Toate tunurile pe Recep Erdogan

Mass-media MSM a tratat pe larg subiectul alegerilor din Turcia, cu rezultate furnizate din oră în oră, de parcă ar fi fost vorba despre scrutinul din România sau din Statele Unite. Asta vorbește de la sine despre importanța majoră a evenimentului.

Prin poziția sa geografică și mărimea forțelor armate, Turcia a devenit în egală măsură un ”obiectiv strategic” atât pentru Statele Unite și Rusia, cât și pentru China. Aflat la conducerea țării încă din 2003 (în calitate de premier), Recep Erdogan (69) a ajuns președinte în 2014. Având o viziune opusă neoliberalismului, Erdogan a condus Turcia cu o mână de fier, iar în ultimii ani a reușit să devină profund antipatic atât la Bruxelles, cât și la Washington. În condițiile în care mandatele succesive de premier și președinte i-au erodat imaginea, iar recentul cutremur devastator a generat multă emoție negativă, rezultatul de ieri nu poate fi interpretat decât ca o mare victorie. Explicabilă, parțial, prin sentimentul antioccidental (mai precis, antiamerican) care încă domnește în rândul a peste 70% din populația de 85 de milioane de locuitori.

La rândul ei, opoziția unită, având sprijinul constant al globaliștilor de pretutindeni, se poate declara mulțumită cu accederea în turul doi. Bătălia rămâne deschisă oricărui rezultat. Kemal Kilicdaroglu a promis o mai mare apropriere față de Uniunea Europeană, o implicare sporită în activitățile NATO și, în același timp, continuarea bunelor relații cu Rusia și China. Să nu uităm că în 2022 turcii au importat de la ruși 45% din necesarul de gaze naturale, iar Kilicdaroglu și-a manifestat intenția de a continua proiectul ”Drumul mătăsii”. Tot el a dat de înțeles că va încerca să normalizeze relațiile cu Siria, într-un front comun cu Iran și Irak.

Statele Unite au văzut potențialul Turciei și importanța statului musulman în context geopolitic încă din 1952, când Ankara a aderat la NATO. În prezent americanii au circa 5.000 de soldați la baza militară de la Incirlik (administrată de guvernul turc!) și câteva zeci de bombe nucleare gata de lansat din avion, deși în 2019 Erdogan îi amenințase pe partenerii strategici că îi va trimite acasă.

Unul dintre principalele atuuri ale Ankarei pe timp de război îl reprezintă dreptul de a închide strâmtorile Bosfor și Dardanele, conferit în 1936 de Convenția de la Montreux (semnatari: Turcia, URSS, Marea Britanie, Franța, Bulgaria, România, Grecia, Iugoslavia, Australia și Japonia). Practic, Turcia restricționează accesul vaselor militare în Marea Neagră, lăsând zona la dispoziția flotei rusești. Aceasta este principala miză pe termen scurt a scoaterii din joc a lui Erdogan. Casa Albă insistă ca NATO să-și manifeste prezența în Marea Neagră, devenit punct strategic aproape vital în contextul războiului din Ucraina.

Dacă în turul doi va câștiga Kemal Kilicdaroglu, cel mai probabil flota americană și navele militare ale altor state NATO vor primi permisiunea de a patrula în Marea Neagră cu misiuni de ”asigurare a securității în regiune” (wow, cât de frumos sună!). Din nefericire, România nu dispune deocamdată decât de bricul Mircea și câteva șalupte de intervenție în caz de înec.

Din pricina sentimentului antiamerican prezent în societatea turcă, Kemal Kilicdaroglu va evita într-o primă fază să adopte măsuri radicale. Însă occidentul colectiv are nevoie deocamdată doar de acces nelimitat la Marea Neagră, iar asta justifică orice efort pentru ca Erdogan să piardă. Un prim efect al rezultatului alegerilor de ieri s-a văzut imediat: lira turcească a coborât la cel mai jos nivel în raport cu dolarul, din noiembrie anul trecut. Așa-zișii ”investitori” au apăsat pe butoane. Alte metode la fel de ortodoxe, dar mai puțin vizibile, vor fi puse în practică pe ultima sută de metri, în bună coordonare cu mass-media globalistă, pentru a influența electoratul indecis.

Peste două săptămâni vom începe să avem mai mult război sau mai puțin. Iar în primul caz ne va afecta în mod direct.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs