Despre Prigozhin și grupul Wagner

Sunt fascinat de dezinformarea și înșelăciunea care se răspândesc prin intermediul canalelor de socializare despre faimosul bucătar rus, Evgeny Prigozhin, și despre mitica sa măiestrie militară. Cel mai recent exemplu în acest sens vine prin amabilitatea Washington Post al lui Jeff Bezos:

Șeful Wagner s-a oferit să dea Ucrainei locațiile trupelor rusești, potrivit unei scurgeri de informații

THE DISCORD LEAKS | Evgheniy Prigozhin a declarat că ar fi spus armatei ucrainene unde să atace trupele rusești dacă acestea și-ar retrage propriile forțe din orașul asediat Bakhmut, unde mercenarii Wagner au suferit pierderi grele.

Dacă a existat vreodată vreun dubiu că așa-numitele ”Discord Leaks”, despre care se presupune că ar fi opera unui membru al Forțelor Aeriene americane, sunt o scurgere controlată, această ultimă minune ar trebui să șteargă orice scepticism.

Urmăriți logica aici. Se presupune că există un document Top Secret care ”dovedește” că Prigozhin s-a oferit să trădeze Rusia pentru a-și proteja propriile trupe în urmă cu două luni (amintiți-vă, materialul ”scurs” pe 6 aprilie de către un grup legat de serviciile secrete britanice a raportat informații clasificate diseminate în jurul datei de 1 martie). Cum de are Prigozhin, cu zero experiență militară și fără apartenență la lanțul de comandă rusesc, acces la ordinele de luptă ale forțelor rusești? Este puțin probabil.

Grupul Wagner nu este o creație a lui Evgeny Prigozhin. Uitați de meme-ul popular occidental conform căruia Wagner ar fi o versiune rusă a Dirty Dozen – condamnați și criminali cărora li se oferă o șansă de a se răscumpăra îmbrăcând uniforma rusă și riscându-și viața. O imagine pe care serviciile secrete rusești au promovat-o, iar credulii din Occident au înghițit-o.

Dau crezare raportului lui Alexander Mercouris privind istoria Wagner – a fost format sub conducerea serviciului de informații militare al Rusiei, GRU, și a versiunii rusești a FBI-ului, adică FSB. Cu alte cuvinte, Wagner se aseamănă mai mult cu Divizia de Activități Speciale a CIA (adică SAD), aka brațul militar al CIA, și cu Legiunea Străină Franceză. În opinia mea, Wagner nu se află sub controlul operațional al lui Prigozhin. Nu numai că este un maestru al artei culinare, dar se dovedește a fi un actor al naibii de bun. Prigozhin prezintă lumii imaginea unui om care se clatină pe marginea nebuniei și a megolamaniei, iar agențiile de informații din SUA și din alte țări NATO o devorează.

Wagner este o unitate de infanterie ușoară specializată în asigurarea instruirii soldaților și combatanților străini. La fel ca SAD-ul CIA, Wagner are la conducere foști ofițeri și subofițeri militari ruși în activitate. Prietenul meu, Andrei Martyanov, remarcă în mod corect că, deși Wagner s-a specializat în lupta urbană, nu este organizat și nici echipat pentru a opera ca o unitate de arme combinate. Însă pe lângă capacitățile sale în războiul urban, Wagner are și un scop în războiul informațional al Rusiei împotriva Occidentului.

De asemenea, este important să înțelegem că Prigozhin își asumă și meritul pentru crearea Agenției de Cercetare pe Internet, alias IRA, pe care presa o descrie ca fiind ”o fermă de troli notorie, sancționată de guvernul SUA întrucât a intervenit în alegerile americane”.

Prigozhin este foarte fericit să își asume meritele pentru IRA. El a furnizat următorul comunicat de presă în februarie:

”Reacționez cu plăcere”, a declarat Prigozhin în comunicat. ”Nu am fost niciodată doar finanțatorul Agenției de Cercetare pe Internet. Eu am inventat-o, am creat-o, am gestionat-o pentru o lungă perioadă de timp. A fost înființată pentru a proteja spațiul informațional rusesc de propaganda agresivă antirusească din Occident”.

Ce urmează? A creat și finanțat Prigozhin în secret ROSATOM sau Agenția Spațială Rusă? Cam greu să pregătești o omletă gustoasă atunci când ești ocupat să înființezi un grup de mercenari militari și o operațiune de culegere de informații pe internet. Prigozhin ar fi noul Beria, dar fără comportamentul sexual deviant. Sau cel puțin așa ni se sugerează. Sau poate că el este versiunea rusă a generalului Patton.

Majoritatea americanilor au crezut în mitul generalului Patton ca fiind ofițerul superior de care naziștii și Wehrmachtul se temeau cel mai mult:

Potrivit lui Farago, după campania din Sicilia, Patton a fost generalul aliat pe care germanii îl considerau ”cel mai periculos adversar al lor pe teren”, ceea ce i-a determinat să îi observe intrările și ieșirile ”ca niște spectatori cu gât de cauciuc care urmăresc o minge de tenis la Wimbledon”. Problema este, notează Yeide, că ”nu pare să existe o iotă de realitate în spatele acestei afirmații”.

Nu se poate spune același lucru despre Prigozhin. El a devenit o obsesie în mass-media occidentală și în rândul multor lideri politici. Recentele izbucniri foarte mediatizate ale lui Prigozhin, inclusiv diatribele încărcate de înjurături la adresa liderilor militari ruși, au stârnit speranțe în cercurile militare și de informații ale NATO că poate, doar poate, cercul de apropiați ai lui Putin începe să se destrame. Iar Rusia nu ar fi cu adevărat nimic mai mult decât o stație de gaz cu bombe nucleare.

Nu cred în coincidențe. Faptul că Prigozhin este legat atât de public de o organizație militară și de o operațiune de informare pe internet, toate sub controlul serviciilor secrete rusești, mă face să cred că a devenit un actor important în campania rusă de a înșela Occidentul cu privire la adevăratele sale planuri și obiective militare. Săptămâna trecută, Prigozhin a făcut tot posibilul pentru a convinge țările NATO că Wagner este în corzi și se confruntă cu un risc real de a fi invadat de trupele ucrainene recent energizate și aprovizionate. Asta a fost atunci.

Astăzi, potrivit lui Prigozhin:

”Unitățile PMC Wagner au avansat până la 130 m în așa-numitul „Cuib” și în jurul acestuia.

Grupurile de asalt ale PMC au ocupat 91.000 de metri.

1,69 km pătrați din Bakhmut rămân sub controlul inamicului.

9 clădiri înalte au fost eliberate în cursul zilei, 28 de clădiri înalte sub controlul nostru, 20 sub controlul inamicului.

Grupurile de asalt continuă să îndeplinească sarcini pentru cucerirea finală a Bakhmut și, de asemenea, lucrează pe flancuri, unde au fost nevoiți să rămână pentru a opri încercările de pătrundere.”

Da, acesta este tipul despre care Washington Post susține că negociază în secret cu Ucraina pentru a-i vinde pe ruși.
………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Larry Johnson este unul dintre puținii analiști militari AUTENTICI care au curajul să spună Adevărul. Alături de el mai sunt câteva nume importante de profesioniști pe care publicul românesc ar trebui să le cunoască: Scott Ritter, Douglas MacGregor, Scott Bennett, Ray McGovern, Tony Shaffer, Phil Giraldi, etc. Cu toții sunt ușor de găsit la o căutare pe internet. Poate nu cu instrumentul cenzurii kriminale numit Google, mai sunt și alte motoare de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs