Peștele se strică de la cap – de ce agenția CIA este disfuncțională

Acest montaj arată fotografiile sau titulatura celor 51 de foști oficiali CIA care au semnat scrisoarea din octombrie 2020, declarând că laptopul lui Hunter Biden prezenta toate semnele unei operațiuni de dezinformare rusească. Patruzeci și șapte dintre fotografii arată persoanele reale. Patru fotografii, care prezintă o femeie cu o bandă neagră peste ochi, nu arată persoana reală. De asemenea, alți 9 ofițeri CIA, încă în activitate, au aprobat scrisoarea, dar numele lor au fost omise, întrucât erau angajați actuali ai CIA la momentul redactării scrisorii. Oamenii de la XRVISION au realizat acest montaj foto.

Toate persoanele implicate se confruntă acum cu o potențială răspundere juridică pentru participarea la o conspirație a campaniei lui Biden de a ridica îndoieli cu privire la legitimitatea laptopului lui Hunter Biden. Știm, de asemenea, că sunt mincinoși și că fiecare dintre ei, prin aplicarea numelui lor pe această scrisoare falsă, a intervenit direct în alegerile prezidențiale din 2020.

Iată textul integral al scrisorii pe care congresmanul Jim Jordan a trimis-o secretarului de stat Antony Blinken, prin care îl anunță că trebuie să predea documentele și comunicările aflate în posesia sa cu privire la producerea și distribuirea scrisorii care proclamă laptopul drept ”dezinformare rusă”.

Blinken a efectuat aceste acte înainte de a deveni secretar de stat și, prin urmare, nu are temei juridic pentru a susține că respectivele informații sunt acoperite de confidențialitatea proprie executivului.

20 aprilie 2023

Onorabilul Antony Blinken Secretar de Stat

Departamentul de Stat al SUA Washington, DC 20520

Stimate domnule secretar Blinken:

Comisia pentru afaceri judiciare și Comisia permanentă pentru informații desfășoară activități de supraveghere a aspectelor legate de aplicarea legii federale și de informații în cadrul jurisdicțiilor noastre. Examinăm originile faimoasei declarații publice semnate de 51 de foști oficiali ai serviciilor de informații care au discreditat în mod fals un articol din New York Post referitor la laptopul lui Hunter Biden ca fiind o presupusă dezinformare rusă. Ca parte a supravegherii noastre, am aflat că ați jucat un rol în crearea acestei declarații în timp ce erați consilier de campanie al lui Biden și, prin urmare, vă solicităm ajutorul pentru investigația noastră.

Pe 14 octombrie 2020, New York Post a publicat un reportaj despre modul în care Hunter Biden a folosit poziția și influența tatălui său, actualul președinte Joe Biden, în interes personal, cu aparenta conștientizare a președintelui Biden. 1. Articolul relata despre mai multe e-mailuri găsite pe un laptop aparținând lui Hunter Biden, pe care acesta îl abandonase într-un magazin de calculatoare din Delaware. 2. Conținutul e-mailurilor pune la îndoială afirmațiile anterioare ale președintelui Biden, care a negat că ar fi vorbit cu fiul său despre afacerile sale internaționale.

În termen de cinci zile de la publicarea articolului, pe 19 octombrie 2020, 51 de foști oficiali din serviciile de informații au publicat o declarație prin care încercau să discrediteze conținutul reportajului din New York Post despre Hunter Biden, afirmând că articolul ”are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni de dezinformare rusești”. 3. Agențiile de știri au preluat imediat declarația, Politico publicând un articol cu titlul concludent: ”Povestea lui Hunter Biden este dezinformare rusească, spun zeci de foști oficiali”. 4. Companiile de socializare au restricționat simultan accesul la articolul din Post, inclusiv Twitter. 5. În timpul ultimei dezbateri prezidențiale din 22 octombrie, vicepreședintele de atunci Biden a citat declarația publică pentru a respinge criticile președintelui Trump privind afacerile familiei Biden, spunând ”Uite, există 50 de foști oameni din serviciile naționale de informații care au spus că ceea ce mă acuză [președintele Trump] este un plan rusesc. Patru-cinci foști șefi ai CIA, din ambele partide, susțin că ceea ce spune Trump este o grămadă de gunoi. Nimeni nu-l crede, cu excepția lui și a bunului său prieten Rudy Giuliani. 6. Rapoartele ulterioare au arătat că articolul din New York Post nu a fost, așa cum susținea declarația publică și cum a repetat papagalicește vicepreședintele de atunci Biden, parte a unei ”operațiuni de informare rusească”. 7. Această dezvăluire la aproape doi ani de la producerea faptelor nu a fost însă o consolare prea mare. Eforturile concertate de a respinge acuzațiile grave din articolul respectiv  și de a suprima orice discuție despre această poveste au jucat un rol substanțial în alegerile din 2020.

Comisiile au realizat recent un interviu transcris cu Michael Morell, fost director adjunct al Agenției Centrale de Informații (CIA) și unul dintre cei 51 de semnatari ai declarației publice. În interviul transcris, Morell a declarat că, pe 17 octombrie 2020 sau în jurul acestei date, l-ați contactat pentru a discuta despre povestea laptopului lui Hunter Biden. 8. La momentul respectiv, erați consilier principal al campaniei lui Biden. Potrivit lui Morell, deși demersul dvs. a fost formulat ca fiind doar o simplă colectare a reacției lui Morell la articolul din Post, acesta a pus în mișcare evenimentele care au dus la emiterea declarației publice. 9. Morell a depus mărturie:

Î: Dar, înainte de apelul [secretarului Blinken], dumneavoastră – nu ați avut nicio intenție de a scrie această declarație?

R: Nu am avut.

Î: Bine. Deci, apelul său a declanșat – R: Da, așa a fost.

Î: – …acea intenție a dumneavoastră?”

R: Da. Absolut. ”
10. În aceeași zi, 17 octombrie, i-ați trimis lui Morell, prin e-mail, și un articol publicat în USA Today, în care se afirma că FBI examina dacă laptopul lui Hunter Biden făcea parte dintr-o ”campanie de dezinformare”. 11. Chiar în partea de jos a e-mailului pe care l-ați trimis lui Morell se afla blocul de semnături al lui Andrew Bates, pe atunci director de răspuns rapid pentru campania Biden. 12. Morell a declarat că discuțiile cu dvs. au fost unele dintre puținele comunicări pe care le-a avut cu campania Biden, explicând că a primit, de asemenea, un telefon de la Steve Ricchetti, președintele campaniei Biden, după dezbaterea din 22 octombrie, pentru a-i mulțumi pentru că a scris declarația.13. El a declarat:

”După dezbatere – cred că a fost după dezbatere; de fapt, sunt destul de sigur că a fost după dezbatere – am primit un telefon de la Jeremy Bash, cu care lucrez la Beacon și care este activ din punct de vedere politic. Și Jeremy a spus: Ai un minut să vorbești cu Steve Ricchetti?

Eu am spus: Bineînțeles că da.

El era șeful campaniei lui Biden la acea vreme. Și Jeremy l-a pus la telefon, iar Steve mi-a mulțumit pentru că am dat declarația. Și asta a fost tot ce am discutat.” 14. Morell a explicat, de asemenea, că cei din campania lui Biden au ajutat la elaborarea strategiei privind publicarea declarației. Morell a declarat că a trimis un e-mail în care îi spunea lui Nick Shapiro, fostul șef adjunct al personalului și consilier principal al directorului CIA John Brennan, că oamenii din staff-ul de campanie a lui Biden doreau ca declarația să ajungă mai întâi la un anumit reporter de la Washington Post și că ar trebui să trimită declarația către staff atunci când trimitea scrisoarea către reporter.15. Morell a declarat, totuși, că nu-și amintește de ce i-a spus lui Shapiro că staff-ul Biden dorea ca declarația să ajungă mai întâi la acest reporter și a recunoscut că este posibil să fi vorbit cu altă ocazie.16. Morell a mai explicat că unul dintre cele două obiective ale sale în publicarea declarației a fost acela de a-l ajuta pe vicepreședintele de atunci, Biden, în cadrul dezbaterii și de a-l ajuta să câștige alegerile.17. El a depus mărturie:

”Î: Care a fost intenția declarației?

R: Au existat două intenții. O intenție a fost de a împărtăși poporului american îngrijorarea noastră că rușii jucau în această problemă; și, doi, a fost [de] a-l ajuta pe vicepreședintele Biden”. 18. ”Președintele Jordan: De ce ați vrut să îl ajutați pe vicepreședinte? R: Pentru că am vrut ca el să câștige alegerile. Președintele Jordan: Ați vrut ca el să câștige; de aceea? R: Da, domnule”.19. Pe baza mărturiei lui Morell, este evident că staff-ul de campanie a lui Biden a jucat un rol activ în originile declarației publice, care a avut ca efect contribuția la suprimarea poveștii lui Hunter Biden și împiedicarea cetățenilor americani de a lua o decizie în deplină cunoștință de cauză în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. 20. Deși semnatarii declarației au un drept neîndoielnic la libertatea de exprimare și de asociere – ceea ce nu contestăm -, referirea lor la acreditările în materie de securitate națională a dat greutate poveștii și a sugerat accesul la informații specializate indisponibile pentru alți americani. Acest efort concertat de a minimiza și de a suprima difuzarea publică a acuzațiilor grave despre familia Biden a fost un grav deserviciu adus participării informate a tuturor cetățenilor americani la democrația noastră.

Pe baza informațiilor pe care le-am obținut până în prezent, credem că dețineți materiale care ar putea contribui la ancheta noastră și ar putea contribui la potențiale reforme legislative. În consecință, vă rugăm să ne furnizați următoarele informații și înregistrări aflate în posesia dvs. personală:

Identificați toate persoanele cu care ați comunicat cu privire la inițierea, redactarea, editarea, semnarea, publicarea sau promovarea ”Declarației publice privind e-mailurile Hunter Biden” din 19 octombrie 2020, în perioada 14 octombrie 2020 – 24 noiembrie 2020; și prezentați toate documentele și comunicările care se referă sau au legătură cu ”Declarația publică privind e-mailurile Hunter Biden” din data de 19 octombrie 2020, trimise sau primite între 14 octombrie 2020 și 24 noiembrie 2020.

Vă rugăm să produceți aceste materiale cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 4 mai 2023, ora 17:00. Întrucât aceste evenimente au avut loc înainte de nominalizarea și confirmarea dvs. în funcția de secretar de stat, vă solicităm să cooperați cu solicitările noastre în mod personal, și nu oficial.”

Deși solicitările noastre nu implică acțiuni ale Departamentului și, în consecință, nu ar trebui să existe niciun motiv pentru ca Departamentul să intervină în supravegherea noastră, v-am adresat aceste solicitări în calitatea dumneavoastră oficială, inițial din curtoazie. Dacă sunteți reprezentat de un avocat privat în această chestiune, vă rugăm să îi cereți avocatului dumneavoastră să contacteze prompt personalul Comitetului Judiciar în numele dumneavoastră la (202) 225-6906.

Vă mulțumim pentru atenția acordată acestei chestiuni.

Cu stimă,”

„Michael R. Turner Președinte

Comitetul selectiv permanent pentru informații

cc: Onorabilul Jerrold L. Nadler, membru de rang înalt al Comisiei juridice Onorabilul Jim Himes, membru de rang înalt al Comitetului permanent restrâns pentru informații”

Este cu adevărat uimitor faptul că acești bărbați și femei au fost de acord să participe la o manevră de ajutorare a lui Biden. Majoritatea dintre ei, conform cercetărilor efectuate de XRVISION, sunt republicani și se pare că au crezut că în scopul sabotării lui Donald Trump merită să spună o minciună. Aceștia nu sunt oameni needucați și fără realizări în viață. Sunt oameni care au servit în poziții de conducere în cadrul CIA. Ei ar trebui să fie lideri. Dar ei s-au dovedit a fi doar niște birocrați lași și corupți, fără niciun simț al onoarei sau al integrității.

Cu astfel de lideri, ar fi de mirare că albinele lucrătoare din măruntaiele CIA vor ajunge la concluzia că este în regulă să mintă și să mușamalizeze? Liderii dau un exemplu. Sau ar trebui să dea un exemplu. Din nefericire, persoanele enumerate în panoplia de fotografii de mai sus sunt emblematice pentru corupția care afectează CIA de mai bine de 70 de ani. Dacă nu vor suferi nicio consecință în afară de rușinea publică pentru perfidia lor, să nu fiți surprinși dacă și persoanele aflate în prezent la vârful CIA vor ajunge la concluzia că își pot permite să trădeze și să nu plătească un preț.

Acest eșec al conducerii are consecințe directe pentru securitatea Statelor Unite în viitor. De exemplu, dacă analiștii și supraveghetorii lor decid să joace același joc și să susțină o poveste falsă despre Rusia ca fiind o țară slabă, ineptă și cu o armată de mâna a treia, atunci sunt șanse mari ca liderii politici să îmbrățișeze minciunile și să ia decizii ce pot implica America într-un război cu Rusia pe care Statele Unite nu sunt echipate să îl câștige. La fel și în cazul Chinei.

Călcâiul lui Ahile al CIA a fost înclinația sa de a desfășura acțiuni sub acoperire pentru a răsturna guverne străine, pretinzând că sprijină ”democrația și libertatea”, în timp ce adevărul murdar este că multe, dacă nu toate aceste acțiuni au servit interese economice. Interese care nu au avut nimic de-a face cu protejarea Statelor Unite de inamicii străini.

De la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, există o singură țară din lume care a folosit în mod repetat forța militară pentru a-și impune voința asupra altor țări. Această distincție controversată aparține Americii, iar CIA a fost un factor esențial în producerea vărsării de sânge și a suferinței care a urmat în întreaga lume ca urmare a aventurilor militare americane.

Există o ironie în seria de fotografii ale bărbaților și femeilor din imaginea de mai sus – poate că aceștia credeau că acționează pentru a ”salva America”. Dar acțiunile lor au adâncit diviziunile în rândul poporului american și au contribuit la o neîncredere fără precedent în așa-numiții lideri politici care infestează Washingtonul.

Recenta ”salvare” a oficialilor guvernamentali americani din ambasada americană asediată din Khartoum a lăsat pe cont propriu mii de cetățeni americani din Sudan. Este a doua oară în doi ani când Statele Unite și-au încălcat angajamentul nu doar față de o țară străină, ci și față de proprii cetățeni. Oficialii răsfățați primesc o escortă militară pentru a ieși din Sudan. Cetățenii americani care trăiesc acolo, indiferent de motiv, sunt abandonați și lăsați în voia sorții. Din păcate, aceasta pare să fie noua moștenire a Statelor Unite. Seamănă cu căpitanul Titanicului care și-a pus echipajul în bărcile de salvare și a lăsat pasagerii să se descurce singuri. Nu arată prea bine. Iar asta trimite un mesaj către restul lumii – nu poți avea încredere în America când în joc e viața ta.

………………………

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Care este sursa: puteți da linkul articolului original?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs