucișate importante. De exemplu, fondatorul și directorul general al BlackRock, Larry Fink, este membru al comitetului executiv al Forumului Economic Mondial (WEF) din 2019, alături de fostul director general al Siemens, Joe Kaeser, de șefa BCE, Lagarde, și de șefa FMI, Georgieva, printre ai cărui ”contribuabili” se numără Olaf Scholz și Robert Habeck. Iar printre tinerii lideri globali se numără ministrul de externe Baerbock și ministrul agriculturii Özdemir.

O privire asupra ”partenerilor săi strategici” dezvăluie interesele pe care le reprezintă WEF: este vorba de aproximativ 120 de mari corporații internaționale cu o cifră de afaceri de miliarde, care au aproape toate un lucru în comun: Printre principalii lor acționari se numără BlackRock, Vanguard, State Street și Fidelity.

Dacă luăm în considerare faptul că numai activele gestionate de BlackRock și de principalul său acționar, Vanguard, se ridică în prezent la aproximativ 16,3 trilioane de dolari și că produsul intern brut al Germaniei, adică suma tuturor bunurilor și serviciilor produse în Germania într-un an, este în prezent de puțin sub 4,3 trilioane de dolari, atunci ne dăm seama de amploarea puterii financiare cu care avem de-a face aici.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru viitorul nostru economic?

Foarte simplu: nu va fi decis în Bundestag-ul din Berlin sau în sălile de consiliu ale marilor corporații cu sediul în Germania, ci în sediul central al BlackRock & Co – până când un număr suficient de oameni din această țară nu vor realiza că cea mai mare problemă a noastră nu este migrația, frontierele nesigure sau componența partidelor din Bundestag, ci descătușarea sectorului financiar luat prizonier de forțe externe – un fenomen nefast care durează de zeci de ani, cu consecințe devastatoare pentru noi toți.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Cine controlează economia Germaniei […]

  2. I.G.Farben !
    Ciclon B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs