Adevărul despre un război nuclear potențial între SUA și Rusia

Dr. Peter Vincent Pry

Dr. Peter Vincent Pry (ex-angajat al CIA, vezi note de subsol) a fost intervievat de Canadian Prepper, iar materialul video se află pe canalul său de Youtube. Mai jos am selectat fragmente sugestive ale acestui interesant interviu.

Ideea că un război nuclear este de necâstigat a fost profund încorporată în cultura noastră strategică și în valorile civilizației iudeo-creștine. Vorbim despre credința în teoria războiului just și limitarea daunelor colaterale la populația civilă. În societățile libere care se bazează pe democrații, cel mai valoros lucru, cel puțin teoretic, se presupune a fi oamenii. În consecință, armele de distrugere în masă care amenință oamenii sunt aproape de neconceput. Ca si ideea că un război nuclear sau un tip de război ce utilizează arme de distrugere în masă ar putea fi câstigat. Și asta pentru că distrugi lucrul care este cel mai valoros pentru tine.

Dar culturile strategice ale statelor autoritare și totalitare nu pun cea mai mare valoare pe viața oamenilor. Aceste culturi pun cel mai înalt pret, de exemplu, pe ideologie. Sau pe elitele care conduc acea societate și sunt vârfurile de lance ideologice. Fie că vorbim de credința în marele naționalism rus sau credința în comunism. Sau poate credința în statutul semi-divin al lui Kim Jong Un din Coreea de Nord. Sau credința în islamul radical.

Dacă aceasta este cea mai mare valoare a ta și oamenii sunt doar un mijloc de atingere a scopului, atunci poți concepe o victorie într-o circumstanță în care ai pierdut milioane de vieți într-un conflict. Important rămâne să îți atingi obiectivele ideologice geo-strategice. Puteți urmări fenomenul, de exemplu, în victoria sovietică din al doilea război mondial. Au murit 30 de milioane de oameni!

De fapt, Khar-kraine (Kharkiv-Ukraine), chiar zona în care Rusia a invadat astăzi în Ucraina, a fost numită ”pământuri însângerate”. Zona de la Ucraina către Europa de Est sunt pamânturile însângerate în care 30 de milioane de soldați sovietici au murit – și asta este considerată o mare victorie, chiar dacă i-au costat 30 de milioane de vieți! Aici, în vest, nu am făcut niciodată un astfel de sacrificiu. Nu am pierdut o atât de mare parte din populaţia noastră. Pierderile Statelor Unite în al doilea război mondial au fost de câteva sute de mii de oameni. Incomparabil cu nivelul de 30 de milioane de oameni. Și, probabil, nu am fi considerat-o drept o victorie dacă ar fi trebuit să plătim un astfel de cost groaznic.

Adevărul este că noi avem culturi strategice foarte diferite – trebuie să rețineți acest lucru. În special aici, în America de Nord. Cred că pentru canadieni și în Statele Unite, în amândoua țări, avem o istorie lungă în care am fost izolați de războaiele din Europa și Asia prin mijlocirea oceanelor Atlantic și Pacific. Singurul mare război pe care l-am avut aici, în Statele Unite, a fost războiul civil. Cel mai sângeros  – au murit 750.000 de oameni, dar în rest am avut o viață foarte bună aici, în America de Nord. Accentul nostru a fost pus pe prosperitatea economică. Am trăit o viață bună. Ne-am implicat în războaie în străinătate atunci când am crezut că a trebuit, dar nu am experimentat niciodată genul de distrugere în masă pe propriile noastre teritorii. Așa cum țări precum Rusia le-a avut, care are o cultură strategică foarte diferită de a noastră.

Întorcandu-ne înainte de timpurile moderne, întorcandu-ne la vremurile mongolilor și înainte de a fi fost expuși la numeroase invazii din alte țări, rușii au ”experimentat” distrugerea în masă a populației lor civile. Cele pe care le știm, începând cu aproximativ 1.000 de ani în urmă: invazii ale mongolilor, invazii ale imperiului suedez, invazii ale Germaniei în timpul pre-modern. Au fost cruciade creștine lansate din Germania împotriva unei părți a Rusiei. Invadată de Napoleon, invadată de Germania din nou in Primul Razboi Mondial și apoi de Hitler.

Așadar, cultura lor strategică aș numi-o paranoică din perspectiva noastră. Dar din perspectiva rușilor, având în vedere istoria lor, nu este paranoic să se gândească: ”Aoleu, vom fi invadați!” Asta se întâmplă foarte frecvent și ei trebuie sa fie pregătiti pentru un război masiv, pe teritoriul lor. Un război total, care vizează distrugerea poporului lor – este o credință înrădăcinată în cultura strategică rusă într-un mod nespecific culturii noastre. Căci noi am fost obișnuiți cu pace și cu războaie limitate. Cu obiective limitate. Noi nu ne angajăm în a purta războaie de genocid împotriva adversarilor noștri. De fapt, am vrea să le reconstruim și să le transformăm în democrații, dacă asta e posibil. De asta ne-am dus la război.

Și, ca o consecință a credinței noastre că un război nuclear este de necâștigat (pentru că ar fi un lucru atât de distructiv), am adoptat o atitudine de fațadă în legătură cu forțele noastre strategice. Oamenii cred că atitudinea nucleară rusească și atitudinea noastră nucleară sunt aceleași. Nu, nu sunt! Sunt la fel de diferite ca noaptea și ziua! Ceea ce avem comun este doar că ambele părți au rachete balistice intercontinentale, submarine și bombardiere strategice. Dar aici se termină similaritățile.

Atitudinea noastră strategică este poziționată pentru transparență, evitarea și descurajarea războiului nuclear. Deci, cele mai multe dintre armele americane nu sunt rachete balistice intercontinentale – ICBM, care să poată fi lansate în câteva minute. Am dat jos chiar și focoasele nucleare multiple astfel încât fiecare ICBM poartă un singur focos. Este un semnal către Rusia că nu plănuim o primă lovitură împotriva lor. Pentru că dacă plănueşti o primă lovitură, îţi construieşti rachete ICBM capabile s-o facă. Pui mai multe focoase pe ele, astfel încât o singură rachetă să poată distruge multe silozuri nucleare, multe ţinte. Noi nu facem asta. De fapt, forța ICBM este cea mai mică parte a triadei noastre. Ne bazăm mult mai mult pe rachetele balistice lansate de pe submarin, care nu sunt echipate cu rachete balistice intercontinentale. Au rachete cu rază medie de acţiune, aşa că submarinele noastre trebuie să fie scoase în ocean pentru a ataca Rusia. Iar ei pot vedea că submarinele noastre sunt în port. Cea mai mare parte a submarinelor nucleare nu le ținem in misiune pe mare! Doar aproximativ o treime dintre ele sunt pe mare pentru a supraviețui unui atac nuclear.

Cele mai multe dintre ele sunt ancorate în port și adversarii noștri pot vedea asta. Deci, ei pot vedea că nu ne-am mobilizat forțele pentru a lansa un atac surpriză împotriva lor. Și bombardierele – da, bombardierele – avem mai multe focoase pe ele decat avem pe ICBM, dar durează 3 zile să ne mobilizăm forțele aeriene de bombardament nuclear. Deci mobilizarea lor e ceva ce s-ar vedea. Nu suntem în poziția de a declanșa un atac nuclear surpriză în orice zi am dori, fără ca rușii să observe.

Ruşii sunt diferiţi. Ei nu au uitat niciodată numeroasele atacuri surpriză pe care le-au suferit. Inclusiv operațiunea Barbarossa, când Germania nazistă aproape a cucerit Uniunea Sovietică. Aproape că a distrus-o într-un atac surpriză masiv. Iar conducerea lor militară a promis: ”Nu vom mai fi niciodată surprinși! Dacă există vreodată un alt război, noi vom fi cei care fac atacul surpriză!” Și ei au adaptat forțele lor strategice pentru a face exact acest lucru. Cele mai multe dintre focoasele lor sunt pe rachete balistice intercontinentale, gata să se lanseze în câteva minute. Chiar și submarinele lor au rachete balistice intercontinentale, așa că nu trebuie să se poziționeze în vreo locație specifică pe ocean pentru a ne ataca. Ei pot lansa chiar de la ancoră în port și ne pot lovi la fel ca și rachetele ICBM lansate din silozurile de pe uscat.

Chiar și submarinele lor cu rachete balistice aflate în misiune, spre deosebire de noi, nu stau expuse. De obicei nu-și trimit submarinele în zonele adânci ale Pacificului și Atlanticului. Ei se tem că ne-am folosi submarinele noastre de atac pentru a le surprinde și ataca submarinele lor cu rachete balistice. De aceea își protejează submarinele de un atac surpriză prin menținerea în zone protejate, în Marea Albă și Marea Okhotsk, puternic apărate de marina lor. Au cabluri pe fundul acestor mări, sub apă, astfel încât submarinele să poată intra in mod protejat în reţeaua de comandă şi control de comunicare cu comandamentul rus. Deci, nu putem asculta ordinele pe care le primesc, pentru a afla dacă sunt ordine de de-escalare, coduri de deblocare a armamentului nuclear sau mesaje urgente de acțiune nucleară. Ei pot mobiliza fortele lor nucleare în secret prin comunicarea prin aceste cabluri submarine, la fel cum pot mobiliza toate armele nucleare din Rusia. Ei pot mobiliza forțele lor în secret, fără ca noi să aflăm, și apoi pot lansa un atac nuclear surpriză.

Singura parte a forțelor strategice rusești care este foarte vizibilă pentru noi sunt  bombardierele lor nucleare. Bombardierele, din cauza naturii acestor tipuri de avioane, trebuie să fie alimentate cu combustibil, trebuie să aibă piloţi, trebuie să încarci armele nucleare – e un lucru foarte vizibil. Dar ei au practicat și au exersat acţiunea militară fără mobilizarea bombardierelor nucleare, astfel încât noi am vedea că flota lor de bombardiere nucleare nu a fost mobilizată. Acesta ar fi pentru noi un indiciu că ei nu sunt gata pentru un atac surpriză. Și s-ar crea speranța că am interpreta greșit lipsa lor de mobilizare a bombardierelor nucleare, astfel încât noi să nu ridicăm gradul de alertă nucleară și să ne pregătim de reacție.

De fapt, este exact poziția în care ne aflăm astăzi. Până acum a sunat ca o discuție teoretică, dar cu câteva duminici în urmă, pe 27 februarie, dictatorul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat o alertă specială de luptă pentru forțele sale nucleare strategice. Și a coborât într-unul dintre sutele de adăposturi subterane de comandă și control. Sunt facilități subterane uriașe îngropate sub sute de metri de granit solid, unde fiecare dintre ele poate găzdui 30.000 de oameni din conducerea militară și politică rusă. Sunt impermeabile la atac nuclear. Este una dintre dovezile că ei cred că poți lupta și câștiga un război nuclear, pentru că cel puțin elitele lor pot supraviețui unui astfel de atac. Dar ei au, de asemenea, capacități masive de apărare civilă. De exemplu, toate stațiile sistemului imens de metrou din Moscova au uși ce rezistă exploziei nucleare. Nici una din stațiile noastre de metrou nu are aşa ceva. Deci, ei pot muta populația din Moscova jos, în statiile de metrou, pot închide ușile și ar avea o șansă mult mai bună de a supraviețui unui atac nuclear, dacă ceva de genul ăsta s-ar întâmpla.

Dar oricum, ultimul lucru pe care orice adversar (fie că este vorba de ruși sau de Statele Unite) ar avea de gând să atace, sunt orașele. Pentru că obiectul unui război nuclear, dacă doresti să-l câștigi, este de a dezarma adversarul, cu scopul de a distruge bombardierele sale, rachetele ICBM și submarinele nucleare chiar în port. Acesta ar fi planul in cazul in care esti primul care lanseaza un atac nuclear. Abia apoi ai putea ține orașele ostatic și socilita: ”Predă-te acum sau vom începe să distrugem orașele unul câte unul!” Ăsta e planul rusesc: ei nu au fost de acord cu ideea de distrugere reciprocă asigurată. Ei ne-au încurajat să credem în distrugerea reciprocă asigurată, astfel încât să nu le copiem planul lor de a câștiga războiul. Vor să ne concentrăm doar pe descurajarea nucleară!

Să sperăm că nu e prea târziu, pentru că Administrația Biden nu a fost dispusă să admită că Rusia a trecut cu adevărat la un nivel ridicat al gradului de alertă a forțelor sale nucleare. Cred că acest lucru are la bază motive politice! Cei din Administrația Biden nu doresc să adauge la umilirea lor în Afganistan încă o umilință. Și chiar mai rău, să trebuiască să explice poporului american care este politica administrației legată de Ucraina. Cu alte cuvinte, ce este atât de important pentru țările din Vest legat de Ucraina încât să fim dispuși să ajungem la un pas de un război nuclear cu Rusia. Și nu dau vina doar pe Biden. Cei din Partidul Republican, care se dau mari cocoșei sprijină ideea de a sări în ajutorul Ucrainei, vor să ne implice într-un război în Ucraina. Și asta pentru că sunt încurajați de informațiile pe care le primesc.

Aproape toate informațiile noastre despre ceea ce se întâmplă pe teren, în Ucraina, vin de la guvernul ucrainean. Acesta vrea ca noi să sărim în sprijinul lor și vor să ne implice în război pentru a ajuta ucrainenii să câștige. Informația vine, de asemenea, de la Administrația Biden, pentru că președintele Biden nu vrea ca discuția să fie despre aruncarea pe fereastră a 50 de ani de credibilitate a Americii. Garanțiile noastre de securitate pentru aliații noștri sunt toate bazate pe credibilitatea noastră. Iar această credibilitate este un lucru prețios.

Dar Biden a riscat totul în Ucraina prin trasarea unei linii în nisip, spunând: ”Rusia, nu cumva să treci această linie!” Putin a trecut peste această linie cu tancurile. Biden și oamenii săi de la Casa Albă nu doresc ca discuția să fie despre asta! Deci, ei au un interes în a ne convinge: ”Ei bine, a trecut Putin linia, dar rușii nu sunt câștigători. Ei o duc foarte rău în Ucraina, s-au împotmolit, pierd războiul”. Acest lucru are menirea să încurajeze oamenii să vrea să se implice în război. Să vrea să sară la luptă.

Și cred că ar fi o greșeală gravă pentru că nu putem avea încredere în ceea ce ni se spune despre modul în care decurge războiul acolo. Ceaţa războiului e foarte groasă!

…………………………..

Dr. Peter Vincent Pry este directorul executiv al Task Force on National and Homeland Security, un consiliu consultativ al Congresului dedicat protecției Statelor Unite împotriva impulsurilor electromagnetice (EMP), a atacurilor cibernetice, a terorismului de distrugere în masă și a altor amenințări la adresa infrastructurilor critice civile.  Dr. Pry este, de asemenea, director al Forumului de strategie nucleară al Statelor Unite, un consiliu consultativ al Congresului dedicat dezvoltării de politici de combatere a armelor de distrugere în masă.  În 2015, Dr. Pry a depus mărturie la Denver cu privire la prima încercare a statului Colorado de a adopta o legislație EMP/GMD.  De asemenea, Dr. Pry continuă să facă parte din Comisia EMP a Congresului, la fel ca și colegii săi comisari, în ciuda lipsei actuale de finanțare din partea Congresului.

Dr. Pry a scris numeroase cărți pe teme de securitate națională, printre care:

The Long Sunday:  Nuclear EMP Attack Scenarios (2016);

Blackout Wars: State Initiatives to Achieve Preparedness against an EMP Catastrophe (2015);

Electric Armageddon:  Civil-Military Preparedness for an Electromagnetic Pulse Catastrophe (2013);

Apocalypse Unknown: The Struggle to Protect America from an EMP Catastrophe (2013);

War Scare:  Russia and America on the Nuclear Brink (1999);

War Scare:  Nuclear Countdown after the Soviet Fall (1997);

Strategic Nuclear Balance, Vol. 2: Nuclear Wars Exchanges & Outcomes (1990);

Strategic Nuclear Balance, Vol. 1: And Why It Matters (teză de doctorat, 1988); și

Israel’s Nuclear Arsenal (1986).

Dr. Pry apare adesea la radio și televiziune ca expert în probleme de securitate națională.  BBC a transformat cartea sa War Scare într-un documentar TV de două ore intitulat Soviet War Scare 1983. Cartea sa Electric Armageddon a stat la baza unui alt documentar TV realizat de National Geographic și intitulat Electronic Armageddon. Deține, de asemenea, o certificare în proiectarea armelor nucleare.

Dr. Pry a fost editor colaborator la mai multe articole pentru Family Security Matters și a scris numeroase articole referitoare la evenimentele actuale și la impactul acestora asupra Americii.

Dr. Pry a făcut parte din personalul Comisiei Congresului privind poziția strategică a Statelor Unite (2008-2009), al Comisiei privind noua poziție strategică a Statelor Unite (2006-2008) și al Comisiei de evaluare a amenințării pe care o reprezintă pentru Statele Unite un atac cu impuls electromagnetic (EMP) (2001-2008).  A fost membru al personalului profesionist al Comisiei pentru servicii militare din Camera Reprezentanților (HASC) a Congresului SUA, cu portofolii în domeniul strategiei nucleare, al armelor de distrugere în masă, al Rusiei, al Chinei, al NATO, al Orientului Mijlociu, al informațiilor și al terorismului (1995-2001).

În perioada în care a făcut parte din HASC, Dr. Pry a fost consilierul principal al vicepreședintelui Comisiei pentru servicii militare a Camerei și al vicepreședintelui Comisiei pentru securitate internă a Camerei, precum și al președintelui Grupului pentru terorism.  Dr. Pry a jucat un rol-cheie în organizarea de audieri în Congres care au avertizat că teroriștii și statele necinstite ar putea reprezenta o amenințare EMP; în înființarea Comisiei EMP a Congresului; în sprijinirea Comisiei în elaborarea planurilor de protecție a Statelor Unite împotriva EMP; și în colaborarea strânsă cu oamenii de știință de rang înalt care au descoperit pentru prima dată fenomenul EMP nuclear.

Dr. Pry a fost ofițer de informații în cadrul Agenției Centrale de Informații, responsabil cu analiza strategiei nucleare sovietice și rusești, a planurilor operaționale, a doctrinei militare, a percepției amenințărilor și cu dezvoltarea paradigmelor americane de avertizare strategică (1985-1995).  De asemenea, a fost analist de verificare la Agenția americană pentru controlul armamentului și dezarmare, responsabil cu evaluarea respectării de către Uniunea Sovietică a tratatelor de control al armelor strategice și militare (1984-1985).

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs