Yuanul se consolidează, devenind a patra cea mai activă monedă

Un articol de Chu Daye pentru publicația Global Times (China)

Utilizarea yuanului chinezesc a sărit la 4,61% din plățile globale în noiembrie, devenind a patra cea mai activă monedă pentru prima dată din ianuarie 2022 și depășind yenul japonez, potrivit datelor furnizate de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT).

Ponderea yuanului în plățile globale a sărit de la 3,6% în octombrie și a fost pentru prima dată din ianuarie 2022 când a ajuns pe locul patru. La acea dată, ponderea yuanului era de 3,2%, potrivit SWIFT.

În general, valoarea plăților în RMB a crescut cu 34,87% față de octombrie 2023, în comparație cu o creștere de 5,35% a tuturor monedelor de plată în general.

Aceasta reflectă progresul constant în internaționalizarea yuanului, atractivitatea tot mai mare a yuanului ca monedă pentru plăți și decontări la nivel mondial, combinată cu o viziune optimistă asupra dinamicii de dezvoltare pe termen lung a economiei chineze, după cum au declarat analiștii.

În noiembrie, yuanul a rămas în urma dolarului american, care are o cotă de 47% din plățile globale. Euro, cu 23%, și lira sterlină, cu 7,15%, au fost monedele nr. 2 și nr. 3 cele mai tranzacționate în cursul lunii.

”Proporția în creștere a plăților transfrontaliere în yuani reflectă popularitatea tot mai mare a yuanului în decontările și plățile transfrontaliere efectuate de diverse țări și reflectă încrederea investitorilor globali în dezvoltarea pe termen lung a economiei țării noastre”, a declarat, pentru Global Times, Zhou Maohua, analist macroeconomic la Everbright Bank.

Judecând după tendință, China accelerează construirea unui nou model de dezvoltare cu ciclu dublu, integrându-se profund în piețele internaționale, pe măsură ce ritmul de internaționalizare a yuanului se accelerează, a spus Zhou, menționând că cererea de yuani în rezervele internaționale, plăți și decontări, precum și în investiții și finanțări, sunt în creștere.

Pe măsură ce mai mulți factori pozitivi converg pentru a oferi yuanului chinezesc un nou impuls în ceea ce privește valoarea sa și rolul său de refugiu sigur pe fondul unei preconizate înmuieri a dolarului american, activele bazate pe yuan devin, de asemenea, populare în rândul investitorilor și al managerilor de active la nivel mondial, a spus Zhou.

De la începutul anului, au existat evoluții notabile care au marcat internaționalizarea yuanului: a depășit euro pentru a deveni a doua cea mai mare monedă din rezervele valutare ale Braziliei; a fost utilizată pentru prima oară de către Argentina pentru a rambursa datoriile externe; a stat la baza decontării achizițiilor de țiței rusesc de către Pakistan.

În perioada octombrie-decembrie, Banca Populară a Chinei (PBC) a autorizat bănci de compensare a yuanului în Pakistan și Cambodgia și a semnat un acord cu banca centrală a Serbiei privind înființarea unei bănci de compensare a yuanului în această țară.

În noiembrie, PBC și Banca Centrală Saudită au semnat un acord de swap în monedă locală care implică 50 de miliarde de yuani (6,98 miliarde de dolari) sau 26 de miliarde de riali saudiți.

În tranzacțiile transfrontaliere din China pentru comerțul cu bunuri, proporția decontărilor în yuani a ajuns la 24,4% în primele nouă luni, în creștere cu 7 puncte procentuale față de perioada corespunzătoare din 2022, arată datele PBC.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Cine nu vede ce se întâmplă nu este orb ci idiot !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs