Sprijinul derutant al Poloniei pentru Ucraina

Este timpul pentru o lecție de istorie. Să presupunem că sunteți polonez și că aveți două rude care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial. Una dintre ele a fost ucisă în masacrul de la Wolyn, iar cealaltă a fost executată în Pădurea KatynJos. Ar fi vreo diferență dacă v-aș spune că masacrul de la Wolyn a fost executat la ordinul naționalistului ucrainean Stepan Bandera, în timp ce masacrul din Pădurea Katyn a fost condus de Lavrentiy Beria, care provenea din Georgia? Ar mai conta pentru dumneavoastră? Pe cine ați urî mai mult? Ucraina sau Georgia?

Acum permiteți-mi să adaug câțiva factori care complică situația. Peste 100.000 de civili polonezi, majoritatea femei și copii, au fost uciși în timpul masacrului de la Wolyn de către fanaticii lui Stepan Bandera, în timp ce 20.000 de ofițeri, profesori și avocați polonezi au fost exterminați de către georgianul Lavrentiy Beria, întâmplător șeful NKVD-ului sovietic. Bandera i-a ucis pe polonezi pentru că dorea să asigure puritatea rasială a Ucrainei. Beria i-a executat pe ofițerii și elita poloneză pentru că dorea să elimine viitoarea opoziție politică. Care dintre acești monștri este cel mai rău? (Sper ca fiecare dintre ei să ardă în Iad).

Pot să înțeleg cum cineva ar putea susține că ceea ce a făcut Bandera s-a dovedit a fi mai rău, întrucât a fost fundamentat pe rasism. Și a fost de cinci ori mai rău decât numărul de cadavre din Pădurea Katyn. Dar permiteți-mi să adaug câteva complicații suplimentare.

Liderul Uniunii Sovietice, Iosif Stalin, este defăimat pentru că a semnat un pact cinic cu Adolf Hitler care a împărțit Polonia între cei doi tirani – Germania a primit vestul, iar Uniunea Sovietică a primit estul. Știați că Stalin nu este rus? La fel ca și compatriotul său, Beria, Stalin s-a născut și a crescut în Georgia. Și știați că Stalin, îngrijorat de securitatea la granița de vest a Uniunii Sovietice, a încercat mai întâi să ajungă la o înțelegere cu britanicii, dar a fost refuzat (din Wall Street Journal):

Profesorul Ian Ona Johnson omite dovezile că sovieticii au încercat să stabilească o coaliție anti-Hitler în perioada premergătoare războiului. Cercetările recente confirmă numeroasele eforturi depuse de Iosif Stalin de a ajunge la Marea Britanie și, prin intermediul acesteia, la alte guverne occidentale, pentru a se alătura în prezentarea unui front unit împotriva lui Hitler. În cel mai important dintre acestea, ambasadorul sovietic în Marea Britanie, Ivan Maisky, a abordat în repetate rânduri guvernul Chamberlain cu privire la o astfel de alianță. Nevoit să se alieze cu comuniștii, Neville Chamberlain a răspuns în diferite momente fie ignorând aceste rugăminți, fie încetând discuțiile care ar fi putut duce la o descurajare a lui Hitler.

Când aceste deschideri au eșuat, sovieticii s-au îndreptat către Germania pentru a căuta o alternativă care să-i protejeze și, nu întâmplător, să-i recompenseze cu extinderea teritoriului. Demersul nu scuză sau diminuează în niciun fel răul Pactului Molotov-Ribbentrop și nici nu neagă legitimitatea punctului de vedere mai larg al profesorului Johnson, dar trebuie să cunoaștem datele istorice.

Polonezii au alte motive pentru a-i urî pe sovietici. Atunci când armata poloneză s-a ridicat la Varșovia împotriva naziștilor, ei au sperat că armata sovietică care se apropia va veni în ajutorul lor:

Revolta de la Varșovia (în poloneză: powstanie warszawskie; în germană: Warschauer Aufstand) a fost o operațiune majoră din al Doilea Război Mondial a rezistenței poloneze clandestine pentru a elibera Varșovia de sub ocupația germană. A avut loc în vara anului 1944 și a fost condusă de Armata Națională a rezistenței poloneze (în poloneză: Armia Krajowa). Revolta a fost programată să coincidă cu retragerea forțelor germane din Polonia înaintea avansului sovietic[15]. În timp ce se apropia de suburbiile estice ale orașului, Armata Roșie a oprit temporar operațiunile de luptă, permițându-le germanilor să se regrupeze și să învingă rezistența poloneză, apoii să distrugă orașul ca represalii.

Când Polonia a căzut sub control sovietic la sfârșitul războiului, Stalin a intensificat o campanie de teroare:

În timpul celei mai opresive faze a perioadei staliniste (1948-1953), teroarea a fost justificată în Polonia ca fiind necesară pentru a elimina subversiunea reacționară. Multe mii de persoane percepute ca fiind oponenți ai regimului au fost judecate în mod arbitrar și un număr mare de persoane au fost executate.

Acum, iată o întrebare – de ce nu urăsc polonezii Republica Georgia (nu statul din Statele Unite)? Cei doi tipi responsabili pentru luarea deciziei care a dus la moartea a zeci de mii de polonezi – Josef Stalin și Lavrentiy Beria – erau georgieni, nu ruși.

Încă un fapt amuzant. Rusul Mihail Gorbaciov a fost cel care a anulat ani de zile negările sovietice cu privire la crimele din pădurea Katyn și a emis scuze oficiale pentru acțiunea oribilă a Uniunii Sovietice.

Furia polonezilor față de liderii sovietici și față de comunismul sovietic pentru anii de pierderi și suferințe este de înțeles și justificată. Dar Rusia modernă nu este un stat comunist. Departe de aceasta. Partidul Comunist al Rusiei nu mai deține puterea:

În ultima rundă de alegeri din Rusia, Partidul Comunist al Federației Ruse (CPRF), succesorul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, a obținut 57 din cele 450 de locuri în Duma de Stat. Este al doilea cel mai mare partid din camera inferioară a parlamentului, după partidul Rusia Unită al președintelui Putin.

Acestea sunt faptele. Nu este vorba de o interpretare politică. Rusia lui Putin este descrisă într-o publicație care nu-l simpatizează pe Putin sau Rusia (as.com):

Guvernul lui Putin nu este nici comunist, nici măcar socialist. Este un guvern reacționar și de dreapta. Rămășițe ale trecutului sovietic al Rusiei există sub forma comuniștilor ruși, care au un sprijin deloc neglijabil în interiorul statului.

Scopul meu prin aceste rânduri este de a vă reaminti că istoria este nuanțată și complexă. Odată cu actualul război din Ucraina, suntem martorii dorinței Poloniei nu numai de a ignora genocidul etnic comis de eroul Ucrainei, Stepan Bandera, ci și de a susține cu entuziasm naționaliștii ucraineni care urăsc Rusia și îl venerează pe Bandera. Istoria este plină de povești despre prieteni de pat ciudați, care se înțeleg bine unii cu alții. Cât va dura actuala poveste de dragoste dintre Polonia și Ucraina? Nu știu, dar următoarele câteva luni vor dezvălui probabil dacă aceasta este o căsătorie de conveniență sau o relație de durată.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Pilsudski a murit in 1935. Regiunea sudeta a fost alipita Germaniei in octombrie 1938. E adevarat ca Polonia a luat o bucata in care polonezii erau majoritari.

  2. IMBECILII DE POLONEZI VOR SA JOACE IN LIGA MARE A SUPERPUTERILOR DAR VOR AJUNGE SA JOACE IN LIGA FRAIERILOR LA FEL CA IN WW2 CAND AU MARSAT IN MARTIE 1939 LA INVADAREA CEHOSLOVACIEI SI PESTE NICI 6 LUNI LE-A TRAS-O HITLER DE AU AJUNS SCLAVETII REICH-ULUI NAZIST TIMP DE 4 ANI….IMBECILUL CARE GIRA POLITICA FASCISTO-REACTIONARA A POLONIEI IN ACELE VREMURI ERA RETARDATUL DE GENERAL PILDSUSKI….

    • COMPLETARE…POLONIA A PARTICIPAT LA OCUPAREA UNIR LOCALITATI DE GRANITA ALE CEHOSLIVACIEI CU POLONIA LA INVITATIA LUI HITLER CARE CANTA CANTECE DE SIRENA POLONIEI PENTRU A ADORMI VIGILENTA POLONIEI CA VIITOARE VICTIMA IAR PILSUSDKI CARE MURISE IN „35 IMPRIMASE POLONIEI O POLITICA EXTERNA PRO FASCISTA SI REACTIONARA…NATIONALISTA…POLONIA A REFUZAT SA FACA PARTE DIN MICA INTELEGERE…..ALATURI DE ROMANIA…CEHOSLOVACIA….GRECIA…JUGOSLAVIA…TURCIA…

  3. E o relație de Sindromul Stockholm, care descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Persoanele captive încep prin a se identifica cu răpitorii, ca un mecanism defensiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs