Cine profită în urma detonării unei ”bombe murdare”

Locotenent-generalul rus Igor Kirillov, responsabil cu armele radioactive, chimice şi biologic

Ieri, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, le-a transmis omologilor din SUA, Franța, Marea Britanie și Turcia că este preocupat de ”eventuale provocări” din partea Ucrainei prin utilizarea unei ”bombe murdare”. Astăzi, locotenent-generalul rus Igor Kirillov, responsabil cu armele radioactive, chimice şi biologice, susține că Moscova dispune de informații potrivit cărora două organizaţii ucrainene fabrică aşa-numita bombă murdară. Iar activitatea lor ”a intrat în faza finală”.

După ce Zelensky a cerut un răspuns ”cât mai dur” din partea aliaților occidentali, Parisul, Londra și Washingtonul au transmis într-o declarație comună că acuzațiile Moscovei la adresa Kievului ar fi false. Scurt pe doi! Nici 24 de ore nu le-au trebuit occidentalilor să verifice informațiile provenite de la serviciile rusești.

Mai mult, Zelensky a pretins că doar Rusia poate folosi arme nucleare în Europa. Și, de fapt, chiar Moscova se pregătește să detoneze o astfel de bombă murdară (formată din explozibili convenţionali combinați cu materiale radioactive diseminate în praf în momentul exploziei).

Ca de obicei în astfel de situații, ar trebui să ne uităm la un aspect esențial, înainte de orice speculații: cine câștigă și cine pierde dacă evenimentul se va produce, în final?

Este aceeași întrebare simplă, pusă și în cazurile centralei nucleare de la Zaporojie, respectiv a gazoductelor NordStream. În ambele situații, în ciuda oricăror raționamente de bun simț, Zelensky și aliații continuă să susțină, la limita ridicolului, că rușii s-au autosabotat (podul Kerci iese din calcul, aici faptele sunt prea evidente).

Context. Pe front, lucrurile sunt departe de a fi tranșate. Momentan, Moscova are un oarecare avantaj prin folosirea pe scară largă a dronelor sinucigașe iraniene. Distrugerea centralelor electrice cântărește mult în economia războiului. Controlul strict asupra spațiului aerian, loviturile precise cu rachete hipersonice și sincopele în aprovizionarea trupelor ucrainene ar putea face diferența. Rușii s-au instalat în regiunile alipite și nu par a se grăbi. Își fortifică pozițiile.

Așadar, ce ar câștiga Kremlinul dacă ar detona o bombă murdară? Ucraina și aliații occidentali pretind că un astfel de eveniment ar fi folosit de Putin pentru a ”justifica o escaladare militară prin folosirea unei arme nucleare tactice”. Pare plauzibil? Deloc, aș zice. O explozie nucleară de mică amploare nu ar determina nicicum capitularea din partea lui Zelensky. Dimpotrivă, ar complica situația Rusiei. Opinia publică încă neutră sau insuficient ”montată” ar condamna gestul Kremlinului.

În plus, Pentagonul a subliniat în nenumărate rânduri că folosirea armelor nucleare de către Rusia ar determina o reacție promptă și puternică (scufundarea vaselor din Marea Neagră, anihilarea trupelor rusești ș.a.m.d.). Ori Kremlinul nu are absolut niciun interes să atragă în conflict participarea trupelor NATO, din motive evidente.

De cealaltă parte, occidentul pare să caute pretextul ideal pentru intervenția trupelor în Ucraina, în sprijinul lui Zelensky, aflat în mare dificultate. O explozie la granița unei țări NATO ar infesta radioactiv zone întinse și ar echivaIa cu activarea punctului 5 al tratatului. Mai mult, ar spulbera orice reticență a publicului vest-european în a susține necondiționat regimul Zelensky.

Rușii nu uită că în urmă cu 9 ani americanii căutau un motiv pentru a invada Siria. Mass-media a titrat Breaking News în august 2013: armata președintelui Assad ar fi detonat o bombă cu gaz sarin asupra populației civile. Totul s-a dovedit a fi o încercare eșuată de ”false flag”, potrivit fostului agent CIA Larry Johnson. Iar americanii au preferat să-i sprijine în continuare, de la distanță, pe oponenții regimului Assad.

Dacă în 2013 era vorba despre controlul asupra Siriei, acum discutăm despre securitatea națională a Rusiei. O țară care nu va ezita să se apere prin orice mijloace.

Să sperăm că Pentagonul încă mai are generali cu capul pe umeri.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Bombe murdare precum cele folosite de avioanele decolate de la Mannheim in bombardamentele din Serbia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs