Când se va scrie istoria actualului război din Ucraina, consecințele economice vor fi considerate unul dintre factorii determinanți. Occidentul a calculat greșit, în mod grosolan, că sancțiunile rusești vor crea suficient stres și presiune în rândul populației rusești pentru a-l forța pe Vladimir Putin să plece de la putere. Este unul dintre cele mai mari eșecuri ale serviciilor de informații de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace. Există două posibilități: 1) analiștii comunității de informații nu au reușit să avertizeze factorii de decizie politică cu privire la resursele critice pe care Rusia le controlează și la capacitatea Rusiei de a funcționa ca o economie în mare parte autosuficientă sau 2) factorii de decizie politică au fost avertizați și au ignorat analiza serviciilor de informații. Nu sunt la curent cu produsul comunității de informații pe acest front, așa că nu vă pot spune dacă este vorba de #1 sau #2.
Lumea se confruntă cu o contracție economică globală exacerbată de sancțiunile impuse Rusiei, de întreruperile lanțului de aprovizionare din China și de politicile fiscale scăpate de sub control în Statele Unite și Europa. Următorul videoclip din Estonia este simptomatic pentru pericolele economice tot mai mari:
A sosit iarna și nu există nicio soluție de salvare imediată pentru a rezolva deficitul de energie creat de încercarea de a închide rolul Rusiei ca furnizor de petrol și gaze. Ann Veskimägi, șefa celei mai mari fabrici de mobilă din Estonia și președinta sindicatului mobilei, vorbește despre situația economică reală din țara sa și din alte țări europene. El remarcă:
Reduceri masive de personal în companie, productivitatea în scădere, necompetitivitate, faliment și ruină.
Au avut de suferit industrii precum prelucrarea lemnului, prelucrarea metalelor, industria chimică și producția de îngrășăminte. Siemens concediază peste 2.000 de persoane. Principala cauză a problemelor economice este creșterea prețurilor la electricitate.
Vești la fel de proaste din Marea Britanie:
Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare scădere a nivelului de trai înregistrată vreodată, pe măsură ce costul ridicat al vieții afectează salariile oamenilor. De asemenea, se așteaptă ca numărul șomerilor să crească cu peste 500.000 de persoane.
https://t.me/Slavyangrad/20911
Ministrul britanic de finanțe a prezentat un bilanț sumbru săptămâna trecută:
Marea Britanie a intrat în recesiune, a declarat joi ministrul de finanțe al țării, Jeremy Hunt. Ultima dată când Marea Britanie a intrat în recesiune a fost în timpul crizei financiare din 2008, care a zdruncinat economia globală.
Hunt, ministrul Finanțelor și al doilea membru al guvernului britanic ca rang, după premierul Rishi Sunak, a făcut această declarație care a provocat anxietate în fața legislatorilor adunați în Camera Comunelor pentru a asculta discursul său financiar de o oră, numit Declarația de toamnă.
Hunt a prezentat starea celei de-a cincea economii din lume, afectată de creșterea inflației și a prețurilor la energie. Problemele economice se datorează în mare parte războiului din Ucraina și perturbărilor lanțului de aprovizionare care persistă în urma pandemiei COVID-19, dar și unei răni autoprovocate de către prim-ministrul anterior și economistul său de top, al căror plan de reducere a impozitelor a provocat un șoc pe piețele financiare.
https://www.cbsnews.com/news/uk-recession-economy-inflation-tax-rises-energy-prices/
De fapt, întreaga Europă se confruntă cu o prăbușire din ce în ce mai accentuată a activității economice. Amestecul mortal de șomaj în creștere și inflație va forța guvernele europene să facă alegeri politice dificile și extrem de nepopulare.
Credeți că Europa poate susține actuala politică ce constă în a continua să finanțeze Ucraina? La această provocare descurajantă se adaugă succesul loviturilor cu rachete rusești în distrugerea capacității Ucrainei de a continua să furnizeze energie electrică în marile sale orașe. Lipsa curentului electric înseamnă că apa nu poate fi pompată la etajele superioare ale apartamentelor care domină orașele ucrainene. De asemenea, înseamnă că acele apartamente nu vor avea căldură. Fără apă, fără lumină și fără căldură, acei civili vor fi nevoiți să își abandoneze locuințele. Viața normală nu mai este fezabilă.
Capacitatea Ucrainei de a susține operațiuni militare este diminuată, în parte, pentru că Statele Unite nu au arme și muniții nelimitate. Potrivit CNN:
Pe măsură ce se instalează prima iarnă completă a războiului dintre Rusia și Ucraina, SUA nu mai au la dispoziție unele sisteme de armament de vârf și muniție disponibilă, au declarat pentru CNN trei oficiali americani.
Tensiunea asupra stocurilor de arme – și capacitatea bazei industriale americane de a ține pasul cu cererea – este una dintre provocările cheie cu care se confruntă administrația Biden, în timp ce SUA continuă să trimită arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei pentru a sprijini lupta acesteia împotriva Rusiei. Unul dintre oficiali a declarat că stocurile de anumite sisteme sunt ”în scădere” după aproape nouă luni de la trimiterea de provizii către Kiev în timpul războiului de mare intensitate, deoarece există o ”cantitate finită” de stocuri excedentare pe care SUA le are la dispoziție.
Printre sistemele de armament cele mai solicitate de ucraineni se numără muniția de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger cu foc de umăr, au precizat sursele.
Unele surse au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la producția americană de sisteme de arme suplimentare, inclusiv rachete antiradiații HARMs, rachete sol-sol GMLRS și rachete antitanc portabile Javelin – deși SUA a trecut la creșterea producției.
https://edition.cnn.com/2022/11/17/politics/us-weapon-stocks-ukraine/index.html
Vorbăria dură și promisiunile de susținere continuă a Ucrainei nu pot inversa realitatea capacității limitate a Occidentului de a continua să verse resurse în gaura neagră a Kievului. Controlul republicanilor asupra Camerei Reprezentanților creează o problemă și mai mare pentru Joe Biden în a-și respecta promisiunea de a trimite mai mulți bani și arme în Ucraina (dacă administrația sa le va găsi).
Asistăm la un moment istoric de proporții, care va schimba fața ordinii internaționale. Capacitatea Statelor Unite de a dicta condițiile și de a rămâne la conducerea ordinii economice internaționale este acum pusă sub semnul întrebării.
O ultimă observație. Europa pare a fi ținută în întuneric în ceea ce privește informațiile oneste despre situația din Ucraina. Unul dintre prietenii mei, un ofițer de marină american în retragere, a vizitat recent Parisul și a relatat că obținerea oricăror informații legitime despre evoluția războiului din Ucraina este foarte dificilă. Populația rămâne în continuare inundată de propagandă. Cu toate acestea, haosul economic este real și palpabil. La un moment dat, realitatea va obliga autoritățile să renunțe la propagandă și să încerce să afle cum să-i liniștească pe muncitorii furioși, pe fondul unei economii în contracție.
………………………
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60
Vlad Tepes spune:
Rusia cistiga in ”masura” de 100%.
Economic si militar.
Cea mai intinsa si bogata tara din Lume, NU POATE PIERDE .
Iar dusmanii ei sa se roage la Dumnezeii lor sa nu plece Putin de la Kremlin, fiindca atunci vor vedea cenusa atomica in casele lor, oriunde s-ar afla !!!!