Un comentariu pentru Global Times (China) publicat pe 15 martie 2023
Liderii Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei au sărbătorit luni, cu mare fast, la baza navală din San Diego, California, dezvăluirea planurilor submarinului nuclear AUKUS. A fost o umilință publică pentru Franța, înșelată de cei trei, o mușamalizare și o înșelăciune pentru poporul australian și un fel de bravadă pentru țările vecine. A fost, de asemenea, o lovitură dată mecanismului internațional deja fragil de neproliferare nucleară și, evident, o mișcare periculoasă pentru întreaga comunitate internațională.
Conform acordului, Australia va achiziționa până la cinci submarine americane cu propulsie nucleară în următorii ani, ceea ce înseamnă că Australia va deveni a șaptea țară din lume care va avea submarine nucleare. Se așteaptă ca pacea și stabilitatea din regiunea Oceanului Indian și a Pacificului să suporte pentru o perioadă lungă de timp impactul, presiunea și riscurile generate de acest acord. Unele mass-media americane chiar l-au numit ”o piatră de hotar”. Această denumire greșită în mod evident a produs efecte ironice, dar acordul poate deveni într-adevăr o piatră de hotar pentru ca SUA, Marea Britanie și Australia să antreneze regiunea Asia-Pacific într-un ”nou război rece”. Este ceea ce îi îngrijorează pe toți.
Pentru a obține submarinele cu propulsie nucleară ale SUA, Australia ar putea fi nevoită să cheltuiască aproape 250 de miliarde de dolari. Oare Australia are prea multe mine și este prea bogată? Într-adevăr, Australia are mine, dar viața în Australia nu este bogată pentru majoritatea, iar situația economică actuală se înrăutățește, cu un deficit bugetar structural uriaș. Cele 250 de miliarde de dolari reprezintă aproximativ echivalentul a doi ani de cheltuieli publice de sănătate din Australia. Pentru a plăti uriașa sumă, Australia este obligată să reducă asistența socială. Cu alte cuvinte, 25 de milioane de australieni vor trebui, în cele din urmă, să plătească factura printr-un anumit grad de austeritate.
O altă întrebare: este Australia în pericol fără submarinele cu propulsie nucleară ale SUA? Vorbim despre o chestiune de supraviețuire? Evident că nu. Nu doar că Australia nu are nevoie de ele, dar se va pune cu siguranță în pericol dacă le va cumpăra. Australia, izolată în Pacificul de Sud și departe de alte puncte fierbinți din regiune, are un avantaj geografic relativ unic. Nicio țară nu va ataca sau chiar invada Australia fără vreun motiv. Australia a avut condițiile necesare pentru a-și cheltui principalele resurse și energie cu scopul de a îmbunătăți mijloacele de trai ale oamenilor.
Sentimentul inexplicabil de nesiguranță al Australiei atunci când se confruntă cu China este, în esență, rezultatul faptului că a fost controlată spiritual timp de mulți ani de către SUA. Australia crede că este ”șeriful adjunct” al regiunii Asia-Pacific sub conducerea Washingtonului, însă chiar și uniformele de poliție și armele de foc trebuie cumpărate din SUA la un preț ridicat. Acordul AUKUS este, de fapt, o mare șmecherie a SUA față de Australia. Este echivalent cu a cere Australiei să construiască o bază de submarine nucleare pentru a-și produce propriile submarine. Baza ar trebui să întrețină și să asigure mentenanța submarinelor nucleare ale SUA și Marii Britanii. Echipamentele de urmărire, întreținerea, formarea personalului aferent sunt o gaură fără fund și mai mare. Australia este, în cel mai bun caz, o labă de pisică care ajută SUA să scoată castanele din foc.
În context englezesc, ”elefant alb” se referă de obicei la un obiect inutil, dar scump și excentric. Ar fi fost mai bine dacă submarinele nucleare ale SUA s-ar fi dovedit a fi doar niște elefanți albi, însă ele sunt și rău prevestitoare. Canberra le-a răscumpărat cu o sumă uriașă de bani și va transforma Australia într-o casă bântuită, aducând riscuri pentru întreaga regiune și făcând ca eforturile depuse timp de ani de zile de țările din Pacificul de Sud pentru construirea unei zone libere de arme nucleare, protejată printr-un tratat oficial, să se confrunte cu cel mai grav impact. Nu numai China se opune cu fermitate, ci și țările din Asia de Sud-Est, precum Indonezia și Malaezia, sunt, de asemenea, foarte nemulțumite.
Noua Zeelandă refuză în mod direct accesul submarinelor nucleare ale Australiei în apele sale. În caz contrar, ministrul australian al apărării și ministrul de externe nu ar fi alergat în ultima vreme, încercând să risipească îngrijorările oamenilor cu privire la problemele de neproliferare nucleară.
În aceeași zi în care s-au reunit cele trei țări AUKUS, Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm a publicat un nou raport privind importul și exportul global de arme. Raportul arată că ponderea SUA în exporturile globale de arme a crescut de la 33% la 40%, în special către Asia de Est și anumite state din alte zone cu tensiuni geopolitice. Toate intră în calculele Washingtonului. Uitați-vă doar la ce exportă America: armament, crize de tot felul (încă nu se știu consecințele prăbușirii Silicon Valley Bank), iar cea mai distructivă dintre toate este malversația geopolitică, pe care America o folosește pentru a controla spiritual Australia.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60