Cine greșește în dosarul vaccinurilor, Kovesi sau Voineag?

În dosarul achiziției de vaccinuri, niște procurori se află într-o mare eroare. Vorbim fie despre procurorii europeni aflați sub comanda doamnei Kovesi, fie despre anchetatorii de la DNA.

Există două posibilități mari și late: 1) Procurorii români de la DNA greșesc. Acuzațiile picate pe capul lui Florin Cîțu și al celor doi amărâți de la USR sunt abuzive, iar procurorii europeni din Luxemburg procedează corect – Ursula von der Leyen este nevinovată; 2) Procurorii români de la DNA au dreptate: cineva trebuie să plătească pentru prejudiciul de un miliard de euro. Înseamnă că Laura Codruța Kovesi greșește, din moment ce nimeni nu este tras la răspundere pentru tunul masiv de miliarde de euro generat de negocierile dintre Ursula von der Leyen și compania Pfizer.

Așadar, cine se află în eroare? Procurorii de la DNA sau colegii lor de la Luxemburg, în frunte cu Laura Codruța Kovesi?

Spețele sunt absolut identice. În rezumat, atât Ursula von der Leyen, cât și Florin Cîțu, au contractat cantități uriașe de vaccinuri, mult peste necesar. În acest fel au prejudiciat grav bugetul UE, respectiv pe cel al României. ”Modalitatea de achiziţie la nivelul tuturor ţărilor europene se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană”, declara, în 2021, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Marius Voineag, procurorul șef al DNA, a coordonat dosarul deschis ”in rem” în septembrie 2021, iar după doi ani de anchetă și câteva dosare groase întocmite de procurori avem un rezultat concret. Care poate fi bun sau rău.

Lucrurile stau diferit când vorbim despre Laura Codruța Kovesi, eroina luptei anticorupție. Chiar dacă nu s-a autosesizat, Kovesi a primit pe adresa Parchetului european zeci de plângeri penale împotriva Ursulei von der Leyen, începând cu noiembrie 2021. Așadar, atât Kovesi, cât și Voineag au avut doi ani la dispoziție pentru a obține o rezoluție. În plus, eroina anticorupție a primit pe tavă și o anchetă jurnalistică menită să-i ușureze munca.

Cu excepția a două trimiteri vagi către investigația desfășurată de Parchetul European cu privire la achiziția de vaccinuri, Kovesi a preferat să tacă. A dat de înțeles că ”se lucrează”. Însă faptele arată că doar procurorii de la DNA au reușit să tragă o concluzie. Iar dacă acuzațiile lor se vor dovedi temeinice, atunci tăcerea d-nei Kovesi cu privire la vinovăția Ursulei von der Leyen nu va avea absolut nicio scuză.

Europenii merită pe deplin o explicație. Merită să știe dacă doar potlogăriile mici, comise undeva la periferia Uniunii, trebuie pedepsite exemplar, iar cele foarte mari, comise la Bruxelles, trebuie ignorate. Merită să știe dacă birocrații de top de la Bruxelles au imunitate în raport cu încălcarea legii. Merită să știe dacă marea corupție este doar apanajul statelor membre sau se află chiar în inima Europei, la cel mai înalt nivel decizional de la Bruxelles.

Este de-a dreptul jenant să asistăm la procesul unor marionete ca Voiculescu, Mihăilă și Cîțu, în timp ce tartorii pandemiei beneficiază de protecția procurorilor europeni, în frunte cu d-na Kovesi.

Ursula von der Leyen a condus Uniunea în vremuri de pandemie și de război de multe ori fără a se consulta cu liderii statelor membre sau măcar cu proprii comisari. Și a luat decizii mai degrabă în beneficiul Statelor Unite, decât al cetățenilor europeni. Cu toate acestea, șefa Comisiei Europene se pregătește, senină, să preia al doilea mandat la conducerea Uniunii. Fără a avea decât asentimentul marionetelor Casei Albe din Europa.

Eroina luptei anticorupție are datoria de a face lumină, măcar în ultimul ceas: poate fi vinovat Florin Cîțu în același timp în care Ursula von der Leyen rămâne curată ca lacrima?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Cine greșește în dosarul vaccinurilor, Kovesi sau Voineag? […]

  2. […] Cine greșește în dosarul vaccinurilor, Kovesi sau Voineag? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs