Desființarea iluziilor occidentale privind Ucraina și Rusia

Vă amintiți că ați încercat să înțelegeți negarea categorică a lui ”Bagdad Bob” al Irakului (adică Mohammed Saeed al-Sahaf), în martie 2003, cum că nu existau trupe și tancuri americane în Bagdad? Majoritatea rețelelor de știri prin cablu au juxtapus afirmația lui Bob cu filmarea Live a tancurilor care se rostogoleau pe străzi. Să pară ridicol a fost cea mai mică dintre problemele lui Saeed. M-a făcut să mă întreb ce ar putea determina un om cu educație și experiență să îmbrățișeze cu atâta înverșunare o minciună. Lumea a fost martora aceluiași fenomen cu Adolf Hitler în ultimele sale zile, în buncărul său de sub străzile pline de moloz ale Berlinului.

Apoi vine Ucraina și ”Operațiunea militară specială” a Rusiei, iar spiritul lui Bagdad Bob este canalizat printr-o mulțime de politicieni, experți și foști experți. Următorul este un exemplu (refuz să dau numele autorului pentru a minimiza jena suplimentară pentru el) al iluziei lui Bagdad Bob:

Rusia se află în acest moment sub un stres extrem, iar liderii ruși sunt tensionați și nefericiți. Operațiunea din Ucraina nu numai că s-a oprit, dar Rusia continuă să sufere pierderi agonizante de oameni și materiale. A fost nevoită să încheie înțelegeri secrete cu Iranul și Coreea de Nord pentru a avea suficiente muniții și provizii și a rămâne în război. Industria sa internă este prea greoaie și subfinanțată pentru a putea ține pasul cu cererile de producție urgentă de bunuri de război. A rămas fără soldați, recrutând bărbați de vârstă mijlocie și mai în vârstă și smulgând prizonieri din închisoare pentru a servi pe cele două fronturi principale ale conflictului din Ucraina. Nimic din toate acestea nu a părut să funcționeze. În fiecare zi, Rusia face mai multe gafe militare, iar Putin tocmai l-a concediat pe unul dintre comandanții săi de top, generalul Alexander Lapin. În timp ce sondajele de opinie rusești (care ar putea fi false) susțin că Putin este încă popular, el se confruntă cu un viitor sumbru dacă pierderile se transformă într-un traseu complet și rușii trebuie să evacueze Ucraina. De fapt, comandanții ruși se pregătesc acum să evacueze importantul oraș Kherson, susținând că acesta nu are nicio importanță (ceea ce este un nonsens total).

Domnul care a scris paragraful anterior este bine educat, un bun vorbitor și un veteran al Departamentului american al Apărării. Îl cunosc de puțin timp și știu că nu minte. Ceea ce mă uimește este faptul că el crede cu adevărat ce spune. Poate ar trebui să numim fenomenul ”Sindromul Pământului plat”? Adică acceptarea ca fapt a unor afirmații contrazise de dovezi reale.

Vreau să desființez câteva dintre afirmațiile sale.

Operațiunea din Ucraina nu numai că s-a oprit, dar Rusia continuă să sufere pierderi agonizante de oameni și materiale.

Realitatea obiectivă este că Rusia și-a intensificat campania aeriană și a distrus noduri critice de energie și de electricitate în întreaga Ucraină. Cum se traduce asta prin ”s-a oprit”? Este adevărat că nici rușii, nici ucrainenii nu au reușit să se deplaseze foarte departe sau foarte repede pe teren în ultimele trei săptămâni. Dar asta nu se datorează faptului că drumurile și câmpurile sunt pline de gropi de noroi. Dacă vrei să te deplasezi pe uscat în Ucraina, trebuie să o faci pe un drum asfaltat și, astfel, te transformi într-o țintă principală pentru artilerie și lovituri aeriene. În ciuda terenului îmbibat de ploaie, forțele rusești au continuat să avanseze în Donețk, deși încet.

Cum rămâne cu ”pierderile agonizante de oameni și materiale”? Ultima dată când am verificat, Ucraina, nu Rusia, este cea care cerșește mai mult ajutor de la Statele Unite și NATO. Iar Ucraina este atât de săracă în soldați capabili, încât mobilizarea începută în martie a fost prelungită până pe 21 noiembrie. Nu-i vorba despre părerea mea, ci afirmația unui oficial ucrainean însărcinat cu ”recrutarea” făcută chiar săptămâna trecută (24 octombrie):

”Armata ucraineană are nevoie de trupe suplimentare, așa că toți bărbații sub 60 de ani, pasibili de serviciul militar, ar trebui să se aștepte la înștiințări de recrutare”, a declarat șeful Centrului de recrutare și sprijin social al orașului Kiev, Iury Maximov.

”Este nevoie de [trupe] suplimentare. Trebuie să ne creștem potențialul”, a mai spus într-un interviu acordat agenției de presă TSN. ”În mod clar, trebuie să avem suficiente trupe de apărare. Cred că mobilizarea va continua”, a adăugat Maximov.

Legea marțială a fost impusă în Ucraina pe 24 februarie 2022. A doua zi, Serviciul Frontierei de Stat a anunțat interdicția pentru bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani de a părăsi țara până la încheierea legii marțiale. În august, Verkhovna Rada (parlamentul) a prelungit din nou legea marțială și o campanie de mobilizare generală pentru 90 de zile, până la 21 noiembrie.

https://tass.com/world/1526665

Rusia, în schimb, a avut o singură mobilizare și tocmai a anunțat că s-a încheiat. Dacă vreți să vedeți cât de disperat este Occidentul să controleze narațiunea, faceți o căutare pe Google cu termenii ”Ucraina” și ”Mobilizare”. Marea majoritate a rezultatelor sunt povești despre mobilizarea rusă. Chiar trebuie să sapi adânc pentru a găsi faptele despre pierderile uluitoare ale Ucrainei.

Ce spuneți despre această afirmație?

În fiecare zi, Rusia face mai multe gafe militare, iar Putin tocmai l-a concediat pe unul dintre comandanții săi de top, generalul Alexander Lapin. În timp ce sondajele de opinie rusești (care pot fi false) susțin că Putin este încă popular, el se confruntă cu un viitor sumbru dacă pierderile se transformă într-un traseu complet și rușii trebuie să evacueze Ucraina.

Am discutat într-un articol anterior despre faptul că numirea generalului Surovikin a reprezentat o schimbare în abordarea Rusiei față de Operațiunea militară specială. Surovikin a fost numit Comandant Suprem Aliat și i s-a dat controlul tuturor forțelor rusești din Ucraina. Înainte ca el să preia funcția, comandanții din Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporhyzhia au operat independent.

Cum ar trebui Ucraina să forțeze Rusia să se retragă fără o aviație robustă și eficientă, fără rezerve garantate de proiectile de artilerie și puternice unități de tancuri, ca să nu mai vorbim de soldați sănătoși, capabili să opereze armamentul? Răspunsul este simplu – nu vor și nu pot. Forțele armate ucrainene sunt grav degradate astăzi în comparație cu ceea ce puteau pune pe câmpul de luptă pe 24 februarie. Provoc pe oricine să demonstreze că Ucraina este mai puternică, mai capabilă astăzi decât era acum opt luni.

Analiza prostească pe care am subliniat-o mai sus nu este decât un simptom al unei boli care a infectat Occidentul (și nu mă refer la Covid). Coborârea Occidentului în desișul minciunilor nu se limitează la a se complace în fantezii cu privire la situația militară din Ucraina. Cultura coruptă a Occidentului face, de asemenea, prozelitism: există mai mult de două genuri, bărbații pot rămâne însărcinați, iar morile de vânt și panourile solare sunt suficiente pentru a alimenta societățile moderne. La naiba, ni s-a spus că vaccinul Covid va împiedica oamenii să facă Covid. Ce anume stă la baza gândirii iluzorii care domină economia, politica, medicina și cultura populară occidentală este faptul că Occidentul a adoptat o ideologie rigidă și intolerantă, care amintește de scleroza intelectuală înrădăcinată în marxism (ideologia de pe mormântul Uniunii Sovietice). Poporul rus a învățat câteva adevăruri dure în urma prăbușirii imperiului sovietic. Cred că popoarele din Statele Unite și Europa vor avea parte de o trezire la realitate similară. Și nu va fi deloc plăcută.

Ce părere aveți? De ce atât de mulți oameni inteligenți îmbrățișează narațiuni obiectiv false?
……………………….
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Pentru ca slujesc stapanilor lor khazari sionisti-satanisti-fascisti
    Ar trebui sa stim ca Occidentul este in realitate Imperiul Khazar Rotschild, Imperiul Minciunii.
    De asta atât de mulți oameni inteligenți îmbrățișează narațiuni obiectiv false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs