Un articol publicat pe 23 iulie 2022 în presa independentă din Germania
Suntem la sfârșitul lunii iulie 2022, iar lumea trece printr-o bulversare de proporții uriașe. Implicațiile sunt atât de imense încât trebuie să ne punem întrebarea: Este posibil să asistăm nu doar la Marea Resetare, ci și la începutul celui de-al treilea război mondial?
Pentru a clarifica întrebarea, să ne uităm la celelalte două războaie mondiale.
Primul, din 1914 până în 1918, a fost o luptă pentru succesiunea Marii Britanii ca principală putere mondială și pentru coloniile sale bogate în resurse. Concurenții erau Imperiul German și SUA, ambele cunoscând un boom economic extraordinar în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Marele perdant la sfârșitul Primului Război Mondial a fost Reich-ul german, obligat să plătească reparații mari, în principal Marii Britanii, Franței și Italiei, prin Tratatul de la Versailles din 1919.
Cu toate acestea, marele câștigător nu a fost SUA ca națiune, ci marile bănci de pe Wall Street. Inițial, ele au finanțat războiul prin împrumuturi pentru diverși beligeranți. Când Germania a părut că va câștiga războiul, a șantajat guvernul de la Washington, care nu se implicase în conflict timp de trei ani, pentru a interveni în 1917. În acest fel, ei și-au recuperat banii plus dobânda de la guvernele de la Londra, Paris și Roma prin intermediul despăgubirilor.
Prin urmare, trebuie să concluzionăm: pe parcursul celor patru ani în care 16 milioane de oameni și-au pierdut viața, marile bănci de pe Wall Street au fost cele care au finanțat, au condus și, în cele din urmă, au profitat cel mai mult de pe urma războiului din fundal.
Al Doilea Război Mondial nu a fost diferit. Întotdeauna ne este prezentată ca o luptă a democrației împotriva fascismului. Fals. Naziștii nu ar fi ajuns niciodată la putere fără politica monetară a Wall Street-ului. Marile bănci americane au fost cele care au făcut posibilă frenezia de consum din anii ’20 prin acordarea masivă de împrumuturi, finalizate cu prăbușirea din 1929. Șomajul în masă, aflat la baza ascensiunii NSDAP (Partidul Nazist), a fost în primul rând o consecință a acestei prăbușiri.
În timpul războiului, băncile americane au acționat încă o dată ca niște războinici din fundal, oferind sprijin financiar tuturor părților. În cele din urmă, au fost chiar răsplătiți din plin: după ce 66 de milioane de oameni și-au pierdut viața, politicienii le-au croit băncilor un nou sistem financiar global la Bretton Woods, în 1944, prin care au reușit să pătrundă ulterior până în ultimul colțișor al pământului.
Între timp, au trecut trei sferturi de secol. Am cunoscut mai întâi boom-ul postbelic și apoi dereglementarea sistemului financiar. Rezultatul ambelor procese este că puterea Wall Street-ului este astăzi mai mare ca niciodată. În plus, a apărut o nouă forță în fundal, mult mai puternică decât băncile individuale. Este vorba de marii administratori de active, cu BlackRock și Vanguard în frunte. Acum sunt acționari importanți în toate băncile mari de pe Wall Street – fie că este vorba de JPMorgan, Citigroup, Bank of America sau Goldman Sachs – și au subjugat și marile bănci centrale ale lumii.
Așadar, avem de-a face cu cea mai mare concentrare de putere din toate timpurile în sistemul financiar. În plus, odată cu corporațiile IT din Silicon Valley, a apărut o nouă industrie care a fuzionat cu acești administratori de active. BlackRock, Vanguard and Co. sunt, de asemenea, principalii acționari ai Alphabet, Amazon, Apple și Microsoft.
Cartelul absolut gigantic al managerilor de active și al corporațiilor IT, deoarece controlează nu numai banii, ci și datele la nivel mondial, a uzurpat mai multă putere decât orice altă forță din întreaga istorie a omenirii. Cu toate acestea, are și o problemă istorică.
Piețele financiare, care au atins niveluri record, cer tot mai mulți bani și rate ale dobânzii tot mai mici. Dar, din moment ce ratele dobânzilor vor fi zero până în 2020 și nu pot fi împinse în teritoriu negativ, singura opțiune rămasă este crearea de bani. Acest lucru duce la demonetizare. Pentru a limita fenomenul, ratele dobânzilor trebuie să fie majorate. Dar asta face mai dificilă rambursarea împrumuturilor, aflate în prezent la un nivel record. În plus, lumea se află în prezent în recesiune, adică într-o contracție a producției economice.
Complexul digital-financiar se află, prin urmare, într-o încurcătură istorică. Deci, ce să facem?
Ei bine, războaiele determină creșterea prețului acțiunilor companiilor de armament, stimulează piețele financiare, cresc cererea de credite din cauza trecerii de la o economie de pace la o economie de război și creează o mulțime de locuri de muncă după distrugerile cauzate de reconstrucție. Războaiele sunt un motor economic uriaș.
Dar războaiele sunt, de asemenea, o excelentă distragere a atenției de la problemele reale ale zilei. Prin crearea de inamici, este foarte ușor să inducem în eroare majoritatea populației.
Dacă privim cu luciditate situația actuală, trebuie să tragem o concluzie: toate lucrurile care provoacă războaie sunt foarte căutate în acest moment. Ce ar putea fi mai evident pentru cei puternici în această situație decât să intre în război și fie – așa cum s-a întâmplat deja în Ucraina – să aprindă focarele existente, fie – așa cum s-a întâmplat în fața Taiwanului sau în Orientul Mijlociu – să le lase să fiarbă în permanență pentru a le aprinde și pe acestea dacă este necesar?
Primul și al Doilea Război Mondial ne-au învățat ceva: nu politicienii sunt cei decisivi. Nu are niciun rost în zilele noastre să ne uităm la Scholz, Macron, Biden, Putin sau Xi Jinping. Funcția lor este de a ne distrage atenția, de a ne induce în eroare și de a deschide astfel calea pentru agenda unei alte forțe. Dacă vrem să știm ce ne amenință, trebuie să ne uităm la forța din fundal. Și atunci ne dăm seama.
Toate condițiile pentru un al treilea război mondial sunt în prezent îndeplinite. Iar politica arată deja în Ucraina că, încă o dată, nu are nicio inhibiție în a se supune agendei din fundal și în a trimite oameni la moarte.
Nu avem o perspectivă bună, dar ar trebui să ne amintim mereu că majoritatea oamenilor sunt impasibili doar pentru că nu văd dincolo de fundal. Și au încredere în politică și în mass-media.
Totuși, această încredere a fost deja puternic zdruncinată în ultimii doi ani și jumătate și va fi zdruncinată și mai mult în săptămânile și lunile următoare. Complexul digital-financiar își menține strategia intransigentă dintr-un singur motiv: pentru că nu are altă cale de a-și menține puterea.
Dar asta nu înseamnă nimic altceva decât că pentru noi toți se deschide o fereastră istorică de oportunitate. Iluminarea poate găsi un teren fertil, poate deschide ochii multora și astfel poate iniția un punct de cotitură istoric.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60