Cabinetul de război din Berlin: la pândă

Un punct de vedere de Friedhelm Klinkhammer și Volker Bräutigam (Germania)

Tagesschau & Co. nu se întreabă de ce Germania prelungește războiul din Ucraina – Intențiile care stau la baza trădării păcii de către Merkel sunt încă valabile și nu ar trebui să îi zdruncine pe alegători.

Să fim sinceri: știați că Marea Britanie, deși de partea învingătorilor, încă plătea în decembrie 2006 credite de război din timpul celui de-al Doilea Război Mondial către SUA[1]?[1] Este un truism faptul că războaiele nu sunt purtate din motive nobile și idealiste, ci în primul rând din interese economice. De asemenea, cabinetul nostru de război de la Berlin nu este interesat de libertatea și democrația ucrainenilor, ci de bogata pradă din țara lor: accesul la resurse naturale imense, inclusiv litiu. De altfel, Germania însăși este în prezent mulsă deosebit de tare de către SUA victorioase (ca vasal al SUA[2],[3],[4], ca perdant net al sancțiunilor americane[5], ca victimă a Nord Stream[6]; binecunoscutele 100 de milioane de euro pe an ca tribut pentru finanțarea garnizoanelor americane de aici[7],[8] sunt alune în comparație). Dar asta este o altă poveste.

ARD-Tagesschau, ZDF-heute și Deutschlandradio-Nachrichten nu se interesează de motivele reale pentru care guvernul german pompează bani, arme, ajutor informațional și logistic în Ucraina – cel puțin 30 de miliarde de euro până în prezent (fără a pune la socoteală costurile indirecte, cum ar fi primirea de refugiați). O cunoaștere aprofundată a intereselor politice ale cetățenilor germani în ceea ce privește implicarea Germaniei în război ar oferi cu siguranță o imagine diferită și mai calificată a opiniei decât cea transmisă de Tagesschau în „Deutschlandtrend”[9]: 31% consideră că livrările de arme germane către Ucraina sunt adecvate, în timp ce 25% cred că nu se merge suficient de departe; o majoritate clară este, prin urmare, în favoarea exporturilor masive de arme către zona de război.

Faptul că guvernul german nu numai că a devenit parte la război în calitate de vasal ascultător al SUA, dar și din proprie inițiativă, în interesul comercial al industriei sale (de armament), nu joacă, din păcate, niciun rol în discursul privind războiul din Ucraina. (”Trebuie să îi ajutăm pe bieții oameni de acolo”[10]).

Nimeni nu-și pune întrebări

Fără să fie impresionați de morții în masă de pe ”câmpul de luptă”, mobilierul nostru politic de la Berlin împinge alte miliarde în Ucraina. Fără a fi deranjați de „presa de calitate”, fără a fi impresionați de autorul impotent al „celei de-a patra puteri”, Tagesschau, și de complicii săi din serviciul public. Vreo anchetă critică asupra adevăratelor motive ale războiului? Nici un cuvânt, deși situația de acasă s-a dovedit de mult timp a fi extrem de explozivă: Frâna datoriei eșuează, prețurile de consum explodează, lipsesc banii pentru întreținerea și extinderea ordonată a infrastructurii. Reduceri sociale masive sunt iminente, sistemele de pensii, de educație și de transport, asistența medicală și aprovizionarea cu energie sunt în pericol. Sectoare întregi ale economiei sunt aplatizate, fermierii se revoltă, produsul național brut se reduce în mod alarmant[11], iar productivitatea forței de muncă scade[12]:

Guvernul german dublează ajutorul militar acordat Ucrainei. După cum a aflat ARD-Hauptstadtstudio de la cercurile din comisia de buget, coaliția celor două partide din guvern a fost de acord cu creșterea sprijinului de la patru la opt miliarde de euro[13].

Nimeni, și cu siguranță nu studioul principal al ARD, nu riscă în mod constant să pună întrebarea: Care sunt motivele și obiectivele acestei politici dezastruoase, care îi afundă în nenorocire pe ai săi, populația germană, în timp ce continuă să alimenteze cu miliarde de euro sistemul corupt[14], neonazist[15], autoritar[16] din Ucraina? Chiar dacă regimul antidemocratic de la Kiev este în pragul colapsului și al unei înfrângeri militare devastatoare? Nici Agnes-Marie Strack-Zimmermann și nici Boris Pistorius nu cred în aberația demagogică potrivit căreia Putin va ataca militar Europa de Vest după ce va învinge Ucraina[17]. Doar, în cel mai bun caz, Annalena Baerbock și Anton Hofreiter.

Chiar și Michael Roth (SPD), cândva ministru de stat și în prezent încă președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, a deplâns lipsa de cunoaștere a discursului local: dezbaterea privind motivele și obiectivele ingerinței germane în conflictul din Ucraina este prea scurtă. Nu este vorba despre caritate, ci despre „interesele germane și europene”[18].

Care anume, domnule ex-secretar de stat? Ce interes ar trebui să aibă cetățenii germani obișnuiți și alți cetățeni vest-europeni în continuarea teribilului măcel din Ucraina, în care plutocrații lumii occidentale câștigă în prezent pe rupte? Ce l-ar fi putut motiva pe ministrul economiei Habeck să facă reclamă la Davos pentru investiții în Ucraina și să promită în schimb garanții de securitate? Acestea sunt ”(…) un pas extrem de reușit care arată că noi credem și avem încredere că Ucraina va depăși cu succes situația dificilă, dar și că firmele germane vor investi în Ucraina.”[19],[20].

De ce ar trebui/vor investi companiile germane în Ucraina? Vă rog să nu spuneți nimănui: „Pentru a crea locuri de muncă acolo”.

Prietenie cu miliardarii

Chiar și emisiunea Tagesschau „Wirtschaft vor acht” („Economia înainte de opt”) arată că soarta lumii nu este rezultatul unor procese decizionale democratice transparente, în conformitate cu voința poporului, ci că ”liderii de afaceri” iau decizii în camera din spate:

”În fiecare an, liderii statelor, conducătorii economiei și alte personalități importante se întâlnesc în munții elvețieni pentru a discuta despre situația mondială … Davos (este) mai mult decât o colecție de prelegeri și schimburi de opinii, ci … locul discuțiilor unu la unu (sic!) într-un cerc foarte restrâns (sic!) …”[21].

Desigur, prezentatorul ARD Markus Gürne nu poate oferi aici nume și fapte concrete. Faptul că, pe lângă ”Summitul Economic Mondial” de la Davos, mai există și întâlnirile secrete ale ”Bilderbergers” și ale ”Comisiei Trilaterale”, la care politicienii de top ai lumii sunt ”consiliați” de multimiliardari[22], trebuie menționat aici doar ca o completare; acestea nu prezintă niciodată interes pentru Tagesschau.

Subiectul nostru rămâne interesul comercial pe care Occidentul colectiv îl urmărește prin participarea sa la războiul din Ucraina și prin războiul său economic împotriva Rusiei. Dorința lui Baerbock de a ”ruina Rusia”[23] nu abordează decât superficial problema. Ea este la fel de lipsită de temei ca și anunțul președintelui american Biden că vrea să-l răstoarne pe Putin, ales în mod democratic[24] Populația Rusiei a înțeles de mult timp acest lucru: Occidentul colectiv vrea să le subjuge țara (care include fostele republici ucrainene din Donbass[25]) și să îi exploateze cu rapacitate bogățiile.

Intenții subversive

În Occident – nu doar ocazional și la nivelul mesei obișnuite – se discută adesea despre ideile unei „decolonizări” a Rusiei, adică despre ruperea acesteia în multe state individuale slabe. Cei mai vocali susținători ai unor astfel de idei sunt rușii exilați, al căror lobby infam[26] este susținut politic de Occident și chiar sponsorizat material de membri ai Parlamentului European: ”Voi învăța cu siguranță numele acestor 34 de state”, a fost comentariul făcut la un ”Forum al popoarelor libere din Rusia” organizat în Parlamentul European.

Slăbirea activă a Rusiei prin dezintegrare este, de asemenea, discutată în mass-media occidentală de stat și corporatistă[27],[28] ai cărei cetățeni urmăresc fenomenul cu mare atenție. Și asta pentru că le amintește de experiențele lor cu renegarea și lăcomia Occidentului după prăbușirea Uniunii Sovietice, de mizeria lor din epoca Elțîn.

Petardele

Dar tocmai spre asta lucrează în mod clar liderii social-democrați de astăzi. Cancelarul federal Olaf Scholz:

”Acest război probabil că nu se va termina prea curând… (Este important) să putem face ceea ce este necesar pentru o perioadă lungă de timp, (și anume) să continuăm să sprijinim Ucraina în lupta sa de apărare”[29].

Muțenie pură, nici măcar o aluzie la o descriere logică a presupusei ”necesități”. Scholz falsifică istoria, afirmând că ”Rusia a anulat orice înțelegere privind pacea și securitatea în Europa odată cu invazia sa în Ucraina în 2022”[30].

Secretarul general al NATO, Stoltenberg, a dezvăluit deja cu un an în urmă că Kievul a purtat un război de agresiune împotriva estului Ucrainei încă din 2014, cu îndrumare și implicare germană semnificativă (înțelegerea înșelătoare a lui Steinmeier[31], escrocheria Minsk II a lui Merkel[32]), la care Putin a răspuns militar după opt ani. Războiul nu a început la 24 februarie 2022 (invadarea Donbassului de către trupele rusești), a spus el:

”A început în 2014” (în original în limba engleză: ”… pentru că războiul nu a început în februarie anul trecut. A început în 2014”)[33])[33].

Thomas Mayer, autor și fost șef de campanie al Inițiativei elvețiene pentru bani suverani, comentează: ”(Declarația lui Stoltenberg) a fost o scăpare rară. Regula a fost sintagma „război de agresiune neprovocat cu încălcarea dreptului internațional”, repetată de milioane de ori în mass-media occidentală. Ea trebuia să se fixeze în conștiința publică ca un fapt incontestabil … Acesta este modul în care dreptul internațional a fost folosit în mod abuziv pentru propaganda de război. De fapt, intrarea Rusiei în război poate fi justificată în mod riguros în conformitate cu dreptul internațional”[34].

Dar cancelarului Scholz și, cu atât mai mult, jurnaliștilor de calitate din mass-media de stat și corporatistă nu le pasă de normele dreptului internațional. Ei ignoră faptul că Occidentul a respins până la final toate ofertele de înțelegere ale lui Putin pentru a evita războiul[35] Poate ar fi de folos să le reamintim teorema filosofului italian Nicolò Machiavelli:

”Nu cel care ia primul armele în mână este instigatorul răutății, ci cel care îl obligă”[36].

Politica Germaniei în Ucraina este războinică. Tancurile, piesele de artilerie și rachetele sunt arme de atac. Obuzele din fabricile germane nu creează pace, ci, dimpotrivă, fac să crească mormanele de cadavre din Ucraina. Dezbaterea absurdă din Bundestag asupra moțiunii grupului parlamentar CDU/CSU – în cele din urmă respinsă în mod clar – de a livra în sfârșit rachete cu rază lungă de acțiune ”Taurus” Kievului[37] nu face decât să dovedească, totuși, că susținătorii unei politici raționale care vizează un echilibru cu Rusia nu au majoritatea în Reichstag.

Miliardele de euro pe care cancelarul le bagă în buzunarele larg deschise ale coruptului președinte Zelensky nu generează doar profituri record pentru industria de apărare germană, ci îmbogățesc și un conducător căruia legea i-a interzis orice negociere de pace cu Rusia. Un egocentric disprețuitor al umanității[38], care își demonstrează mentalitatea nazistă chiar prin limbajul pe care îl folosește pentru a-i ataca pe ruși (”animale”)[39],[40].

Cei dispuși să meargă la război

Obiectivele Germaniei în Ucraina rămân neexplicate. Cancelarul și cabinetul său (inclusiv mult lăudatul ministru al apărării Pistorius) evită în mod vizibil să facă declarații concrete cu privire la obiectivele de război. Deși Pistorius a recunoscut că Germania a fost „implicată în război” în Ucraina[41] (ceea ce, evident, nu a supărat în mod deosebit pe nimeni din redacțiile germane), el nu a spus care au fost intențiile. El preferă să se angajeze în aberațiile mediatice:

”Germania și aliații săi trebuie să se acomodeze cu noua situație de amenințare. Trebuie să devenim apți pentru război”[42].

Așa vorbește un social-democrat din noua generație, a cărui distanță față de politica de pacificare a lui Willy Brandt este la fel de mare ca și dorința sa de a ignora porunca de pace din Legea fundamentală[43] și de a organiza o încălcare a Constituției.

Un deputat CDU a vorbit și el fără înflorituri diplomatice și a intrat astfel în lumina reflectoarelor: Roderich Kiesewetter, fost colonel i.G. (= ”în Statul Major General”), în videoclipul Tagesschau[44] (citat din min. 08’28”):

”Dar există și o problemă economică: dacă Ucraina se dezintegrează, costurile ulterioare sunt mult mai mari decât dacă intrăm mult mai puternici acum. Iar dacă Europa vrea să realizeze tranziția energetică, are nevoie de propriile depozite de litiu. Cele mai mari depozite de litiu din Europa se află în regiunea Donețk-Lugansk(…) De aceea și Rusia le vrea, pentru a ne face dependenți de tranziția energetică, în vederea motoarelor electrice. Așadar, și aici avem în spate obiective complet diferite.”

Kiesewetter nu ascunde faptul că interesele economice germane stau la baza războiului din Ucraina. Este impresionantă naturalețea cu care lasă să se înțeleagă că acest război servește, de asemenea, interesului capitalului occidental de a obține profit, indiferent de câți oameni mor în final.

De altfel, întregul interviu din Tagesschau este un exemplu impresionant al incompetenței multor jurnaliști din televiziunea publică. Aceștia nu pun nicio întrebare interesantă, de substanță, ci se limitează la rolul de simpli lansatori de cuvinte cheie; ei acționează ca niște animatori.

Lăcomie prădătoare

Nu doar achizițiile lacome ale rechinilor lor imobiliari[45],[46],[47] dovedesc ce interesează elitele financiare occidentale în legătură cu Ucraina și de ce au țara în vizor ca o victimă demnă de a fi exploatată; revista de afaceri „Forbes” a evaluat stocul de resurse naturale descoperite în Ucraina la 7 până la 10 trilioane (!) de dolari încă din 2005. Acum se ridică la 14,8 trilioane de dolari[48].

Ce păcat pentru jefuitori: 70% din aceste bogății naturale se află în regiunile, acum rusești[49], Donețk și Lugansk și în regiunea vecină Dnipropetrovsk. Valoarea sa estimată: aproximativ 8 trilioane de dolari.

După cum se știe, este destul de ”normal” în această țară să impuți propriile intenții (discutabile) unui concurent detestat, mai ales atunci când te afli tu însuți în dezavantaj. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că oamenii din Occident susțin că această bogăție ”l-a motivat pe Putin să invadeze Ucraina”. [50],[51]

În sens invers, însă, vorbim mai degrabă despre un adevăr. Occidentul ține la aceste resurse naturale, are nevoie de ele:

”În trecut, Europa s-a aprovizionat din Rusia cu un număr considerabil de materii prime, pe care le are și Ucraina, pe lângă petrol, gaze și cărbune, precum și fier și oțel, în special metale neferoase importante…”[52].

Se recunoaște (și se deplânge) că dependența ridicată de materiile prime metalice (nichel, titan, litiu etc.) împiedică Germania, în calitate de cel mai mare centru industrial din Europa de Vest, să avanseze în dezvoltarea unei economii energetice ”verzi”, deoarece este ”dependentă de țări autoritare” precum Rusia și China.

Împăratul fără haine

Ei bine, cu sancțiunile antirusești, liderii politici vest-europeni s-au împușcat singuri în picior. Dar durerea, consecințele economice, vor trebui să fie suportate din nou de cetățeni, în special de cei care depind de un loc de muncă remunerat.

Dacă, așa cum devine evident, Rusia iese victorioasă din război, lipsa materiilor prime în Europa de Vest va duce la creșteri considerabile ale costurilor și va slăbi și mai mult puterea economică industrială a Germaniei. Dacă, contrar așteptărilor, Ucraina va învinge, ar fi benefic pentru economia „noastră”. Doar că ucrainenii vor trebui să plătească pentru acest război în orice caz, indiferent de cum se va termina. Țara a trebuit deja să accepte o dublare a datoriei sale naționale (în raport cu produsul intern brut pentru anii 2021-2024): de la 48% la 96%[53] Costurile de reconstrucție nu sunt luate în considerare aici. Pierderile inestimabile de vieți omenești cu atât mai mult.

Este posibil ca Ucraina să fie nevoită să achite și în secolul următor împrumuturile de război către lumea occidentală. Bineînțeles, dacă va fi din nou solvabilă.

În orice caz, incalificabilul deputat CDU/CSU Kiesewetter are dreptate cu comentariul său din Tagesschau „Reportaj de la Berlin Extra”[54] (de la aprox. min. 09’04”):

”Cetățenii noștri (meritau) „mai multă orientare din partea politicii. Un cancelar federal ar putea explica mult mai multe. El face prea puțin”.

Bineînțeles. În caz contrar, acest cancelar ar arăta ca un reprezentant politic al profitorilor de război și al profitorilor morții în masă din Ucraina. ”Taciturnitatea sa insuportabilă”[55] este o tactică.

Surse și note:

[1] https://www.welt.de/politik/article705305/Grossbritannien-zahlt-letzte-Rate-seiner-Weltkriegsschulden.html

[2] https://www.zdf.de/nachrichten/politik/waffenlieferung-bezahlung-deutschland-ukraine-krieg-100.html

[3] https://de.wikipedia.org/wiki/Operation_Allied_Force

[4] https://www.bundestag.de/resource/blob/881198/27fd4f597e1d4ee43350aafffc6f9d8c/WD-2-062-21-pdf-data.pdf

[5] https://www.derstandard.de/story/2000070413391/dreistellige-milliardenverluste-durch-russland-sanktionen-in-europa

[6] https://perspektive-online.net/2023/03/nordstream-sprengung-wer-wars-wer-profitiert/

[7] https://www.zeit.de/wirtschaft/2023-05/deutschland-stationierung-nato-soldaten-ausgaben

[8] https://www.abgeordnetenwatch.de/profile/marie-agnes-strack-zimmermann/fragen-antworten/wieviele-militaerstuetzpunkte-hat-die-usa-aktuell-in-deutschland-wieviele-usa-soldaten-sind-in

[9] https://www.tagesschau.de/inland/deutschlandtrend/deutschlandtrend-3412.html

[10] https://www.tagesschau.de/spendenkonten/spendenkonten-133.html

[11] https://egon-w-kreutzer.de/erwerbstaetigkeit-gestiegen-bip-geschrumpft

[12] https://www.businessinsider.de/wirtschaft/produktivitaet-in-deutschland-sinkt-bittere-wahrheit-fuer-wohlstand-und-arbeitszeiten/

[13] https://www.tagesschau.de/ausland/europa/ukraine-krieg-deutschland-militaerhilfe-nato-100.html

[14] https://archive.is/PaQmR

[15] https://www.jungewelt.de/artikel/461737.krieg-in-der-ukraine-augen-zu-vor-kiews-nazis.html

[16] https://weltwoche.ch/daily/wolodymyr-selenskyj-hat-in-der-ukraine-praktisch-alle-parteien-verboten-und-konzentriert-seine-medienmacht-kritik-im-westen-fehlanzeige/

[17] https://www.zerohedge.com/geopolitical/end-war-ukraine-expose-its-core-lie

[18] https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/wie-dauerhafte-unterstuetzung-fuer-die-ukraine-aussehen-koennte,TVkoN28

[19] https://www.n-tv.de/ticker/Habeck-hofft-auf-Investitionen-deutscher-Unternehmen-in-Ukraine-article24665290.html

[20] https://www.welt.de/politik/ausland/video249557656/WEF-Statement-von-Wirtschaftsminister-Robert-Habeck-in-Davos.html

[21] https://www.ardmediathek.de/video/wirtschaft-vor-acht/wirtschaft-vor-acht/das-erste/Y3JpZDovL2Rhc2Vyc3RlLmRlL3dpcnRzY2hhZnQgdm9yIGFjaHQvMjAyNC0wMS0xNl8xOS01NS1NRVo

[22] https://www.infosperber.ch/politik/welt/die-geheime-macht-der-bilderberg-gruppe/

[23] https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-ukraine-krieg-freitag-101.html#Baerbock-begruesst-Sanktionen-gegen-Putin-und-Lawrow

[24] https://www.tagesschau.de/ausland/biden-rede-polen-101.html

[25] https://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/tagesthemen/video-1254814.html

[26] https://meduza.io/feature/2023/02/03/ya-obyazatelno-vyuchu-nazvaniya-etih-34-gosudarstv

[27] https://www.politico.eu/article/opinion-russia-benefits-disintegration/

[28] https://www.telepolis.de/features/Russland-dekolonisieren-Will-der-Westen-die-Russische-Foederation-zerstueckeln-7274966.html

[29] https://www.faz.net/aktuell/ukraine/olaf-scholz-wir-unterstuetzen-die-ukraine-weiter-19373328.html

[30] https://www.n-tv.de/politik/Scholz-sichert-der-Ukraine-weitere-Hilfen-zu-article24589631.html

[31] https://www.dw.com/de/regierung-und-opposition-unterzeichnen-vereinbarung-zur-krisenlösung/a-17449594

[32] https://www.wsws.org/de/articles/2022/12/20/merk-d20.html

[33] https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/es-begann-2014-wie-die-nato-den-krieg-russlands-in-der-ukraine-sieht-li.317773

[34] https://globalbridge.ch/kriegspropaganda-war-der-kriegseintritt-russlands-wirklich-ein-voelkerrechtswidriger-angriffskrieg/

[35] https://www.swp-berlin.org/publikation/ukraine-im-nato-russland-spannungsfeld

[36] https://www.zitate7.de/581/Nicht-wer-zuerst-die-Waffen-ergreift.html

[37] https://dserver.bundestag.de/btp/20/20146.pdf

[38] https://globalbridge.ch/lachen-oder-weinen-die-heiligsprechung-eines-egomanen-menschenveraechters-und-demokratie-killers-am-wef-in-davos/

[39] https://web.de/magazine/politik/russland-krieg-ukraine/selenskyj-putin-erkennt-schwaeche-tier-tier-39021610

[40] https://www.zeit.de/politik/ausland/2024-01/wolodymyr-selenskyj-davos-ukraine-unterstuetzung

[41] https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/boris-pistorius-deutschland-ist-indirekt-am-ukraine-krieg-beteiligt-18607878.html

[42] https://www.youtube.com/watch?v=J835TJ0j1yY

[43] https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-531-92846-3_25

[44] https://www.youtube.com/watch?v=Urid8hF54_k

[45] https://de.euronews.com/my-europe/2023/12/11/the-cube-hakt-nach-geruchte-um-landkaufe-der-soros-familie-in-der-ukraine

[46] https://www.zeit.de/wirtschaft/2015-03/ukraine-landwirtschaft-schwarzerde-monsanto/komplettansicht

[47] https://www.fr.de/politik/ausverkauf-im-schatten-des-krieges-92565094.html

[48] https://katapultu-magazin.de/artikel/russische-streitkraefte-kontrollieren-den-grossteil-des-ukrainischen-reichtums

[49] https://rsw.beck.de/aktuell/daily/meldung/detail/russland-staatsduma-erlaesst-gesetze-zur-integration-besetzter-gebiete

[50] https://www.gtai.de/de/trade/ukraine/branchen/rohstoffreichtum-der-ukraine-in-gefahr-941166#toc-anchor-1

[51] https://www.researchgate.net/publication/373712318

[52] https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/sirius-2023-3006/html?lang=de

[53] https://de.statista.com/statistik/daten/studie/314581/umfrage/staatsverschuldung-der-ukraine-in-relation-zum-bruttoinlandsprodukt-bip/

[54] https://www.youtube.com/watch?v=Urid8hF54_k

[55] https://www.focus.de/magazin/archiv/editorial-die-unertraegliche-schweigsamkeit-des-bundeskanzlers_id_87778431.html

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Cabinetul de război din Berlin: la pândă […]

  2. „Forbes” a evaluat stocul de resurse naturale descoperite în Ucraina la 7 până la 10 trilioane (!) de dolari încă din 2005. Acum se ridică la 14,8 trilioane de dolari.

    Tăiculițăăă… cu banii ăștia ștergi toate datoriile externe ale Americii și le aduci la zero, cum a făcut Ceaușescu cu România în 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs