Acțiuni disperate care prefațează dezastrul

Lupta pentru menținerea supremației dolarului se încinge. Pentru că în joc este bunăstarea occidentului menținută timp de decenii cu avioanele și tancurile NATO, conflictul se va prelungi până când una dintre tabere fie va arunca prosopul, fie prima rachetă nucleară.

După cât de înverșunat pare Pentagonul să ducă escaladarea pe noi culmi, aș paria că într-o situație limită, de criză economică profundă, mai degrabă Casa Albă va apăsa prima pe butonul roșu din valiza nucleară a lui Joe Biden. Atât de disperați par a fi politicienii de sub tutela Washingtonului.

Duminică au loc alegeri în Turcia, care deține a doua armată ca mărime din cadrul NATO, însă tinde mai degrabă să facă pasul spre BRICS. Preconizata realegere a lui Erdogan nu poate decât să-i îngrijoreze pe euroatlanticii războinici. Iar în ecuația ciocnirii dintre cele două blocuri, Casa Albă își permite unele rateuri, însă nu și de anvergura Turciei. Ankara este mult prea importantă din punct de vedere geostrategic, atât în perspectiva gâtuirii economiei Rusiei prin înăsprirea sancțiunilor (până acum, cu efect de bumerang!), cât și în jocul complicat din Orientul Mijlociu.

Turcii nutresc un sentiment antiamerican destul de accentuat, care va fi vizibil și în alegerile din turul doi. Trecând deloc ușor peste atentatele teroriste din Istanbul, puse pe seama CIA, regimul de la Ankara încearcă o echilibristică între Est și Vest deloc pe placul Washingtonului. Așa că odată cu reconfirmarea lui Erdogan în funcția de președinte s-ar putea să fim din nou martorii unor evenimente dramatice, care să le forțeze mâna turcilor pentru a rămâne într-o singură barcă.

În viziunea Pentagonului, Turcia trebuie neaparat să renunțe la atitudinea pretins neutră, la jocul la două capete. Iar dacă fenomenul nu se va petrece democratic, la urne, atunci vor intra în scenă, în mod tradițional, diversiunile, revoluțiile colorate și atacurile teroriste.

Prea puține s-au spus despre atacul ucrainean de miercuri, cu trei drone acvatice furnizate de occident, asupra unei nave rusești care asigura securitatea conductei TurkStream. Se pare că una dintre ele a atins ținta, fără să-i provoace pagube majore. Turkstream transportă gaze naturale cu o capacitate anuală de 31,5 miliarde de metri cubi și este format din două conducte offshore de 930 de kilometri și două conducte terestre separate, cu o lungime de 142 de kilometri și 70 de kilometri. Practic, distrugerea TurkStream ar însemna un atac direct asupra Turciei (similar cu cel asupra Germaniei, în cazul NordStream). De asemenea, un atac asupra Ungariei și a altor state europene, care încă beneficiză de gazul rusesc prin intermediul aceleiași conducte.

Încercarea de a distruge nava Moscovei s-a produs departe de granițele Ucrainei, ceea ce sugerează că acțiunea nu ar fi putut avea loc fără sprijin informațional din partea aliaților NATO. Evident, Pentagonul neagă implicarea, la fel cum a făcut-o în cazul incursiunilor armatei lui Zelensky dincolo de granița cu Rusia.

Kremlinul are acum suficiente elemente care să-i spună că Statele Unite se angajează tot mai mult în războiul împotriva Rusiei, afacerea cu avioanele F-16 fiind doar una dintre numeroasele dovezi ale escaladării nebunești, pe fondul unei retorici din ce în ce mai belicoase. De ceva timp, lipsește orice mic gest de conciliere emanat de la Washington.

În paralel, vedem recesiune în Germania și, în curând, în întreaga Uniune Europeană. Pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc din punct de vedere economic, cresc șansele ca aliații occidentali să comită gesturi din ce în ce mai iraționale.

Dacă simplii cetățeni nu se vor trezi pentru a-i trage de mânecă pe politicieni, ne îndreptăm cu pași repezi spre al treilea război mondial.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Depinde… dacă iei în calcul probabilitatea foarte mare ca totul să fie o pantomimă planetară jucată așa cum Kafka n-ar fi visat vreodată, așa-zisa realitate devine un film de acțiune chiar interesant de urmărit. Vorba cântecului care îi îngrozește pe globaliști: Nothing Can Stop What Is Coming – NCSWIC. Prietenii știu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs