Dacă încă vă mai întrebați de ce Statele Unite nu au reușit să se impună în Irak și Afganistan, în special în Afganistan, tot ce trebuie să faceți este să urmăriți conferința de presă a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, desfășurată la Bruxelles. Ce spectacol de clovni veritabil! Remarcile lui Lloyd Austin și ale generalului Mark Milley au dezvăluit doi tipi cu o credință de fier asupra unei iluzii și o lipsă totală de conștiință de sine.
Îndrăzneala acestor doi lideri militari ratați de a pretinde că sunt calificați pentru a oferi sfaturi Ucrainei despre cum să lupte cu o armată din prima lume, când propriile lor dosare militare sumbre arată că nu au reușit să învingă o adunătură de păstori de capre și oameni din triburi care nu aveau nici avioane, nici elicoptere și nici artilerie, este definiția nerușinării. Ar fi amuzant dacă nu ar fi vorba de măcelul în curs de desfășurare în Ucraina.
Iată câteva dintre cele mai puțin importante aspecte din remarcile de deschidere ale lui Austin:
El acuză Rusia că a deliberat să vizeze civili (o minciună) și ignoră faptul că în ultimii opt ani Ucraina și-a ucis proprii civili în Donbas.
Îl acuză pe Putin că provoacă haosul mondial, deși penuria de alimente și petrol, împreună cu prăbușirea economiilor din Europa, au fost răni autoprovocate de NATO. NATO a făcut asta, nu Putin.
Austin promite să sprijine Ucraina pe termen lung, livrând mai multă muniție HIMARS, mitraliere grele, 181 de MRAP-uri și 2000 de rachete ghidate antitanc, plus încă 1,75 miliarde de dolari pentru sisteme de apărare aeriană. El a omis să menționeze că niciunul dintre aceste materiale nu va ajunge prea curând, deoarece stocurile americane și europene sunt aproape epuizate.
Pe lângă furnizarea de mai multe arme, Austin insistă asupra faptului că Grupul de contact va sincroniza donațiile într-un plan de antrenament integrat. A, da, era să uit, Ucraina va primi mai multe tancuri și sisteme de apărare antiaeriană (care nu vor sosi decât peste câteva luni). El a sărit peste micul și nesemnificativul detaliu al lipsei de sprijin logistic pentru aceste sisteme și lunile de pregătire necesare pentru ca trupele ucrainene să fie cât de cât competente în a le utiliza.
Bun discurs, Lloyd.
Următorul, generalul Milley. Cel puțin nu a pronunțat greșit pe nimeni:
NATO și această coaliție nu au fost niciodată mai puternice, iar Rusia este acum un paria global.
Sunt surprins că nimeni nu a râs la această afirmație vădit ridicolă. Polonia se plânge de Germania. Turcia i-a spus Suediei că nu se face nicio înțelegere privind intrarea în NATO. Ungaria își exprimă mari rezerve. Între timp, Putin a creat legături mai strânse cu China, India, Arabia Saudită, Africa de Sud și Brazilia. E timpul pentru ”Prințesa Mireasă”:
Rusia a pierdut, a pierdut din punct de vedere strategic, operațional și tactic și plătește un preț enorm pe câmpul de luptă.
Bună, Mark. A pierde este atunci când abandonezi Afganistanul cu suflete disperate care se agață de roțile și aripile avioanelor americane și apoi cad. Pierdere este atunci când armata pe care ai antrenat-o nu a reușit să reziste împotriva talibanilor. Să pierzi este atunci când abandonezi aliații afgani care și-au pus încrederea în tine. Rusia i-a măturat pe ucraineni din Mariupol și este pe cale să facă același lucru în Donbas. Cum anume pierde Rusia din punct de vedere strategic, operațional și tactic? Doar pentru că o spuneți, nu înseamnă că este adevărat.
Națiunea ucraineană este unită pentru un singur scop – să alunge forțele rusești de pe teritoriul lor și să se apere.
La începutul operațiunii militare speciale, Ucraina avea o armată mai mare pe teren decât Rusia. Nu mai este cazul. Rusia a distrus brigăzile de tancuri ale Ucrainei, iar acum Ucraina cerșește cu disperare înlocuitori. Armata Ucrainei a fost decimată de tactica rusă de a folosi artileria pentru a ataca și distruge tranșeele fixe. Chiar dacă NATO ar decide să se mobilizeze și să-și trimită propriile trupe pentru a întări Ucraina, nu ar fi suficient în scopul ”expulzării” forțelor rusești. Rusia luptă pentru patria sa.
Armata rusă a plătit costuri uriașe în războiul lor de agresiune și acum a recurs la trimiterea recruților și prizonierilor la moarte iminentă.
S-ar părea că Milley s-a încurcat în legătură cu informarea pe care a primit-o cu privire la victimele ucrainene. Așa-numiții ”recruți” ai Rusiei sunt rezerviști militari, plus un număr estimat de 100.000 de voluntari înrolați. Ucraina, în schimb, răpește băieți de 16 ani și bărbați de 60 de ani de pe străzi în locuri precum Kiev și Odessa. Mi-e greu să cred că Milley chiar crede în prostiile pe care le debitează. Dacă da, atunci armata Statelor Unite este în mare pericol cu un cretin ca el la conducere.
Țările au promis tancuri, 22 au promis vehicule de luptă pentru infanterie, 16 au promis artilerie și muniții și alte nouă artilerie de apărare aeriană. Grupul se concentrează pe furnizarea capacităților angajate și pe asigurarea eficientă a instruirii, a pieselor de schimb și a logisticii de susținere necesare pentru utilizarea deplină a acestor sisteme. Instruirea, întreținerea și susținerea Ucrainei rămân esențiale pentru ca Ucraina să învingă.
Tipii ca Milley sunt pâinea și untul cazinourilor din întreaga lume. El continuă să ridice miza și să parieze bani pe care nu îi are în speranța că va obține o Chintă Regală. Un om cu experiența sa ar trebui să înțeleagă că, chiar dacă Occidentul poate pune la dispoziție noile arme, vehicule și tancuri, Ucraina este la multe luni distanță de a le putea folosi în mod eficient pe câmpul de luptă. Ucraina nu își permite luxul de a avea timp.
În schimb, Rusia duce un război de uzură foarte costisitor, în timp ce Ucraina își valorifică în mod eficient avantajele asimetrice pentru a se apăra, iar cel mai important avantaj asimetric pe care îl are îl reprezintă curajul, reziliența și abilitățile tactice.
O problemă care ne zgârie cu adevărat pe creier. Aparent, Milley crede că ucrainenii au aceleași abilități militare magice ca și talibanii și că vor putea, cumva, să învingă armata rusă, așa cum SUA au fost învinse în Afganistan. Rusia se bucură de avantaje în ceea ce privește personalul, tancurile, artileria, muniția, războiul electronic, avioanele de luptă, elicopterele și rachetele hipersonice. Nu există nicio dovadă că Ucraina are mai mult curaj, reziliență sau abilități tactice decât rușii. De fapt, adevărata asimetrie constă în faptul că Rusia are mai mulți soldați antrenați decât Ucraina, cu o marjă foarte mare.
Este vorba de a menține ordinea internațională bazată pe reguli, care respinge ideea că națiunile mari și puternice pot ataca alte țări mai mici și că frontierele se schimbă.
Ipocrizie, numele tău este Milley. Acesta este momentul de chintesență al conferinței de presă. Lista țărilor mici pe care Statele Unite și NATO le-au atacat este lungă – Afganistan, Irak (de două ori), Siria, Libia, Balcani, Panama, Republica Dominicană, Vietnam etc. Din 1990, Rusia a luptat cu Georgia și acum cu Ucraina. Operațiunile lor militare în Siria au venit la cererea guvernului recunoscut. Mi-aș dori ca NATO să se ridice la înălțimea idealului unei ”ordini internaționale bazate pe reguli”. Dar regulile la care se gândește Milley sunt regulile casei. Este un cazinou dubios.
Vom continua să lucrăm cu Ucraina pentru a aborda cele mai presante nevoi ale Ucrainei din nou. Știți că ei au în vedere o ofensivă în primăvară și asta este la doar câteva săptămâni distanță și deci avem multe de făcut, așa că dacă vă gândiți la numărul de sisteme pe care le aducem împreună: Bradley’s Strikers Marders CB 90s, 113s, da, artileria, și lista poate continua. Este o sarcină monumentală să reunim aceste sisteme, să antrenăm trupele și să ne asigurăm că avem mijloace de susținere pentru toate sistemele de armament și să le introducem în luptă. Așadar, acesta este punctul central al conversației noastre de astăzi.
O fi vorba de Von Clausewitz? Ce general anunță în avans când va avea loc o ofensivă ”avută în vedere”? Ce-ar fi să-ți ții cărțile aproape de vestă și să nu-ți anunți adversarul despre ce ai de gând să faci?
Se pare că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și Mark Milley nu sunt pe aceeași lungime de undă. Jens a făcut ieri această recunoaștere incomodă (dar sinceră):
”Este clar că ne aflăm într-o cursă de logistică”, a spus el. ”Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniții și epuizează stocurile aliate”.
Dl Stoltenberg a declarat că trupele ucrainene consumă muniție la un nivel ”de multe ori mai mare” decât rata actuală de producție a membrilor NATO. Situația pune presiune asupra industriilor de apărare aliate.
Stoltenberg a spus că timpul de așteptare pentru muniția de calibru mare – necesară obuzierelor de 155 mm trimise de SUA – a crescut de la 12 la 28 de luni, în medie.
”Comenzile plasate astăzi ar putea fi livrate abia 2 ani și jumătate mai târziu. Așa că trebuie să accelerăm producția și să investim în capacitatea noastră de producție”, le-a declarat Stoltenberg reporterilor, la sediul NATO.
Ucraina, cu ajutorul Occidentului, merge în somn spre abator. Refuzul Ucrainei și al NATO de a se trezi și de a înțelege realitatea a ceea ce se întâmplă va duce probabil la distrugerea amândurora.
………………………
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.