Asta era atunci. Domnul Medvedev cântă o melodie cu totul diferită acum. El a făcut această declarație publică ieri:
Ce diferență față de acum un deceniu. A fost o vreme în care Statele Unite vorbeau cu Rusia cel puțin cu pretenția de respect. Vă amintiți acest schimb de replici între președintele rus de atunci, Dmitri Medvedev, și Barack Obama?
Asta era atunci. Domnul Medvedev cântă o melodie cu totul diferită acum. El a făcut această declarație publică ieri:
”Este inutil și de prisos să apelăm la prudența dușmanilor noștri din Occident, dușmanii trebuie să fie forțați să ceară milă în bătălia economică pierdută și să o încheie cu capitularea lor completă și necondiționată.”
Nu cred că Dimitri Medvedev era beat sau nebun când a spus acest lucru. Cred că vorbește serios și reflectă un punct de vedere larg împărtășit în rândul liderilor ruși. Ultimele șapte luni le-au deschis ochii lui Medvedev și colegilor săi în ceea ce privește descoperirea faptului că americanii și Europa văd Rusia ca pe o bucată de carne care urmează să fie tranșată și consumată. Nu există nicio soluție bazată pe compromis sau negociere cu Occidentul. Medvedev a expus-o în mod clar și concis: ”capitulare completă și necondiționată”.
Nu am văzut nicio acoperire mediatică a declarației de mai sus. Acest lucru este alarmant. Poporul american trebuie să înțeleagă că Rusia nu se joacă și nu se va tăvăli și se va supune ca un câine învins doar pentru că Statele Unite insistă că vor continua să direcționeze arme și bani către Ucraina.
Puneți-vă în locul liderilor și poporului rus. Iată ce au văzut în ultimii 8 ani, de când președintele Ucrainei, ales în mod democratic, a fost înlăturat de o lovitură de stat susținută de Occident:
■ În timp ce mărturiseau un angajament profund față de democrație, America și Europa i-au ignorat pe alegătorii din Ucraina și au ajutat la orchestrarea înlăturării ilegale a președintelui Ianukovici pe 22 februarie 2014.
■ În urma acestei lovituri de stat, guvernul ucrainean nou instalat a pornit un război împotriva ucrainenilor vorbitori de limbă rusă. Ucraina a ucis fără discernământ civili, iar Occidentul a rămas tăcut.
■ În pofida avertismentelor repetate ale Rusiei că nu va tolera eforturile occidentale de a aduce Ucraina în NATO, Statele Unite și Europa au desfășurat exerciții militare anuale cu Ucraina și au oferit instruire și asistență militară.
■ Încercarea Rusiei de a negocia în decembrie 2021 cu Statele Unite cu privire la statutul Ucrainei a fost respinsă.
■ Ca răspuns la Operațiunea militară specială a Rusiei, Statele Unite și Europa au impus sancțiuni ”draconice” și s-au angajat într-o tentativă la scară largă de a pedepsi nu doar liderii politici ai Rusiei, ci pe toți rușii, inclusiv denunțând bogatul patrimoniu cultural al Rusiei.
■ Statele Unite și Europa continuă să aprovizioneze Ucraina cu arme și muniții folosite pentru a-i ucide pe cetățenii nou încorporați în Rusia care locuiesc în Donbas, Kherson și Zaporhyzhia.
■ Efortul Rusiei de a negocia o pace cu Ucraina a fost oprit de premierul britanic, Boris Johnson.
■ Regatul Unit, Polonia și Ucraina au anunțat un pact trilateral pentru a promova apărarea și independența Ucrainei în februarie 2022.
■ Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa și importanți oficiali americani solicită ”decolonizarea Rusiei” – adică împărțirea Rusiei în regiuni geografice.
■ Conductele de gaz Nordstream ale Rusiei au fost sabotate.
Acum există ceva mai amenințător. Ucraina și Polonia fac zgomot de săbii nucleare. Să începem cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, care a cerut comunității internaționale să ia ”măsuri preventive” pentru a descuraja potențiala utilizare a armelor nucleare de către Rusia în războiul în curs de desfășurare din Ucraina, prin atacarea Rusiei:
Într-un discurs rostit în fața Institutului Lowy, un grup de reflecție non-partizan de politică internațională din Australia, Zelensky a subliniat importanța ”loviturilor preventive, a acțiunilor preventive”, astfel încât Rusia să își poată face o imagine mai bună a consecințelor potențiale în cazul în care trece la utilizarea armelor nucleare.(https://thehill.com/policy/international/3677256-zelensky-calls-for-preventive-action-to-deter-russian-nuclear-strikes/)
Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a reacționat cu fermitate, reflectând în mod clar poziția președintelui Putin cu privire la remarcile nesăbuite ale lui Zelensky:
Statele Unite și Marea Britanie conduc de facto activitățile Kievului și, prin urmare, ele ar trebui să fie responsabile pentru declarațiile lui Zelensky.(https://eprimefeed.com/economy/peskov-called-the-united-states-and-the-united-kingdom-responsible-for-zelenskys-statement/197561/)
Polonia a înrăutățit lucrurile, afirmând săptămâna aceasta că a cerut Statelor Unite să aducă arme nucleare în Polonia. Președintele polonez Duda a declarat pentru Bloomberg News:
”Problema, în primul rând, este că nu avem arme nucleare”, a declarat Duda într-un interviu acordat ziarului Gazeta Polska publicat miercuri. ”Există întotdeauna o potențială oportunitate de a participa la partajarea de arme nucleare”.
În aprilie, Jaroslaw Kaczynski, liderul de facto al Poloniei în calitate de șef al partidului de guvernământ Lege și Justiție, a declarat pentru ziarul german Welt am Sontag că țara sa este ”deschisă” la găzduirea armelor nucleare americane.
”Am vorbit cu liderii americani pentru a afla dacă SUA iau în considerare o astfel de posibilitate” ca Polonia să partajeze armele, a declarat Duda pentru ziar. ”Subiectul este deschis”.(https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-05/poland-is-in-talks-with-us-about-nuclear-weapons-president-says)
Eram tânăr când Criza rachetelor din Cuba a adus lumea în pragul unui război nuclear între Statele Unite și Uniunea Sovietică. Sovieticii au reacționat la faptul că Statele Unite au plasat rachete nucleare în Turcia și au decis să le dea Statelor Unite să guste din propriul medicament. Statele Unite au fost îngrozite de perspectiva de a avea rachete sovietice la 90 de mile de țărmurile noastre și au reacționat puternic. Din fericire, a prevalat calmul și s-a ajuns la o înțelegere prin care sovieticii se angajau să retragă rachetele din Cuba, urmată de retragerea rachetelor nucleare din Turcia de către Statele Unite. De ce ar crede o persoană sănătoasă la cap că Occidentul ar putea acum să plaseze arme nucleare aproape de granița cu Rusia, iar Rusia nu se va îngrijora și nici nu va reacționa? Vorbim despre o nebunie.
Vladimir Putin nu este un paranoic delirant. El crede Occidentul pe cuvânt și acceptă realitatea că Statele Unite și Europa vor să distrugă Rusia. Putin s-a angajat să împiedice acest lucru și acum este clar că membrii guvernului său și poporul rus sunt conștienți de această amenințare. Dacă ați fi în locul lui Putin, ce ați face? Cum ați reacționa?
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60