Ciucă și Iohannis, acești Stan și Bran ai micului ecran

■ Președintele Zelenski, în numărul său zilnic de stand-up comedy, avertizează că rușii au minat barajul centralei hidroelectrice Kakhovka și plănuiesc ”o catastrofă istorică”. Mai precis, un ”atac terorist sub steag fals” care ar putea lăsa centrala de la Zaporojie fără apă pentru răcire. Bineînțeles, eroul de la Kiev mizează iarăși pe analfabetismul funcțional și ignoranța publicului atașat de steagul Ucrainei și mai puțin (spre deloc) de drapelul național. Orice om cu capul pe umeri s-ar putea întreba ce interes ar avea rușii să distrugă centrala pe care o mențin sub control. Evident, același interes vizibil de la o poștă și în cazul atacului asupra NordStream. Sau asupra podului Kerci. Din păcate, propaganda de război a ajuns la fel de credibilă ca Pinocchio. E scrisă, în mod cert, de scenariștii filmelor pentru adulți.

■ Parlamentul olandez se opune aderării României la spaţiul Schengen. Premierul Rutte, la puțin timp după ce Arafat a cumpărat corvete olandeze de 40 de milioane de dolari: ”România va intra în Schengen când va fi pregătită”. Nu țin minte să fi încasat, ca țară, o palmă la fel de usturătoare din partea unui stat care derulează afaceri înfloritoare la noi. Olanda se află pe locul 6 în topul investitorilor din România, cu 5,5 miliarde euro, imediat după Statele Unite, cu 5,8 miliarde. În mod firesc, atitudinea politicienilor din Olanda ar fi trebuit să genereze o reacție dură a autorităților din România. Iată ce spune premierul Ciucă: ”Corupția și problemele legate de crima organizată dintr-o țară Schengen pot crea probleme majore pentru funcționarea controlului la frontieră din țara respectivă, și pot reprezenta riscuri de securitate pentru Țările de Jos și întregul spațiu Schengen”. Te doare mintea! O reacție de femeie de serviciu la sediul din Bruxelles. Cred că și doamna respectivă ar fi avut mai multă demnitate și coloană vertebrală decât Ciucă. De la președintele Iohannis încă se așteaptă o reacție fermă. Probabil va amenința cu retragerea României din alianța anti-Putin, dărâmarea scutului de la Deveselu și alungarea trupelor NATO din țară.

■ Țara arde și baba se piaptănă. E vorba despre Germania, care ar putea permite cumpărarea şi deţinerea de canabis (maxim 20 de grame), precum şi cultivarea acasă a cel mult două plante de canabis. Probabil că acestea din urmă vor fi fotografiate și postate pe Facebook, pentru ca organele abilitate să verifice dacă posesorul are în dormitor doar două plante sau nouă. Proiectul Ministerului Sănătăţii se află în stadiul de ”dezbatere publică”. Sincer, ideea este bună. Era și timpul ca Scholz si partenerii de guvernare să intre în legalitate. Pentru că în ultimul vreme par a fi în permamență sub influența drogurilor (în special de când au sărit în aer conductele NordStream).

■ Tactica rușilor de a lovi infrastructura energetică va face Ucraina de nelocuit. Și va aduce alte milioane de imigranți în Europa, cu costurile de rigoare. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-a plâns că Moscova a distrus cel puţin 40% din capacitatea țării de generare a energiei (vezi în context și importanța centralei de la Zaporojie, cu zbaterile lui Zelensky). Guvernul de la Kiev a făcut apel la UE și NATO, solicitând generatoare şi echipamente pentru sistemul de transport al gazelor. Dacă în Europa iarna va fi foarte grea, în cazul Ucrainei vorbim despre un adevărat dezastru. Pe care Joe Biden și camarila de globaliști continuă să îl provoace, prin întreținerea și escaladarea iresponsabilă a conflictului.

■ E uimitor cu câtă lejeritate propun guvernanții creșteri de pensii și lefuri în mediul bugetar (minim cu rata inflației!), în plină criză, în timp ce mediul privat colapsează. De la Bruxelles, lipsit de grija coșului zilnic, Iohannis îi înțelege perfect pe sindicaliștii ieșiți în stradă (apropo, la semnalul lui Ciolacu, via SRI?). Vrea să le mărească lefurile. Și, în același timp, spune că nu este fezabil pe termen lung ca statul să compenseze facturile din energie. Doar cei vulnerabili vor fi protejați, mai zice președintele. Și doar anumite firme. După un mic maraton de așa-zise negocieri, șefii celor 27 de state UE pretind că s-au înțeles asupra unei ”foi de parcurs”. Achizițiile de gaze ”la comun” vor acoperi obligatoriu minim 15% din stocurile pentru iarna 2023. Ca să aibă și Ursula von der Leyen ce negocia cu americanii, după modelul Pf@izer. Aici mai rămâne să se înțeleagă Macron și Scholz, întrucât ultimul ezită să pună banii ”la comun”. Știe, din pandemie, cât de corect urmează a fi cheltuiți. Așa că mai degrabă folosește 200 de miliarde de euro exclusiv pentru poporul german. Bineînțeles, ne bazăm mult pe solidaritate. La nevoie, noi, românii, vom fi obligați să le virăm gaze olandezilor, în timp ce ei ne tratează ca pe ultimii sălbatici din inima junglei.

News Alert. Pentru că la Palatul Victoria se plictisește teribil, generalul Ciucă i-a propus Regelui Charles, în glumă, să preia în paralel și guvernul Marii Britanii. Măcar pentru următoarele 45 de zile.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs