Antony Blinken și adevărul care îți zburlește părul

Oficialitățile de la Washington și Bruxelles se comportă de parcă majoritatea cetățenilor nu ar putea arăta, pe hartă, unde anume se află Europa. Cu alte cuvinte, ne tratează ca pe niște analfabeți ignoranți, total desprinși de realitate.

Altfel nu se explică torentul de fake-uri pe care politicienii le lansează în spațiul public, cu o nonșalanță ieșită din comun. Și, bineînțeles, cu sprijinul constant al mass-media mainstream, incapabilă să reacționeze decent la astfel de distorsionări evidente ale adevărului.

Scopul scuză mijloacele, ar putea pretinde unii, mai ales în perioade de război. Însă atunci când mijloacele folosite abundă în diversiuni, atacuri teroriste, propagandă ieftină și fake-uri grosolane, există mari șanse ca opinia publică să devină foarte reticentă la încercările occidentului de a-și asuma rolul rolul protagonistului pozitiv în povestea din Ucraina. Fenomenul se vede deja pe rețelele sociale, unde simplii cetățeni încep să distingă clar tabăra cufundată în întuneric.

Cea mai recentă încercare de disimulare a adevărului îi aparține secretarului de stat Antony Blinken, care în cadrul unui interviu pentru CNN (preluat și de presa din România) a declarat fără să clipească: ”Au fost eliberate deja în jur de 50% dintre teritoriile ocupate de Rusia”. Iar acesta e doar începutul, mai zice Blinken, conștient probabil că publicul va înghiți instantaneu informația, fără prea multe suspiciuni.

În mod evident, fake-ul cu pricina are un mesaj subliminal, adiacent. Americanii de rând ar trebui să se declare extrem de mulțumiți (și să voteze cu un președinte democrat la alegerile din 2024). Zecile de miliarde de dolari tocate în Ucraina au, în sfârșit, un rezultat palpabil. Trupele lui Zelensky se descurcă de minune, mai au puțin și ajung la Moscova.

În realitate, un material publicat recent de britanicii de la BBC arată foarte clar situația de fapt din teren (vezi harta în comentarii). Ucrainenii au ratat contraofensiva, iar câștigurile teritoriale s-au limitat la doar câteva localități rurale. De altfel, o analiză din Wall Street Journal punctează eșecul: ”Fără muniții și aviație, contraofensiva ucraineană e pe punctul de a se împotmoli”. Și asta fără să fi recuperat nici măcar 5% din teritorii, darămite Crimeea, așa cum și-a pus în cap Zelensky. Probabil că secretarul de stat Blinken a omis să sune la BBC pentru a-i ruga pe partenerii britanici să șteargă orice informații legate de succesul fulminant al contraofensivei.

Astfel de fake-uri au un scop precis. Ele încearcă să mențină la cote înalte mobilizarea celor 50 de state aliate în vederea aprovizionării regimului Zelensky cu bani, armament și muniție: ”După cum vedeți, există rezultate, încă puțin efort și câștigăm. Eliberăm tot teritoriul ocupat, îi împingem pe ruși peste graniță de nu se văd!”. O astfel de minciună sfruntată se traduce prin profituri substanțiale ale industriei de armament și alte mii de morți în ambele tabere.

În paralel cu propaganda de peste ocean, Ursula von der Leyen se întrece în glume de prost gust. Potrivit Reuters, șefa Comisiei Europene a lăudat progresele ”uimitoare” ale Ucrainei în implementarea reformelor pentru combaterea corupţiei, păstrarea drepturilor minorităţilor şi asigurarea unei justiţii independente. Te doare mintea, ej prost?! Cum să justifici noul buget umflat destinat Kievului, din banii contribuabililor europeni, decât printr-o astfel de gogomănie, necredibilă chiar și în cazul unui public cu grave deficiențe mintale.

Așadar, indiferent de rezultatele de pe front, războiul trebuie să continue cu și mai mare avânt. Pentru că deocamdată aduce foarte mulți bani în conturile unor potlogari și menține speranța în rândul rusofobilor orbiți de propaganda lipsită de originalitate, regizată fără pic de talent.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Aiuritor! 🤔

  2. […] Antony Blinken și adevărul care își zburlește părul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs