SUA perpetuează criza din Ucraina pentru a-și maximiza propriile interese

Un articol de Wan Hengyi pentru revista Global Times (China)

Departamentul american al Apărării achiziționează rachete aer-aer avansate AIM-120 AMRAAM pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Și asta pe lângă faptul că va trimite pentru prima dată în Ucraina muniții controversate cu perforare de blindaj care conțin uraniu sărăcit, potrivit revistei US’ Air & Space Forces. SUA au oferit deja Ucrainei un sprijin militar de peste 43 de miliarde de dolari de la începutul crizei, în februarie 2022.

Casa Albă continuă să ofere asistență militară Ucrainei pentru a perpetua criza ucraineană și pentru a-și maximiza propriile interese politice și economice. Această mișcare a SUA nu a arătat niciun rezultat final și continuă să arunce combustibil pe focul crizei ucrainene, ignorând complet criza umanitară și riscul de terorism care se poate agrava, după cum spun analiștii.

”SUA vor furniza Ucrainei rachete de avion AMRAAM cu o rază de acțiune de 160-180 km”, a declarat Iuriy Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, adăugând că rachetele ”sunt mai mult decât suficiente pentru a ținti avioane rusești fără a intra în zona de distrugere a apărării aeriene inamice”.

Controversatele muniții perforante pentru blindate cu uraniu sărăcit, care ar putea distruge tancurile rusești, fac parte dintr-un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, potrivit Reuters. Munițiile pot fi lansate de pe tancurile Abrams americane care se așteaptă să fie livrate Ucrainei în următoarele săptămâni.

Utilizarea munițiilor cu uraniu sărăcit a fost intens dezbătută, oponenții, precum Coaliția Internațională pentru Interzicerea Armelor cu Uraniu, afirmând că există riscuri periculoase pentru sănătate în urma ingerării sau inhalării prafului de uraniu sărăcit – inclusiv cancere și malformații congenitale.

SUA și aliații săi din NATO continuă să ofere asistență militară Ucrainei pentru a încuraja guvernul dela Kiev să insiste pe confruntarea militară în locul negocierii, ceea ce a adus riscuri pentru situația regională și a generat extinderea sferei de aplicare a conflictului, potrivit lui Zhang Hong, cercetător asociat la Institutul de Studii Ruse, Est-Europene și din Asia Centrală al Academiei Chineze de Științe Sociale.

Din punct de vedere geopolitic, SUA pot continua să agraveze confruntarea dintre Rusia și Europa prin exagerarea constantă a amenințării, forțând Europa să își sporească dependența față de Washington și consolidând statutul hegemonic al SUA. La nivel economic, cu cât conflictul durează mai mult, cu atât este mai profitabil pentru traficanții de arme din SUA, au remarcat experții.

Cu toate acestea, politica externă a UE trebuie să fie aliniată la cea a SUA, din cauza dependenței sale la nivel înalt de NATO, pentru securitate. În acest sens, prelungirea crizei ucrainene favorizează consolidarea legăturilor SUA cu Europa în ceea ce privește o serie de politici, după cum a declarat Cui Heng, cercetător asistent la Centrul de Studii Ruse de la Universitatea Normală din China de Est.

Ucraina a devenit, din păcate, o mină de aur pentru complexul militar-industrial american (MIC), majoritatea giganților MIC din SUA înregistrând o creștere a veniturilor și/sau a valorii de piață pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina, se mai arată în presă.

În plus, experții au subliniat că SUA continuă să crească furnizarea de arme către Ucraina, inclusiv arme controversate, iar răspândirea lor poate agrava și mai mult criza umanitară din regiune.

Armele furnizate de SUA nu vor schimba aproape deloc cursul războiului în practică, dar înseamnă că armata ucraineană dispune de o gamă tot mai largă de capacități de atac. Ceea ce este, fără îndoială, o veste proastă pentru civilii afectați de război, mai precizează Zhang.

Ostilitățile din Ucraina au permis aliaților occidentali să își testeze armele într-o confruntare directă cu cele rusești, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Alexey Reznikov, în Financial Times. ”Pentru industria militară a lumii, nu poți inventa un teren de testare mai bun”, a declarat el în iulie.

Din cauza decalajului mare dintre interesele părților aflate în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina, este aproape imposibil să se facă progrese substanțiale în negocieri. Pentru Occidentul condus de SUA, acceptarea rezultatului negocierilor cu Rusia reprezintă o recunoaștere voalată a dreptului de veto al Rusiei asupra arhitecturii europene de securitate. Ceea ce este inacceptabil, spun experții.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. deci hai sa lasam Rusia sa ocupe Ucraina…. asadar vrei DIRECT/INDIRECT ca sa avem granita comuna cu rusii…. sau ca rusii sa aiba granita de vest pe Tisa )))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs