Aproape 50% dintre români cred că regimul comunist a însemnat un lucru bun pentru țară, iar înainte de 1989 se trăia mai bine decât în prezent.
Procentul în creștere vine pe fondul prestației capitaliștilor de la Davos. O prestație care a adâncit prăpastia dintre bogați și săraci, în paralel cu introducerea ideologiei ”woke” și a noilor metode de constrângere și control în rândul populației.
Ne îndreptăm cu mare viteză spre pierderea libertății individuale și a autodeterminării ca stat. Practic, România din zilele noastre este mult mai puțin suverană decât România lui Ceaușescu. Și tinde să devină un județ amărât al unei Uniuni Europene care la un moment dat se va contopi în Statul Global. În plus, în mod paradoxal pentru o democrație de tip capitalist, simplii cetățeni sunt pe cale să-și piardă libertățile fundamentale la fel de repede ca în primii ani de comunism.
Jumătate dintre români spun că se trăia mai bine înainte de 1989. Ceea ce înseamnă că unul din doi cetățeni supraviețuiește acum sub limita sărăciei. Pentru că asta am avut în anii 80: sărăcie cruntă, alimente puține cumpărate pe cartelă, frig în case, întuneric, dictatura partidului unic.
Chiar dacă nu conștientizează pe moment, românii nostalgici după epoca Ceaușescu ar trebui să fie entuziaști. Să-i aplaude în picioare pe Joe Biden, pe Ursula von der Leyen și pe toți globaliștii din clica de la Davos. Ne îndreptăm cu viteză maximă spre același tip de dictatură, cu mici nuanțe.
Locul de muncă garantat de comuniști va fi ”venitul minim universal” pe care elitele noastre îl experimentează deja într-o serie de state, în așteptarea momentului în care Inteligența Artificială și roboții vor ocupa majoritatea job-urilor.
Orașele de 15 minute vor înlocui blocurile comuniste dăruite din inimă de PCR și vor face ca oamenii să se simtă nu doar ”în siguranță”, ci și sub o monitorizare permanentă.
Partidul Unic deja există, în ciuda aparențelor. După cum se observă cu ochiul liber, diferențele dintre PSD și PNL se văd doar în siglele celor două partide. Valabil și pentru alte formațiuni, inclusiv din opoziție. Valabil oriunde în Europa.
Partidul Unic al miliardarilor filantropi este fix Partidul Comunist din epoca Ceaușescu. Nicio deosebire. Nici măcar de formă. Îi vedem la televizor pe actualii secretari de partid cum dau directive la cel mai înalt nivel: George Soros și fiul îi scriu prompterul lui Joe Biden, blândul Bill Gates îi face agenda Ursulei von der Leyen, baronul Rothschild îl cheamă la raport pe premierul Sunak, în timp ce bancherii Rockefeller mimează democrația cu băieții veseli din congresul american.
Despre ce libertate vorbim? Dictatura miliardarilor filantropi vine în întâmpinarea românilor care îl regretă pe Ceaușescu: cetățeni extrem de săraci, aflați în căutarea unui loc de muncă sigur și a unui acoperiș deasupra capului. Când n-ai ce pune pe masă, libertatea devine un moft. Orice tip de dictatură este binevenită.
Așadar, jumătate dintre români așteaptă cu sufletul la gură resetarea lui Schwab și venitul minim universal. Alții, să zicem un sfert, fac parte din așa-zisa elită conectată fie la bugetul de stat, fie la afaceri care încă mai funcționează.
Întrebarea este ce se întâmplă cu noi, cu sfertul rămas? Cu cei nemulțumiți atât de dictatura comunistă, cât și de dictatura lui Schwab. Există vreun loc pe pământ unde am putea să ne refugiem și să trăim în liniște?
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60
cross spune:
Absolut de acord cu observatia d-lui Cantuniari. Articolul obiectivului domn Onciu este doar o opinie, domnia sa netraind fizic vremurile respective. Eu, locuitor al RSR, major si absolut constient si obiectiv, intaresc afirmatiile precum ca era libertate(nu ideologica si migratoare) si indestulare. Pe romaneste, se traia BINE , FARA BATAI DE CAP SI COMPROMISURI AIUREA. Partea nashpa a inceput odata cu inceperea returnarii imprumuturilor fmi… nea Nicu fiind incapatanat pe tema asta(altfel lucru cinstit)
Mihai Cantuniari spune:
Dl Adrian Onciu, pe care sincer il apreciez pentru luciditate si cinste intelectuala, face o grava confuzie intre comunismul de tip sovietic care a strangulat ideologic, social si economic Romania anilor 50, si dezghetul la inceput timid apoi tot mai accentuat din anii 60 si 70, cunoscut sub numele de ceausism. Or, aceste doua faze au insemnat cu totul altceva: inca de la inceputul anilor 60 s-a remarcat un suflu de innoire, de desprindere de trecutul proletcultist, oamenii au devenit mai destinsi, mai increzatori, au inceput sa se bucure de viata si sa aiba sperante – lucru de neimaginat inainte. Personal, am trait din plin anii 60 si 70, ani ai estomparii puternice a controlului securist si militienesc, ani de pace si de impliniri economico-sociale de neimaginat inainte. Tot personal, m-am bucurat de destinderea si de sperantele indreptatite din acei ani de munca si de reconstructie a Tarii, de nationalism si patriotism luminat, de incredere in viitor. Nu am fost stab UTC sau PCR, dar niciodata nu m-am simtit mai bine si mai liber in Tara mea, ca in acei ani. Dl Onciu este prea tanar ca sa inteleaga ce s-a petrecut atunci, cand ideologia a disparut aproape complet, cand librariile si magazinele s-au umplut treptat cu carti bune, cu marfuri bune, la care nici nu puteam visa inainte. Incercati sa va dati seama ca vorbim de doua perioade ale socialism-comunismului impus noua si de tradarea josnica a Vestului, nu de una singura: au fost doua etape net distincte, prima absolut rea si criminala, a doua tot mai plina de sperante pe masura ce intorceam spatele URSS-ului si incercam sa ne luam soarta in maini. Cei 50 la suta de asa-zisi nostalgici de care pomeneste articolul se refera doar la a doua perioada, si au dreptate sa simta si sa gandeasca astfel.
Bizzu spune:
Planeta asta începe să devină un loc sinistru prin însuși aportul locuitorilor ei. Pe vremea lui Ceaușescu exista opțiunea fugii peste graniță în diverse locuri cu aparențe consistente de capitalism și libertate la acel moment, chiar cu riscul de a fi împușcat de grăniceri sau întors înapoi de unii ”preteni” ai diktatorului. La ora actuală, te uiți pe harta lumii și privești. De obicei ca curca-n lemne. Pentru că oricum ai analiza problema, zone cu șanse la libertate și prosperitate nu prea mai sunt. ȘI ASTA AR TREBUI SĂ LE DEA DE GÂNDIT ROMÂNILOR. Sau măcar să-i mai trezească pe câte unii. Că începem să nu mai avem nimic de pierdut și ajungem la paradigma psihopatului Schwab: nu mai avem unde să fugim de diktatură și de komunism. Pentru că ceea ce ne propun sataniștii de la Davos NU este sub nici o formă capitalism cum se afirmă în articol – ideologia woke nu este altceva decât comunism pur-sânge și asta o explică magistral James Lindsay în acest video:
https://www.youtube.com/watch?v=iE4MmscK44k
Poate de aceea românii au șanse să înțeleagă mult mai bine ce se întâmplă astăzi cu planeta: noi am trecut deja prin asta pe vremea lui Ceaușescu, și cu prosteala de la tembelizor, și cu partidul unic, și cu sărăcia, și cu toate. Și mai suntem destui în viață care să ne amintim. Și rezultatul se vede DE FAPT, doar că e mascat sub haina unei pasivități de-a dreptul mioritice în sens propriu: eu nu cred în sfertul ăla pesimist din articol. Dovada o reprezintă cei 70% care nu au pus botul la vrăjeala cu ”vaccinarea” sau cei tot 70% care nu merg la vot sătui fiind de alegerea unuia sau a altuia dintre candidații sekurității. Procentul ăla e de fapt mult mai mare dar este mascat de năravul ăla mioritic de a sta ca gâgă așteptându-ți execuția. Cred că aceasta e DE FAPT singura problemă a poporului român. S-a dovedit începând din 2020 că în rest nu stăm mai rău decât alții.