Repercusiunile economice ale politicii administrației Biden

Warren Strauss este un prieten drag și un om înțelept în lumea finanțelor și a investițiilor. Mi-a trimis zilele trecute următorul text fără să se gândească că îl voi publica. I-am cerut permisiunea și el mi-a dat undă verde.

Ne aflăm într-un declin brutal al pieței de capital. Dacă ultima recesiune de lungă durată a fost cea din 2000-2002 (adică 2 ani și jumătate), atunci cea care urmează are toate premisele să fie mult mai rea. Cât de mult mai rea este greu de spus.

Iată motivele:

  1. Inflația fierbinte structurală – este rezultatul politicii interne actuale a SUA care restricționează mineritul, forajul pentru resurse naturale pe terenurile federale americane și forajul în largul mării. În același timp, inhibă proiectele care facilitează circulația și depozitarea petrolului, a gazelor naturale precum și mineritul pentru minerale importante, cum ar fi cuprul, platina, nichelul, litiul. Nu ar trebui să fiu nevoit să explic acest lucru, dar politica limitează producția, ceea ce limitează oferta disponibilă, ceea ce determină creșterea prețurilor. Remediul pentru prețurile ridicate ar fi inversarea politicilor miniere restrictive. Sunt șanse să se întâmple asta similare ca un bulgăre de zăpadă să apară într-un climat cald, undeva pe glob. Președintele Biden încurajează exploatarea minieră și forajul în alte părți ale lumii (reguli pentru tine, nu pentru mine), cum ar fi Venezuela, Orientul Mijlociu și aduce acești combustibili fosili aici. Ceea ce este patetic de ipocrit și ne diminuează autosuficiența și independența. Și trimite banii cetățenilor noștri în conturile unor națiuni străine, ostile Statelor Unite.
  2. Inversarea politicii FED a redus constant ratele dobânzilor la zero din 2008 și, mai mult, a creat fonduri pentru a finanța explozia (da, explozia!) datoriei Trezoreriei SUA de la 4 trilioane de dolari în 2000, la 30 de trilioane de dolari în prezent. Situația este aproape de nereparat. A. În anul 2000, Fed Funds era la 5%. Astăzi, Fed Funds este de 1,0%.   B. În 2000, Trezoreria pe 10 ani era la 8%, în prezent Trezoreria pe 10 ani este de 2,8% C. În 2000, raportul dintre datoria Trezoreriei și PIB era de 20%, astăzi este de 120%.

 

  1. Instabilitate globală din Europa de Est și agresiunea Chinei în Hong Kong și Taiwan. O mare problemă pentru autosuficiența și independența noastră este faptul că o cantitate substanțială din tehnologia utilă Statelor Unite este achiziționată din zone geografice în care un regim ostil controlează fabricile. Este cazul Chinei însăși, precum și al Taiwanului. Există un risc de limitare a aprovizionării și un risc real ca hardware-ul să conțină coduri integrate ce pot provoca daune utilizatorilor din SUA și din lumea occidentală. Ceea ce crește riscul de insecuritate cibernetică (principala utilizare a criptomonedelor pentru plata răscumpărărilor), precum și de insecuritate funcțională, cum ar fi rețeaua de distribuție a energiei electrice, rețeaua de telefonie mobilă sau rețeaua bancară.

Mai rău, reacția politică occidentală la războiul Rusiei în Ucraina a înrăutățit inflația, încercând să pedepsească Rusia cu politici de boicot și sancțiuni.  Acum, UE este disperată să înlocuiască aprovizionarea rusă cu petrol și gaze, însă infrastructura de transfer de energie are nevoie de mai mulți ani pentru a fi construită.  Prin urmare, UE a revenit la arderea de energie murdară, cum ar fi cărbunele, centralele atomice etc., și la un cost ridicat.  Fenomenul afectează cel mai mult clasa cu venituri mici.

Va exista un deficit imens de gaze naturale pentru următorul sezon de iarnă, ceea ce va menține prețurile interne și globale ale gazelor naturale la nivelurile actuale sau va provoca noi creșteri. Nu putem spune cu certitudine, dar cererea va exista cu siguranță. Iar China este pregătită să se năpustească asupra Taiwanului fără prea multe consecințe din partea Occidentului.

  1. O fraudă ciudată ar putea să apară în Social Media cu privire la modul în care Advertiserii au fost facturați pentru publicitatea produselor sau serviciilor către conturi false. Este foarte probabil ca agenții de publicitate să își analizeze plățile anterioare și plățile viitoare, amenințând modelele de afaceri ale companiilor de social media. În acest caz, și bănuiesc cu tărie că așa va fi, proiecțiile privind creșterea veniturilor și a profitului pentru companiile de social media vor fi remodelate, contribuind la o scădere a valorii reale, nu doar a valorii percepute. S-ar putea ca evaluările actuale ale companiilor de social media să fie încă supraestimate, iar scăderile bruște ale prețurilor acțiunilor lor să fie ”în cărți” pentru următoarele trimestre.

Există mai multe riscuri, cum ar fi politicile fiscale distructive, tulburările civile interne, ciocnirea ideologiilor interne, asaltul asupra sistemului judiciar din SUA și continuarea fraudelor grosolane la vot. Precum și politica de sănătate publică construită pe ipoteze false, doar pentru impunerea de încălcări ale libertăților.

Nu pot să mă gândesc la o perioadă din viața mea (născut în 1952) mai periculoasă decât acum. Nici măcar criza rachetelor cubaneze nu a avut atâtea amenințări diferite din atâtea surse diferite. A fost o amenințare existențială percepută ca atare din partea unei puteri nucleare, Rusia, chiar lângă granița noastră.  Mi se pare familiar astăzi, cu NATO comasând forțe agresive la granița Rusiei și promovând încă din 2020 ideea de a admite Ucraina în NATO.

Apropo de investiții la bursă, merită atenție gazul natural lichefiat. Oarecum la fel de utili sunt producătorii de cupru, nichel, oțel, minereu de fier, metale din grupul platinei, aur (desigur), argint și îngrășăminte fosfatice pentru a atenua viitoarele penurii alimentare.

Piețele bursiere au cunoscut până acum lichidări facultative sau voluntare.   Așteptați doar până când piața va intra în etapele care preced și ajung la lichidarea involuntară, sau ”vânzarea forțată”. Efectul de levier financiar își va distruge propria bogăție.  Astăzi încă mai auzim platitudini iraționale de încurajare pentru a investi în acțiuni. Încă sunt naivi care speră că randamentele pozitive ne așteaptă chiar ”după colț”.

Emisiunea de televiziune din anii 1970, The A TEAM, în care se regăseau expresiile cu tonul emfatic al vocii energice a domnului T, cum ar fi ”There will be Pain” sau ”I mility the fool…” au redevenit relevante astăzi pentru cei care sunt dispuși să fie inteligenți și să își folosească aptitudinile în scopul autoconservării.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs