Adevărații teroriști, unitatea și încrederea

În mod brutal, inadmisibil, Comisia Europeană continuă să pună pe primul plan interesele regimului Zelensky și ale administrației Biden, în detrimentul vecinilor Ucrainei, membri ai Uniunii Europene.

Nimic nou. În problemele majore, Casa Albă dictează în continuare la Bruxelles prin intermediul Ursulei von der Leyen. Șefa CE a decis sistarea restricţiilor cu privire la importurile de cereale ucrainene, fără nici cel mai mic gest de consultare cu țările direct afectate.

Polonia susține puternic Ucraina din punct de vedere militar, fiind practic principalul instrument al Statelor Unite în războiul (nedeclarat) cu Rusia. Problema este că Varșovia va organiza luna viitoare alegeri parlamentare, așa că partidul de guvernământ își permite prea puține aroganțe față de fermieri și față de cetățenii care critică deciziile abuzive ale funcționarilor de la Bruxelles.

Ungaria, la rându-i, și-a exprimat în mai multe rânduri punctul de vedere. Vecinii noștri ”putiniști” au fost chiar mai tranșanți decât polonezii. Premierul Viktor Orban a pus punctul pe ”i” în cadrul unui recent interviu acordat postului de radio Kosut: ”Grâul ucrainean este, de fapt, un produs comercial american, deoarece este cultivat într-o țară care, probabil, se află de mult timp sub controlul SUA”.

Prin urmare, Polonia, Ungaria și Slovacia vor pune în aplicare, în continuare, propriile restricţii asupra importurilor de cereale ucrainene, pentru a-și proteja sectorul agricol local. ”Inacceptabil!”, a reacționat Uniunea Europeană, printr-un purtător de cuvânt: ”Politica comercială este de competenţa exclusivă a UE şi, prin urmare, acţiunile unilaterale nu sunt acceptabile. În vremuri atât de dificile este esenţial să coordonăm şi să aliniem toate deciziile în cadrul UE”.

Doar că deciziile în cadrul UE nu pot fi aliniate, cât timp ele vizează exclusiv interesele comerciale ale Ucrainei și ale Statelor Unite – două țări care, evident, nu fac parte din blocul comunitar.

România nu se află nici în situația Poloniei (cu alegeri luna viitoare), nici în cea a Ungariei (cu un guvern ”putinist”), așa că Palatul Cotroceni o scaldă în stilul binecunoscut, pentru a-i aburi pe cetățenii încă fideli regimului Iohannis. Președintele ar vrea să împace și capra și varza. Să-i liniștească pe fermierii români și să continue importul/tranzitul de cereale ucrainene cu și mai mare avânt.

În fond, țara noastră tocmai a trăit una dintre cele mai fericite zile ale existenței sale: a scăpat de mecanismul MCV de monitorizare a Justiției după 16 ani de heirupism anti-corupție. Și asta probabil ca o extrem de palidă consolare pentru atitudinea Austriei față de problema admiterii în Schengen. Așa că președintele Iohannis ar avea suficiente motive să închidă iarăși ochii la protestele fermierilor și, implicit, la interesele economice ale României în afacerea cu cereale ucrainene.

Peste 60% din fluxurile alternative de transport din Ucraina (așa numitele ”Coridoare ale solidarității”) trec pe teritoriul României, în principal prin Delta Dunării, iar fermierii au ameninţat că vor organiza proteste şi blocaje, dacă interdicţia nu va fi prelungită.

Pe de altă parte, preşedintele Zelensky a renunțat deocamdată la tonul belicos față de vecinii Ucrainei care interzic importul de cereale. El a salutat decizia Uniunii Europene de a nu extinde interdicţia, calificând-o drept ”exemplu de adevărată unitate şi încredere”.

Unitatea și încrederea se văd cu ochiul liber. Sunt în cădere liberă. Europenii nu mai au pic de încredere în politicienii de la Bruxelles și nici măcar în proprii cârmaci – cu toții aflați la cheremul Casei Albe.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Legenda la poza de mai sus: Inutili si stupizi din toate tarile, uniti-va!

  2. Cum se face ca graul din Ucraina produs cu motorina putina, forta de munca putina sau imputinata de razboi, in conditii mult mai grele decat la noi, este mai ieftin decat graul romanesc, polonez, unguresc etc care beneficiaza de conditii mult mai bune basca subventii? Nu cumva fermierii nostri nu vor sa mai lase din profit? Nu cumva fermierii nostri sunt cei care profita de razboiul de alatari ca sa-si creasca preturile?

    • Uniunea Europeana practica accize mari la diverse produse, inclusiv la carburanti, accize care nu exista in Ucraina. Forta de munca in tarile UE este mai scumpa decat in estul non-UE. Standardele de productie in agricultura impuse de UE membrilor sai sunt inca un handicap pt producatorii europeni in fata celor din afara etc. Toate aceste reguli impuse membrilor UE se regasesc in pretul produsului. Mai mult decat atat , este gresit a acuza producatorii de pretul mare al alimentelor intrucat tocmai producatorii care muncesc si cheltuie timp de 4-6-8 luni pana la recolta, sunt platiti cel mai prost pentru produsul lor, in timp ce marile profituri le fac procesatorii si comerciantii. Asadar, a permite unui producator extern sa-si puna produsul „pe taraba” langa produsul unui membru UE, fara a-l trece prin taxare vamala este concurenta neloiala si duce la falimentarea producatorului european. Revoltele fermierilor poloni, unguri si slovaci sunt indreptatite, la fel si cele ale românilor (doar cã noi nu avem lideri preocuopati de problemele românilor). Problema este ca mare parte din terenurile agricole mãnoase ale Ucrainei sunt detinute de mari societati americane si cã, practic, grânele care trebuiesc musai valorificate sunt proprietate americanã. De aici – pozitia de ghiocel a Ursulei van der Leyen si a unor lideri statali (inclusiv români) care nu crâcnesc la ordinul venit din America. Este vorba cã potentii miliardari americani lupta pt marfa lor si nu acceptã pierderi, nicidecum cã moare Africa de foame sau alte gogosi de acest gen.

  3. Citez: ”În fond, țara noastră tocmai a trăit una dintre cele mai fericite zile ale existenței sale: a scăpat de mecanismul MCV….”
    Fericite o laie! România a ”scăpat” de MCV nu pentru vreun merit al trădătorilor johannis & co. ci exclusiv pentru că există acum ceva mult mai opresiv: PNRR! Ale cărui clauze kriminale și abuzive, ticluite de cel mai anti-românesc clan de slugoi obedienți numit usr, încă n-au văzut lumina zilei dar efectele angajamentelor luate FĂRĂ informarea poporului român se produc din plin și constatăm în aceste zile un atac concertat pe toate planurile asupra noastră cu justificarea că trebuie îndeplinite obiectivele acestui plan malefic.
    PNRR = șantaj mafiot din partea Bruxelles-ului la adresa poporului român: dacă nu faceți CUM VREM NOI nu vedeți nici un ban din cei pe care în mare parte VOI POPORUL ROMÂN i-ați cotizat la bugetul european. ASTA este MAFIA UE!

    • Dragă Mihai, hai să facem o diferență între ACORD și INFORMARE. Așa cum spui tu, toate deciziile trădătorilor de la guvernare din ultimii 30 de ani au fost luate fără ACORDUL poporului. Mai puțin admiterea în UE pentru care s-a făcut referendum și unde ne-au manipulat suficient de bine ca să nu le fie frică de rezultat. Pe vremea aceea propaganda funcționa impecabil.
      Noutatea este că aceste așa-zise ”elite” diktatoriale comit aroganța de a ”secretiza” documentul abuziv care diktează totalitar astăzi întregul mers al României în cadrul sclaviei UE. Măi javrelor de la guvernare, când mințiți? Atunci când spuneți că PNRR-ul nu mai este de găsit? Că s-a ”pierdut”? Totul doar ca să nu INFORMAȚI poporul român despre legea supremă a distrugerii României la care fac referință toate celelalte legi? Sau atunci când dați legi abuzive și diktatoriale justificând că trebuie respectate clauzele din PNRR? Păi cum poți spune că aplici clauzele unui document pe care declari că ”l-ai pierdut” și nu știi cum arată? Voi poate ne credeți mai idioți decât voi, dar asta ar fi imposibil pentru că mai mult nu se poate. Iar răsplata pentru ceea ce ați făcut și faceți va veni curând. Și sper să fie sub forma unor tribunale militare și ale legilor lor specifice. Amin!

    • … efectele angajamentelor luate FĂRĂ informarea poporului român…
      Toate angajamentele si actiunile sunt luate de clica de la conducere fara informarea poporului roman! Ganditi-va numai la trimiterea pe sest a 62 tone de aur fin romanesc clanului Rothshild mascat sub denumirea falsa Banca Angliei, ticalosie savarsita de inamovibilul mugurel isarescu (proptit in functie de interesele aceluiasi clan), sub infioratorul pretext al CREDIBILITATII. Deci neamul nostru aservit devine mai credibil daca isi muta vistieria in City!! Sincer, credeti ca veti mai vedea vreodata aurul NOSTRU, al neamului? Intrebare retorica…

  4. … pentru a-i aburi pe cetățenii încă fideli regimului Iohannis …
    E tare, domnule Onciu! Chiar mai exista din astia??

    • O grămadă. Intrați doar pe pagina lui Mindruță. Doar una din multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs