De ce ”doar ucrainenii pot decide” este o minciună

Pe la începutul războiului, corespondentul TVR în Ucraina a fost protagonistul unui show tragi-comic transmis în direct. Nimerise în mijlocul unor schimburi de focuri în apropierea frontului și nu știa cum să dispară mai repede împreună cu ”camarazii” din armata lui Zelensky.

Sigur, România e parte în război alături de țările NATO. Nu poți avea mari așteptări în ce privește relatarea obiectivă a faptelor. Informațiile curg dintr-o singură direcție, iar opinia publică se formează în consecință. Totuși, românii au dreptul să înțeleagă ce se petrece în realitate, nu doar în capetele unor propagandiști euro-atlantici. Același drept îl au și americanii bombardați cu fake-uri de presa controlată de globaliști.

Pare cumva ciudat că după ce Rusia și-a mărit suprafața cu circa 15% din teritoriul Ucrainei, autoritățile de la Kiev pretind în continuare că doar după recuperarea Crimeii s-ar putea vorbi despre condiții pentru restabilirea păcii. Crimeea este o peninsulă considerată strategică de ambele părți aflate în conflict, fiind locuită în majoritate de ruși. După Maidanul din 2014 sprijinit de SUA, urmat la scurt timp de referendumul din Crimeea și alipirea la Rusia, părea că Occidentul s-a împăcat cu ideea ”schimbului” reciproc avantajos. Însă a fost doar o iluzie. Au urmat 11 ani de pregătiri intense pentru război, în paralel cu încercări de adormire a vigilenței Kremlinului (vezi acordurile de la Minsk).

Spre deosebire de jurnaliștii de la TVR sau alte instituții private din România, americanii de la NBC News au decis recent să facă un reportaj în Crimeea, cu scopul de a lua pulsul de la fața locului.

Keir Simmons, corespondentul NBC News, a mers la Sevastopol, înconjurat de o prezență militară rusă semnificativă, având în vedere că aici se află Flota Mării Negre a Marinei ruse. Într-o transmisiune în direct, Simmons a recunoscut că nu este deloc realist ca Zelensky și forțele ucrainene să poată spera vreodată să cucerească Crimeea. Mai ales că ”oamenii de acolo se consideră ruși”.

Simmons a precizat că ”(…) aceasta este cea mai apropiată apropiere pe care o echipă de știri din SUA a avut-o de Flota rusă din Marea Neagră în mulți, mulți ani”. El a explicat că ”Vladimir Putin va fi hotărât să apere acel port cu orice preț”.

Când, de exemplu, Victoria Nuland vorbește despre faptul că noi [SUA] vrem ca Crimeea să fie demilitarizată, mă trezesc stând acolo și întrebându-mă cum naiba se poate întâmpla asta?”. Oficialii ucraineni și experții media pro-Kiev au fost indignați de materialul difuzat de NBC, având în vedere că face referire în mod repetat și direct la faptul că locuitorii Crimeii se consideră ruși.

Corespondentul NBC, odată ajuns pe teren într-un loc în care puțini reporteri occidentali se aventurează vreodată, nu a putut nega adevărul simplu pe care îl vedea în jurul său. Obiectivul lui Zelensky de a recuceri Crimeea rămâne nerealist și periculos. Iar asta înseamnă că politica lui Joe Biden, potrivit căreia ”doar ucrainenii pot decide” obiectivele războiului nu are sens. Practic, se poate concluziona că de fapt Statele Unite i-au impus lui Zelensky o țintă complet nerealistă, tocmai ca să aibă motivația absenței de la masa negocierilor. Războiul li se potrivește mănușă globaliștilor de la Casa Albă.

Devine din ce în ce mai ușor de văzut cine sunt adevărații fanatici în acest război”, a conchis Sacks în reportajul său de la NBC.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs