Un articol de opinie și un extras din cartea ”Aus der Systemkrise zur Freiheit” de Hermann von Bering
Dacă vrei să respingi un atac, trebuie să-ți cunoști adversarii. Mai întâi trebuie să știți cine sunt adversarii, care sunt obiectivele lor și de ce sunt capabili.
Persoanele care au o dorință patologică de a exercita puterea asupra altora sunt numite psihopați. Aceștia nu trebuie să fie întotdeauna la fel de radicali ca ucigașii în serie din filmele de groază americane, există tot felul de gradații. O specialitate destul de necunoscută a psihologiei, ”ponerologia”, se ocupă de astfel de persoane. (1) Potrivit rezultatelor sale, în fiecare societate trăiesc între 4 și 6% de psihopați, (2) în funcție de autor sau de criteriile aplicate, (3) deoarece gradațiile sunt fluide.
Aproape toți psihopații știu foarte bine cum să poarte o mască de decență burgheză, care nu poate fi văzută decât în situații speciale. Analistul comportamental american Joe Navarro a lucrat ca profiler pentru FBI timp de 25 de ani și a scris despre experiențele sale cu psihopații într-o carte (4). El vrea să își facă cititorii conștienți de pericolele de care ar putea să se lovească, pentru că aproape nimeni nu știe cum să interpreteze primele semne. Subiectul nu este aproape niciodată mediatizat, probabil pentru că altfel ne-am da seama mai repede de cine ne conduce.
Faptul că nu știm cum să recunoaștem psihopații sau chiar nu avem habar de existența lor, a adus deja multe nenorociri, atât emoționale, cât și materiale.
Navarro face distincția între patru tipuri: narcisistul, instabilul emoțional, paranoicul și personalitatea disocială. Există, de asemenea, combinații ale acestor tipuri. El a elaborat liste de verificare pentru toate categoriile. Acestea ajută la evaluarea măsurii în care cineva are trăsături psihopatice pe baza comportamentului său. Atâta timp cât se aplică doar punctaje izolate, persoana în cauză nu este încă un psihopat; în cazul în care punctele se acumulează, atunci se recomandă prudență.
Ceea ce au în comun toți psihopații este faptul că le lipsește empatia. Nu sunt interesați de cum se descurcă ceilalți decât dacă acest lucru le-ar fi util. Îi lasă rece. Dar sunt buni actori, au învățat să imite comportamentul oamenilor normali pentru a le câștiga încrederea. Dar, în esență, sunt interesați doar de ei înșiși și de propria lor bunăstare. Pentru a face acest lucru, ei sacrifică fericirea sau banii altora – adesea ambele.
Deoarece sunt interesați doar de ei înșiși, ei cer multă atenție din partea celorlalți. Vor să fie admirați și uneori inventează povești pentru a se face interesanți, întrucât nu au niciun fel de scrupule în a minți. Mulți dintre ei știu cum să pară fermecători și interesanți.
Ei nici măcar nu sunt conștienți de egoismul acțiunilor lor. Este normal pentru ei – nu sunt interesați de standardele societății, deoarece cred că se situează mai presus de ele. Oricum, ei cred că sunt mai buni decât restul ”umanității stupide”.
Nici comportamentul lor nu li se pare bolnav. Dacă cineva le sugerează ceva de genul acesta, le provoacă mânia și răzbunarea, pentru că nu pot tolera deloc contradicția sau critica. Psihopații au întotdeauna dreptate și nu sunt niciodată de vină. Întotdeauna este vina celorlalți.
Psihopaților le place să aleagă profesii care le conferă autoritate, iar mulți dintre ei pot fi găsiți în armată, în serviciile secrete, în politică, în sistemul judiciar și în medicină, în special în psihologie. Unii sunt foarte inteligenți și devin experți recunoscuți, ceea ce îi face să se simtă inatacabili. Este de remarcat faptul că măsurile restrictive din pandemie au fost aplicate cu deosebită fermitate în mediile academice. În politică și în mass-media, pe de altă parte, capacitatea lor de a minți fără scrupule este foarte utilă.
O altă caracteristică este dependența lor de control. Pentru a împiedica oamenii să afle despre ei, trebuie să controleze toate situațiile. Pentru a-i împiedica pe alții să formeze alianțe împotriva lor ei seamănă discordie între potențialii inamici prin calomnie.
Nevoia constantă de a controla poate degenera în paranoia. Oricine cade sub suspiciunea lor trebuie să se aștepte la răzbunare. Schimbările puternice de dispoziție și izbucnirile necontrolate fac, de asemenea, parte din profilul personalității. Psihiatrul american Hervey Cleckley, care a scris lucrarea sa standard despre psihopatie în 1941 (5), a spus că psihopații se comportă destul de uman – doar că fără suflet.
După cum am spus, doar unii psihopați prezintă toate aceste caracteristici; în multe cazuri, doar unele sunt relevante. Și aici, cantitatea este cea care dă naștere otrăvii. Oricine poate avea o zi proastă din când în când, dar atunci când astfel de semne se acumulează, ar trebui să fii în gardă.
Ce puteți face dacă vă simțiți hărțuit de un psihopat? Primul lucru ar fi să creezi distanță și să te îndepărtezi din linia de foc emoțională. Să-i ceri unui psihopat să meargă la terapie poate fi periculos și, de obicei, nu funcționează, deoarece un psihopat crede că se comportă normal. De asemenea, nu este clar dacă o dispoziție psihopatică poate fi tratată în vreun fel. Ea este probabil ancorată în natura persoanei, adică ”înnăscută”.
Dacă nu este înnăscută, atunci se pune întrebarea de ce acești oameni sunt așa. Cel puțin un lucru este destul de sigur, și anume că mulți dintre autorii de abuzuri au fost ei înșiși abuzați în trecut. Acest lucru nu le scuză acțiunile, dar indică faptul că există în mod evident un cerc vicios care trebuie să fie întrerupt de urgență.
De ce vă spun acest lucru? Ei bine, pentru că majoritatea oamenilor trag automat concluzii despre alții pornind de la ei înșiși. Și cum majoritatea oamenilor sunt în principiu decenți, nici măcar nu-și pot imagina că ar putea avea de-a face cu psihopați în viața normală. ”Răul este cel mai discret și cel mai frecvent promovat de cei blânzi, care își închid urechea la propria persoană.” (6)
Ei nu conștientizează, iar acest lucru le oferă psihopaților un mare avantaj. Ei înoată nerecunoscuți în mulțime, dar încalcă toate regulile. Într-un joc, dacă unii oameni respectă regulile și alții nu, atunci este clar cine câștigă. Iar cei care pierd adesea nu-și dau seama că au fost înșelați. Dacă o persoană joacă în mod corect, iar cealaltă nu are nicio problemă în a trișa, este, de asemenea, foarte clar cine câștigă.
De asemenea, psihopații sunt, de obicei, suficient de inteligenți pentru a deturna furia celor pe care i-au înșelat de la ei înșiși către cei care i-au avertizat, deoarece ”este mai ușor să înșeli oamenii decât să-i convingi că au fost înșelați”. (7) Tocmai acest lucru a fost exploatat în criza Covid prin demonizarea ”gânditorilor laterali”.
Jocul lor neloial facilitează accesul psihopaților în poziții mai înalte, mai ales în actualul capitalism rapace. Cei mai lipsiți de scrupule ajung mai repede în vârf. În mod logic, înseamnă că proporția de psihopați în poziții de top este mult mai mare decât cei 6% din populație de care vorbea Lobaczewski. Scara carierei în domenii în care este vorba mai puțin de expertiză și mai mult de asertivitate asigură astfel o selecție negativă în rândul candidaților – deosebit de evidentă în politică.
Acest lucru explică, la rândul său, de ce ”cei de la vârf” instigă în mod repetat la astfel de crime inumane, cum ar fi războaiele, genocidele sau experimentele genetice care îmbolnăvesc sau ucid oameni, dar care generează mult profit. Astfel de lucruri nu pot proveni decât din creierele bolnave ale psihopaților.
Așa se explică și legăturile cu satanismul și abuzurile asupra copiilor, care au fost descoperite tot mai des în ultimii trei ani în cercurile oligarhilor și ale acoliților lor: Pe de o parte, acest lucru corespunde exact personalității bolnave a psihopaților înrăiți; pe de altă parte, poate fi folosit ca un mecanism de control perfect – pentru a preveni infiltrarea în ”cercurile ilustre” a spionilor din exterior, adică a celor care nu sunt psihopați, în gradele superioare ale lojilor respective trebuie să se treacă prin ritualuri de inițiere crude, de care numai un psihopat este capabil. Nu vreau să intru în mai multe detalii, nu vreau să intru aici în acest subiect. Este suficient doar să știm că această latură întunecată este larg răspândită și este folosită politic. Dacă o puteți suporta, vă rog să vă informați pe internet(8).
O persoană care a părăsit cele mai înalte cercuri financiare spunea că, pentru a urca pe scara ierarhică, trebuie să devii un psihopat. Dacă aveți nervi tari și înțelegeți limba engleză, puteți găsi un interviu cu respectivul cetățean aici (9). El este de părere că puterea acestor infractori poate fi frântă dacă oamenii, în primul rând, învață că toate acestea există cu adevărat și, în al doilea rând, nu își mai permit să fie divizați și rămân uniți.
Doar atât ar trebui remarcat, și anume că și aspectele spirituale și energetice joacă aici un rol fatal. Ritualurile de inițiere ale lojilor satanice implică, printre altele, înjosirea de sine și umilirea necondiționată față de autoritatea respectivă. După cum s-a menționat deja, abuzul transformă adesea victimele în infractori.
Ca ”efect secundar”, astfel de ritualuri sunt înregistrate pe video și servesc drept material de șantaj în cazul în care unul dintre participanți dorește să iasă din ilustrul cerc. ”Cazul Jeffrey Epstein” este profund revelator.
Dacă știți toate acestea, atunci veți recunoaște, de asemenea, legătura cu campaniile de avort (10), cu scandalurile de vaccinare din Africa și India de către OMS și Bill Gates, în care femeile au fost făcute infertile (11) și, mai recent, cu programele oficiale de eutanasie pentru persoanele nevoiașe.
În cadrul reuniunii G20 din Bali, Bill Gates a cerut înființarea unor panouri ale morții pentru a ucide bolnavii în mod planificat și a economisi astfel costurile măsurilor de prelungire a vieții. Banii ar trebui să fie folosiți mai bine. El a declarat: AA nu vrea să vorbim despre asta echivalează cu a risipi un milion de dolari pentru ultimele trei luni de viață ale unui pacient. Nu ar fi mai bine să nu concediem zece profesori?”. Corespunde exact opiniei lui Harari cu privire la cuvântele-cheie ”guri de hrănit inutile”.
Celebrul om de știință comportamentală britanic Jane Goodall (12) ar dori, de asemenea, să vadă umanitatea redusă. Ea spune: ”Nu putem să ne ascundem de creșterea populației umane, pentru că știți că aceasta este rădăcina tuturor problemelor. Nimic din toate nu s-ar întâmpla dacă populația ar fi aceeași ca acum 500 de ani”. ONU i-a acordat titlul de ”Mesager al Păcii”.
Președintele francez Macron vrea să promulge noi legi pentru a legaliza ”moartea asistată”. (13) În Canada, studentul WEF Trudeau s-a asigurat că oamenii săraci se pot sinucide cu ajutorul unui medic dacă doresc – de exemplu dacă se simt amenințați de lipsa unui adăpost. De asemenea, în Olanda au fost adoptate legi care autorizează sinuciderea asistată din cauza sărăciei financiare. În spatele acestei situații se află agenda psihopaților care consideră valoroase doar propriile lor vieți și consideră restul umanității ca fiind surplus de animale care pot fi sacrificate dacă este necesar.
Profesorul Yusuke Narita, de la WEF, susține că există prea mulți oameni inutili în lume și că soluția ar fi o ”sinucidere în masă a persoanelor în vârstă”. Dacă aceștia nu se urcă de bună voie în ”capsule de sinucidere” puse la dispoziție, ”posibilitatea de a face acest lucru obligatoriu în viitor trebuie să fie pusă în discuție… Este datoria noastră morală să forțăm persoanele în vârstă să se urce în capsule de sinucidere”. (14)
După umila mea părere, dacă acești oameni sunt serioși în legătură cu teoriile lor, ar trebui să dea un bun exemplu și să înceapă cu ei înșiși. Atunci, prostiile ar lua sfârșit în curând.
Ceea ce este rău este că astfel de apeluri la crimă nu sunt criticate, ostracizate sau boicotate în mass-media. Dimpotrivă – o astfel de ticăloșie psihopată este în mod evident menită să fie acceptată, în special pentru tineri, și prezentată ca fiind ”normală”. Este satanismul public conceput pentru a otrăvi suflete nevinovate.
Din nefericire, nu vă pot scuti de aceste subiecte înfricoșătoare, pentru că fără ele ar lipsi piese importante din puzzle pentru a înțelege de ce lumea noastră este atât de bolnavă. Ea este condusă de nebuni periculoși care pretind că sunt binefăcători. Atâta timp cât nu li se va lua puterea, în orice mod, asigurându-ne că nu vor mai ajunge niciodată în poziții importante, nu va exista pace și nu va exista o lume liberă și dreaptă.
O astfel de lume poate fi construită doar prin abolirea acumulărilor extreme de putere, transparența totală în toate deciziile de interes public și controlul democratic de la bază al tuturor pozițiilor cheie de către majoritatea, care, din fericire, nu este psihopată.
De altfel, există o modalitate simplă și umană de a limita creșterea populației: Doar asigurați-vă că prosperitatea ajunge și în țările sărace. Statisticile arată că atunci se nasc mai puțini copii pe familie. Dar psihopații cu fanteziile lor ucigașe nu se pot gândi la ceva atât de simplu.
Surse și note
(1) Din grecescul „poneros”, rău (provine din teologie)
(2) E mult! Pentru comparație: anorexie: 3,4%, schizofrenie: aprox. 1%, cancer de intestin: 0,04% (catalogat ca fiind „alarmant de mare”)
(3) de exemplu, Andrzej M. Lobaczewski în „Poltische Ponerologie”, 1984
(4) „Psihopații sunt printre noi”, mgv-Verlag München, 2014
(5) „The Mask of Sanity”, original aici: http://www.cassiopaea.org/cass/sanity_1.PdF
(6) Sigmund Graff, scriitor german
(7) Se presupune că ar fi fost făcută de Abraham Lincoln, dar, în cele din urmă, nu contează cine a spus-o, pentru că afirmația este adevărată.
(8) De exemplu, aici: https://stopworldcontrol.com/push-pedophilia/ ; https://stopworldcontrol.com/abuse/
(9) https://stopworldcontrol.com/bernard/
(10) De exemplu, de la cea mai mare organizație comercială de avorturi din SUA „Planned Parenthood”. Din consiliul de administrație face parte tatăl lui Bill Gates.
(11) Citiți despre aceasta în cartea mea „The Corona Lie – Unmasked”.
(12) A trăit cu cimpanzeii în Tanzania.
(13) https://www.thegatewaypundit.com/2023/04/end-of-life-model-macron-now-wants-to-legalize-euthanasia-in-france/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=end-of-life-model-macron-now-wants-to-legalize-euthanasia-in-france
(14) https://uncutnews.ch/oekonom-vom-wef-es-ist-unsere-moralische-pflicht-senioren-in-selbstmordkapseln-zu-zwingen/
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60
Bizzu says:
Spunând MULȚUMESC pentru această nouă traducere din Hermann von Bering îmi aduc aminte de o zicală care se aplică perfect psihopaților planetei: ”nimeni nu este atât de inteligent încât să convingă un prost că e prost”.
Revista presei–14.12.2023 – Info Timișoara says:
[…] Regula psihopaților […]