Veteran CIA: ”Armata ucraineană a fost înfrântă. Ceea ce a mai rămas este o operațiune de curățare”

Larry C Johnson

Pe 22 martie, Mike Whitney l-a intervievat pe Larry C. Johnson, un veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane. A fost defăimat atât de democrați, cât și de republicani, ceea ce înseamnă că trebuie să fi făcut lucruri bune.

Whitney –  Îmi puteți explica de ce credeți că Rusia câștigă războiul din Ucraina?

Larry C. Johnson – În primele 24 de ore ale operațiunii militare rusești din Ucraina, toate radarele terestre de interceptare au fost anihilate. Fără aceste radare, forțele aeriene ucrainene și-au pierdut capacitatea de a face interceptare aer-aer. În cele trei săptămâni care au trecut de atunci, Rusia a instituit de facto o zonă de interdicție de zbor deasupra Ucrainei. Deși este în continuare vulnerabilă la rachetele sol-aer trase din umăr, furnizate de SUA și NATO ucrainenilor, nu există dovezi că Rusia a fost nevoită să reducă operațiunile aeriene de luptă.

Sosirea trupelor Rusiei la Kiev la trei zile de la invazie mi-a atras, de asemenea, atenția. Mi-am amintit că naziștilor din Operațiunea Barbarossa le-a luat șapte săptămâni pentru a ajunge la Kiev și că au avut nevoie de încă șapte săptămâni pentru a supune orașul. Naziștii au avut avantajul de a nu renunța la lovituri pentru a evita victimele civile și au fost dornici să distrugă infrastructura critică. Cu toate acestea, mulți așa-ziși experți militari americani au susținut că Rusia era împotmolită. Atunci când o zonă de 24 de mile (sau 40 de mile, depinde de sursa de știri) a fost poziționată la nord de Kiev timp de mai bine de o săptămână, a fost clar că abilitatea Ucrainei de a lansa operațiuni militare semnificative a fost eliminată. Dacă artileria lor era intactă, atunci acea coloană era o pradă ușoară pentru o distrugere masivă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Alternativ, dacă ucrainenii ar fi avut o capacitate viabilă de aripă fixă sau rotativă, ar fi trebuit să distrugă acea coloană din aer. Acest lucru nu s-a întâmplat. Sau, dacă ar fi avut o capacitate viabilă de rachete de croazieră, ar fi trebuit să facă să plouă cu iad asupra coloanei rusești presupus blocate. Acest lucru nu s-a întâmplat. Ucrainenii nu au organizat nici măcar o ambuscadă semnificativă de infanterie asupra coloanei, cu noile lor Javeline americane.

Scara și amploarea atacului rusesc sunt remarcabile. Au capturat în trei săptămâni un teritoriu mai mare decât masa terestră a Regatului Unit. Apoi au continuat să efectueze atacuri țintite asupra unor orașe și instalații militare cheie. Nu am văzut niciun caz în care un regiment ucrainean sau o unitate de mărimea unei brigăzi să atace și să învingă o unitate rusă comparabilă. În schimb, rușii au împărțit armata ucraineană în fragmente și le-au tăiat liniile de comunicații. Rușii își consolidează controlul asupra Mariupol și au securizat toate abordările la Marea Neagră. Ucraina este acum izolată în sud și în nord.

Aș dori să remarc faptul că SUA au avut mai multe dificultăți în capturarea unui teritoriu atât de mare în Irak, în 2003, în timp ce luptau împotriva unei forțe militare mult inferioare și mai puțin capabile. În orice caz, această operațiune rusă ar trebui să-i sperie de moarte pe liderii militari și politici americani.

Vestea cu adevărat importantă a venit săptămâna aceasta, odată cu atacurile cu rachete rusești asupra a ceea ce sunt de facto baze NATO în Yavoriv și Zhytomyr. NATO a efectuat un antrenament de securitate cibernetică la Zhytomyr în septembrie 2018 și a descris Ucraina ca fiind un ”partener NATO”. Zhytomyr a fost distrus cu rachete hipersonice sâmbătă. Yavoriv a avut o soartă similară duminica trecută. Acesta a fost principalul centru de antrenament și logistică pe care NATO și EUCOM îl foloseau pentru a furniza luptători și arme Ucrainei. O mare parte din personalul militar și civil de la acea bază a devenit victimă.

Nu numai că Rusia lovește și distruge bazele folosite de NATO în mod regulat din 2015, dar nu a existat niciun avertisment de raid aerian și nu a existat nicio oprire a rachetelor de atac.

Whitney – De ce încearcă mass-media să convingă poporul ucrainean că poate învinge în războiul lor împotriva Rusiei? Dacă ceea ce spuneți este corect, atunci toți civilii care sunt trimiși să lupte cu armata rusă mor într-un război pe care nu îl pot câștiga. Nu înțeleg de ce mass-media ar vrea să inducă oamenii în eroare în legătură cu un lucru atât de grav. Ce părere aveți despre acest subiect?

Larry C. Johnson – Aceasta este o combinație de ignoranță și lene. În loc să facă reportaje reale, marea majoritate a presei (scrisă și electronică), precum și Big Tech susțin o campanie masivă de propagandă. Îmi amintesc când George W. Bush era Hitler. Îmi amintesc când Donald Trump era Hitler. Iar acum avem un nou Hitler, Vladimir Putin. Aceasta este o carte de joc obosită și eșuată. Oricine îndrăznește să ridice întrebări legitime despre război este imediat catalogat ca fiind o marionetă a lui Putin sau o slugă a Rusiei. Atunci când nu poți argumenta faptele, singurul recurs este apelul la nume.

Whitney – Săptămâna trecută, colonelul Douglas MacGregor a fost invitat la Tucker Carlson Show. Opiniile sale despre război sunt izbitor de asemănătoare cu ale dumneavoastră. Iată ce a spus în interviu:

”Războiul s-a terminat cu adevărat pentru ucraineni. Au fost măcinați în bucăți, nu există nicio îndoială în această privință, în ciuda a ceea ce auzim de la mass-media noastră mainstream. Așadar, adevărata întrebare pentru noi în acest stadiu este: Tucker, vom trăi cu poporul rus și cu guvernul lor sau vom continua să urmărim acest fel de schimbare de regim deghizat în război ucrainean? Vom înceta să mai folosim Ucraina ca un berbec împotriva Moscovei, ceea ce am făcut efectiv.” (Interviu Tucker Carlson- MacGregor)

Sunteți de acord cu MacGregor că scopul real al determinării Rusiei să intre în război în Ucraina a fost ”schimbarea regimului”?

În al doilea rând, sunteți de acord cu faptul că Ucraina este folosită ca teren de pregătire pentru ca SUA să ducă un război prin procură împotriva Rusiei?

Larry C. Johnson – Doug este un analist excelent, dar nu sunt de acord cu el – nu cred că există cineva în administrația Biden care să fie suficient de inteligent pentru a gândi și planifica în acești termeni strategici. După părerea mea, ultimii 7 ani au reprezentat inerția status quo-ului NATO. Ceea ce vreau să spun prin asta este că NATO și Washingtonul au crezut că pot continua să se strecoare spre est la granițele Rusiei, fără a provoca o reacție. NATO și EUCOM au desfășurat în mod regulat exerciții – inclusiv furnizarea de pregătire ”ofensivă” – și au oferit echipamente. Cred că sunt credibile rapoartele din Statele Unite potrivit cărora CIA ar fi coordonat pregătirea paramilitară a unităților ucrainene care operează în Donbass. Dar îmi vine greu să cred că, după dezastrele noastre din Irak și Afganistan, avem brusc strategi de nivelul lui Sun Tzu, care trag sforile la Washington.

Există un aer de disperare la Washington. Pe lângă faptul că încearcă să interzică tot ce este rusesc, administrația Biden încearcă să intimideze China, India și Arabia Saudită. Nu văd niciuna dintre aceste țări să se alinieze. Cred că echipa lui Biden a făcut o greșeală fatală încercând să demonizeze tot ce este rusesc și toți rușii. În orice caz, acest lucru îi unește pe ruși în spatele lui Putin. Sunt pregătiți pentru o luptă lungă.

Sunt șocat de greșeala de calcul în a crede că sancțiunile economice asupra Rusiei îi vor îngenunchea. Dimpotrivă, este adevărat contrariul. Rusia este autosuficientă și nu este dependentă de importuri. Exporturile sale sunt esențiale pentru bunăstarea economică a Occidentului. Dacă va reține grâul, potasiul, gazul, petrolul, paladiul, nichelul finit și alte minerale cheie din Occident, economiile europene și americane vor fi afectate. Iar această încercare de a constrânge Rusia cu sancțiuni a făcut acum foarte probabil ca rolul dolarului american ca monedă de rezervă internațională să ajungă în coșul de gunoi al istoriei.

Whitney – Încă de când a ținut celebrul său discurs de la München, în 2007, Putin se plânge de ”arhitectura securității globale”. În Ucraina putem vedea cum aceste probleme de securitate sâcâitoare pot evolua într-un război în toată regula. După cum știți, în decembrie, Putin a formulat o serie de cereri legate de securitatea Rusiei, dar administrația Biden a ridicat din umeri și nu a răspuns niciodată. Putin a vrut asigurări scrise că extinderea NATO nu va include Ucraina (aderare) și că sistemele de rachete nucleare nu vor fi desfășurate în România sau Polonia. Credeți că cererile lui Putin sunt nerezonabile?

Larry C. Johnson – Cred că cererile lui Putin sunt destul de rezonabile. Problema este că 99% dintre americani nu au idee despre tipul de provocări militare pe care NATO și SUA le-au desfășurat în ultimii 7 ani. Publicului i s-a spus întotdeauna că exercițiile militare au fost ”defensive”. Pur și simplu nu este adevărat. Acum avem vești că DTRA finanța biolaboratoare în Ucraina. Cred că Putin ar putea fi de acord să permită instalarea sistemelor de rachete nucleare americane în Polonia și România dacă Biden este de acord să permită ca sisteme rusești comparabile să fie desfășurate în Cuba, Venezuela și Mexic. Când privim lucrurile în acești termeni, putem începe să înțelegem că cererile lui Putin nu sunt nici nebunești, nici nerezonabile.

Whitney – Presa rusă raportează că rachete rusești ”de mare precizie, lansate din aer” au lovit o instalație din vestul Ucrainei ”ucigând peste 100 de soldați locali și mercenari străini”. Aparent, centrul de antrenament pentru operațiuni speciale era situat în apropierea orașului Ovruch, care se află la doar 15 mile de granița cu Polonia. Ce ne puteți spune despre acest incident? A încercat Rusia să trimită un mesaj către NATO?

Larry C. Johnson – Răspuns scurt – DA! Loviturile militare rusești din vestul Ucrainei din ultima săptămână au șocat și alarmat oficialii NATO. Prima lovitură a avut loc duminică, 13 martie, la Iavoriv, Ucraina. Rusia a lovit baza cu mai multe rachete, unele dintre ele, se pare, hipersonice. Peste 200 de persoane au fost ucise, printre care se numără militari și membri ai serviciilor de informații americane și britanice, iar alte sute au fost rănite. Mulți au suferit răni catastrofale, cum ar fi amputări, și se află în spital. Cu toate acestea, NATO și mass-media occidentală au manifestat puțin interes pentru a relata despre dezastru.

Yavoriv a fost o bază avansată importantă pentru NATO. Până la jumătatea lunii februarie (înainte de invazia Rusiei în Ucraina), Comandamentul de instruire al Armatei a 7-a a SUA a operat de la Yavoriv. Rusia nu s-a oprit aici. Știrile militare ASB raportează că Rusia a lovit un alt sit, Delyatyn, aflat la 60 de mile sud-est de Yavoriv (cred că joi). Ieri, Rusia a lovit Zytomyr, un alt sit unde NATO a avut anterior o prezență. Putin a trimis un mesaj foarte clar – forțele NATO din Ucraina vor fi privite și tratate ca și combatanți. Punct și de la capăt.

Whitney – Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a fost adulat în presa occidentală ca un ”lider în timp de război” și un ”Winston Churchill” al zilelor noastre. Ceea ce mass-media nu le spune cititorilor săi este că Zelensky a luat o serie de măsuri pentru a-și întări controlul asupra puterii, în timp ce a afectat instituțiile democratice fragile din Ucraina. De exemplu, Zelensky a ”interzis unsprezece organizații de știri deținute de opoziție” și a încercat să interzică șefului celui mai mare partid de opoziție din Ucraina, Viktor Medvedciuk, să candideze pentru un post de președinte, sub o acuzație falsă de ”finanțare a terorismului”. Acesta nu este comportamentul unui lider serios angajat în favoarea democrației.

Ce părere aveți despre Zelensky? Este el cu adevărat ”liderul patriot” pe care îl prezintă mass-media?

Larry C. Johnson – Zelensky este un comediant și un actor. Și nu unul foarte bun, după părerea mea. Occidentul se folosește în mod cinic de faptul că este evreu pentru a distrage atenția de la contingentul considerabil de neo-naziști (și mă refer la naziști autentici, care încă mai sărbătoresc realizările unității ucrainene Waffen SS în timp ce luptau alături de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial). Faptele sunt clare – el interzice partidele politice de opoziție și închide mass-media de opoziție. Cred că aceasta este noua definiție a ”democrației”.

Whitney – Cum se termină asta? Există o postare excelentă pe site-ul Moon of Alabama, intitulată ”Care va fi starea finală geografică a războiului din Ucraina”. Autorul postării, Bernard, pare să creadă că Ucraina va fi în cele din urmă împărțită de-a lungul râului Nipru ”și la sud de-a lungul coastei care deține o populație majoritar etnică rusă”. De asemenea, el mai spune și următoarele: ”Acest lucru ar elimina accesul ucrainean la Marea Neagră și ar crea o punte terestră spre Transnistria, regiunea separatistă moldovenească, aflată sub protecția Rusiei. Restul Ucrainei ar fi un stat limitat la pământ, în mare parte agricol, dezarmat și prea sărac ca să devină o nouă amenințare pentru Rusia în curând. Din punct de vedere politic, ar fi dominată de fasciștii din Galicia, care ar deveni astfel o problemă majoră pentru Uniunea Europeană.”

Ce părere aveți? Își va impune Putin propria soluție teritorială în Ucraina pentru a consolida securitatea Rusiei și a pune capăt ostilităților sau este mai probabil un alt scenariu?

Larry C. Johnson – Sunt de acord cu Moon. Obiectivul principal al lui Putin este de a securiza Rusia de amenințările străine și de a efectua un divorț cu Occidentul. Rusia are resursele fizice pentru a fi un suveran independent și este în curs de a face această viziune să devină realitate.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Daca asta e o analiza a unui veteran CIA, ma pufnește rasul. Pai ca nu mai au ucrainienii armata, d-aia s-au retras rusii in nord? D-aia nu pot lua Harvov-ul? D-aia nu reusesc sa supuna Mariupol-ul? D-aia nu trec de Mikolayv? Pai sa-l anunte cineva pe papagalul asta, ca armata ucrainiana lupta descebtralizat, comandantii avand libertatea de comanda pana la nivel de batalion. Iar radarele detecteaza directia si altitudinea la care evolueaza aviatia inamica, iar din momentul in care sunt in aer, avioanele de interceptare utilizeaza propriul radar de bord… Daca nici asta nu stie… De unde dracu ii citati pe toti looseri astia?

  2. Domnu Munteanu,
    De ce ești dumneata anti-american? La ce îți ajuta?
    Armata rusa are același nivel ramas de la al doilea război mondial. Unde pune Ivan piciorul pute.
    Războiul va dura mult, sub diferite forme, si rușii nu vor învinge niciodată. Intre ucraineni si rușii a fost întotdeauna o ura fara margini. Putin kaghebist nenorocit se pare ca este eroul dumitale.
    As fi vrut sa trăiești in comunism sub ocupația sovietica in Romania. Acum gândeai diferit, sigur.

  3. Daca realitatea este cea de mai sus , e clar atunci ca ROMANIA trebuie sa faca in continuare cu viteza marita ce face acum , si sa profite la maximum de aceasta mare si UNICA OPORTUNITATE, cu care nu se va mai intalni vreodata !

  4. ”Îmi amintesc când Donald Trump era Hitler”
    Pe bune? Trump e singurul președinte care n-a făcut război cu nimeni dar tot el e Hitler? Propagandă.

  5. Asta e ca aia cu universul marvel vs universul dc. Ce descrii tu aici, e dintr-un alt univers, care nu are nici o legatura cu al nostru…

  6. Veteran CIA…..pe câți soldați americani a făcut SUA experimente.
    Ruși, Americani, Chinezi sau orice nație de pe Terra……sunt toți o apă și un pământ.
    Rasa umană își merită soarta…..și cât de curând o să dispară precum dinozaurii.

  7. PUTIN NU ESTE NEBUN, cum minte America. PUTIN a căzut in plasa, nu trebuia sa cedeze provocărilor. SUA a dorit război cu PUTIN , si l-a provocat.
    RUSiA are dreptul sa existe ca țara, deci rușii au dreptul sa își spere țara.
    Americanii sunt de fapt cei care i-au invadat pe Ruși, extinzându-si bazele americane lângă granițele lor

  8. Un lucru e cert: Putin a fost provocat la război. UCRAiNA e vasală a US. Zelensky, la comanda US face diversiuni si ucide propria populație.
    SUA coordonează si finanteaza laboratoare de arme biologice in Ukraina, plus detașamentele paramilitare naziste AZOV. Tot de către SUA sunt finanțate

  9. https://www.bergandassoc.com/about ia cititi romani „destepti” cu ce se mananca Berg associates, cine a infiintat-o si cand mai ales. Acel Larry este un fake. Toate referintele despre acel analist apar in surse de fake uri in Romania si orice alta tara mai putin cele care conteaza. Puneti mana si cititi „desteptilor” info de pe sky news, bbc, al jazeera si lasati naibii teoriile de nimic rusesti. Noroc ca nu v-ati vaccinat toti, caci iata v-ati pastrat nealterata libertatea de a vantura coliva.

  10. To: DAN DORAN
    SUNATI CA PROPAGANDIST PENTRU NATO, OR PENTRU ‘INTEGRITY INITIATIVE’ OR AMBELE. NU AVETI NIMIC DE SPUS, EXCEPT OROPAGANDA DIN CORPORATE MEDIA.

  11. Putin nu este nebun! Putin este doar cel mai bine informat om de pe Pământ! Nu il poti minți pe Putin, deoarece el stie despre tot ceea ce faci, iar greselile pe care le faci tu, in ciuda tuturor avertismentelor lui Putin si in ciuda tuturor apelurilor la oprire si retragere, acele greseli au fost aspru pedepsite. Acum sa vedem pe unde își vor scoate camasile BIDEN, serviciile americane, oficialii NATO și mai ales oficialii UE, oficiali care au sărit ca boii cu capetele inainte spre Putin, acuzându-l! Punct.

  12. … Eeeiii ce faceti cu noi Fratilor ! … Ne „Bombardati” Cu Prea multe Stiri negative ! … Mai avem un pic si o sa o Luom cu totii Raszna cu Capul ! … S-au probabil asta se urmareste – Un Continent si o Planeta de Zombi !?! …

  13. De ce toată lumea tratează Rusia ca pe o țară la care toate națiunile ar trebui să îi facă pe plac, de ce nu priviți realitatea și din alt sistem de referință, poate și națiunile mai mici au interesele lor geostrategice și vor, cu forța și puterea unei alianțe, să-și apere interesele chiar în fața unei țări ca Rusia…

    • Chestia nu e de loc cā dacā esti tarā micā trebuie sā faci pe plac la Rusia, care este o supraputere. Rusii au si ei dreptul la securitate, mai ales în lumina celui de al 2-lea Rāzboi Mondial. Cine a atacat pe cine? Cu ce scop? Cine a avut cele mai mari pierderi? Care a fost contributia SUA, Angliei, Frantei în comparatie? Ce a fost Planul Marshall? Aspiratia ‘geostrategicā’ a Romāniei NU ar trebui sā fie sā ameninte Rusia prin intrarea in NATO, accepting arme nucleare americane pe teritoriul sāu. Romania poate face mai bine decît sā fie lacheu pentru tārile occidentale ajutîndu-le pe acestea sā provoace si sā ameninte Rusia. Occidentalii au mai mare nevoie de Europa de est/Romania decît vice versa. Neutralitatea si independenta fatā de vest este cel mai bun lucru pentru tārile est europene.

  14. Super profesionist omul! O radiografia exacta a realitatii…

    • Daca de ascultat acest expert (pro-rus) Ucraina a pierdut )))) Cine nu stie rusa e greu de vazut toate opiniile. ruSSia trebuia sa cucereasca conform planurilor lor in 3 zile ))) A trecut si peste 30 de zile si unde-i victoria ? Deja s-au oprit si isi retrag fortele sa incerce macar donbasul sa-l cucereasca ))) In 30 de zile au mers in Donbas 15-30 km )))) Lasati asa experti in pace ))) Eu am satisfacut serviciul militatr 20 ani inclusiv si 13 ani in perioada sovietica si cunosc bine ce inseamna UCRAINEAN. Rusiia chiar daca si admitem ca va fi cucerita teritorial, dar nu va fi cucerita ca popor ! Dupa razboiul 2 mondial, partizanii ucraineni au luprtat si impotriva urss pana prin 1956 ))) Acum is si mai rai ca aproape toata populatia e impotriva ruSSiei !

  15. Cine vorbeste despre oligarhi nu stie probabil ca acestia sunt marile corporatii americane care in 1907 au impuscat mii de muncitori americani in Chicago.Doar atat.

  16. Habar nu are nenea ăsta despre ce răzbel se desfășoară acolo…dacă au eliminat 2-3unități militare din spatele frontului asta nu înseamnă ca ești scos din luptă…războiul mai are o regulă(vorba locotenentului meu):poți avea o multime de rachete/obuze/drone cu ,,care să controlezi in anumit teritoriu=aproape degeaba…până nu pune infanteristul tău piciorul acolo acel teritoriu nu este al tău…

    • Petrică, tata, ești rupt de fenomenul asta și nu ai priceput de fapt nimic din ce a spus nea asta, pt că nu ai capacitatea necesară.

  17. Perfect adevărat.
    Am fost atât de îndobitociți încât nu mai suntem în stare să vedem realitatea.
    Am ajuns să luăm de bune toate minciunile care ni se servesc la toate posturile TV majoritatea aservite.
    Aceiași scenariști care au inventat pandemia sunt cei care au provocat acest conflict și multe altele pe glob.
    De ce? Pentru că au interesul să o facă.
    S-au dus peste tot să împrăștie „democrația” lor. Ce s-a ales de toate țările unde au distrus guverne legitime și unde au omorât oameni nevinovați pare să nu știe nimeni nimic.
    Niște gunoaie perverse care nici măcar nu au curajul să se implice direct.
    Vor să slăbească toate puterile celor care le pot fi concurenți.
    Cred că ar trebui să renunțe la povestea asta proastă cu democrația și libertatea pentru că ei sunt cei care ne aduc sărăcia și conflictele.
    Cine îndrăznește să analizeze corect situația din Ucraina este imediat demonizat și bombardat cu invective de aceiași retardați care cu ceva vreme în urmă bombardau pe orice om normal la cap care nu voia să fie vaccinat cu forța.
    Trag speranță că încă mai sunt oameni normali așa cum am mai văzut și printre comentariile de mai sus și că într-un final adevărul va ieși la suprafață și va învinge.
    Tot respectul pentru Larry C. Johnson și pentru toți cei care spun corect lucrurilor pe nume.

  18. O adevărată lecție de analiză rece ,lucidă si profesionistă a realității necoafate !

  19. Trist, dar corect!

  20. Iata o analiza lucida si corecta. Snt unele comentarii in care unii continua sa creada ca NATO si mai ales clica lui Biden inca mai „salveaza” lumea. O tot „salveaza” de ceva timp si nu stiu cum se face ca in loc sa ne fie mai bine , ne afundam din ce in ce mai tare in r-h-tul democratiei diabolice a acestui sistem opresiv care pe care il purtam in spate. Dar iata ca totusi cineva a indraznit sa se intoarca pina la urma impotriva acestor calai…si nu ma refer la Biden pentru ca el abia reuseste sa scoata o propozitie intreaga, pentru ca a doua este sigur o prostie. El reprezinta cel mai clar model de marioneta impinsa sa joace un rol intr-un joc perfid intre Deep State si omenire. Ceea ce face Putin acum nu este un razboi cu Ucraina ci o lupta contra NWO adica o multime de tari, renumitului Pentagon, CIA etc…si cu tot ceea ce reprezinta toate aceste structuri. Cind va incepe MSM sa spuna adevarul atunci inseamna ca omenirea mai are o sansa…Traim intr-o minciuna si intr-o teroare de ceva vreme iar daca nu ne trezim…vinovat nu va fi Putin…Trebuie sa incercam sa vedem un pic mai departe…In Irak au murit in jur de 500 mii de copii, cui i-a pasat? ..Nu am vazut pe nimeni sa ii faca criminali pe cei ce au bombardat Iugoslavia veo 70 zile fara intrerupere transformind un popor intr-o balta de singe in numele democratiei, si exemplele ar putea continua…

  21. Se vorbeste putin despre cauzele conflictului. Crimeia nu putea fi lasata CanUcrainei cand a declarat ca trece in tabara adversa. Apartinuse Rusiei pana in 1954, eralocuita in majoritate de rusi si avea portul Sevastopol, singura baza militara la M. Neagra. Ca represalii, Ucraina a blocat canalul Nipru-Crimeia, determinand decaderea totala a agriculturii si rationalizarea apei, deoarece panza freatica este sarata. A doua runda de represalii a fost indreptata contra populatiei ruse din zona Dombas. Aici a luptat regimentul Azov,paramilitar, inarmat cativa ani de SUA, pana cand Congresul a decis ca are orientare pronazista. Si acolo au fost victime, dar nu au revoltat lumea democrata. Ucraina a fost instigata sa braveze, pt ca SUA are interes sa se bata cele 2 popoare, sa ii invrajbeasca pe timp indelungat, sa testeze armele Rusiei si sa creeze psihoza necesara pt a vinde arme statelor limitrofe si gaz lichefiat scump tarilor occidentale. Se urmareste slabirea economica a acestora si sufocarea Rusiei, conform strategiei Friedman. Efectele economice vor fi catastrofale pt multe tari, inclusiv pt Romania. Daca Rusia ar fi invinsa, ar recurge la orice, inclusiv la arma nucleara. Sa nu se uite ca in fata lui Napoleon a pustiit tot si a incendiat Moscova, iar in razboi a avut cca 20 milioane de victime, in timp ce in armata germana erau cca 1 milion de ucraineni, pt ca Hitler le promisese Ucraina Mare. Ce armonie era in anii trecuti, cand 2 fosti presedinti SUA vizitau Rusia, fara tendinte de a pune rachete pe prispa acesteia ! Romania si statele vacine nu se gandeau la inarmare si nu erau amenintate de primele rachete hipersonice sau nucleare la Deveselu, Kogalniceanu Campia Turzii si in alte zone militare ! Sa speram ca ratiunea ii va domina pe cei care decid cand va fi PACE, pt ca razboaiele sunt cele mai mari drame, de care omenirea nu va scapa decat prin folosirea armelor nucleare, pt ca sunt perfectionate pt a fi folosite. Omenirea sta pe butoaie cu pulbere, cu lumanari aprinse si cu ochii inchisi. …

  22. Propagandă rusă. Bine ticluită, multi pun botul.

  23. De bun simț tot ce e în articol,o analiză competentă!Sunt milioane de imbecili care încă mai speră că rușii vor pleca cu coada între picioare din Ucraina!Rușii sunt o forță,un tăvălug care lasă doar impresia unui elefant bătrân,greoi.Vor supune Ucraina nazistă chiar și cu pierderi mai mari și o vor lăsa în Evul Mediu la sfârșitul conflictului.Rachetele hipersonice,în cantități suficiente,un coșmar pentru NATO,sunt practic invincibile la 10000 km/h.Asta s-a dovedit!Rusia ne-a dominat și pe noi istoric și nu putem trăi cu ei decât în pace sau să ne teleportăm țara pe altă planetă!Nu trebuie să-i iubim,trebuie doar să-i respectăm,pentru că altfel NATO și jigodiile de americani ne vor baga curând pe țeavă și ne vor lăsa în curul gol,ca pe toți aliații lor!Istoria se va repeta permanent,iar proștii vor fi excluși din ea!

    • Mi-a plăcut un comentariu undeva pe YouTube, perfect pentru ce spuneți: ” Există vreo 20 de metode de a scoate ursul din bârlog, dar nici una de a-l băga înapoi.”

  24. Minunat articol! Felicitări! Trebuie popularizat cât mai mult!

  25. Si Zelenski tot liber este.

  26. E usor sa comentam, e fff greu si dificil Sa vedem obiectiv si din diferite perspective cauzele si mizele acestui razboi….un lucru e cert dar e innadmisibil ceea Ce fac soldatii rusii cu populatia cuvila… cum? In sec XXI nu avem tribunale care sa incrimineze aceste fapte?

    • Fals

  27. Nu cunosc cine este autorul acestui articol analitic si care sunt ”antecedentele” sale POLITICO-MILITARE . Nu stiu care sunt sursele lui de informare . Dar supozitiile sale sunt , cel puțin, interesante. Incerc sa privesc situatia de azi , creata de AGRESIUNEA Fed. Ruse la adresa unui stat independent (recunoscut chiar si de Rusia agresoare ), exclusiv din punctul de vedere al INTERESULUI NATIONAL AL ROMANIEI. 1 . ) Romania NU este interesata sa recunoasca secesiunea unor provincii ucrainene , dupa precedentul creat de SUA prin spargerea Yugoslaviei si folosit azi de Rusia, pentru ca , oricand, minoritarii din Romania pot pretinde secesiunea unor teritorii romanesti . 2 . ) Romania are nevoie de pace la granitele sale, pentru a se dezvolta . DAR ROMANIA NU ARE NEVOIE NICI DE VECINI PUTERNICI, VECINI PREA MARI , VECINI CARE AU AGRESAT-O IN TRECUT SI CARE AR MAI PUTEA, IN VIITOR , SA O SUPUNA UNOR PRESIUNI SAU INVAZII. Prin urmare, paradoxal, cu cat razboiul dintre slavi se prelungeste si cu cat ambele parti slabesc ECONOMIC SI MILITAR, CU ATAT MAI BINE PENTRU ROMANIA IN VIITORUL APROPIAT si, probabil, cu atat mai bine pentru Romania in perioada dupa ce S.U.A. vor parasi Europa ( „ sedusa si abandonata„ Europa, in saracia ei de resurse umane si materiale) , pentru ca S.U.A. sa se poata concentra exclusiv pe confruntarea cu China. 3 . ) Marile probleme pentru Romania o vor reprezenta lipsa resurselor umane ( natalitatea, personalul calificat ) sau a celor financiare pentru dezvoltarea tarii si, pe de alta parte, ponderea minoritatii slave . In anul 1905, 3 nave tariste ( inclusiv crucisatorul ”Potemkin” ) au adus 800 de militari rusi rasculati. Acestia au primit azil politic si au fost asezati in Delta Dunarii. Din 1905 si pana in 2011 ( la recensamant), numarul lor a crescut la 23.900 , adica de 29,8 ori in 106 ani. Tot la recensamantul din 2011, in Romania erau 50.900 de ucraineni. In aceste zile, li s-a mai acordat cetatenia romana la inca … 80.000 ucraineni . Probabil, pana la sfarsitul agresiunii ruse , numarul ucrainenilor care vor primi cetatenia romana va trece de 120.000. Astfel, la granita de nord a Romaniei, minoritarii ucraineni vor depasi numarul de 170.000. Daca sporul lor de populatie va fi similar cu al rusilor-lipoveni din Romania, atunci populatia minoritarilor ucraineni va ajunge in 100 ani la 4.930.000 , iar cea a rusilor-lipoveni va ajunge la 700.270. In total, peste 5,6 milioane de slavi care , dupa modelul Kosovo, Donbas etc vor putea sa pretinda, chiar si mai devreme, secesiunea si unirea lor cu Ucraina sau cu Rusia. Asa ca, dincolo de problemele internationale si interne ale Ucrainei sau ale Rusiei, sa incercam sa ne gandim la ceea ce ne poate astepta pe noi. IN PRIMUL RAND PE ROMANI .

  28. Acest veteran CIA e dus cu capul. Este sub papucul Rusiei și de aceea vorbește la superlativ de armata roșie

    • nu e veteran CIA, probabil e veteran FSB =)

    • Așa mi se pare și mie…..

  29. Doamne, cate video in iutube cu piloti rusi capturati, cu elicoptere doborate – iata unul nou https://www.youtube.com/watch?v=2_qNlBRXpGc . ruSSia actual practic nu inainteaza si pe unele portiuni sapa transee, deci trece in aparare. Priviti prizonierii rusi ))) boschetari flamanzi , rupti si vai de capul lor. Nu va lasati mnipulati de asa experti ))) Cine cunoaste rusa e mai simplu ca poti citi si vedea toate aspectele acestui razboi. Ucrainenii avand mai putine arme grele utilizeaza metode foarte eficiente de atac cu grupuri mici bine inarmate antiblindate (asigurate de NATO). Nu priviti teritoriul capturat ca in razboiul 2 mondial. Practic rusii merg numai pe drumuri, pentru ca noroiul nu permite trecerea tancurilor si altor armamente. Practic nici un oras mare nu a fost cucerit. Harikov, Summi si altele langa horatul ruSSiei o luna nu pot fi cucerite fiind bombardate. Soldatii rusi multi cu picioarele inghetate, piergeri foarte mari, sunt numeroase convorbiri, dar in rusa. Video unde soldati vusi nu vor sa lupte, etc. Iata cam ce ramane de la coloana rusa langa Harikov-https://www.youtube.com/watch?v=NSKm7s1INjA

    • Esti naiv
      Te duci dupa fente
      Rusii isi duc planul pas cu pas
      Mi e nila de naivii manipulati de tv

    • Victor naivule care pui botul la toate fake-urile de pe youtube! Dute si stergeti mucii sarati, fraiere sa nu te mai vad pe aici.

  30. In orasele mai mic capturate la sud ucrainenii nu se conformeaza agresorilor si permanent ies la demonstratii cu flagul Ucrainei. Dac sa admitem ca teritorul va fi cucerit cu asediul oraselor mari – ruSSia nu va putea cuceri acest popor ! Va avea pierderi enorme, economic nu va putea duce un razboi indelungat. Are rezerve de cam 25% ramase de armamet greu si nu cam are soldati ))) mobilizarea nu poate face pentru ca nu a numit ca e razboi ci o operatiune speciala. Totodata, desi nu recunostea pierderi, acum toti cunosc ca-s foarte mari si nu doresc sa lupte in Ucraina https://www.youtube.com/watch?v=FpOXbhWGuas

  31. RESPECT PENTRU ACEASTA PLATFORMA.
    SA NE UNIM OAMENI BUNI ÎMPOTRIVA, GLOBALISTILOR, SA PROMOVAM TOT CEI ROMANESC.
    ȘI TINERILOR DIN SERVICII. ȘI DIN TOT SISTEMUL DE NAȚIONAL DE APĂRARE.
    LUPTAȚI PENTRU PROMOVAREA INTERESULUI ROMANESC. A TOT CE ÎNSEAMNĂ, FAMILIE, TRADIȚIE SI CULTURA.
    DACA NU AVEȚI COLOANA VERTEBRALA O SA FIȚI SCALVII INTERESELOR ALTORA SI A BURDIHANULUI VOSTRU.
    CÂND O VENII UNUL DE LA EL AL SA L ÎNVEȚE PE UN LUPTĂTOR ANTITERO MESERIE INVITAȚI L ÎN RING
    SA VEDEM CÂT DE BUN E PE KRAV MAGA.
    DACA DUMNEZEU NE A DAT LACURI IN VÂRFUL MUNTELU CA IAZERUL ÎN PIETROSU RODNEI.
    LAC CARE ARE CONTURUL ROMÂNIEI DIN EPOCA GLACIARA..
    ÎNSEAMNĂ CA ASTA NE FACE NEAM ALES.
    RESPECT TI ROMANE PATRIIA SI NEAMUL.

    • Neaparat

    • Respect și salut aceste cuvinte!🙌🏻

    • Respect!

    • dar dvs ce sunteti? ca scrieti in ultimul hal. am observat ciudatenia asta, fix aia care sunt cu patriotismul in gura zi si noapte, isi bat pur si simplu joc de limba romana. de ideile false pe care le vehiculati nici n-are rost sa mai vorbim. poate n-ar fi rau sa mai puneti mana pe niste carti de istorie, dupa ce invatati limba romana.

  32. Iata soldati si ofiteti captipati rusi – https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5+%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5 Deja 5 generali rusi (intr-o luna)- morti si foarte multi ofiteri de diferite nivele. Au pierderi mai mari decat in 10 ani de Afganistan. Sistemele antiaeriene (expertul mentioneaza ca-s distruse) zilnic de la 1-10 aparate de zbor doboara. Au si avioane care au supravetuit si activ lupta.

  33. […] Sursa: opozitia.net […]

    • Eu il cred si spun, Cerul este intr-adevar albastru, nu-i asa stimata Doamna ?

    • corect

  34. O radiografie corecta a tot ce se întâmplă acum.

  35. O analiza extraordinara,care sterge orice dubiu vis a vis de incapacitatea armatei ruse.
    Nu sunt pro Putin,dar n-as putea fi atat de imbecil incat sa cred ca ieftinul actoras si gasca lui de neo nazi sa faca fata unei forte militare Rusia. Mai mult de-atat,Zelensky este un criminal care trage in propriul popor.

    • Perfect
      Asa zic si eu

    • Putin are dreptate. Dacă prinde azi comediantul, azi vor inceta luptele. Asta e cea mai mică problemă a noastră acum.
      Problema cea mare e renunțarea idioților care ne conduc la contractele cu Rusia.
      Trădătorii Europei ne spun că renunță la gaz, petrol și alimente. Că totul se va scumpi și vom avea criză alimentară. Pentru ce? Pentru intervenție militară în care au murit 300 de ucraineni?!
      Zecile de milioane de morți din Afganistan, Irak, Siria, Yemen, Libia și alte țări, nu contează? De ce, fiindcă pe ăia i-au omorât SUA și NATO?
      Chiar suntem atât de puțini cei care vedem această crimă împotriva Europei?

  36. Cei de la posturile de televiziune romanesti nu sunt analisti, sunt in slujba statului roman si a SUA. Ei spun ceea ce stiu ca este politically correct sa spuna, si au grija sa ignore toate lucrurile care i-ar putea contrazice. Cum ar fi tratatul Rusia-NATO din 1997, in care NATO se angaja, negru pe alb, sa nu se extinda spre Est. Pur si simplu acel tratat nu exista in analizele „analistilor” nostri. Asa cum suntem pregatiti sa sacrificam o jumatate de milion de romani din Ucraina, care sunt reprimati sistematic de 30 de ani si sub „democratul” Zelensky au mai putine drepturi decat aveau sub comunistul Kucima.

    • Felicitări ptr comentariu.Să nu uităm corolarul lui VIERU:
      „Cel mai mare dușman al românului este dragostea de străini și ura de frați.”

  37. Visați în continuare,sunteți niște morti vii oricum…..
    Vorbiți și ii dați dreptate lui Putin,ce morții lui de om nebun poate începe un război,în anul 2022 cu un popor ce vorbește aceiași limba???
    De ce a început acest război la finalul mandatului?De ce peste 30 de tari îl condamna? De ce sunt arestați și bătuți oamenii din Rusia care protestează pașnic? De ce toate marile corporații au părăsit Rusia? Oare nu vedeau realitatea trăind acolo? Noi cunoaște mai bine ca ei viata din Rusia?

    • Somn ușor ,băiete !Nu te lasă corupt de adevăr !

    • Volodimit Zidansky și Petro Poroșenko vorbesc tot rusește, dar și idiș (yddish), la fel cum Ana Pauker (Hannah Robinsohn) și Valter Roman (Walter Neulander) vorbeau românește, ruseșteși idiș. ”Poporul” ucrainewan nu există: este un conglomerat de etnii, condus de jidovi: Taras Sevcenko și Nicolai Gogol așa îi numeau – jidovi. Încă de la summit-ul din 2008, de la București, Vladimir Putin l-a avertizat pe giogi buș să nu mai insiste cu intrarea Ucrainei în N.A.T.O., căci altfel va desființa Ucraina, împărțind-o țărilor de la care a furat teritorii. Cf. aici: https://www.justitiarul.ro/necesitatea-reintregirii-romaniei/
      Și, apoi, N.A.T.O./O.T.A.N. însemnaă Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Ce caută pînă la Prut?! „O caută cu lumînarea!”, zice olteanul. Așa că N.A.T.O. mereu „a băgat bățul prin gard” C ed caută băiatullui Gioe Bideu să facă afacaeri în Ucraina? Și cum, la EuroMaidan au fost „aleși” la conducere numai ashkenazi? Fiindcă sunt din „neamul ales”?! Nu sun, fiindcă ashkenazii sunt descendenții triiburilor (k)hazare, cărora la anul 740, li s-a im pus „talmludismul”, devenind „iudei”. Dar ei nu au nco o legătură cu iudeii așa-ziși biblici!
      De aceea, „poporul” ucrainean nu există, iar Ucraina trebuie distrusă!

    • nici nu-ti dai seama cat esti de naiv si in ce lume traiesti ! Somn usor in continuare !

    • Nu ai habar in ce lume corupta si periculoasa traiesti!

  38. Respect total pt acest om curajos!!

    • Respect total și eu pentru acest om curajos

  39. […] Sursa: opozitia.net […]

    • Asa de „infranta” ca incepe sa se intoarca in orasele ocupate de rusi la inceputul mizeriei asteia! Si rusii, asa de „invingatori” incat au hotarat sa se opreasca undeva, la vreo 30 km de Kiev!

  40. Nu sunt strateg sau veteran dar ce a fost aici explicat este foarte verosimil si logic.
    As mai adauga insa ca planul USA si al globalistilor a esuat doar pe jumatate.
    Scopul acestora fiind slabirea rusiei dar si a europei care ajunsese in ultimi ani prea puternica pe plan economic mondial. Independenta de materie prima a europei prin livrare rusa era un No Go pentru USA.
    Deci… Stoparea de ajutoare in lumea a treia si deschiderea granitilor europei pentru refugiati, provocare de epidemii, instigare la razboi prin puci si provocarea rusiei precum si asmutirea masei europene indoctrinate inpotriva lui Putin.
    Jalnica situatie pentru care Nu pot spune decat: Biden un actor de provincie ca si sluga lui din ucraina… Charly go home

    • Exceptional comentariu! QED

    • Deasta a fost dat jos Trump

  41. Cât de curând NATO iși ia jucariile si paraseste Europa cum a parasit si vietnam irak afganistan cu coada intre picioare si ne lasă pe mâna rușilor 90 de ani !!!!!!!

    • Posibil dar și pe mâna chinezilor.

  42. Un răspuns pentru cei care se pretind analiști militari și sunt nelipsiți la unele posturi de televiziune! Citirea atenta a punctului de vedere exprimat de LARRY JOHNSON, un foarte bun cunoscător al realităților și evoluției situației din UCRAINA ii va ajuta pe mulți să facă distincție între informațiile false și realitatea din teren!

  43. bine

  44. perfect

  45. Interesantă analiza făcută și de reținut,dar naște întrebări.De ce se mai lupta?Nu poate spune cineva gata.Unde este libertatea de a alege,cu cine să te alieze militar economic?De ce să mai votăm?Ca și comunitate, ca persoana.De ce nu n-i se impune?Cu unul sau cu altul.De mâine pleacă unul și vine altul,că așa e hotărât.Ce rost mai are acest conflict?Nu mai are nici o valoare aspirațiile și dorințele cuiva?Personal cred că textul are o tentă negativist,nu te mai gândi la democrație ,libertate,gândește alți, Estul sau Vestul.

    • În funcție de simpatii ne alegem pe care dintre „părerologi” îi credităm și îi credem. Totuși să nu uităm că situația nu este simplă, nu este totul în alb și negru, fiind o multitudine de nuanțe. Deci să nu uităm lecțiile WW2 când rușii au luptat cu disperare și ajutați logistic de aliații capitaliști au reușit să înfrângă armata germană/ nazistă cu un preț enorm în pierderi umane. La fel la începutul WW2 Marea Britanie a rezistat mașinii de război naziste contrar a ceeace părea a fi balanța de forță.

    • Dacă vă uitați un pic la istoria Ucrainei veți vedea că prin anii 1930 Stalin a vrut să pedepsească poporul ucrainean care și atunci avea tendințe de independență și se opunea colectivizării. Știți ce a făcut? A creat o foamete artificială cu urmări catastrofale, peste 3,5 milioane de morți. Și mai întrebați de ce luptă Ucrainenii? Nici nu este nevoie să-i împingă cineva de la spate, poate sunt și alte interese, dar acestea sunt copilării față de sentimentele oamenilor de acolo. Mulțumesc.

    • O narativă pur tendențioasă, cu argumente prea abstracte, evident compuse de un „expert” ce nu a purtat niciodată bocanci de câmp, demultișor colăcit pe canapeaua din cămăruță mucegăită. Ese la suprafață un stil retaliant, relativ înrăit de opoziție a oricăror doctrine existente. Vor fi deacord cu el doar cei ce niciodată nu au mirosit praf de pușcă, ignorând un spirit de apărător al patriei, deja după un botez de luptă, care comentează o bărbăție de neexplicat, necunoscută de acei politicieni (ca și mutantul de generație secundă fascistă din subsolul Kremlinului) și „experți”, care de fapt provoacă toate aceste războaie

    • Daca vreti sa aflati de ce se mai lupta uitati va cine are de castigat si veti afla raspunsul. Globalizarea si progresismul au nevoie de masa de oameni consumatori care sa intretina aceste sisteme ergo e mai important sa se lase impresia democratiei si a libertatii de a alege pt a produce in continuare bunuri care i imbogatesc doar pe unii si ii obloga pe restul sa traoasca intr o sclavie consumerista unde mincesc toata viata ca sa si achite ratele si sa cumpere nonsensuri.

    • Dvs. vă întrebați de ce se mai luptă, adică de ce continuă războiul… Eu cred că SUA sunt foarte interesate de continuarea si chiar de escaladarea acestui război, motiv pt care ii finantează in continuare pe ucrainieni și le livrează muniție impreună cu aliații lor necondiționați, Anglia. USA urăste grav UE, in ciuda aparențelor și acordurilor comune. Europenii s-au raliat necondiționat la sanctiunile contra Rusiei îndemnați de Biden dar efectele acestor sanctiuni se revarsă tocmai asupra Europei si le simțim zilnic. Germanii au renunțat la North Stream 2, vitală pt ei, ascultând ca un cățeluș ordinul dat de USA. In schimb, USA ne va furniza gazul lor lichefiat, scump. Cine va avea de câștigat? Prelungirea luptei si intetirea propagandei va insemna mai mult armament furnizat de USa Europei, contra-cost. Cine va avea de câștigat? Etc… Dacă USA nu ar susține acest razboi, totul s-ar opri in cateva zile. (Nu condamn felul in care inteleg ucrainienii să ducă acest război, e țara lor, e crezul lor, nu vreau să fiu în pielea lor. Dar cred că au fost păcăliți de Occident… Despre Putin se știa cum va actiona, nu pot să-l aclam.. as putea doar să-i înțeleg reacția deși sunt total împotriva războiului)

    • Ucraina este cumpărată de americani globaliști de grupul Bilderberg așa că nu vor să o lase lui Putin.

  46. […] Via Opozitia.net […]

    • Dan…

      Cuvântul deportat nu își are locul.
      Nu suntem în 1944 .Dar atâta refugiat ucrainean ce a fost trimis prin Europa nu e tot deportat? nu , că refugiații sunt întreținuți de țările unde au fost trimiși pt a sărăci acele țări.
      Oamenii pe care Rusia i a deportat acum sunt mult mai în siguranță în Rusia decât în Ucraina , unde armata ucraineană îi folosea ca scut uman.
      Mergeți în partea de Est a Ucrainei să aflați câtă batjocura a făcut acolo armata ucraineană și batalionul Azov cu civilii,nu rușii îi maltratau ci ucrainenii și mercenarii din Ucraina.
      Zelenski a fost eliberat criminali din închisoare și le a dat arme,ce credeți că fac acei criminali când sunt intre civili? fac ce făceau înainte să intre în închisoare.
      Daca Zelenski i a trimis pe front pe acei criminali a fost cu scopul de a face rău civililor. De ce din restul Ucrainei nu sunt înrolați bărbați pt front? de ce doar din Est? ce caută atâta bărbat ucrainean prin Europa, Canada etc? de ce nu sunt in Ucraina pt a și apăra țara?

      https://www.justitiarul.ro/ucraina-mai-nazista-decat-germania-hitlerista/

      Fasciștii ucrainieni au ucis în anii 1941-1943 un număr de 5 200 000 (cinci milioane două sute de mii) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusă) și au omorât aproape 900 000 (nouă sute de mii) de evrei.

      Numărul polonezilor uciși a fost de 200 000 (două sute de mii). Au fost executați peste 400 000 (patru sute de mii) de militari sovietici care fuseseră luați prizonieri de germani sau se predaseră.
      În acest fel omorurile săvârșite de bandele naționaliste ucrainiene întrec cu mult numărul victimelor nazismului german și plasează Ucraina pe locul I între statele naziste.

      Cuprinși de fanatism și de admirația pentru Hitler, aproape trei milioane de bărbați ucrainieni în putere au cerut să plece în Al Treilea Reich ca să muncească voluntar pentru nemți în fabricile și pe ogoarele nemților, numai ca Armata Germană să poată extermina tot poporul rus.”

    • A tunat și v-ați adunat! V-au plăcut de mici copii filmele *Mosfilm* cu rușii mereu învingători! Despre subiectul copiilor, (rămași fără părinți) pe care-i am eu acum în grijă niciun cuvânt? Nici despre deportările civililor, femeilor, copiilor ucrainieni în SIBERIA asiatică tot nimic nu aveți de spus? Mai aveți timp!

  47. Interesantă analiză! Depinde în ce proporție se bazează pe fapte, și nu pe simple supoziții!

  48. Excelent articol!

  49. O sinteza fff bună.
    Consider ca autoritățile romane ar putea sa putea sa ia în calcul unele aspecte prezentate.

    • Nu au cum deoarece autoritățile române sunt aservite lui Baiden,Unchiului Sam.

  50. Îmi pare o analiză obiectivă, chiar dacă este realizată de către un yankeu!
    „Sursele oficiale” menționează că forțele rusești sunt decimate și că cele ucrainene sunt într-o ofensivă continuă, dar bombardamentele efectuate semnifică o stare în totală contradicție.
    Raportul de forțe, atât de neglijat de „actorașul de doi bani”, cel cu penisul afișat public pe claviatura pianului, a indus supremația militară a Rusiei, chiar dacă NATO a subvenționat militar conflictul cu absolut tot ce avea la dispoziție.
    Iar consilierii CIA și ai Pentagonului, instructori pentru ucraineni, nu au apucat să părăsească statul pentru care lucrau și au devenit victime colaterale, inclusiv și printre „civilii” care încadrau biolaboratoarele (cca 6 numai în statul nazist de la nord de România) înființate cu bani ai lui Uncle Sam.
    Regret că toată media românească s-a înrolat în slujba handicapatului Biden și a netrebnicilor Biden Jr și Nathaniel Rothschild, informațiile furnizate fiind total potrivnice realității din teren.

    • Daca asculti la digi, antena, realitatea, samd, ajungi sa crezi ca Moscova e deja rasa de pe suprafata pamantului …

    • Perfect! QED! ❤️ 👏

    • Domnule , felicitări! Ați reușit în câteva fraze să expuneți de fapt concluziile la care orice român ar trebui să ajungă: minciuna și manipularea au ,, picioare prea scurte ” oricât de mulți bani ar fi alocați pentru ca ea să mai fie și crezută ! Teatrul de proastă calitate nu poate fi jucat decât cu actori de aceeași calitate !

    • Da așa este ai dreptate

  51. Subscriu și sunt întru totul de acord la cele exprimate de distinsul interlocutor, Larry C Johnson. Acesta mi-a dat majoritatea răspunsurilor așteptate de mine privind evoluția evenimentelor din Ukraina. Altele decât cele vehiculate de mass-media aservită SUA și UE.

    • Adevarat, evenimentele reale ce sunt in desfasurare duc la impartirea ucr, si schimbarea polilor de putere si politici, formarea de noi aliante , toate a acestea vor duce la transf profinde in EU si SUA ! NATO. VA DEVENI UN BALON DESUMFLAT, DOLLARU A INTRAT IN PICAJ, URMEAZA CEA MAI MARE RECESIUNE IN SUA !

    • Perfect

    • Este perfect adevărat….Dar tv.de la noi( o parte ,cele ce sunt sponsorizate de guvern….. pentru așa ceva sunt bani…ptr.ai noștri români…” nu avem bani”). Câtă ticăloșie și minciună….. felicit pe autorul articolului……ps.radeam de unul singur…. când se prezentau strile….. precum că armata rusă a rămas împotmolit siin lipsă de combustibil…… ACESTE ȘTIRI SUNT NUMAI PENTRU PROSTI😀

    • Americanii sau instalat in toata europa cu echipament militar, pe motiv ca apara gloatele. De cine? de teroristi si ca aduc pacea in lume. Total fals. Intentiile lor erau cu totul altele si rusia si-a dat seama inca de la inceput, deaceea au refuzat ca americanii sa se apropie prea mult de granitele lor. Rusia nu a trimes militari si scuturi anti „ciuperci” pe continentul american. UE si NATO crede ca rusia e irac sau mai stiu eu ce tara in curs de dezvoltare ;)))) Imi pre rau pentru românia ca a acceptat scuturile si bazele militare americane pe teritoriul ei. Sa nu uitam ca in cel de al doilea razboi mondial românia condusa de Antonescu, s-a asociat cu nazistii si, apoi, când am vazut ca e groasa ne-am dat cu rusii si rusii au pus capat razboiului, apoi Antonescu a fost judecat si executat. Bun. Acum e posibil sa nu mai primim sansa, in caz de mare razboi, sa ne unim cu rusii pentruca, de aceasta data e posibil sa fim stersi de pe harta de catre rusi si dece nu, chiar de americani. Totusi, sa speram ca totu se va termina cu bine. De ce aveam noi, romanii, nevoie de aparare? De ce platim „taxe de protectie” americanilor? De cine ne apara? Cu cine are romania probleme?Acum avem o problema mare. Anularea serviciului militar obligatoriu va avea consecinte grave. De ex. In caz de razboi nu ai oameni formati si specializati. Pregatirea unui soldat NU se poate face intr-o luna de zile. Alte exemple; tinerii fara experienta, adormiti pe siteuri de socializare, privitori de porno american, puscariesi, epilati, homalai, etc. Odata ajunsi incorporati si pe front cu arma in mana vor cadea in depresie, eschizofrenie si alte boli mentale si nu se vor supune ordinelor, ci din contra vor impusca superiorii, se vor sinucide, vor fugi de pe front. Acestea sunt consecintele anularii stagiului militar obligatoriu.

    • Corect! Oricum este „Crystal clear” că la TV – rile noastre se desfășoară alt război, pe care nu-l mai urmăresc. Interviu exceptional.

    • Să fim serioși! Omul face propagandă kaghebista ,și uită să precizeze că Putin și oligarhii săi au jefuit nu doar Rusia, dar și armata rusă, care e vai de capul ei, cu muniție proastă, ce nu explodează, fără combustibil și veste antiglont, fără hrană fără nicio motivație… Tot de către „patrioți ” cu buzunare largi și gura mare, care papa caca patriotic agitind steaguri tricolore în vreme ce dau vina pe străini pentru starea proastă a poporului! Iar actorasul kievean e curajos și luptător, spre deosebire de clovnul de la Kremlin, care eu fătălău înfumurat!

    • Ok de aceași părere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs