Comisarul șef Ursula von der Leyen își bate joc de europeni

Avem o mare problemă cu băieții din energie. Marii exportatori și distribuitori. Șacalii care au tăbărât pe piața lăsată liberă de ”ambițiile imperialiste” ale Rusiei.

Exportatorii de GNL (în principal, americani) au depozitele pline și livrează la foc continuu. Nu fac față cererii doar pentru simplu fapt că nu există, încă, suficiente vase de transport. Și nici infrastructura necesară în Europa.

Planul inițial de eliminare treptată a gazului rusesc de pe piața europeană a fost devansat, în mod sinucigaș, cu ani de zile. Mai întâi au venit sancțiunile, apoi Kremlinul a invocat ”probleme tehnice” la conducte (vă amintiți reacția comică a Ursulei: ”Șantaj!”), pentru ca în final să vedem sabotajul asupra NordStream 1 și 2. Un sabotaj menit să rupă total orice posibilitate a Berlinului de a reveni la sentimente mai bune față de Moscova.

În acest moment, Europa mai importă din Rusia doar 9% din necesarul de gaze (față de 40% în 2021), prin conducta subterană din Ucraina și cea submarină TurkishStream. În condițiile unei ierni friguroase, chiar și cei 9% ar conta enorm. Și asta pentru că gazele lichefiate GNL de la americani și arabi, plus cele naturale de la norvegieni și azeri nu vor reuși să umple diferența de 31%. Nu există condiții din punct de vedere tehnic. Construcția infrastructurii durează ani, nu luni.

Așadar, Europa are un deficit enorm de energie în prag de iarnă. Doar Germania ar avea nevoie de 50 miliarde metri cubi de gaz. Depozitele din UE, îndelung invocate de mass-media, asigură un mic procent din necesar. În plus, tot datorită limitărilor tehnice, din respectivele depozite pot fi extrase, zilnic, cantități insuficiente de gaze naturale.

Atât producătorii, cât și distribuitorii, își freacă mâinile. Primii le impun un preț maximal distribuitorilor, iar ultimii își recuperează banii plus profitul aferent din decontarea facturilor de la bugetul de stat. Bancherii sunt și ei foarte fericiți. Exultă.

Unele state din UE (mai precis, 15 din 27) au realizat golănia ”conjuncturală”, pricinuită de exit-ul forțat al energiei rusești ieftine. Au văzut clar că Europa a ajuns la mâna exportatorilor americani de GNL. Și că aceștia profită de golul rămas pentru a executa marele tun, față de care contractul Pfizer-Ursula reprezintă doar un amărât de bacșiș. A spune că între interesele firmelor respective și politica Pentagonului față de războiul din Ucraina nu există nicio legătură este ca și cum ai pretinde că Joe Biden își scrie singur dicursurile.

Așadar, cele 15 state i-au solicitat respectuos Ursulei von der Leyen (reprezentantul Casei Albe la Bruxelles) să ia în considerare plafonarea prețului de achiziție a gazului metan ”indiferent de sursă”. Cu alte cuvinte, inclusiv gazul adus cu vapoarele de amicul nostru Joe Biden. Cele 15 state au evitat să scrie în cerere, negru pe alb, ”GNL american”, pentru a nu atrage antipatii din partea Casei Albe. Însă mesajul a fost clar: ajunge cu bătaia de joc! Nu suntem chiar ultimii papagali ai lui Biden.

Vreți să aflați răspunsul prietenei noastre, tovarășa comisar șef Ursula? Ei bine, ca de obicei când se ridică o problemă majoră, gravă, refuzul a fost bine împachetat în termeni tehnici (îi știți, experții), meniți să aburească populimea: ”Un plafon al preţurilor cu ridicata, care să acopere atât gazele naturale lichefiate, cât şi livrările prin conducte, ar putea perturba fluxurile între ţările UE. Acest lucru se datorează faptului că semnalele de preţ nu ar mai contribui la direcţionarea fluxurilor către regiunile în care cererea este mare sau oferta este redusă.

Ați priceput, da? Ursula von der Leyen îi va lăsa pe exportatorii americani să stabilească prețul pe care îl vor. Iar europenii se vor descurca. Vor face credite în dolari. Că doar de aia există tiparniță de bani. Nu contează inflația, nu contează că economia Europei se va prăbuși. Important e ca dolarul să se simtă foarte bine.

Apropo de dolari, devine nesimțire pură și șarlatanie cruntă insistența cu care Ursula von der Leyen ne bagă pe gât tot pachetul de 120 de milioane de vaccinuri Pfizer, conștientă fiind că nu ne mai folosesc la nimic.

În timpul ăsta, procurorul șef Kovesi își schimbă zilnic costumația în aceeași combinație cromatică la modă, galben-albastru, îi trimite bezele lui Zelensky și se pregătește să stârpească marea corupție din UE. Manifestată cu predilecție în Ungaria, Bulgaria și România, unde șuții de buzunare sunt mână-n mână cu mafioții care terorizează Bruxelles-ul cu alba-neagra.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs