Atac frontal la libertățile fundamentale

Ministerul Afacerilor Externe va folosi Inteligența Artificială împotriva dezinformării online, după ce va plăti 640.000 de euro unei firme IT specializată în astfel de servicii. Programul va monitoriza în timp real conținutul online de pe rețele sociale, site-uri de știri, bloguri, dar și conturile celor mai influenți oameni – jurnaliști, celebrități și demnitari.

Scopul este ”detectarea, analizarea și combaterea dezinformării și a propagandei”. Cum anume vor fi combătute dezinformarea și propaganda ne-a explicat generalul Rog, de la SRI: prin închiderea fără avertisment a conturilor de pe rețelele sociale și a site-urilor potrivnice curentului oficial.

Fenomenul este de o gravitate extremă. O încălcare flagrantă a dreptului la libera exprimare, garantat atât de Constituție, cât și de legislația europeană. Guvernul Ciolanu nu face altceva decât să aplice la o altă scară metodele Maiei Sandu, care pe lângă faptul că scoate partide de opoziție în afara legii, mai nou închide zeci de platforme de știri doar pe considerentul că ar fi ”pro-ruse”.

În primul rând, folosirea Inteligenței Artificiale în procesul de cenzură este un eșec din start. Am văzut în special pe Facebook rezultatele unei astfel de selecții în care decizia de ștergere a postărilor a fost, adesea, mai degrabă arbitrară decât logică. Implicarea factorului uman ar necesita fonduri enorme, așa că premierul Ciolacu a preferat să spargă ”doar” 640 de mii de euro pentru a bifa încă un punct din lista cu cerințele Comisiei Europene.

Chiar și prin implicarea unor cenzori în carne și oase, distincția între informarea corectă și dezinformare ține mai degrabă de subiectivism. Să dau un exemplu la îndemână, chiar din știrile de astăzi. Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că în ultimele 24 de ore au fost uciși în urma bombardamentelor 704 palestinieni, dintre care 305 copii (vezi Spotmedia). Dacă armata israeliană ar pretinde că au murit doar trei copii (nu a pretins asta, dar o astfel de reacție ar fi posibilă), atunci care dintre cele două informații ar fi reală și care falsă? Unde-i dezinformarea, în ce tabără? Cum decide generalul Rog într-o astfel de situație, cât se poate de probabilă? Cum decide Inteligența Artificială cumpărată cu bani grei de guvernul Ciolacu?

Așa-zisul măcel de la Bucha, atentatul asupra conductei Nordstream și nenumăratele fake-uri din pandemie sunt, de asemenea, elocvente, atunci când vorbim despre eventuale dezinformări. Situația devine și mai confuză pentru Inteligența Artificială (dar și în cazul unor cenzori) dacă postările analizate fac parte din categoria satiră politică. Glume, cu alte cuvinte.

Mai grav este că guvernul Ciolacu a introdus și ”propaganda” în lista scurtă de infracțiuni care aduc atingere siguranței naționale. Dar ce înseamnă ”propagandă”, în accepțiunea autorităților? Tot ceea ce contrazice narațiunea oficială? Tot ceea ce ar putea spune un politician detestat de autorități, indiferent dacă intră în categoriile ”fals” sau ”adevărat”?

Practic, guvernul României ne comunică foarte deschis faptul că reprezintă o infracțiune să gândim și să ne exprimăm altfel decât o face purtătorul de cuvânt al primului ministru. Dacă întâmplător gândurile noastre se suprapun peste declarațiile unor lideri ca Trump, Orban sau Putin, atunci suntem în mod evident ”propagandiști” ordinari, numai buni de sancționat. Și de supus oprobriului public.

Am trăit astfel de vremuri înainte de 1989. Sovieticii de la Bruxelles, în frunte cu Ursula von der Leyen, n-au decât să încerce și ei drogul comunismului. Dar să ne lase pe noi în pace – știm foarte bine cum este.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Ar fi de-a dreptul hilar ca AI-ul folosit să elimine de pe internet taman fake-urile Guvernului și ale slugoilor de serviciu.

  2. Da, credeți voi că Ciolacu a venit să „propășească” națiunea română? O, nu, a venit să o îngroape!

  3. Acești slugoi prea-plecați ai mafiei globaliste să nu uite că vine curând ziua când vor da socoteală. Și FIECARE acțiune de acest fel a lor este monitorizată și înregistrată. Așa cum fac și ei cu noi. Iar atunci când va veni ziua judecății toate aceste fapte vor fi expuse pentru a se stabili vinovățiile. ȘI PEDEPSELE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs