28.2 C
București
joi, 28 septembrie 2023

Rețeaua funebră a doctorului Tesloianu

Cred că ”revoltător” este un termen prea blând pentru a descrie sentimentul avut atunci când citești despre cazul medicilor cardiologi din Iași și Brașov anchetați pentru refolosirea a 238 de stimulatoare cardiace prelevate de la cadavre. Unul dintre cei șase medici anchetați, dr. Dan Tesloianu, a fost reținut aseară cu mandat de arestare preventivă.

Pacienții plăteau pentru aceste stimulatoare un preț mai mic (între 2.000 și 3.000 de euro, adică jumătate față de prețul unui dispozitiv nou), evident fără să știe de unde proveneau. Mai mult, unii dintre ei nu ar fi avut nevoie de stimulatoare cardiace, însă medicii vizați le-au prescris un tratament care să le agraveze starea de sănătate, astfel încât să apeleze ulterior la respectivele dispozitive prelevate de la cadavre. Este strigător la cer! O poveste de groază desprinsă parcă din lagărele de concentrare naziste.

Sigur, departe de a generaliza fenomenul. Însă faptul că există 6 (șase) medici implicați în această potlogărie sinistră arată clar unde ne aflăm. Arată de ce sistemul medical profund corupt de Big Pharma s-a comportat atât de deplorabil în timpul pandemiei.

Profesia de medic nu este pentru oricine. Necesită ani grei de studiu intens, pe lângă ”chemarea” necesară și înaltul profil moral fără de care orice deprinderi, orice înalte calități profesionale dobândite pe băncile școlii și ulterior, în spital, nu valorează absolut nimic. Mai mult decât în cadrul altor meserii, medicul fără un profil moral ireproșabil poate atenta direct la viața pacientului. Dacă peste asta se adaugă și incompetența, atunci suntem în fața unor adevărate drame.

Fiecare dintre noi avem experiențe personale cu sistemul medical. Multe dintre ele destul de triste, care îți lasă un gust foarte amar. Auzisem de la apropiați despre doctori fără niciun Dumnezeu, care în mod intenționat pun diagnostice eronate, apoi te trimit pe masa de operație ca să mai bifeze un client pentru tratament ”pe viață” cu medicamente scumpe și/sau produse în regim de monopol (spre exemplu, operațiile de glandă tiroidă și tratamentele cu Euthyrox). Ca să nu mai vorbim despre ”taxa de operație”, solicitată cu nesimțire chiar și după ce medicii s-au trezit cu salarii de peste 5.000 de euro.

Cazul cu rețeaua funebră a doctorului Tesloianu nu doar confirmă cele auzite sau trăite pe propria piele, dar ridică la un alt nivel gradul de ticăloșie a unor așa-ziși specialiști din domeniul sanitar. Culmea este că mulți știau despre profilul moral al respectivului medic. Inclusiv DNA-ul, care în 2014 l-a scos basma curată într-un dosar de luare de mită instrumentat ireproșabil de ”celebrul” procuror Emilian Eva (ulterior arestat la rându-i tocmai din pricina mușamalizării dosarului, în schimbul unei șpăgi).

Greu de spus cum anume poate fi curățat sistemul de acești paraziți. Mai ales că ei au fost și continuă să fie protejați de Colegiul Medicilor, instituția teoretic menită să pună degetul pe rană. Poate că admiterea la facultățile de medicină ar trebui să conțină, la modul ideal, și un test legat de profilul moral al candidaților. Deși problema este una larg răspândită în societate, medicii au o imensă responsabilitate în plus. Pentru că zi de zi cei mai mulți dintre ei se străduie să ne salveze, nu să ne bage în mormânt de vii, după modelul patentat de rețeaua Tesloianu.

1 COMENTARIU

  1. Despre dr Burnei s-a spus ca a schilodit zeci de copii ,ca a facut experimente pe cadavre in fapt a fost denuntat de niste …,n-avem voie sa le zicem etnia,doritori de bani nemunciti si instigati de presa cica libera.In timp ce era batjocorit in propria tara despre dr Burnei se vorbea in presa de specialitate din Europa ca despre un ortoped eminent.Bineinteles cercetarile si expertiza dr Burnei sunt preluate si folosite de baietii smecheri din lumea libera precum stiloul lui Petrache Poenaru sau insulina lui Paulescu.Un medic a spus azi ca acele stimulatoare nu pot fi refolosite fara sa fie luat in seama de presa cumparata .Nu cunosc cazul dr Tesloianu ,nu ma pronunt asupra culpei dsale insa la site-ul dvs am alte pretentii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole