Poate fi oprit potopul de minciuni despre Ucraina și Rusia?

În calitate de persoană care a lucrat direct la campania de propagandă a CIA în Afganistan în 1985-86, mă simt oarecum calificat să comentez despre amploarea și scopul actualei campanii de propagandă menite să stârnească sprijin în Occident pentru Ucraina și să galvanizeze indignarea internațională împotriva Rusiei. Este titanică și a scăpat de sub control.

De unde să începem? Ce ziceți de fiascoul podului Kerch? Inițial, explozia de pe porțiunea de vest a podului a fost sărbătorită cu frenezie ca un triumf masiv pentru Ucraina și o înfrângere amară în dreptul Rusiei. Relatarea Associated Press este reprezentativă:

O explozie a provocat sâmbătă prăbușirea parțială a unui pod care leagă Peninsula Crimeea de Rusia, deteriorând o arteră importantă de aprovizionare pentru efortul de război șubred al Kremlinului în sudul Ucrainei și lovind un simbol impunător al puterii rusești în regiune.

Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru explozie, care a ucis trei persoane. Președintele parlamentului regional din Crimeea, susținut de Rusia, a acuzat Ucraina, dar Moscova nu a atribuit vinovăția. Oficialii ucraineni au amenințat în repetate rânduri că vor lovi podul, iar unii au lăudat distrugerea de sâmbătă. Dar Kievul s-a oprit în a revendica responsabilitatea. 

https://apnews.com/article/russia-ukraine-explosions-fires-kharkiv-a5d6dd74e0fc8301cdd87601f5e2db1f

Orice urmă de îndoială că acest bombardament al podului a fost opera ucrainenilor a fost ștearsă atunci când Kievul a făcut publică macheta unui timbru. Va fi emis în noiembrie și celebrează victoria asupra rușilor:

Nu există niciun guvern din lume capabil să poată veni cu o ilustrație și să obțină aprobarea birocratică pentru a comemora un atac terorist în timpul scurt în care se presupune că Ucraina a lucrat la acest lucru. A fost un gest ostentativ de o inteligență îndoielnică – cam ca și cum ai lovi o minge de fotbal plină de pietre.

Astăzi, Ucraina încearcă să minimalizeze responsabilitatea sa pentru misiunea eșuată de a distruge podul Kerch (da, eșuată, întrucât traficul continuă să curgă pe pod), iar unii dintre cei mai retardați susținători ai Kievului au insistat că aceasta a fost o operațiune a FSB-ului rusesc. Am primit un e-mail de la unul dintre acești clovni, un domn Lane, care a scris::

Eu sunt 100% Reagan ”noi câștigăm ei pierd” și pierd ei. Foarte mult. Apropo, ucrainenii nu au avut nimic de-a face cu podul, a fost o operațiune totală a FSB.

Ați înțeles? Rușii ăștia sunt al naibii de deștepți și atât de puternici încât i-au păcălit pe ucraineni să facă un timbru cu imaginea a două explozii pe podul Kerch. Se pare că Rusia poate face orice, atunci când Occidentul vrea să picteze Moscova ca pe un Goliat al secolului XXI.

Cred că serviciile secrete rusești au avut o bănuială despre acest complot și despre persoanele implicate înainte de a avea loc explozia. De ce? Din cauza rapidității cu care FSB a început să adune presupușii conspiratori.

Dar fiascoul podului Kerch pare a fi o minciună neînsemnată în comparație cu scandalul pe care administrația Biden l-a declanșat astăzi prin publicarea Strategiei sale de securitate națională 2022. Priviți această minciună (vezi pagina 25):

În ultimul deceniu, guvernul rus a ales să urmeze o politică externă imperialistă cu scopul de a răsturna elemente-cheie ale ordinii internaționale. Acest lucru a culminat cu o invazie la scară largă a Ucrainei, în încercarea de a răsturna guvernul acesteia și de a o aduce sub control rusesc. Însă atacul nu a venit din senin; a fost precedat de invazia Rusiei în Ucraina în 2014, de intervenția sa militară în Siria, de eforturile sale de lungă durată de a-și destabiliza vecinii prin intermediul capacităților de informații și cibernetice și de încercările sale flagrante de a submina procesele democratice interne în țări din Europa, Asia Centrală și din întreaga lume. De asemenea, Rusia a intervenit cu nerușinare în politica americană și a lucrat pentru a semăna diviziuni în rândul poporului american. Iar acțiunile destabilizatoare ale Rusiei nu se limitează la arena internațională. Pe plan intern, guvernul rus sub conducerea președintelui Putin încalcă drepturile omului ale cetățenilor săi, suprimă opoziția și închide presa independentă. Rusia are acum un sistem politic inert, care nu răspunde nevoilor poporului său.

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf

O mulțime de gogoși în acest paragraf. Pentru început, se pare că echipa lui Biden este angajată într-o proiecție psihologică atunci când declară că Rusia urmărește ”o politică externă imperialistă” care intenționează să ”răstoarne elemente cheie ale ordinii internaționale”. Ce? Rusia nu a ”invadat” Donbasul în 2014. Ucraina a făcut asta. Rusia nu a intervenit unilateral în Siria, i s-a cerut să ofere ajutor militar. Statele Unite sunt cele care au încălcat presupusa ordine internațională sacrosanctă, ajutând la organizarea loviturii de stat care l-a înlăturat pe președintele ales în mod democratic al Ucrainei în 2014, au răsturnat regimul lui Muammar Gaddafi și au furnizat arme și instruire islamiștilor radicali din Siria care au încercat să-l înlăture pe președintele sirian Assad.

Este clar că administrația Biden nu înțelege conceptul de ironie. Chiar în ziua în care publica Strategia de securitate națională și acuza Rusia de ingerință ”cu nerușinare” în politica americană, procurorul american John Durham îi interoga pe agenții FBI la Curtea Federală și îi făcea să recunoască faptul că Dosarul Steele (una dintre premisele investigării lui Donald Trump pentru colaborare cu Rusia în vederea furtului alegerilor din 2016) era o minciună. Agentul FBI Auten a recunoscut, sub interogatoriu, că nu exista nicio coroborare pentru afirmațiile aberante din Dosarul Steele:

Î: Și între 19 septembrie 2016 și 21 octombrie, când FBI a depus cererea FISA, ați reușit să confirmați sau să coroborați în vreun sistem al FBI afirmațiile foarte grave care erau cuprinse în rapoartele dosarului?

R: Nu.

FBI a făcut, de asemenea, cercetări la alți membri ai comunității de informații pentru a găsi informații care să le coroboreze. Nu au găsit nimic.

Î: Și ce le puteți spune juraților dacă vreuna dintre agențiile de informații pe care FBI le-a contactat pentru a obține informații coroborante a produs sau nu informații coroborante?

R: Am primit informații de la mai multe agenții diferite.

Î: Apoi, în ceea ce privește informațiile pe care le-ați primit înapoi de la aceste agenții, au coroborat specificitatea acuzațiilor conținute în rapoartele din dosar?

R: Nu au coroborat acuzațiile specifice, nu.

Pur și simplu, afirmația nefondată potrivit căreia Trump ar fi fost în complicitate cu Rusia a fost o făcătură totală. O minciună. O minciună gogonată. Dar acest fapt nu i-a împiedicat pe cei din administrația Biden să încerce să mențină acel rahat pe linia de plutire, în bolul de punci.

Penultima propoziție din paragraful de deschidere privind Rusia este o dovadă în plus a lipsei totale de conștiință de sine a administrației Biden:

Pe plan intern, guvernul rus sub conducerea președintelui Putin încalcă drepturile omului ale cetățenilor săi, suprimă opoziția și închide presa independentă.

Această declarație aberantă vine din partea administrației care a închis sute de protestatari pentru încălcarea proprietății, care folosește FBI-ul pentru a aresta și hărțui oponenții politici și care exercită în mod obișnuit presiuni asupra rețelelor sociale pentru a înăbuși pe oricine îndrăznește să conteste politicile eșuate ale administrației. Alex Berenson este doar un exemplu grăitor al acestui abuz. Încercarea sa de a relata despre eșecurile vaccinurilor Covid a fost înăbușită de Twitter cu toată încurajarea guvernului SUA. Însă Biden vrea ca publicul american să creadă în minciuna că cea mai mare amenințare la adresa libertății lor vine din Rusia, în timp ce propriul său guvern și politicile sale sunt cele care le iau drepturile protejate prin Constituție.

Avalanșa de propagandă și dezinformare cu privire la Rusia și la ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este posibil să se reducă pe termen scurt. De fapt, Biden și echipa sa par să accelereze în ceea ce privește răspândirea unor neadevăruri aberante. Iată ultimele deliruri ale secretarului apărării Lloyd Austin:

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a salutat miercuri ”câștigurile extraordinare ale Ucrainei pe câmpul de luptă”, pe care le-a atribuit în parte sprijinului ”vital” din partea aliaților din NATO, inclusiv miliarde de dolari în ajutor militar, alături de asistență umanitară și financiară.

”În pofida noilor asalturi ale lui Putin, forțele ucrainene au schimbat dinamica acestui război”, a declarat dl Austin la o reuniune de două zile a miniștrilor apărării din NATO la sediul alianței din Bruxelles.

”Au eliberat sute de orașe de sub ocupația rusă. Au recucerit mii de kilometri pătrați din teritoriul lor”, a declarat dl Austin, care a condus o reuniune a grupului de contact pentru apărare din Ucraina, condus de SUA.

https://www.thenationalnews.com/world/europe/2022/10/12/lloyd-austin-hails-nato-supported-military-gains-in-ukraine/

Consideră Austin că eșecul Ucrainei de a opri bombardamentul cu rachete al Rusiei din ultimele două zile este un ”câștig extraordinar” al ucrainenilor? Atâta timp cât acest tip de iluzie îi infuzează pe liderii occidentali, măcelul ucrainenilor va continua. Dacă întâlniți pe cineva care insistă că minciunile de acest gen nu cauzează daune de durată, ar trebui să organizați o excursie pentru acea persoană la cimitirele care se umplu în toată Ucraina.

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Bai Mioc-ule… Te-am citit si pe activnews. Ori esti un jidan imputit, care impute paginile ziarelor, or un timpit incurabil. Cam in tot ce te bagi, amesteci adevarul cu minciuni si comentarii de tot risul, ca sa ma exprim frumos, de data asta. Incheie mizeria asta cit te rog frumos… Nu ai decit sa-ti dai cu parerea cit vrei (corect informat si cinstit), dar daca te mai iei de cititorii care te critica sau nu sint de acord cu tine, am sa te caut un pic fizic… Sa vedem ce argumente ai, cind ne vedem fata in fata… Ca daca nu ai, iti trintesc un proces pentru imprastierea de minciuni, de o sa platesti, pina la a 7-a generatie… Sictir mizerabile… Cretinica, daca tot te crezi dastept, vino si cu ce spun rusii… Cit despre cit de bine il intelegi tu pe Putin, sau pe rusi… LASA-NE… Apucate baiete de munca cinstita ca de zgiriat pe hirtie, nu prea esti in stare. Bagatul nasului in tot ce misca… dauneaza grav sanatatii.
    PS: Pune mina pe cartea de istorie… si pina inveti, lasa-i pe altii mai dotati la titioca sa comenteze… Ca te rid ciinii pe la Chisinau.
    Lasa-ne cu revolta de la Temesvar mai mare revo… Eram acolo… Stiu toata mizeria in care a-ti fost bagati… Mizerabila frunte a tarii… De buni ce a-ti fost, a-ti tiganizat un oras, dealtfel frumos… HAHALERE PROGRESISTE.

  2. @Alfred von Mühlbach de la Fuente, Putin a vrut inițial să ocupe întreaga Ucraină, dar n-a fost capabil. Cînd a atacat Ucraina a ținut un discurs din care reieșea că contestă ideea că poporul ucrainean ar fi diferit de cel rus. Practic tăgăduia dreptul la independență al Ucrainei. Acum s-ar mulțumi cu Donețc, Lugansc, Zaporojie și Herson (niciuna din regiunile astea nu le-a ocupat în întregime), ceea ce nu e ceva neglijabil, sînt vreo 10 milioane de locuitori acolo. Dacă ar fi putut ar fi ocupat și Odesa și Harkov (să ne amintim că o bună parte din regiunea Harkov a și fost ocupată de ruși pînă au fost alungați de acolo). Planul maximal a lui Putin e să restabilească Uniunea Sovietică, dar dacă nu poate asta, se mulțumește cu ce poate. Putin a declarat că destrămarea URSS e o catastrofă geopolitică. Nu e exclus ca dacă cucerește Ucraina să vrea să anexeze și Republica Moldova, nu doar Transnistria.
    În calitate de fan al destrămării URSS încă din 1990, cînd scriam articol în presa de la Chișinău cu păreri despre ce ar trebui făcut ca RSS Moldovenească să se desprindă de Moscova, sînt pe poziții contrare cu Putin și imperialismul rus.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2009/05/11/adversarul-vostru-electoral-e-partidul-comunist/

  3. Ucraina nu a invadat Donbasul, căci Donbasul îi aparținea, inclusiv Rusia recunoscînd asta. În Donbas un grup de separatiști sprijiniți militar de Rusia au preluat puterea și au ocupat cam un sfert din regiune, alungînd de acolo pe majoritatea locuitorilor cu simpatii proucrainene.
    Lucruri asemănătoare s-au întîmplat în trecut în Transnistria: https://mariusmioc.wordpress.com/2008/09/01/conflictul-transnistrean-vazut-de-un-transnistrean/
    În zonele ocupate din Donbas și din Crimeea s-a desființat practic învățămîntul în limba ucraineană. Iar în 2022 Rusia a zis că vrea să elibereze Donbasul, a invadat pentru a cuceri și restul de 3/4 din Donbas care era sub controlul guvernului de la Kiev (încă n-a izbutit să cucerească tot) și după aia a mai cucerit și o parte din regiunile Zaporojie și Herson, pe care le-a anexat, deci teoria aia că Rusia a vrut doar să elibereze Donbasul e pentru proști. Ar fi vrut să cucerească și regiunea Odesa (care include Sudul Basarabiei), atîta doar că n-a fost în stare. Dacă ar fi cucerit Odesa ar fi anexat oficial și Transnistria, cu tot cu Tighina, baștina lui Emil Constantinescu, care e sub control separatist. Poate și Găgăuzia ar fi „eliberat-o” și „denazificat-o”.
    N-au renunțat rușii la cucerirea Odesei și Transnistriei. Dacă se face acum pace cu ei recunoscîndu-li-se anexarea Donbasului, Hersonului și Zaporojiei, e foarte posibil ca peste vreo 10 ani să înceapă alt război ca să cucerească și Odesa.

    • @ mariusmioc
      Daca va imaginati ca cea mai imensa tara din lume îsi pune existenta în joc pt. un teritoriu numit Zaporojie sau Gagauzia, sunteti un naiv notoriu (în cel mai fericit caz).
      Care credeti ca ar fi reactia SUA daca timp de 3 decenii, Rusia ar fi ocupata cu instalarea de baze militare si laboratorii bio-chimice militare la granitele SUA ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs