Ce facem dacă vine haosul: fără bănci, fără medicamente, fără alimente. Doar bande de oameni disperați

Dacă Statele Unite se confruntă cu un colaps economic îngrozitor (și cu siguranță că așa va fi), va provoca acest lucru o prăbușire completă și totală a societății? Ne vom confrunta cu crime, violență, revolte și tulburări sociale la o scară fără precedent în istoria SUA? Înainte de a respinge astfel de noțiuni ca fiind o prostie absolută visată de câțiva bloggeri cu prea mult timp liber, poate ar trebui să luați în considerare ceea ce spune una dintre cele mai mari organizații de rating de credit din lume. Potrivit unui raport privind datoriile suverane realizat de Moody’s, cele mai mari cinci țări cu rating AAA din lume (inclusiv Statele Unite) riscă să se confrunte cu o creștere a costurilor datoriilor și vor trebui să pună în aplicare planuri de austeritate care amenință ”coeziunea socială”. 

În cazul în care vă întrebați ce se întâmplă atunci când ”coeziunea socială” începe să se destrame din cauza factorilor economici, uitați-vă doar la exemplele recente din Islanda și Grecia. Dacă până și Moody’s avertizează că Statele Unite ar putea ajunge în acel punct, poate că ar trebui să începem cu toții să ascultăm. Sau dacă nu veți asculta de Moody’s, atunci măcar de tipul numit drept cel mai bun cercetător de tendințe din întreaga lume. Gerald Celente, directorul executiv al Trends Research Institute, este convins că ne îndreptăm spre ceea ce el numește ”Cea mai mare depresiune”. Tabloul pe care îl face despre viitorul Americii este extrem de alarmant. Ar fi ușor să respingem previziunile sale ca fiind doar divagații, însă Celente a fost foarte exact de nenumărate ori în trecut. Având în vedere palmaresul său, ceea ce spune Celente că urmează pentru America pare a fi înspăimântător.

Este un subiect dificil de abordat, întrucât oamenii fie nu vor să creadă, fie nu sunt capabili, pentru că nu au cunoștințele necesare. Când înțelegi că țara noastră poate funcționa doar pe baza datoriilor/creditelor, nu a dolarilor fizici, vezi în sfârșit că SUA este o uriașă schemă Ponzi construită pe nimic altceva decât pe capacitatea noastră de a împrumuta bani. Statutul nostru de monedă de rezervă la nivel mondial ne-a permis să împrumutăm bani pe care nu îi avem.

Guvernul spune că în sistemul bancar american se află 10 trilioane de dolari pe care îi putem retrage cu ușurință. Cum poate fi adevărat acest lucru când există doar 1,4 trilioane de bani reali în circulație (dolari și monede), iar mai mult de jumătate se află în afara SUA? Suma nu include cele 10 trilioane de dolari datorate altor țări care ne-au cumpărat datoria. Dacă toți creditorii noștri ar veni să ne ceară banii în același timp, ar exista mai puțin de 1 dolar disponibil pentru fiecare 1.000 de dolari datorați. Economia mondială se prăbușește. 

Toate marile imperii bazate pe monede fiduciare sfârșesc în acest fel. Oamenii cu care vorbesc, cum ar fi soția și prietenii mei, nu au nicio idee despre ceea ce se va întâmpla.

Iată scenariul.  ”Agențiile guvernamentale întâmpină dificultăți în a-și face plățile. Guvernele emit bonuri pentru a-și plăti facturile. US Social Security întârzie să emită plățile către pensionari și persoanele cu handicap. Multe bănci emit avertismente cu privire la lichidități. Prețurile alimentelor cresc de la oră la oră. În loc să vorbească despre ultima emisiune nebună de la Comedy Central, toată lumea vorbește despre inflație, bani, disponibilizări în masă etc.  Mai sunt 5 zile până la colapsul economic.”   Deci, ce faceți?

Actuala noastră recesiune/depresiune se îndreaptă încet spre un rezultat negativ. Deși probabil că SUA și Canada sunt încă la 3 până la 5 ani distanță de un colaps economic, cred cu tărie că prăbușirea se apropie. Spațiul Euro se va prăbuși primul. Grecia, Venezuela și Spania s-au prăbușit deja. Italia și Portugalia vor urma în curând. Având această viziune, m-am pregătit energic în ultimii 2 ani.

Pe parcursul celor 2 ani m-am gândit adesea la cum ar arăta ultimele 5 zile înainte de colaps. Întrucât guvernele vor face totul și orice pentru a întârzia debutul unui colaps economic, așa cum ar trebui, cred că problema se va acumula până la un punct dramatic, în care economia va cădea foarte repede de pe pervaz. În condițiile în care guvernul federal al SUA a înregistrat deficite de 1.000 de miliarde de dolari în ultimii 3 ani, cât timp mai poate continua așa?   

La un moment dat, niciun guvern străin sau entitate națională nu va dori să cumpere datoria federală americană. Atunci, singura opțiune este ca Rezerva Federală a SUA să genereze bani artificiali, care să nu fie susținuți de venituri fiscale și nici de active tangibile, pentru ca Fed să cumpere datoria federală a SUA. Însă injecția continuă de monede fiduciare va declanșa o perioadă de hiperinflație. În acel moment, spirala spre colapsul economic se va accelera.

Ce se va întâmpla dacă economia SUA se prăbușește?

Dacă economia americană se prăbușește, nu veți avea acces la credite.

Băncile se vor închide. Asta înseamnă că cererea va depăși oferta de alimente, benzină și alte produse de primă necesitate. Dacă colapsul afectează guvernele locale și utilitățile, atunci apa și electricitatea nu vor mai fi disponibile. Pe măsură ce oamenii intră în panică, autoapărarea devine mai importantă. Economia revine la o economie tradițională, în care cei care cultivă alimente fac troc pentru alte servicii.

Un colaps economic al SUA ar crea panică la nivel mondial. Cererea pentru dolar și pentru titlurile de trezorerie americane s-ar prăbuși. Ratele dobânzilor ar crește vertiginos. Investitorii s-ar reorienta către alte monede, cum ar fi yuanul. Sau chiar aurul. S-ar crea nu doar inflație, ci și hiperinflație, întrucât dolarul ar deveni foarte ieftin.

Când s-ar prăbuși economia americană?

Oricare dintre următoarele șase scenarii ar putea crea un colaps economic.

Dacă dolarul american își pierde rapid valoarea, ar crea hiperinflație.

Asta ar putea forța băncile să se închidă sau chiar să intre în faliment, tăind creditarea și chiar retragerile de numerar.

Internetul ar putea fi paralizat de un super-virus, împiedicând e-mailurile și tranzacțiile online.

Atacurile teroriste sau un embargou masiv asupra petrolului ar putea opri transportul rutier interstatal. Magazinele alimentare ar rămâne în curând fără alimente.

Violențe de amploare izbucnesc în toată țara. Ar putea varia de la revolte în interiorul orașelor, un război civil sau un atac militar străin. Este posibil ca o combinație a acestor evenimente să copleșească capacitatea guvernului de a preveni sau de a răspunde la un colaps.

Unii cred că Rezerva Federală, președintele sau o conspirație internațională conduc Statele Unite spre ruină economică. Dacă acesta este cazul, economia s-ar putea prăbuși în doar o săptămână. Pentru că funcționează pe baza încrederii că datoriile vor fi rambursate, că mâncarea și benzina vor fi disponibile atunci când veți avea nevoie de ele și că veți fi plătiți la finele săptămânii. Dacă o porțiune suficient de mare din acest proces se întrerupe chiar și pentru câteva zile, se creează o reacție în lanț care duce la un colaps rapid.

Cum să vă pregătiți pentru un colaps

Este dificil să te protejezi complet de un colaps economic în SUA, deoarece se poate întâmpla fără avertisment.

În majoritatea catastrofelor, oamenii supraviețuiesc prin cunoștințele și inteligența lor și prin faptul că se ajută unii pe alții. Asigurați-vă că înțelegeți conceptele economice de bază, astfel încât să puteți vedea semnele de avertizare ale instabilității.

În al doilea rând, păstrați cât mai multe active lichide, astfel încât să le puteți retrage în decurs de o săptămână. Pe lângă slujba obișnuită, asigurați-vă că aveți abilități de care ați avea nevoie într-o economie tradițională, cum ar fi agricultura, gătitul sau reparațiile.

Asigurați-vă că pașaportul dumneavoastră este la zi, în cazul în care ar trebui să părăsiți țara în scurt timp. Pentru a fi complet pregătit, cercetați acum țările vizate și călătoriți acolo în vacanță, astfel încât să vă familiarizați cu destinația.

Păstrați-vă în bună formă fizică. Cunoașteți abilitățile de supraviețuire de bază, cum ar fi autoapărarea, căutarea hranei, vânătoarea și agricultura. Exersați în excursii cu cortul. Dacă puteți, mutați-vă în apropierea unei rezervații de animale sălbatice, într-un climat temperat. În acest fel, dacă se produce un colaps, puteți trăi din agrucultură într-o zonă relativ nepopulată.

În ceea ce privește banii lichizi, este aproape inutil să îi ai în cazul unui colaps economic real – valoarea lor ar putea fi decimată. Aurul nu pare a fi de mare ajutor, deoarece este greu de transportat și inutil într-o situație reală de supraviețuire. Dar ar fi bine să aveți o rezervă de bancnote de 20 de dolari și monede de aur, pentru orice eventualitate. În timpul multor situații de criză, ele au fost mite acceptabile.

Așadar, cum vor arăta ultimele cinci zile înainte de colapsul economic total. Iată câțiva indicatori cheie care arată că am intrat în acele ultime 5 zile.

Prețurile aurului și argintului vor cunoaște schimbări severe. Argintul va înregistra oscilații de preț de 5 dolari pe zi. Aurul va înregistra oscilații de 100 de dolari sau mai mult pe zi. Oamenii obișnuiți, inclusiv cei care nu se pregătesc, vor începe să acorde atenție prețului aurului și argintului. Aurul și argintul vor fi subiecte de știri zilnice în diverse mass-media.

Există discuții în mass-media și în cadrul surselor guvernamentale cu privire la organizarea unei vacanțe bancare, deoarece băncile prezintă un stres sever din cauza creditelor neperformante și a răscumpărării depozitelor.

Prețul muniției va crește dramatic. Oamenii obișnuiți se vor grăbi să cumpere muniție. Magazinele de arme vor fi invadate de oameni care vor dori să facă achiziții de ultim moment.

Conservele și alte alimente care pot fi depozitate vor deveni insuficiente, după ce lumea va începe să stocheze alimente.

Oamenii vor sta acasă, dacă au un loc de muncă, de teama de a nu fi departe de familiile lor. Își vor face griji cu privire la o creștere severă a criminalității, întrucât tot mai mulți oameni vor deveni disperați.

Locurile pentru persoanele fără adăpost și organizațiile caritabile locale vor fi copleșite de cereri. Articolele de știri vor arăta cozile pentru un pat gratuit sau o masă gratuită. Vor apărea cozi la pâine, întrucât guvernele vor începe să distribuie alimente oamenilor disperați.

Având în vedere că vă aflați acum în ultimele 5 zile înainte de colaps, ce măsuri ar trebui să luați?

Adunați-vă familiile și grupul de supraviețuire. Limitați orice călătorie la zonele locale.

Faceți rost de bani! Dacă mai aveți valori mobiliare sau investiții rămase (probabil fără valoare în acest moment), vindeți-le și primiți bani cash.  Lichidați-vă conturile bancare. Goliți toate cutiile de securitate din bănci. Ajungeți la bănci înainte ca ele să se închidă sau să intre în vacanță bancară. Faceți rost de bancnote mici, de 1, 5 și 20 de dolari.  Monedele vor fi, de asemenea, valoroase. Când băncile se vor închide, cărțile de credit vor fi anulate și bancomatele nu vor mai funcționa.

Dacă aveți o reședință de vară, este timpul să împachetați și să vă mutați. Dacă ordinea civilă este menținută, acordați-vă suficient timp pentru a face mai multe călătorii ca să vă mutați proviziile și echipamentul în locul unde vă retrageți.

Dacă magazinele alimentare încă funcționează, cumpărați cât mai multe conserve și alimente uscate. Conservele de carne, conservele de legume, fasolea conservată și uscată, orezul și pastele ar trebui să fie o prioritate în acest moment. Dacă v-ați pregătit de supraviețuire, ar trebui să aveți deja între 6 luni și 2 ani de alimente stocate.  Acum este momentul să vă completați rezervele, înainte de colaps. Odată ce se va produce colapsul, magazinele alimentare vor deveni câmpuri de luptă și ar trebui evitate. Iată câteva locuri alternative de unde puteți cumpăra alimente de ultim moment:

Benzinăriile au adesea multe alimente, în special gustări. La benzinării găsiți unele conserve și alimente uscate.

Magazinele de medicamente sunt adesea acum mini-magazine de produse alimentare.

Magazinele de vitamine au diverse batoane alimentare și amestecuri de băuturi nutritive.

Automatele din clădirile de birouri și școli sunt surse de achiziții alimentare de ultim moment. Din acest motiv, ar trebui să includeți o rolă de monede de 25 de cenți (sau două) în vehiculul dumneavoastră.

Restaurantele care se închid vor avea adesea alimente nevândute. Orice restaurant care s-a închis recent ar trebui contactat pentru a vă oferi posibilitatea de a cumpăra conserve la vrac.

Teatrele și sălile de cinema au adesea o mulțime de gustări de vânzare.

Vecinii care se retrag ar putea lăsa în urmă alimente pe care nu le-au putut transporta. Cred cu tărie în statul de drept și în sprijinirea poliției locale în eforturile sale de prevenire a criminalității. Așadar, nu jefuiți! Jefuirea va spori degradarea societății. Mai degrabă fiți pregătiți pentru a nu fi nevoiți să vă aflați într-o situație disperată. Mai degrabă, m-aș oferi să veghez asupra locuințelor persoanelor care urmează să plece pentru a se muta la membrii familiei lor îndepărtate.  

Dacă aveți încredere în vecinii dumneavoastră, cereți o cheie pentru a putea verifica în casele lor dacă există scurgeri de apă sau spargeri. Întrebați-vă politicos vecinul: ”Dacă nu vă întoarceți până la o anumită dată, pot să mă folosesc de uneltele sau proviziile pe care le-ați lăsat în casă?”.  Dacă în cartierul dvs. se instaurează ordinea civilă, atunci mutați proviziile vecinului în casa dvs. pentru a le păstra în siguranță, După ce vecinul se întoarce, returnați-i proviziile. Dacă nu se întoarce, atunci cel puțin proviziile nu au fost irosite.

Faceți provizii de medicamente necesare.

Cereți medicului dvs. o rețetă pentru 3 luni.

Cele mai multe asigurări de sănătate vor plăti doar pentru o lună de medicamente la un moment dat.

Spuneți farmaciei că veți plăti în numerar pentru tot ceea ce nu acoperă compania de asigurări.

Obțineți copii tipărite ale rețetelor dumneavoastră, în caz de pene de curent.

Păstrați flacoanele originale ale rețetelor, pentru a demonstra că aveți dreptul de a obține reumpleri. Stabiliți o relație cu farmacia dvs. locală, astfel încât să vă identifice ușor.

Faceți provizii de carburanți:

Benzină și motorină, de preferință în canistre metalice certificate.

Conservanți pentru carburanți pentru a întârzia degradarea lor.

Rezervoare de propan – mici și mari (rezervoarele de propan complet umplute sunt excelente pentru depozitarea pe termen lung, dacă sunt păstrate uscate și fără rugină).

Butan pentru brichete.

Lemne de foc pentru șemineu.

Fân și alte furaje pentru caii dumneavoastră.

Acum este momentul să vă aprovizionați cu alte provizii de care veți avea nevoie.

Preparate pentru copii și scutece, dacă aveți sau așteptați un copil.

Materiale de igienă intimă.

Hârtie igienică, șervețele, prosoape de hârtie.

Baterii, cât mai multe.

Muniție, cât mai multă.

Mâncare pentru animale de companie.

Următoarele sunt articole care vor deveni disponibile din ce în ce mai puține, odată ce va avea loc colapsul economic. În funcție de situația dvs., ar fi bine să vă gândiți la cât de mult ar trebui să cumpărați și să stocați pentru viitor.

Încălțăminte și pantofi, în special cizme de drumeție – oamenii vor călători mai mult după hrană și vor efectua mai multe munci manuale.  Ca urmare, încălțămintea se va uza mult mai repede. Dacă aveți copii în creștere, picioarele lor vor continua să crească, indiferent dacă sunteți în măsură să cumpărați pantofi noi sau nu. Unul dintre primele mele gesturi, dacă aș ști că urmează să aibă loc un colaps economic, ar fi să cumpăr pantofi mai mari pentru fiecare dintre copiii mei.

Echipamente de camping și drumeții vor fi la mare căutare. În calitate de  supraviețuitor, ar trebui să fiți deja aprovizionat din timp cu corturi, rucsaci, saci de dormit, unelte de gătit în tabără etc.

Detergenți – igienizarea va face diferența între sănătate sau boală după colaps. Veți lucra afară cu mâinile și veți fi mai murdar. Va trebui să fiți gata să spălați la mână și să uscați pe sârmă orice îmbrăcăminte murdară. Ca atare, va trebui să fiți aprovizionat cu produse de curățenie și detergenți.

Înălbitor – înălbitorul ca termen de valabilitate limitat. Se degradează într-un an sau doi. Înălbitorul este foarte valoros pentru a menține salubrizarea casei, curățarea hainelor și conservarea apei.

Următoarele sunt articole pe care probabil că nu le veți putea achiziționa în ultimele cinci zile înainte de colaps.

Aur și argint – Este probabil ca puțini oameni să își ofere aurul sau argintul spre vânzare, cu excepția cazului în care sunt disperați pentru hrană.

Arme (puști, carabine, pistoale, revolvere, puști de vânătoare) – Armele vor fi puține, deoarece va fi un iureș de aprovizionare înainte de colaps. Ar trebui să fiți deja pregătit cu gama de arme defensive. Ar trebui să fiți deja instruit cu privire la utilizarea, curățarea, întreținerea și reparațiile minore ale armelor dumneavoastră. Ar trebui să fiți deja conștient de practicile de siguranță adecvate și de legile privind armele de foc din localitatea dumneavoastră.

Muniție – Așteptați-vă ca toată muniția să fie cumpărată. Unele localități îngheață vânzarea de arme și muniție, înainte sau în timpul unei dezastre civile.

Generatoare de energie – se vor epuiza rapid, dar ar putea fi o risipă de bani. Deoarece combustibilul va deveni greu de procurat, majoritatea generatoarelor de energie electrică vor deveni inutile în decurs de o lună. Dacă cumpărați un generator de energie, alegeți unul care acceptă mai mulți combustibili, cum ar fi alcool, propan, gaz natural și motorină. Dacă sunteți în măsură să vă generați propriul alcool pur sau biodiesel, veți avea un mare avantaj. Cea mai bună configurație este un șemineu cu lemne și o sobă de gătit cu lemne în bucătărie, împreună cu un spate robust și un topor ascuțit.

Panouri solare (și bateriile aferente pe termen lung) – dacă aveți propria configurație de panouri solare și sunteți capabil să vă conduceți gospodăria și să reîncărcați baterii mici de la energia solară, veți avea un avantaj. Dacă vă doriți o astfel de configurație, va trebui să aveți acest lucru cu mult înainte de un colaps. După o prăbușire, fiți atenți la furtul de panouri solare. Panourile solare vor face din gospodăria dvs. o țintă pentru oamenii răi.

Cărțile pot fi cea mai bună investiție înainte de colaps.

Carnivore’s Bible (este un cunoscut procesator de carne care oferă servicii de procesare a cărnii la comandă la nivel local și în tot statul Montana și nu numai. Indiferent dacă nevoile dvs. sunt pentru procesarea cărnii de vânat domestic sau sălbatic)

Cartea pierdută a remediilor PDF (conține o serie de rețete medicinale și de plante medicinale pentru a face remedii de casă din plante și ierburi medicinale. Bolile și afecțiunile pot fi înfrânte prin administrarea remediilor indicate în această carte. Scriitorul susține că bunicul său a fost învățat despre fitoterapie și vindecare în timp ce se afla în serviciul activ în cel de-al doilea război mondial și că a tratat mulți soldați cu leacurile sale făcute în casă).

Easy Cellar (Informații despre construirea și gestionarea pivniței, plus planuri imprimabile – The Complete Root Cellar Book).

The Lost Ways (Aflați secretele demult uitate care i-au ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască foametei, războaielor, crizelor economice și oricărui alt lucru pe care viața l-a aruncat asupra lor)

LOST WAYS 2 (Cuvântul zilei: Pregătiți-vă! Și faceți-o în stilul vechi, așa cum au făcut-o strămoșii noștri și au reușit cu mult timp înainte de noi, pentru că ceea ce ne așteaptă va necesita tot ajutorul pe care îl putem primi. Urmăriți acest videoclip și învățați cele 3 abilități care au asigurat supraviețuirea strămoșilor noștri în vremuri grele, de amărăciune și război).

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Va fi bine !
    Ne vom supune legilor Naturii , dar fara statul criminal care e pe punctul sa duca Lumea la pieire.
    Sa speram ca va fi neutralizata mai devreme !

  2. Propagandă de doi bani prin scenarii apocaliptice și promovarea fricii că instrument al dezordinii sociale. Manipulare cu informații trunchiate și adevăruri spuse pe jumătate în mod tendențios. In lumea de azi orice este posibil prin minciună, manipulare josnică și propagandă mincinoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs