Noul virus și febra cumpărăturilor via Pentagon

România se află acum, alături de alte state-satelit din zonă, în punctul culminant al febrei înarmărilor. Pericolul rusesc pus pe tapet 24 de ore din 24 și-a făcut pe deplin efectul. Aproape că nu există declarație publică a Ursulei von der Leyen fără ca șefa Comisiei Europene să amintească despre război, despre curajul nemaiîntâlnit al luptătorilor lui Zelensky, despre necesitatea victoriei cu orice preț. Iar victoria necesită mult efort. Mulți bani.

De 8 Martie, prin intermediul unei postări care a depășit limita suportabilă a ridicolului, comandantul nostru suprem le-a adus un adevărat elogiu femeilor din Ucraina plecate să lupte pe front. De altfel, începând cu pandemia Ursula von der Leyen a fost protagonista unui lung șir de declarații inadecvate și de minciuni pe bandă rulantă, care au culminat cu mega-tunul marca Pfizer. Din postura de principal promotor al intereselor Big Pharma, comisarul șef nici n-a apucat bine să-și revină din șocul ”comisioanelor de performanță”, când s-a trezit abordată de amicii de peste ocean pentru alte campanii promoționale: gazele GNL, armamentul și muniția aferentă.

Opinia publică este acum liniștită. Este împăcată cu ideea. Din moment ce politicienii de la Bruxelles vorbesc non-stop despre ”virusul Putin” și amenințările mortale venite dinspre Kremlin, cu siguranță Ciucă și Iohannis știu ce fac. Ei au perfectă dreptate atunci când aruncă miliarde de dolari pe înarmare la foc automat: ”Este noul vaccin anti-Putin, cu tehnologia revoluționară NATO-mesager”. Câteva doze de tancuri, rachete și submarine ne vor asigura imunitatea necesară pe termen mediu și scurt. Armamentul ”sigur și eficient” băgat pe gât de Pentagon cu suportul Ursulei von der Leyen ne va scăpa de spitalizare, de secția ATI și de eventualul deces. Să nu murim proști, vorba președintelui.

Ca să vă dați seama de miză, afacerea cu armament este de câteva zeci de ori mai profitabilă decât cea cu vaccinuri. Toate țările cumpără marfă în draci, însă cele din Europa de Est dovedesc o apetență ieșită din comun. Foarte bine instruiți, băieții lui David Muniz de la ambasada americană încearcă să bată fierul cât e cald. Așa că ne atenționează prin intermediul gazetei lor de perete (Europa Liberă) că suntem puțin în urmă la achiziții față de partenerii din Polonia: ”Ce tehnologie americană are armata română și ce și-ar dori. Polonia va avea mai multe tancuri Abrams, mai repede”. Inclusiv la procentele din PIB pentru Apărare ne situăm în partea de jos a clasamentului (vezi grafic).

Sursa: Europa Liberă

România este în urma Poloniei atât în privința ajutorului militar acordat Ucrainei, cât și a investițiilor militare”, punctează Europa Liberă, cu adânc regret și evidente speranțe de mai bine. Sunt înșirate apoi o serie întreagă de mașini de război cumpărate de România sau aflate în curs de achiziție, de la rachete Patriot și HIMARS, până la avioane F-16, tancuri Abrams și submarine. Extrem de scrupuloși, experții Departamentului de Stat au contabilizat până acum suma de 6,2 miliarde dolari virată de statul român în conturile producătorilor americani de armament. Iar negocierile sunt în toi pentru alte multe miliarde, care fac să pălească sumele aruncate la coș în pandemie.

Și jurnalista Sabina Fati și-a manifestat îngrijorarea transmisă telepatic de Casa Albă, într-un articol nemarcat cu litera P, găzduit de G4media: ”Lista nevoilor Armatei este mult mai lungă, dar totul depinde de politicieni, care asaltați de realitatea imediată ar putea grăbi lucrurile, deși există și o predispoziție spre tergiversare, cu gândul că războiul va rămâne în Ucraina și că nu există semne că se va extinde”.

Așadar, dragă premierule Ciucă, dragă Iohannis, nu vă amăgiți că războiul va rămâne în Ucraina. Nu tergiversați cursa înarmării. Mai zburați și voi cu avioane de linie. Mai faceți economie la buget, mai tăiați din pensii, ca să rămână bani suficienți pentru tancurile Abrams. Nu vă zgârciți, e vorba de sănătatea noastră, de viața noastră. Virusul Putin pândește la granița de est. Stă să dea năvală în Moldova (și ulterior în UE!) la prima acțiune provocatoare a Maiei Sandu.

O să fie foarte distractiv, după război, să ștergem de praf și să întreținem (contra cost, evident) atâta amar de armament luat cu viteza lumnii. Măcar nu expiră la fel de repede ca vaccinurile, ne-ar putea liniști d-na Ursula.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs