Țapul ispășitor în sabotajul Nordstream și perspectivele războiului

Într-o încercare mai degrabă hilară de a se poziționa în conflictul dintre președintele Zelensky și generalul Zalujnîi, cotidianul Washington Post a însăilat o poveste necredibilă despre adevăratul terorist care ar fi aruncat în aer conducta NordStream.

Numele lui: Roman Chervinsky (foto), un colonel ucrainean apropiat de generalul Zalujnîi. Evident, cei doi au executat planul fără știința și aprobarea lui Zelensky. Exploziile din 26 septembrie 2022 au pus la pământ trei din cele patru tronsoane ale conductei NordStream, distrugând practic principala legătură energetică dintre Rusia și Occident.

Sursele care ar fi discutat cu jurnaliștii de la Washington Post pretind că Chervinsky a tocmit o echipă de șase persoane, a închiriat un mic vas cu pânze sub identități false și a folosit echipamente de scufundare pentru a plasa încărcăturile explozive. Zelensky ar fi fost ținut în mod deliberat ”în afara problemei”, potrivit unui raport al CIA împărtășit pe o platformă de chat de subofițerul (trădător) Jack Teixeira, membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts.

Iată că, până la urmă, tânărul Teixeira s-a dovedit util administrației americane, după ce a divulgat o grămadă de informații top-secret despre colaborarea Pentagonului cu armata lui Zelensky.

Colonelul Chervinski se află în prezent în închisoare la Kiev, fiind arestat în aprilie 2023 sub acuzația de abuz de putere. El a negat vehement că s-ar afla în spatele sabotajului conductei.

Pe de altă parte, anchetatorii germani care investighează sabotajul susțin că au găsit dovezi care ar putea implica Ucraina, potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung.

Jurnaliștii de la Washington Post îl descriu pe colonelul Chervinsky ca fiind membru al unei unități de ”operațiuni speciale”, însă e foarte greu de crezut că ofițerul ucrainean avea vreo expertiză notabilă în detonări subacvatice la mari adâncimi, la temperaturi scăzute.

Să mai amintim aici și faptul că Zelensky a anulat alegerile prezidențiale programate în 2024, pe fondul unei simpatii din ce în ce mai mari a ucrainenilor față de generalul Zalujnîi. General al cărui consilier, maiorul Ghenadi Ceastiakov, a murit în condiții suspecte la începutul lunii noiembrie, după ce primise cadou de ziua sa câteva grenade aparent inofensive.

Același general fusese intervievat cu câteva zile înainte de publicația The Economist. Direct sau mai voalat, Zalujnîi a admis că Ucraina se află într-un mare impas, că tacticile NATO au dat greș și doar printr-un miracol ar putea fi străpunsă apărarea rusă. Situația s-a înrăutățit după 7 octombrie, când deschiderea unui nou front în Fâșia Gaza a mutat atenția Pentagonului către Israel. Ajutorul de peste 60 de miliarde de dolari promis de Joe Biden încă se lasă așteptat.

Așa că nu-i de mirare că Europa încearcă să umple golul prin intermediul politicienilor-marionetă gen Olaf Scholz. Cancelarul german a anunțat recent dublarea sprijinului militar pentru Ucraina, de la 4, la 8 miliarde de euro în 2024.

Urmează ca și Ursula von der Leyen să întreprindă demersurile necesare în aceeași direcție, dat fiind că Statele Unite asigură doar o treime din nevoile financiare ale Ucrainei. Iar în curând s-ar părea că sprijinul american va scădea abrupt.

Cu cât conflictul din Orientul Mijlociu se prelungește, cu atât se diminuează șansele lui Zelesnky de a continua spectacolul morbid în care și-a târât concetățenii.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. … sa „prezinti” un asemenea tap ispasitor.Stiu ei ce stiu; lumea de astazi colcaie de „destepti” si „scolarizati”.Acum cativa zeci de ani, Moromete ar fi ras cu lacrimi!

  2. […] Țapul ispășitor în sabotajul Nordstream și perspectivele războiului […]

  3. […] Țapul ispășitor în sabotajul Nordstream și perspectivele războiului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs