Problemele lanțului de aprovizionare vor persista pentru că sistemul este sabotat

Într-un interviu recent acordat Bloomberg, vicepreședintele executiv al UPS a afirmat că ”regionalizarea” lanțului de aprovizionare este esențială pentru stabilitatea economică, pe măsură ce conflictele geopolitice se extind.

Cuvântul ”regionalizare” este, practic, un cuvânt de cod pentru a descrie descentralizarea, un concept pe care reprezentantul UPS nu a dorit, în mod evident, să îl abordeze direct. Aproape toți experții în comerț și specialiștii din industrie recunosc că problemele lanțului de aprovizionare vor persista în viitorul apropiat. Iar unii încep să admită, de asemenea, (într-un mod indirect) că modelele de producție și comerț localizate sunt cheia supraviețuirii.

Este un lucru despre care eu și mulți alți economiști alternativi vorbim de un deceniu sau mai mult. Dinamica globalistă a interdependenței reprezintă un dezastru care așteaptă să se întâmple. Iar acum se întâmplă. Fără mineritul descentralizat al materiilor prime, producție locală, bunuri de proveniență locală, producție locală de alimente și rețele comerciale integrate la nivel local, nu poate exista o stabilitate adevărată. Este suficient unul sau două evenimente de criză pentru ca sistemul să facă implozie și capacitatea economiei de a satisface cererea publică stagnează. Sistemul nu se oprește complet, dar se micșorează și se degradează încet.

Războiul din Ucraina a fost țapul ispășitor în ultimele luni pentru întreruperile lanțului de aprovizionare, dar problemele au început cu mult înainte. Anii de stimulare a băncilor centrale și de creare de bani fiduciari au declanșat inevitabila alunecare de teren a inflației/stagflației despre care economiștii alternativi au avertizat.

Inflația contribuie în mod direct la scăderea producției și la întreruperea lanțului de aprovizionare, întrucât costurile cresc continuu pentru producători. De asemenea, salariile muncitorilor nu pot ține pasul cu prețurile în creștere, ceea ce îi determină pe mulți angajați să demisioneze și să își caute de lucru în altă parte. Sau să încerce să trăiască din ajutoarele sociale guvernamentale. Toate duc la o ofertă mai mică sau la o producție mai lentă și, prin urmare, la prețuri și mai mari.

Noi am avut dreptate, iar mass-media a greșit (sau a mințit).

Paul Krugman, colaborator al New York Times, a afirmat că ”nimeni nu a prevăzut acest lucru” atunci când a fost forțat recent să recunoască faptul că s-a înșelat în privința inflației. Este același lucru pe care economiștii din MSM l-au spus după prăbușirea creditelor din 2008. A fost o minciună atunci și este o minciună și acum. O mulțime de oameni au prevăzut declinul; am repetat avertismentele noastre de ani de zile, dar nu au vrut să ne asculte sau nu au vrut să fim auziți.

Krugman este probabil cel mai prost și mai arogant economist/propagandist din SUA și, deși a recunoscut cu întârziere amenințarea inflației și a lanțului de aprovizionare, după ce a susținut în ultimii doi ani că era ”tranzitorie”, acum pretinde că indicatorii de recesiune acceptați în mod tradițional ”nu mai contează” și că nu mai există o recesiune. De câte ori putem dovedi că tipul este ignorant și totuși să-și păstreze locul de muncă?

Acest tip de dezinformare este cel care ține publicul în întuneric cu privire la ceea ce este pe cale să se întâmple. Poate că din cauza prostiei și a orgoliului, sau poate ca o încercare deliberată de a menține populația docilă (eu spun că este deliberată), dar, în orice caz, poporul american este pus în mare pericol atunci când vine vorba de narațiunea falsă privind inflația și lanțul de aprovizionare. Cu cât mai mult timp sunt făcuți să creadă că dezastrul va dispărea pur și simplu de la sine, cu atât mai puțin timp au la dispoziție pentru a se pregăti.

Concluzia este următoarea: Lucrurile nu vor face decât să se înrăutățească de aici înainte. Poate încet sau poate repede, în funcție de o mână de factori.

Cea mai mare parte a lumii în acest moment este concentrată pe Taiwan și pe amenințările persistente ale Chinei de a invada. Planul larg mediatizat al lui Nancy Pelosi de a vizita națiunea insulară este un act bizar de non-discreție, în mod clar menit să instige la tensiuni mai mari între SUA și China. De ce ar face Pelosi acest lucru acum? Ei bine, nu de capul ei și cu siguranță nu este ideea lui Joe Biden, care suferă de demență. Există în mod clar alte mâini și alte interese implicate.

Statele Unite se aprovizionează din China cu aproximativ 20% din bunurile de vânzare cu amănuntul, precum și cu o mare parte din produsele medicale. Mai îngrijorător, însă, este aproape monopolul Chinei asupra metalelor rare, care fac parte integrantă din numeroase componente electronice. În plus, există o amenințare extremă: China arunca trilioane de dolari în trezoreriile americane, punând practic capăt statutului de rezervă mondială al dolarului.

Asta nu înseamnă că China se află într-o poziție excelentă din punct de vedere financiar – de asemenea, se află în pragul unei crize a datoriilor, ceea ce îmi indică faptul că vor invada într-adevăr Taiwanul (și, eventual, alte regiuni) ca mijloc de a-și extinde granițele și de a-și consolida resursele. Cu miliarde de oameni pe care trebuie să-i hrănească și să-i controleze, tentația pentru PCC de a căuta cucerirea militară este mare. Dacă o vor face, va fi în curând – în următoarele două luni, când vremea în strâmtoarea Taiwan este optimă pentru operațiuni navale.

Criza lanțului de aprovizionare se va accelera în timpul iernii, pe măsură ce stagflația va persista. Inflația va rămâne ridicată. SUA se află într-adevăr oficial în recesiune. Două scăderi consecutive ale PIB-ului înseamnă recesiune, este un fapt pe care nimeni nu îl poate schimba, inclusiv Joe Biden, Paul Krugman sau Wikipedia. Realitatea nu răspunde în fața acestor oameni. Sistemul se rupe, iar anumite persoane beneficiază foarte mult.

Un conflict regional cu China, pe lângă războiul din Ucraina, ar putea fi perdeaua de fum perfectă pentru un colaps financiar și al lanțului de aprovizionare care urma să se întâmple oricum. Dar atunci când mass-media mainstream vorbește despre declanșatori și vinovați, nu vor menționa niciodată băncile centrale și corupția politică, ci vor vorbi doar despre Rusia și China.

Așa cum am remarcat în trecut, agenda ”Marii Resetări” a WEF, FMI, BRI și a altor organizații globaliste necesită o destabilizare extinsă a ordinii existente. Cu alte cuvinte, au nevoie de o demolare controlată a anumitor piloni ai economiei. Pentru a speria publicul să accepte noile modele colectiviste și autoritare, cum ar fi ”economia partajată” (în care nu vei deține nimic și îți va plăcea), vor avea nevoie de un dezastru de mari proporții și semihaotic. Oamenii ar trebui să fie amenințați de pierderea certitudinii aprovizionării și ar trebui să fie nesiguri în fiecare zi de unde vor putea obține produsele de primă necesitate de care au nevoie.

Acest nivel de incertitudine determină apeluri pentru soluții, iar globaliștii vor fi acolo pentru a oferi obiectivele lor planificate în prealabil și pentru a ne ”salva”.

În general, inflația și penuria duc la controlul prețurilor, la raționalizarea guvernamentală, la ”ajutoare” guvernamentale cu condiții (venitul universal de bază) și, în cele din urmă, la naționalizarea întregii producții, precum și la încercarea de confiscare a proviziilor de la persoanele care s-au pregătit din timp. Redistribuirea va fi numele jocului. Poate nu anul acesta, poate nu anul viitor, dar destul de curând.

Apelurile limitate ale corporațiilor pentru ”regionalizare” survin prea târziu, la fel cum creșterile de dobândă ale Rezervei Federale sunt ”prea puțin și prea târziu”. Toți știu acest lucru, însă nu le pasă. Aceste acțiuni sunt concepute doar pentru a face să pară că au încercat să salveze sistemul, astfel încât să poată nega implicarea lor în criză.

Stagflația și penuria din lanțul de aprovizionare vor deveni problemele atotcuprinzătoare ale erei noastre. Vor fi termeni despre care se va vorbi zilnic la fiecare masă din America și, probabil, în cea mai mare parte a lumii. Sunt pericole care au fost prezise pe larg de către mass-media liberală cu mult timp înainte. NU sunt o surpriză. Și există o mulțime de instituții, corporative și guvernamentale, care ar fi putut face ceva în legătură cu ele, dar au ales să fie impasibile. Este important ca oamenii să accepte faptul că această criză nu este un produs al prostiei; este un produs al unor motive și intenții răuvoitoare.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs