Toate semnele indică un război

Un punct de vedere de Hendrik Sodenkamp (Germania)

Țările lumii își concentrează economiile pe confruntare.

Războiul din Ucraina este programat să continue. Pe 4 noiembrie 2023, Departamentul american al Apărării a promis Ucrainei un nou ajutor de armament în valoare de 425 de milioane de dolari.

După cum a relatat ziarul Tagesschau, apropiat de guvernul german, arme în valoare de 125 de milioane de dolari urmează să fie livrate țării est-europene, iar SUA urmează să comande de asemenea ”muniție ghidată cu laser pentru apărarea împotriva dronelor”, pentru alte 300 de milioane de dolari. Acest lucru risipește speranțele prețioase ale criticilor de război, care credeau că disputele bugetare din SUA vor duce la oprirea livrărilor de arme către Frontul de Est al NATO, aflat în stagnare, creând astfel necesitatea unor negocieri de pace.

Poziția Casei Albe poate fi considerată, de asemenea, un ”succes” pentru președintele ucrainean Zelensky. Într-un interviu acordat revistei americane Time, publicat pe 30 octombrie 2023, acesta a declarat că a observat un ”val de oboseală de război”. ”Cel mai înspăimântător lucru este că o parte a lumii s-a obișnuit cu războiul din Ucraina”, a declarat Zelensky. Publicul nu mai este la fel de fascinat de morții din est, vede războiul ca pe un spectacol și nu mai vrea ”să urmărească această repetiție pentru a zecea oară”, a declarat Zelensky pentru revista americană. ”Nimeni nu crede în victoria noastră la fel de mult ca mine. Nimeni.”

Revista Time îl susține activ pe Zelensky în cererile sale pentru noi arme și a citat un ”angajat anonim” al președintelui ucrainean. Potrivit sursei misterioase, Zelensky se simte trădat de partenerii săi occidentali. Partenerii occidentali – inclusiv guvernul german – nu i-au dat Ucrainei mijloacele de a învinge, ci doar mijloacele de a supraviețui războiului. Cu astfel de informații despre lumea emoțională a președintelui, nu poți să nu te simți slab: Acum vi, noile arme, chiar dacă nu mai sunt de așteptat câștiguri teritoriale în est.

A face ceea ce contează cu adevărat

Rusia însăși a anunțat acum că își va majora bugetul pentru apărare la echivalentul a aproximativ 109 miliarde de euro în 2024 – aproape dublu față de 2023. Prin urmare, Rusia ar urma să investească aproximativ o treime din bugetul său în arme. În Germania, în legătură cu așa-numitul obiectiv de doi la sută al NATO, circulă ideea că Republica Federală investește doar o mică parte din banii contribuabililor (doi la sută) în pregătiri de război. De fapt, cheltuielile pentru armamentul german în 2024 se vor ridica la 60 de miliarde de euro, adică aproximativ 12,5 la sută din bugetul național. Cu cheltuielile sale de 109 miliarde de euro, statul rus nu se va apropia niciodată de cheltuielile actuale ale SUA în domeniul apărării, care se ridică la aproximativ 877 de miliarde de dolari americani.

Rusia finanțează creșterea bugetului de război prin creșterea veniturilor din materii prime. Potrivit experților, reluarea războiului din Orientul Mijlociu va duce la o nouă majorare a prețurilor la petrol și gaze, ceea ce va fi benefic pentru bugetul rusesc.

Vopsirea tancului în verde

Germania are o situație mai dificilă. Recesiunea este aici pentru a rămâne. Cu toate acestea, așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, așa-zișii experți economici anunță povești de succes. Organismul consultativ ”științific” și ”independent” (similar Consiliului de Etică) a anunțat la începutul anului 2023 că situația economică a Germaniei este proastă, dar nu gravă. Acum au fost nevoiți să își revizuiască prognoza în jos. Împreună cu ministrul Economiei, Robert Habeck, au corectat faptul că producția economică a Germaniei se va reduce cu 0,4% în 2023. Dar – cine ar fi crezut – ”În 2024, se așteaptă ca economia să crească din nou cu cel puțin 1,3 la sută, conform așteptărilor consensuale ale guvernului federal și ale institutelor”, a relatat Tagesschau sloganul guvernului federal. Pentru că, desigur, Robert Habeck are un plan: ingenioasa sa strategie industrială, despre care am relatat în numărul 153 al DW.

Desigur, nu a fost ideea lui Habeck, ci influența birocraților neautorizați democratic din Comisia Europeană. În martie 2023, Comisia a prezentat un așa-numit ”Act privind materiile prime critice pentru viitorul lanțurilor de aprovizionare din UE”. Potrivit site-ului web al Comisiei, acesta are ca scop ”îmbunătățirea și diversificarea aprovizionării UE cu materii prime critice”, ”consolidarea circularității, inclusiv a reciclării” și ”sprijinirea cercetării și inovării în domeniul eficienței resurselor și al dezvoltării de înlocuitori”.

Astfel de cuvinte înfloritoare au permis departamentului de presă al guvernului german să vândă acest document legislativ în martie 2023 ca fiind o ”contribuție importantă și urgent necesară la neutralitatea climatică a Europei”. Însă legea se referă în mod explicit la alimentarea ”tehnologiilor strategice din sectorul spațial și de apărare”. Pregătirile pentru război continuă, așadar, în UE. În iunie 2023, Consiliul European a emis avizul său privind programul de achiziții de materii prime, iar negocierile sunt în curs de desfășurare.

Managerii se pregătesc pentru îndeplinirea condițiilor

Programul este privit cu ochi critici de către asociațiile de afaceri. Camera de Comerț și Industrie Germană a raportat în iulie 2023: ”Strategia de securitate economică prezentată acum, precum și proiectele UE aflate în prezent în discuție – de exemplu, legea privind materiile prime critice – conțin propuneri care se îndepărtează în mod clar de comerțul liber și de piețele deschise.” Pe scurt: asociațiile comerciale se tem de o prăbușire a afacerilor, dar guvernele vor să se pregătească de război. ”Dezvoltarea de înlocuitori” a fost întotdeauna o prioritate economică în timp de război. Gândiți-vă la Muckefuck, care sună deja delicios.

Așadar, lumea, și în special zona NATO, se pregătește pentru aventuri militare majore. Sunt destule de făcut acasă. O anchetă efectuată de Sahra Wagenknecht, membră a Bundestag-ului, a dezvăluit că mai mult de fiecare al doilea pensionar din Germania care a lucrat timp de 40 de ani sau mai mult primește mai puțin de 1.400 de euro pe lună. Potrivit ministerului, 2,5 milioane de pensionari au la dispoziție chiar și mai puțin de 1.200 de euro pe lună.

Promisiuni încălcate

Proiecțiile Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe (Grupul de lucru federal pentru asistența persoanelor fără adăpost) au indicat, de asemenea, că peste 600.000 de persoane din Germania nu au o locuință, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2022. Potrivit cifrelor, majoritatea acestora stau temporar la rude, prieteni sau cunoscuți, dar nu au o locuință proprie. În jur de 50.000 de persoane trăiesc pe străzi. Principalul motiv este lipsa de locuințe la prețuri accesibile și creșterea numărului de refugiați în Germania, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului de lucru. Ambele proiecte – crearea mai multor spații de locuit și reducerea numărului de refugiați – fuseseră anunțate cu mare vigoare de guvernul federal. Dar în loc de pensii, pace socială și locuințe, există rachete de croazieră, muckefuck și gaz lichid în largul coastei Rügen. (1)

Surse:

(1) Acest text a apărut în săptămânalul Demokratischer Widerstand (DW) numărul 154 de sâmbătă, 11 noiembrie 2023.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs