NordStream. Cui folosește?

Un comentariu de Helmholtz Smith pentru sonar21.com

Primul lucru pe care Monsieur Poirot (și alți detectivi fictivi de renume mondial) l-ar întreba atunci când i se prezintă un cadavru este cine beneficiază de el. Cine beneficiază de pe urma morții celor doi Nordstreams?

Cu siguranță nu Germania. Der Spiegel prezintă catastrofa aflată la doi pași: ”Economia alunecă aproape necontrolat spre o criză care ar putea slăbi definitiv țara”. Titlul a fost scris când încă exista posibilitatea ca gazul să revină.

Ce părere aveți despre Putin? Pentru a vedea un beneficiu pentru Rusia ar trebui să ignorăm tot efortul depus pentru finalizarea proiectului și toți banii cheltuiți. Dar ceea ce pare cu adevărat greu de ignorat este că gazoductele au fost o mare monedă de schimb. Moscova putea oricând să spere că, amenințat cu ruina economică, Berlinul va sfida UE, NATO și Washington și va cere ca linia să fie deschisă. Rușii cred că se luptă cu NATO, iar ieșirea Germaniei din tabăra NATO ar fi o victorie majoră. Așa cum a spus Putin, ”doar apasă pe buton”. Posibilitatea nu mai există. A dispărut.

Dacă nu Germania sau Rusia, ce zici de marțieni? Dar marțienii au manifestat întotdeauna o indiferență disprețuitoare față de afacerile de pe  Pământ, așa cum o arată expresia lor preferată ”greoi în atmosferă, greoi în cap”.

Aparatele electrocasnice ne dau un indiciu. Companiile germane produc o mulțime de aparate electrocasnice de înaltă calitate. Acestea costă mai mult, dar producția germană are reputația de înaltă calitate pentru care ar merita să plătești. Vorbim despre o nișă, iar Miele, Bosch, Liebherr și alții se descurcă foarte bine în acest domeniu. Dar pentru toate avem nevoie de energie ca să le producem și nu o vom obține – ”Există riscul unui efect de domino care ar putea duce la dezindustrializarea Germaniei”.

Cine are de câștigat dacă se deschide piața aparatelor electrocasnice cu preț ridicat și valoare mare? Ar putea fi, de exemplu, General Electric? GE este o companie bine ancorată în piață, dar își fabrică o mare parte din produse în afara țării. Din cei 168 de mii de angajați ai săi în 2021, doar 55 de mii erau în America. Se laudă cu un număr mare de produse ”Made in USA”, dar scrisul cu litere mici îți spune că asta înseamnă ”70% – 90% conținut american”. Adică ”piese, operațiuni de fabrică și salarii”, ceea ce poate fi probabil analizat mai departe în ”nu atât de mult din linia noastră totală de produse este de fapt fabricată aici”. După cum știe toată lumea, directorii de companii americane au trimis producția în afara țării. Ei produceau valoare pentru acționari în timp ce Bosch și Liebherr produceau frigidere.

Pot să recapete producția? Citiți descrierea sumbră a educației americane și întrebați-vă cât de realist este să vă așteptați să recâștigați calitatea și cantitatea de producție pe care America o avea acum 70 de ani. În plus, cele mai multe evaluări ale calității plasează produsele americane cu o treaptă sub cele germane, astfel încât vor trebui să muncească din greu pentru a recâștiga reputația de calitate și fiabilitate.

Producătorii americani vor obține o parte din piața de electrocasnice pierdută de Germania, dar luați în considerare ce trebuie făcut mai întâi. Noi fabrici construite, muncitori instruiți, ingineri găsiți. Dar cea mai mare dificultate va fi cultura managerială, așa cum este descrisă în Profits Without Prosperity. Oare o suită de directori care s-a îmbogățit cu ajutorul schemelor Ponzi, jefuindu-și moștenirea, știe măcar cum să înceapă să fabrice frigidere? ”Adevărata inginerie a fost înlocuită de ingineria financiară”. Cel mai probabil, căderea producătorilor germani de electrocasnice va fi în beneficiul LG și Samsung.

Revenind la Nordstream, uitați de ”puneți-i capăt”, ”într-un fel sau altul”, ”Rusia va rămâne fără bani înainte ca Europa să rămână fără energie” – numai un conspirator ar conecta aceste puncte într-un tablou de dezinformare. De asemenea, ignorați ”interesul primordial al Statelor Unite”. Gânduri irelevante ale unor oameni fără importanță. Operațiuni ale marinei americane în iunie, august și septembrie? Coincidențe fără legătură între ele – așa cum ar spune Frank Drebin ”nimic de văzut aici”.

O logică de neclintit duce la o singură concluzie – Coreea de Sud, un gigant în ale producăției, va profita cel mai mult de pe urma morții industriei germane.

Dar nu poți exclude acțiunile stupide ale unor oameni care se cred foarte deștepți.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs