De unde această ură profundă, viscerală și nebună față de Putin?

Sunt foarte serios când pun această întrebare. M-am născut în zorii Războiului Rece și am devenit adolescent în anii ’60. Nu am auzit niciodată nivelul de ură exprimat față de vreun lider mondial, inclusiv față de Pol Pot, în comparație cu veninul aruncat asupra lui Vladimir Putin.

Aș putea să înțeleg ura feroce față de Putin dacă acesta ar fi ucis milioane de cetățeni ai săi (precum Pol Pot) sau ai altor țări. Sau dacă ar fi fost în spatele răsturnării unor guverne alese democratic folosind vechiul său echipament, KGB-ul. Nu aș fi pus această întrebare dacă Putin i-ar fi încarcerat pe uiguri în lagăre de concentrare și i-ar fi făcut sclavi.

Dacă vom folosi standardul ”comportamentului rău” ca măsură pentru a stabili dacă un lider mondial este bun sau rău, cred că există argumente convingătoare că Xi Jinping al Chinei, de exemplu, este un personaj mai ticălos decât Putin în ceea ce privește acțiunile sale atât pe plan intern, cât și internațional. Cu toate acestea, membrii G-20 nu au avut nicio reținere în a se fotografia cu Xi, dar au trebuit să se agațe de scaun ca să nu leșine la perspectiva de a fi fotografiați în picioare, lângă Putin.

Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Este juvenil, stupid și periculos. Permiteți-mi să vă explic. Războiul terestru din Ucraina s-a întors decisiv împotriva Ucrainei. Combinația dintre lipsa energiei electrice, livrările limitate de arme din Occident, lipsa capacității de a produce noi provizii în interiorul Ucrainei, lipsa unor baze sigure de antrenament militar, lipsa forței de muncă și apariția temperaturilor geroase de iarnă au pus armata ucraineană într-o situație dificilă. Pe baza rapoartelor de astăzi, ucrainenii se confruntă cu decizia de a se retrage în grabă din Bakhmut sau de a rămâne pe loc și de a fi uciși sau capturați. Aceasta va fi o înfrângere cu consecințe pentru Ucraina. Așadar, cu cine negociază Ucraina (sau Statele Unite sau Marea Britanie)?

Putin este foarte conștient de insultele și disprețul aruncate în direcția sa de omologii din Statele Unite și Europa. El nu se grăbește să deschidă discuții nici cu Washingtonul, nici cu Europa. Chiar săptămâna aceasta, Rusia a anulat unilateral discuțiile cu Statele Unite privind armele nucleare:

Rusia a acuzat marți Statele Unite de un comportament antirusesc toxic care, potrivit acesteia, a determinat-o să se retragă de la discuțiile privind armele nucleare cu oficialii americani, care au avut loc săptămâna aceasta la Cairo.

În comentarii formulate în termeni duri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a acuzat, de asemenea, Statele Unite că încearcă să manipuleze în avantajul său tratatul nuclear New START, deși a declarat că Rusia este în continuare angajată în acest tratat.

https://www.reuters.com/world/moscow-we-had-no-choice-cancel-new-start-nuclear-talks-with-us-2022-11-29/

Vă recomand cel mai recent videoclip al lui Andrei Martyanov, care abordează subiectul:

…..

Vă recomand, de asemenea, cel mai recent articol al lui Phil Giraldi – Vladimir Putin’s Vision of a Multipolar World.

Chiar și în adâncurile Războiului Rece, niciun președinte american – de la Truman la George H.W. Bush – nu a întreținut genul de vitriol pe care Biden, echipa sa și membrii cheie ai Congresului îl exprimă față de președintele Putin. Partea americană operează sub iluzia că Putin și Rusia au nevoie de Statele Unite. Doamne, oare cum poate supraviețui Rusia fără McDonalds sau Dunkin Donuts? Ei bine, ghiciți ce? Rusia a descoperit că nu are nevoie de nimic, nici măcar de un singur lucru din partea Statelor Unite.

Dar Statele Unite sigur au nevoie de Rusia. Poziția Rusiei ca unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte și uraniu o face esențială pentru Statele Unite. Iar Rusia este pe cale să controleze resursele bogate ale Ucrainei. Am publicat următoarea listă într-o postare anterioară, dar merită repetată.

Ucraina este:

Locul 1 în Europa în ceea ce privește rezervele de minereu de uraniu recuperabile dovedite;

Locul 2 în Europa și locul 10 în lume în ceea ce privește rezervele de minereu de titan;

Locul 2 în lume în ceea ce privește rezervele explorate de minereuri de mangan (2,3 miliarde de tone, adică 12% din rezervele mondiale);

Locul 2 la nivel mondial în ceea ce privește rezervele de minereu de fier (30 de miliarde de tone);

Locul 2 în Europa în ceea ce privește rezervele de minereu de mercur;

Locul 3 în Europa (locul 13 în lume) în ceea ce privește rezervele de gaze de șist (22 trilioane de metri cubi);

Locul 4 în lume în ceea ce privește valoarea totală a resurselor naturale;

Locul 7 în lume în ceea ce privește rezervele de cărbune (33,9 miliarde de tone)

Ucraina este și o țară agricolă importantă:

Locul 1 în Europa în ceea ce privește suprafața de teren arabil;

Locul 3 în lume după suprafața de cernoziom (25% din volumul mondial);

Locul 1 în lume la exportul de floarea-soarelui și ulei de floarea-soarelui;

Locul 2 în lume la producția de orz și locul 4 la exportul de orz;

Al 3-lea producător și al 4-lea exportator de porumb din lume;

Al 4-lea cel mai mare producător de cartofi din lume;

Al 5-lea cel mai mare producător de secară din lume;

Locul 5 în lume la producția de miere (75.000 de tone);

Locul 8 în lume la exportul de grâu;

Locul 9 în lume la producția de ouă de găină;

Locul 16 în lume la exporturile de brânză.

Ucraina poate satisface nevoile alimentare a 600 de milioane de persoane.

Ucraina este o țară importantă și din punct de vedere industrial:

Locul 1 în Europa la producția de amoniac;

Al 2-lea și al 4-lea cel mai mare sistem de conducte de gaze naturale din lume;

Locul 3 în Europa și locul 8 în lume în ceea ce privește capacitatea instalată a centralelor nucleare;

Locul 3 în Europa și locul 11 în lume în ceea ce privește lungimea rețelei de căi ferate (21.700 km);

Locul 3 în lume (după SUA și Franța) în ceea ce privește producția de localizatoare și echipamente de navigație;

Al 3-lea cel mai mare exportator de fier din lume;

Al 4-lea exportator mondial de turbine pentru centrale nucleare;

Al 4-lea producător de lansatoare de rachete din lume;

Locul 4 în lume în ceea ce privește exporturile de argilă;

Locul 4 în lume la exporturile de titan;

Locul 8 în lume la exportul de minereuri și concentrate;

Locul 9 în lume la exportul de produse din industria de apărare;

Al 10-lea producător de oțel din lume (32,4 milioane de tone).

Controlul asupra acestor resurse va crește influența economică a Rusiei și va face mai necesar ca țările occidentale să trateze cu guvernul lui Vladimir Putin.

Așa că mă întorc la întrebarea mea inițială – de ce ura profundă față de Vladimir Putin? Cred că există două motive. În primul rând, el a refuzat să fie sclavul din închisoare a Occidentului. A insistat ca interesele naționale rusești să aibă întâietate față de cererile occidentale și a urmat o cale independentă. De exemplu, a răspuns la cererea Siriei de a ajuta la reprimarea insurgenței islamice finanțate de Occident, fără a cere permisiunea Washingtonului sau Bruxelles-ului.

În al doilea rând, el este sincer în promovarea valorilor creștine, inclusiv respingerea agendei LBGTQ de normalizare a homosexualității. Acest lucru a atins cu adevărat un nerv în Occident. Este un păcat de neiertat. Iar lui Putin nu-i pasă ce crede Occidentul. El este dornic să promoveze valorile familiei tradiționale și să încurajeze reproducerea heterosexuală. Putin nu este ”woke”.

La un moment dat, în următoarele șase luni, Ucraina nu va mai avea resursele și sprijinul necesar pentru a continua războiul. Discuțiile cu Putin vor deveni o prioritate critică. Va găsi Occidentul o modalitate de a reface relații normale cu Rusia? Și mai important, va dori Rusia să le angajeze?

Ce părere aveți?

………………………
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. daca rusia va continua sa fie sustinuta de aliatii ei atunci vor fi schimbati actorii-brokerii de putere din occident cu unii care nu au fost agresivi si injuriosi fata de putin, se va schimba temporar abordarea in asteptarea unei schimbari favorabile la varf la moscova dar nu se va renunta la proiectul resetarii. daca china sau india vor face pasi inapoi se extinde razboiul si poate se va scădea viteza resetarii. in ambele variante vin vremuri grele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs